Bam! Trump pakt socialistische dictator Venezuela eindelijk hard aan

Tijd om ervoor te zorgen dat Maduro verdwijnt.

Toen Maduro Chavez opvolgde als socialistische president van Venezuela vreesde iedereen dat hij het wanbeleid van zijn voorganger zou voortzetten. Nou, die angst werd bewaarheid. Meneer gedroeg zich vanaf dag één als een socialistische dictator pur sang, en leek obsessief bezig de economie van zijn land kapot te maken. Dat lukte hem dan ook zonder meer: het werd zelfs lastig voor gewone burgers om voedsel te kopen.

Nu de Venezolaanse oppositie eindelijk in actie is gekomen tegen Maduro ziet Trump zijn kans blijkbaar schoon. Ook hij heeft genoeg van deze wannabe Fidel Castro… en heeft besloten om de economie van Venezuela het laatste zetje over de afgrond te geven.

The United States on Monday sanctioned Venezuela’s state-owned oil company, bringing to bear the most significant financial pressure so far on Venezuela’s embattled President Nicolas Maduro.

Treasury Secretary Steve Mnuchin and national security adviser John Bolton announced the sanctions against Petroleos de Venezuela, S.A. — the parent company of the US-based Citgo oil company — on Monday afternoon from the White House briefing room. The measure blocks about $7 billion in assets and would result in more than $11 billion in lost assets over the next year, Bolton said.

Voor een ontwikkeld, welvarend land is dat natuurlijk best te overkomen, 11 miljard. Helaas voor Maduro loopt zijn regering (en economie) op haar laatste benen. Alles wat nodig lijkt te zijn om hem uit de macht te duwen — voor eens en altijd — is  een heel klein laatste zetje. Nou, dit is relatief gezien best een ferme duw.

En dat is niet alles. Uit notities die Bolton gisteren met zich meedroeg blijkt dat Trump mogelijk overweegt om 5.000 troepen naar Venezuela te sturen. Dit alles om de oppositie te beschermen tegen de maniak Maduro:

Hilarisch genoeg zie je in die tweet ook dat politiekcorrect links meteen stelling neemt tegen iedere mogelijke Amerikaanse inmenging. Laten we niet vergeten: als puntje bij paaltje komt is Maduro één van hen. Zo zie je maar weer dat links er absoluut geen moeite mee heeft om hele bevolkingen in de wanhoop te storten.

Afijn. Gelukkig denkt Trump daar anders over en komt hij dus in actie. Zoals Bart Schut zegt op Twitter:

https://twitter.com/bpschut/status/1090014818495578112

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. HendrikJan

  Zijn grootste vrienden zijn Poetin en Erdogan.

  Wat vreemd, dat Links dan de kant kiest, van de dictatuur.
  Neem dat mee, als je in Maart en Mei gaat stemmen.

  1. Scarletti

   Pol Pot, Stalin, Lenin en Hitler waren er ook niet vies van om het eigen volk in verderf te storten. Ja ook de nazi’s (nationaal SOCIALISTEN) waren gewoon socialisten. Links vindt het alleen makkelijk om de schuld aan rechts te geven.

  2. Fortiori

   En niet te vergeten @HendrikJan, vele DDS ‘ers. Die lopen ook weg met Putin.

 2. Spaanse kok

  Ik heb altijd gedacht dat Trump zich niet met buitenlandse aangelegenheden zou bemoeien en zeker niet militair zou ingrijpen.
  Maar als het een dictator betreft, welke volgens DDS model staat voor alles en iedereen die links is, verstomt alle kritiek.

  1. gister

   zelf dacht ik altijd dat trump zeker niet militair zou ingrijpen en zich niet met buitenlandse aangelegenheden zou bemoeien. maar alle kritiek verstomt als het een dictator betreft, welke volgens dds model staat voor alles en iedereen die links is.

 3. TD

  Trump moet in actie komen anders raakt het volk op drift,dat is de achterliggende gedachte!,en dat wilt niemand!

  1. Spaanse kok

   Quote :Trump moet in actie komen anders raakt het volk op drift
   .
   Zonder het zelf in de gaten te hebben blijven de linkse reacties nooit lang weg.

 4. Meriadoc Brandebok

  ” meteen stelling neemt tegen iedere mogelijke Amerikaanse inmenging”

  Maar laatst ageerde men op DDS nog tegen de inmenging door Macron en Rutte, Michael. Dus als Rutte en Macron zich mengen in de Venezuelaanse toestanden is het niet goed en als Trump het doet wel?

  1. Spaanse kok

   Hier legt u de rode draad van DDS bloot.
   Het gaat er niet om wat er gezegd wordt maar wie het zegt.
   Dat bepaalt het sentiment op DDS.

   1. gister

    de rode draad van dds wordt hier blood gelegd. het gaat om wie het zegt en niet om wat er gezegd wordt. op dds bepaalt dat het sentiment.

    1. Adriaan

     gister, ga alsjeblieft hulp zoeken. Je bent ziekelijk bezig.

  2. gister

   tegen de inmenging door macron en rutte werd laatst nog geageerd op dds. dus als trump zich mengt in venezuelaanse toestanden is het wel goed en als macron en rutte het doen niet?

   1. Spaanse kok

    De treiterblogger is ook weer actief.

    1. fockingworst

     @spaanse trol vind dat ie getreiterd word, iets met boontje loontje?

     1. gister

      ja, hij kan het zuigen en trollen weer eens niet laten.

    2. Meriadoc Brandebok

     Ja, hij kan het trollen en zuigen weer eens niet laten.

 5. Eugenie de la Fleur

  Ik kan me nog herinneren toen we een prima en onschuldig verdragje met Oekraïne wilden tekenen wat voor er shitstorm hier op DDS te zien was. Dat zou de oorlog verklaring zijn geweest tegen Rusland

  Guess what: Putin is ook betrokken in Venezuela en staat vierkant achter Maduro. Nu dat het Trump betreft zijn de de zorgen over oorlog ineens verdwenen?

  WAT EEN HYPOCRITIE !

 6. Aytas

  Kun jij mij eens uitleggen wat een socialistisch dictator is? Je bent een verschrikkelijk slecht onderbouwende propagandist voor de uitbuiting van mensen.

  Voor de marxistisch leiders werd Venezuela geregeerd door rechts. Was dat beter dan het zooitje dat er nu zit. Het aantal moorden door de staat was in ieder geval hoger.

  1. DeBruijn

   Het was het rijkste land van midden_Amerika voordat de links dictators aan de macht kwamen.

   TROLL, ga terug naar SCHOOL.

 7. Farao

  Even afgezien van het feit dat “5000 troepen” geen goed Nederlands is (“5000 soldaten” wel)… Laat ie dat alsjeblieft niet doen! Dat zou alleen maar tot meer geweld leiden.

  1. Dik

   “Laat ie” ?

 8. Bes Tolen

  Maak je geen zorgen. Rusland begrijpt de staatsgreep in de Oekraïne niet. De betrekkingen met het westen zijn vertroebeld. Hier iets wat men kan opwerpen om te pesten. Buiten het westen wordt dat denkelijk beter verstaan en hoe men in het westen er over denkt, weet Rusland en maakt dan niet veel uit.

 9. fusilier

  Die 5000 Amerikaanse mariniers zijn even een steuntje in de rug voor de mensen daar die onder het juk van deze dictator afwillen.

 10. Rosasolis

  Het probleem is dat Maduro werd gekozen als president. Hij zal niet zomaar opstappen.
  Trump zal hem nooit kunnen dwingen om zijn functie op te geven, door sancties tegen Venezuela op te leggen, bijv. door een olie embargo. Trump vreest voor duizenden illegale migranten uit Venezuela die naar Amerika zullen proberen binnen te komen.

 11. Hermann

  Met rechtse dictators heeft Trump minder moeite. De bevolking van N.Korea heeft het niet veel beter en Trump viert dat uitbundig met zijn maatje Kim. Ook Putin werd in Finland geknuffeld.
  Geen touw aan vast te knopen. Maar intussen neemt hij wel die olie af die de zware industrie in de VS zo nodig heeft. Hij kijkt wel uit !3

  1. markw

   Het communistische republiek genaamd Noord Korea is nou `rechts`? Sinds wanner is het communisme nou opeens rechts? Compleet geen besef van hoe politiek in elkaar zit maar dat maakt niet uit.. Laat ik je het verschil eens tussen Noord Korea en Venezuela uitleggen waarom je 1 onder druk kan zetten maar de ander niet..

   Noord Korea grenst aan en wordt beschermd en mogelijk zelfs deels gefinancierd door China, waarom? Omdat China niet wil Zuid Korea het conflict wint.. En dat omdat niet omdat het Koreaanse politiek hun enige reet interesseert enkel en alleen omdat ze niet willen dat er Amerikaanse troepen aan hun grenzen worden geplaatst..

   Maar daarnaast willen ook geen oorlog met Amerika.. Dus ze hebben gezegd, wij doen niks zolang Amerika niks doet.. En China is geen grap als het op leger aankomt..Val Noord Korea aan zonder een fantastische reden, en je verklaart niet alleen doelbewust de oorlog op Noord Korea maar ook op China..

   En het verplaatsen van militaire grondstoffen van China/Rusland naar Noord Korea is een stuk gemakkelijker dan naar Venezuela.. Begrijp je dat waarom dat zo zou zijn?

   Maarja, Heb je het over de vriendjes van Obama, Clintons en al die anderen waar iedere linkse mongooltje zo geil van wordt en dan richt je jezelf op Saudi Arabië, en vele van dat soort landen en hun steun aan dat soort landen.. Compleet lachwekkend natuurlijk..

   Jij kent elke voorbeeld van Tump die iets fout doet.. Maar in principe als je kijkt verschilt zijn beleid helemaal niet zo veel met die van Obama.. Enige verschil was dat Obama bijna obsessief goeie berichtgeving krijgt en alle slechte genegeerd.. Terwijl bij Trump al het goeie wordt genegeerd en het slechte constant benadrukt..

 12. DeBruijn

  Hallo Aytas,

  Lees goed: socialistische leider! Alles behalve rechts.

 13. Arnoniemuss

  @MvdG. Soms vraag ik me af of je nog wel in staat open en onbevoordeeld naar feiten te kijken. Het lijkt er op dat het je meer gaat om framing dan om je lezers objectief van nieuws te voorzien. Jammer, ik vermoed dat je tot meer in staat bent.

  In dit geval beweer je ” dat politiekcorrect links meteen stelling neemt tegen iedere mogelijke Amerikaanse inmenging. Laten we niet vergeten: als puntje bij paaltje komt is Maduro één van hen. Zo zie je maar weer dat links er absoluut geen moeite mee heeft om hele bevolkingen in de wanhoop te storten.”

  Dat moet blijken uit een twitterbericht van 1 persoon, Rao Komar. De kern van zijn twitterbericht: “If confirmed this would be a pretty terrible OPSEC breach”

  Uit niets blijkt dat Rao Komar een representatieve spreekbuis is van Correct links. Dat is hij ook niet. Ik heb nog nooit van de man gehoord. Verder heeft de man het niet over iedere vorm van inmenging, maar alleen over het voorstel van Trump; op korte termijn 5000 soldaten sturen. Je kunt de Venezolanen op vele andere manieren steunen dan via 5000 soldaten. Tenslotte, Rao Komar zegt alleen maar dat het plan van Trump en Bolton ingaat tegen OPSEC regels. Hij zegt niet dat hijzelf Maduro steunt.

  En wat zeggen die OPSEC regels, als je ze opzoekt, iets dat MvdG had moeten doen? Het gaat hier om veiligheidsmaatregelen voor een overheid om te voorkomen dat gevoelige, geheime, critieke informatie bij derden terecht komt. In dit geval en simpel gezegd; als je van plan bent soldaten te zenden, moet je dat niet van de daken roepen en zeker niet met het aantal erbij. Trump en Bolton nemen een veiligheidsrisico, dat is het enige dat Rao Komar zegt. Hij geeft nergens steun aan Maduro.

  MvdG, ik hoop dat je de lat voor jezelf nog eens hoger gaat leggen.

 14. Arnoniemuss

  En nu de reacties afwachten. Krijg ik een ban? Word ik tot trol verklaard? Ik reik de oplossingen al aan.

 15. worstcase

  Maduro is een waarschuwing voor ons. Wij hebben GroenLinks en de SP, rasechte communisten van oorsprong. Die hebben altijd al gesympathiseerd met dictators als Stalin, Mao, PolPot, Hoxha, Castro. Als deze partijen de kans krijgen willen ze ook van Nederland een communistische heilstaat maken. Voor degenen die twijfelen aan de gevolgen van communisme is er hier een korte video.
  https://www.youtube.com/watch?v=UhEkJ4noN68&list=FLWy1plRQg8AaBbj1_-jcs0A&index=2&t=0s

 16. Arnoniemuss

  Beste Worstkaas, Weer simplistisch aan het redeneren? Als het links is (Groen Links, Sp) is het communist, want dat waren ze veertig jaar terug ook. En mensen veranderen nooit, denkt Worstkaas. En communisten willen een heilstaat scheppen. Dus Groenlinks en SP ook. Hoe simpel kun je denken.

  Ik ben zelf links, voor sommigen van jullie misschien extreem links. Dat ben je hier al gauw. En ik hoor in de hoek van PvdA, Groenlinks, SP. Levensgevaarlijke partijen die de democratie bedreigen.

  En toch…….. Ik zegen de dag dat het Venezolaanse volk bevrijd zal zijn van de tiran Maduro. En ik zegt je dit, Worstkaas, en ik ben er 100 % van overtuigd; vrijwel alle linksen in Nederland hebben de schurft aan Maduro.

  1. worstcase

   Gelukkig dat u er zo over denkt, maar waarschijnlijk behoort u wel tot één van de weinige echt linksen. Want volg het nieuws en volg met name partijen als GL en SP. Let maar op, die komen vast en zeker met felle kritiek als de VS in Venezuela daadwerkelijk gaat ingrijpen. Nog een stukje geschiedenis. Bij zowel SP als GL liggen de wortels in het communisme. SP, de “rode jehova’s”, waren fanatieke Maoïsten, GL heeft de CPN en PSP als oorsprong. Partijen die voortdurend het Amerikaanse imperialisme overal de schuld van gaven. Nog steeds trouwens. Terwijl wij, niemand kan dat ontkennen, onze enorme welvaart voornamelijk aan dat zo gehate Amerika hebben te danken, en zeker niet aan landen als Rusland. Op dat gebied is er nog heel weinig veranderd. Ik raad u toch aan de video eens te bekijken. Vijf minuten kost het slechts.

  2. Van Havezaat

   Uw argument houden geen steek naar mijn mening.
   Venezuela heeft tien jaar US sancties achter de rug. Het land MOET kapot gemacht worden en dan kunnen de communisten, de neoconns in Washington op simpele wijze de olievelden overnement. Wat de “nieuwe” clown president door US aangewezen en voorbereidt voor een Coup d’Etat zal hun een zorg zijn.

   Als u sich goed informeert kunt U vaststellen dat de Oliebedrijven in US praktisch bankroet zijn. Daarom hebben ze de Venezuelaanse Olie nodig.

   Wat de Groenen, PvdA en alles links is een groepering welke niet het beste met het agglomeraat Nederland en haar oorspronkelijke bewoners voorheeft.
   Wanner ik zie hoe bij de Oosten-buren de Groenen en haar groep het land kapot maken, dan moeten toch vele mensen wel een nachtje wakker liggen en de volgende verkiezing besluiten dat die linkse groepen maar weg moeten.
   (Dit is niet persoonlijk bedoeld, mijneer.)
   Dit is mijn mening.

   Rusland is niet de vijand.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.