Beelden! Veldslag in Parijs: bokser slaat in op Franse politie tijdens rellen van de ‘Gele hesjes’

De ‘Gele hesjes’ protesten begonnen vriendelijk, escaleerden en nemen nu af. Enkel de die-hard onruststokers gaan momenteel nog door in een ‘Geel hesje’. En hoe sommigen van hen tekeergaan kunnen we zien op de onderstaande beelden. Daarop is te zien hoe een bokser in zijn eentje Franse politieagenten aanvalt. De Telegraaf bericht dat de man zou zijn herkend door de politiebond en deze organisatie stappen onderneemt. Laat het een lesje zijn voor de demonstranten: u mag wél klappen ontvangen, maar uitdelen is verboten. De Telegraaf duidt de acties van de bokser als ‘extreem geweld’. Heel goed van de Telegraaf alleen jammer dat ze altijd zo selectief zijn in het veroordelen van geweld. 

Dat de Fransen konden rellen werd in de afgelopen weken al meermaals bewezen. Maar dat er ook boksers tussen liepen de keihard zonder angst inbeuken op politieagenten is een nieuwtje. De beelden zijn uitgesproken interessant om te aanschouwen. Daar waar de meeste demonstranten eenvoudig door gepantserde en bewapende agenten worden uitgeschakeld daar is de bokser een maatje te groot voor de agenten. Niet alleen in vechtkunst, maar ook vooral in lengte en kracht. Je ziet hem flink beuken op de plastic schilden van de ordepolitie. Later gaat hij zichzelf te buiten op een agent die op de grond ligt en trapt hem nog flink wat na. ‘Oog om oog’ denken de demonstranten waarschijnlijk. En dus wordt er geen kwartier gegeven in Parijs waar taferelen te zien zijn die doen denken aan een veldslag.

Toen de Human Rights Watch (HRW) enkele weken geleden een opmerking maakte over het buitensporige geweld van politieagenten tegen burgers bleef de Telegraaf stil. Dat geweld was blijkbaar niet ‘extreem’ genoeg en wel gelegitimeerd in ogen van de redacteuren. Dat terwijl ook het geweld van de ordediensten soms buitensporig lijkt. De Franse ordediensten schoten onder meer met rubberen kogels op de nekken en gezichten van personen. Ook werden tal van verwondingen geregistreerd veroorzaakt door exploderende traangasgranaten. Ook studenten kregen er van langs. Die demonstreerden tegen onderwijshervormingen en werden door de Franse politie hardhandig weggewerkt toen zij hun eigen universiteiten blokkeerden. Ook journalisten raakten gewond.

Maar ook het geweld bij die acties werd niet geduid als ‘extreem geweld’. Net zo min de Telegraaf geweld in het Midden-Oosten door NAVO-bondgenoten ook niet ‘extreem geweld’ noemt wanneer er met enkele raketten weren tientallen doden vallen. Selectieve morele verontwaardiging dus. Ach, laten we vooral genieten van het filmpje. Overigens is fel ingrijpen door ordediensten soms een bijdrage aan de stabiliteit. Maar in andere gevallen leidt het juist tot meer geweld, zeker wanneer de onderliggende redenen van protest niet worden weggenomen. Die onderliggende redenen probeert Macron nu weg te nemen door toezeggingen te doen en een ‘nationaal debat’ te organiseren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Seneca

  men beschouwt – evenals in NL – de politie als een verlengstuk van de overheid. als men – al dan niet terecht (meestal terecht) – een bloedhekel krijgt aan de overheid, dan ziet men de politie/gendarme als een verlengstuk van Rutte/Macron. de wil om deze uitzuigers flink in elkaar te rammen, is begrijpelijk. doordat deze ‘bewindslieden’ te laf zijn om zich zonder beveiligers tussen de mensen te begeven, is het voor de gefrustreerde burger onmogelijk om zijn/haar gram te halen en dan krijgt men dit soort
  taferelen. de politieman/gendarme kan er ook niets aan doen, hij/zij is net zo’n slachtoffer van het waanzinnige beleid dat in de EU wordt gevoerd, maar dan zou de politie/gendarme moeten weigeren om op te treden tegen de demonstranten. als de politie/gendarme een front vormen zou men kunnen zeggen: dames en heren bewind-voerders, hier heeft u mijn scherm en wapenstok, gaat uw gang. de lafbekken, want dat zijn dit soort lieden die alleen met beveiligers over straat gaan, houden het dan snel voor gezien.

  1. eenling

   Wat een tokkie reactie. Dus volgens jou is het begrijpelijk en blijkbaar legitiem dat wanneer je `gefrustereerd burger bent` je je gram mag halen door middel van plegen van geweld. Gelukkig bestaat de meerderheid van onze (en de franse) samenleving uit mensen die minder vanuit de onderbuik en als een holbewoner reageren.
   Zou wat zijn als een ieder die gefrustereerd is. over wat dan ook, dat er eventjes uit gaat rammen. En dan niet eens direct rammen op diegene of datgene wat hem of haar frustreert…nee…iets wat als verlengstuk gezien kan worden voldoet ook. Welja…als je maar kan rellen.

   1. Gekko

    Hè eenling, jij zou hier toch nooit meer komen? Maar goed, als je toch wil blijven, neem dan wel de spelregels in acht. Elkaar voor tokkie uitschelden doen we niet op DDS. Iemand een trol noemen, mag dan weer wel.

    1. eenling

     Kon het toch niet laten Gekko, een soort verslaving gedrag. Ik neem je opvoedkundige tip ter harte, vermoed echter dat dit niet in de regelementen benoemd is. De term tokkie zal ik niet meer aan reacties van sociopathische, geweld minnende lieden koppelen. Ga proberen er een andere term voor te bedenken, trol voldoet voor mij ieder geval niet.

    2. Rien Noppen

     Gelukkig is Gekko altijd enorm hoffelijk jegens zijn mede-reaguurders.

     😉

     1. Gekko

      Uitzonderingen bevestigen de regel. Jammer voor jou, jij bent zo’n uitzondering. Jij bent rien, noppes, nada, nichts.

     2. Rien Noppen

      Dat zeg ik, Gekko. Je weet van voren niet wat je van achteren schrijft.

   2. Spaanse kok

    Beste eenling.
    Wilt u een beetje rekening houden met seniele Seneca.
    Met zijn rollator duurt het allemaal wat langer om van toilet naar de tafel met laptop te komen.
    Meestal reageert hij binnen een dag.

    1. Groeneveld

     Spaanse Clown is weer eens bevangen door de oliedampen in zijn smerige patatzaak. Vooral de frikandellen van slachtafval veroorzaken hersenweekte wat zich bij deze debiele dyslecticus onbarmhartig openbaart.

     1. Rien Noppen

      Groeneveld heeft inhoudelijk niets te melden maar kijven en tieren kan hij als de beste.

      Laten we deze rioolpijp steunen in zijn creatieve werk.

    2. Groeneveld

     Smerige Knoppenlul, jij beschermt degene die begint met ongefundeerd schelden tegen een gewaardeerde mededebater op DDS. Dat zegt alles over jouw hersenloze en selectieve optreden hier.

     1. Lugar

      ‘Wie op de trol reageert heeft niets geleerd’
      ~Lugar~

     2. Rien Noppen

      Goedzo, Groeneveld. Ga door, ledig je onderbuit voordat het te laat is.

    3. Seneca

     @spaanse kok
     reeds diverse malen schrijft u dat ik seniel zou zijn en voor mijn beweging afhankelijk zou zijn van een rollator. het is een ernstige zaak als iemand seniel is en een rollator is een nuttig instrument voor hen die dit instrument nodig hebben om zich voort te bewegen. gezien uw herhaaldelijke reactie inzake, ben ik bang dat uw haat t.o.v mijn persoon zo groot is – misschien omdat ik de Joden en Israël verdedig – dat u uw jodenhaat richt op mij en mij daarom seniliteit toewens en eveneens hoopt dat ik een rollator nodig zou hebben. G-drank is van beide gevallen geen sprake. het tekent echter wel uw haatgevoelens en mijn enige reactie hierop is: ‘u bent een beklagenswaardig persoon’.

     1. Seneca

      vervelende correcties. G-dank moet het zijn en niet drank. mijn verontschuldigingen.

   3. Seneca

    @eenling
    begrijpend lezen is niet uw sterkste punt…

 2. Lugar

  Risico van het vak, reken er maar op dat deze ‘bokser’ een bezoekje krijgt van de Franse justitie!

 3. Aytas

  ‘Selectieve morele verontwaardiging dus. ‘

  Dat is toch waar het momenteel door mis gaat? Wat wij doen mag maar waag het eens iets terug te doen.

  ‘Ach, laten we vooral genieten van het filmpje.’

  Dat kan ik niet, ik vind dit soort geweld zo onzinnig. In de ring vecht je. Mensen die op de grond liggen trappen, bah

  ‘Overigens is fel ingrijpen door ordediensten soms een bijdrage aan de stabiliteit.’

  In uiterste gevallen. Je omschrijft zelf al waar het toe kan leiden. Ik vraag me af hoe Europa dit gaat oplossen, de rest van de wereld ontwikkeld zich beter, behalve de landen die zeer rijk aan grondstoffen zijn wat je aan het denken zou moeten zetten.

 4. Chauvinist

  Er zijn 2 soorten gele hesjes.
  De ECHTE gele hesjes lopen daar al weken niet meer rond.
  Het volk dat er nu loopt is slechts uit op rellen.

  Schrijnend om te zien dat de politie de controle compleet kwijt is.
  Zelfs wanneer hun collega meermaals wordt gemept, doen zijn collega’s niet eens een poging hem bij te staan!
  Met scherp schieten op dit tuig lijkt me legitiem, of moeten er nog meer gewonden en doden vallen?

  1. Florissa

   Droom lekker door,dit gaat alleen maar meer escaleren ,de kurk van de champagne fles is eruit getrokken ,en geen mens in dat achterlijke Brussel krijgt hem er weer op .

   1. Lugar

    Hebben de Fransen soms om de EU gevraagd? Ik herinner mij dat ze bijvoorbeeld tegen de EU-grondwet hebben gestemd.

 5. Gerlos

  Die kan straks ze eigen uitleven in de bajes die in Frankrijk niet uitblinken in schoonheid.

 6. Veteraan

  Wat een onzinnige beweringen Teunis, dat jij het lef hebt om dit te promoten.
  Dit was een agressieve vechtsporter die zijn ei kwijt moest.
  Waarom ? Waarschijnlijk gewoon omdat het kon.
  Blijf af van de politie en andere hulpverleners.
  Vreedzame protesten waren er, zijn er en komen er en die worden toegestaan en daar zie je geen geweld van politie.
  Relschoppers zoals deze mafkees moeten worden aangepakt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.