Belofteverbreker Theresa May dreigt kritische Tories: 'Kans groter dat Brexit van tafel gaat dan no-deal Brexit!'

Geen categoriejan 14 2019, 9:00
Theresa May is overduidelijk bijzonder geschikt om de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie te worden. Wat een hypocriete machtspolitica is zij zeg!
Het is nauwelijks te geloven, maar de Britse blunderpremier Theresa May heeft opeens een heel grote mond gekregen. Dit ongetwijfeld omdat ze onlangs ternauwernood een vertrouwensstem overleefde.
In een toespraak die mevrouw vandaag geeft zal ze zeggen dat de kans groter is dat Brexit toch maar niet uitgevoerd wordt, dan dat er een zogenaamde "no deal Brexit" komt. Die no-deal Brexit houdt in dat het Verenigd Koninkrijk zonder duidelijke afspraken te maken over een speciale relatie met de EU uit de Unie stapt en het gewoon helemaal zelf doet.

„Er zijn er in Westminster die de Brexit willen uitstellen of zelfs tegenhouden en die elk middel dat beschikbaar voor hen is inzetten om dat te doen”, aldus May in haar speech die openbaar is gemaakt. De premier voegt eraan toe dat ze gelooft dat een Brexit die door het parlement geblokkeerd wordt, waarschijnlijker is dan een scenario zonder deal.

Kijk eens hoe slim ze dat doet: ze geeft de schuld aan het parlement -- en dan natuurlijk met name aan boze Tories en eurofiele LibDems en Labour-vertegenwoordigers. Het ligt niet aan háár als het allemaal niet doorgaat. Welnee! Zij wil juist heel graag doen wat de kiezer wil! Maar ja, die vervelende andere politici he! Die zijn het probleem. Ofzo.
Het is natuurlijk duidelijk wat May aan het doen is: ze probeert deze strategie nu in te zetten om kritische, anti-EU Tories het zwijgen op te leggen. Die vinden haar deal met de EU niet eens bijna goed genoeg, en hebben duidelijk gemaakt dat ze liever uit de EU stappen zónder een deal.
De manier waarop May omgaat met de referendumuitslag en Brexit zelf is werkelijk weerzinwekkend. Ze was altijd een voorstander van voortgezet EU-lidmaatschap... maar beloofde na het referendum de volkswil uit te voeren. Nou, als je haar gedrag sindsdien analyseert kun je niet anders dan concluderen dat dit een leugen van formaat was; dat ze er juist alles aan doet om het VK (zoveel mogelijk) bij en in de EU te houden... wat haar eigen volk daar ook van moge vinden.
Wat zal de Europese Commissie blij zijn dat ze zo'n lakei in Londen hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten