Belofteverbreker Theresa May dreigt kritische Tories: ‘Kans groter dat Brexit van tafel gaat dan no-deal Brexit!’

Theresa May is overduidelijk bijzonder geschikt om de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie te worden. Wat een hypocriete machtspolitica is zij zeg!

Het is nauwelijks te geloven, maar de Britse blunderpremier Theresa May heeft opeens een heel grote mond gekregen. Dit ongetwijfeld omdat ze onlangs ternauwernood een vertrouwensstem overleefde.

In een toespraak die mevrouw vandaag geeft zal ze zeggen dat de kans groter is dat Brexit toch maar niet uitgevoerd wordt, dan dat er een zogenaamde “no deal Brexit” komt. Die no-deal Brexit houdt in dat het Verenigd Koninkrijk zonder duidelijke afspraken te maken over een speciale relatie met de EU uit de Unie stapt en het gewoon helemaal zelf doet.

„Er zijn er in Westminster die de Brexit willen uitstellen of zelfs tegenhouden en die elk middel dat beschikbaar voor hen is inzetten om dat te doen”, aldus May in haar speech die openbaar is gemaakt. De premier voegt eraan toe dat ze gelooft dat een Brexit die door het parlement geblokkeerd wordt, waarschijnlijker is dan een scenario zonder deal.

Kijk eens hoe slim ze dat doet: ze geeft de schuld aan het parlement — en dan natuurlijk met name aan boze Tories en eurofiele LibDems en Labour-vertegenwoordigers. Het ligt niet aan háár als het allemaal niet doorgaat. Welnee! Zij wil juist heel graag doen wat de kiezer wil! Maar ja, die vervelende andere politici he! Die zijn het probleem. Ofzo.

Het is natuurlijk duidelijk wat May aan het doen is: ze probeert deze strategie nu in te zetten om kritische, anti-EU Tories het zwijgen op te leggen. Die vinden haar deal met de EU niet eens bijna goed genoeg, en hebben duidelijk gemaakt dat ze liever uit de EU stappen zónder een deal.

De manier waarop May omgaat met de referendumuitslag en Brexit zelf is werkelijk weerzinwekkend. Ze was altijd een voorstander van voortgezet EU-lidmaatschap… maar beloofde na het referendum de volkswil uit te voeren. Nou, als je haar gedrag sindsdien analyseert kun je niet anders dan concluderen dat dit een leugen van formaat was; dat ze er juist alles aan doet om het VK (zoveel mogelijk) bij en in de EU te houden… wat haar eigen volk daar ook van moge vinden.

Wat zal de Europese Commissie blij zijn dat ze zo’n lakei in Londen hebben.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. Rien Noppen

  Ik dacht dat de ellende die in Engeland is ontstaan is veroorzaakt door leugenachtige Brexiteers als Johnson en Farage.
  Die schade probeert May zoveel mogelijk weg te polderen maar polderen is in Engeland niet goed mogelijk.

  De Brexit is een ramp en May kan die niet wegnemen. Haar de schuld geven lijkt me niet zo zinnig.

  1. flessenpost

   Dat polderen heeft bij ons meer als een miljoen moslims opgeleverd, criminaliteit die tegen de plinten op klotst, een corrupte politietop, een moord op een politicus door links geïnitieerd en noem maar op, daar moet men ook maar eens mee stoppen.

   1. Lugar

    @FP: “(…) daar moet men ook maar eens mee stoppen.”

    En jij reageert op de trol waardoor je zijn verblijf (mede) faciliteert.

    1. Blue monday

     En jij zit de hele dag als Trol de serieuze inzenders te stalken.

     Ga even rustig in een hoekje zitten en weet je plaats.

    2. Eugenie de la Fleur

     En jij zit de hele dag te zuigen op fora zonder iets zinnige te doen in je leven. Wat voor een triest figuur ben je dan wel niet ?

 2. Lugar

  Brexit gaat gewoon door hoor, de media is niet gelijk aan het Britse volk en het Britse volk heeft gesproken, niet de media!

 3. TD

  “Kans groter dat Brexit van tafel gaat”
  Dat zou wat zijn,al die ophef,en de hele wereld op zijn kop gezet!
  Misschien gewoon door met de hel muk,tenzij een andere dissident
  zich meldt!

  1. Lugar

   @TD: Voorbijgaan aan de stem en de keuze, in een bindend referendum, van het volk. Meestal is dat geen langdurig succes beschoren, ik raad het ook altijd af.

 4. Gekko

  Altijd zijn er economische problemen in Engeland. Wie er ook regeert. Beste naoorlogse premier was Margaret Thatcher. Geen mens werd meer gehaat dan zij. Zelfs bij haar dood waren er nog anti-demonstraties.

  Wel of geen Brexit, voor de Engelsen maakt het geen verschil. Het zijn de EU-landen die de meeste last hebben van het uittreden van Engeland. Dus er zal wel weer een geitenpaadje worden gevonden.

  1. Rien Noppen

   Als je alle geitepaadjes naloopt resteren er volgens mij na het afstemmen van de deal drie opties, nieuwe verkiezingen, nieuw referendum of no deal. In die keuze lijkt me uitstel met een nieuw referendum voor haar de beste optie.

   1. Groeneveld

    Het gaat niet om ‘haar’. Het gaat om de keus van het Britse volk. Die keus negeren is landverraad van de hoogste orde. Door de halsstarrige houding van de EU is een no-deal de beste oplossing: kunnen doen wat het beste is voor Groot-Britannie en niet voor Brussel.

    1. Rien Noppen

     Ik denk dat veel Tory’s bijzonder beducht zijn voor een no deal vanwege de zeer lastig in te schatten negatieve economische gevolgen die ook politiek zeer ongunstig voor hen kunnen uitpakken.

    2. Barry

     Precies Groeneveld, heel juist verwoord.

 5. Meriadoc Brandebok

  Nederlandse bedrijven zullen zich met gezwinde spoed dienen voor te bereiden op een harde Brexit. Je kunt natuurlijk nooit weten.

  1. Fortiori

   Natuurlijk, gezien de lange rijen vrachtauto’s op weg naar Dover, die zullen alleen maar groeien. En de douane formaliteiten aan de grenzen ! Lees maar eens het vakblad ‘de Ondernemer’. Extra douane personeel werven, opleiden en betalen. Je moet er wat voor over hebben om de Britten aan hun ongeluk te helpen.

 6. Ries

  En wat als May – ondanks dat ze er echt alles aan gedaan heeft om het refenrendum te respecteren(…) toevalligerwijs ineens haar intrek neemt in Brussel als opvolger van Juncker)?

  1. Meriadoc Brandebok

   Wat als om drie uur vanmiddag sprekende kaboutertjes een staatsgreep plegen en Madurodam tot hoofdstad van Nederland verklaren?

   1. Rien Noppen

    🙂

  2. Lugar

   @Ries: Nou… Ik denk toch dat Rutte diep genoeg is gepenetreerd om een betere kans te maken, hij kruipt en lebbert toch net iets meer. Zoek maar eens: “Rutte + kiss + Juncker”

   wanttoknow.nl/wp-content/uploads/juncker-rutte-kus.jpg

 7. Blue monday

  De schuld ligt primair bij gluipers als Farage en Johnson en oud Premier Cameron die er politiek goede sier mee wilde maken en een referendum uitschreef.

  Een populistisch referendum waar je je onderbuikgevoelens simpel kon motiveren met een “JA” of een “NEE”.

  Geholpen door de rechtse roddelbladen is er in de campagne een enorme strotvloed aan fake-news over de britten uitgekotst en (dat moet gezegd worden) de Ja-stemmers hebben wel erg weinig moeite genomen om de zegeningen van de EU uit te leggen.

  Zelfs toen was er maar een minieme meerderheid…het koste de kop van Cameron en May moest toen de onmogelijke belofte nakomen die de Conservatieven gedaan hebben.

  Helaas viel er niets te beloven, zonder enorme schade voor de UK…
  de economie kan zomaar instorten, een burgeroorlog in Noord Ierland is een reeele optie, de schotten willen weer onafhankelijkheid en de kosten zullen zo hoog worden dat het heilige zorgsysteem wegbezuinigd moet worden.

  Voor types als Rees-Mogg, vanuit zijn kasteel met Bentley een prachtig vooruitzicht, maar voor de gemiddelde Brit een regelrechte ramp.

  Maar ik zal er geen traan om laten, de Britten zijn idd nooit een goede partner van de EU geweest, ze leven nog in een waanwereld waar de UK een grootmacht zou zijn, dus ik hoop van harte dat ze de EU verlaten.

  Wel vind ik het jammer dat dit over de ruggen van de Noord-Ieren en Schotten zal worden besloten, maar dat is ook niets nieuws voor de Engelsen.

  1. Original NL

   I don’t like mondays!

   1. Lugar

    😉

  2. Rien Noppen

   Sterk betoog, Blue Monday. Ik kan me er volledig bij aansluiten.

  3. Siemien

   Farage veegt de vloer aan met blue mondays

   1. Lugar

    @Siemien: +1

 8. Piet51

  Voor mij gaat het perfect. De kans dat Engeland gewoon EU-partner blijft groeit. Dat ligt niet aan May en ook niet aan Labour. Dat hebben de Conservatieven volledig aan zichzelf te wijten. Hoe kun je nu iemand als premier kiezen die Brexit als belangrijkste opdracht heeft, maar dat zelf eigenlijk niet wil. Ze beloofde weliswaar de referendumuitslag te respecteren, en dat doet ze nu ook min of meer, maar van harte ging dat niet en dan zal het ook nooit lukken. Ik vind het prachtig, maar met een sterke pro-Brexit premier was er wellicht voor de Britten iets anders uitgekomen. Nu hou je een gefrustreerd en verdeeld land over, terwijl ze nog steeds in de EU zitten.

  1. Lugar

   @Piet: De meningen zijn verdeeld, dat was ook duidelijk nadat het Brexit-referendum werd gehouden. De uitslag was duidelijk…

   1. Piet51

    De uitslag leek in eerste instantie duidelijk, later bleek die duidelijkheid wat minder. Maar bij die eerste interpretatie van de uitslag had men nooit May moeten vragen om de wens van de Britten uit te voeren. Dat is gelijk aan vragen om moeilijkheden.

    1. Lugar

     @Piet: Tja lastig, die democratie waarbij politici de wil van het volk moeten uitvoeren.

     1. Beukman

      Niks “wil van het volk”. Een meerderheid van de Britten heeft niet voor een Brexit gestemd. Daarom kan je het uitvoeren van de Brexit onmogelijk “de wil van het volk” noemen.

     2. Rien Noppen

      Op grond van de meer recente polls is duidelijk dat een duidelijke meerderheid van de Britten tegen de Brexit is,
      Men betaalde leergeld alleen de vraag is of deze vreselijke fout nog kan worden hersteld.

      Over drie dagen weten we waarschijnlijk meer. Dan zal May een antwoord moeten geven op de dan ontstane hopeloze patstelling.
      Vier mogelijkheden resteren: geen c.q. uitstel van de Brexit, een no deal, een nieuw referendum of nieuwe verkiezingen na aftreden van de Regering May.

      Ik zie voor May maar één zinnige uitweg uit de impasse: een nieuw referendum.

     3. Piet51

      “…wil van het volk moeten uitvoeren …”? Ik denk, dat daar precies de denkfout zit. Namelijk, dat politici de wil van het volk moeten uitvoeren. Het is andersom. Politici hebben visies, een wil om iets te doen. Dat wordt in verkiezingscampagnes aan het volk voorgelegd. En het kiezersvolk geeft aan welke visie ze de voorkeur geven, m.a.w. welke politici mogen gaan doen wat de meerderheid van het volk ook wil. En precies dat is bij May fout gegaan. Het grootste deel, wel op het nippertje, van de stemmers, wilde brexit. May wilde dat niet, maar werd toch gekozen (wel buiten het volk om!) om iets te doen wat ze zelf vanaf het begin eigenlijk niet wilde. En dan lukt het waarschijnlijk ook niet omdat de volle inzet en betrokkenheid er niet is. Bovendien is May niet de meest handige politica gebleken, door Labour volledig buiten dit proces te houden, terwijl daar toch ook heel wat steun is voor een brexit. De Britten hebben het gewoon verkeerd aangepakt, gelukkig voor henzelf en de EU.

 9. Ries

  Tuurlijk Lugar. Mijn ‘bijdrage’ was ook bedoeld om het trollenfront tot lullige, nietszeggende en cynische reacties te bewegen. Opzet geslaagd!

  1. Lugar

   @Ries: Dat is ook stipt de verwachting.

  2. Rien Noppen

   Ries maakt even duidelijk wat hij hier komt doen.
   In het normale spraakgebruik noemen we dat trollen.

 10. Fortiori

  Als er nu gestemd zou worden was er geen Brexit geweest. Dat zegt genoeg. De realiteit dat de burger de rekening krijgt, niet Boris Johnson. Nu het is doorgedrongen tot de kiezers dat ze veel rechten verliezen welke ze nu wel hebben als EU burger krabbelen. Onder 18- tot 24-jarigen blijkt 85 % hun EU-burgerschap te willen behouden wanneer het Verenigd Koninkrijk officieel uit de Europese Unie stapt. Toch de toekomst. Kortom, de kans dat er geen Brexit komt groeit. Voor ons land, wat die Brexit gaat kosten, een opluchting, natuurlijk ook voor de Britten in de eerste plaats.

  1. Lugar

   “Als er nu gestemd zou worden was er geen Brexit geweest.”

   Ach, niet voor het eerst wordt voorbij gegaan aan de stem van het volk. Vooral als de uitslag niet zint. Er is gestemd: Brexit.

  2. Vit

   Yep, je hebt nu eenmaal die-hards die willen blijven betalen en waarvoor, een geluidsscherm op een weg in niemandsland in polen bijvoorbeeld

   1. Lugar

    @Vit: Of voor windturbines waar geen of nauwelijks wind is.

    1. Vit

     Dat zijn details en een kleinigheid hou je altijd, grinnik.

     1. Lugar

      @Vit: Nou… Ik zie wel vaker van die bordjes met ‘mede mogelijk gemaakt door subsidie van de EU’, ik heb daar geen goed gevoel bij hoor, vooral omdat ik dan uiteindelijk toch nog zelf heb betaald.

     2. Vit

      Precies dat stuit mij ook tegen de borst en zo zijn er wel meer, laten we zeggen 90% van de netto betalers?

     3. Lugar

      @Vit: Dat zou mij niets verbazen.

  3. Rosasolis

   @Fortiori. Ja, ik ben met je eens. Er had nooit zomaar een volks referendum moeten zijn. Gedeelde burgers boven de regering dus. Kortom: moeten wij de oude gekozen coalitie regering systeem handhaven, of het helemaal afschaffen. Moeten wij stemmen
   nog steeds op GEKOZEN leiders van politieke partijen, of alleen over volksreferendums?
   Weten die alt-rechts mensen niets meer over de verschrikkingen van racist discriminatie
   door heel Europa tijdens WW 2?

   1. toetssteen

    @Rosasolis
    Weet u eigenlijk wel wat alt right betekent? Het betekent: oud recht.
    Zoekt u maar eens in het Fries.
    Kortom het heeft te maken met het hebben van de oudste rechten en in het geheel niets met rechts.

    1. Rien Noppen

     Alt right betekent wel degelijk oud rechts, Toetssteen. In het Nederlands spreken we liever van extreem-rechts. Het betreft een wonderlijk mengsel van racisten, neo-nazi’s en ander bruin tuig.

     Het was me een genoegen je even bij te praten.

     1. Fortiori

      Schitterende reactie, @Rien.

     2. toetssteen

      @RN
      Ah, dus u heeft niet gekeken wat eea in het Fries betekent? Veelzeggend.

     3. toetssteen

      @RN
      O, u moet overigens eens zoeken op de Libertarische partij. Ahum, als u enige overeenkomsten ziet met de partij van Hitler, dan leest u overdwars.

      En waar dat bruin vandaan komt is me helemaal een raadsel. Tenzij u op uw palet weer eens rood met groen gemengd heeft…….

     4. Rien Noppen

      Nee, Toetssteen, de term alt right heeft een heldere betekenis in het Engels, een vreemde taal, en dat betekent extreem-rechts.

      Je kunt natuurlijk niet alles weten, en zeker niet als je de neiging hebt de mosterd in Friesland te halen.

     5. Rien Noppen

      “Ahum, als u enige overeenkomsten ziet met de partij van Hitler, dan leest u overdwars”

      Het is u kennelijk niet bekend dat in de alt right beweging nogal wat neo-nazi’s meemarcheren.

      Voor uw informatie (u lijkt onder een tegel te leven): de partij van Hitler was de NSDAP, kortweg de nazi’s.

      Googel er maar eens op.

     6. Beukman

      En de antisemitische alupluutjes zijn de gele hesjes geïnfiltreerd. Vorige week stonden de hesjes voor de Nederlandsche Bank met een spandoek tegen Rothschild.

    2. Rosasolis

     @toetssteen. Ik heb het over alt-rechts gehad, niet over “alt right”, zoals u ervan beschuldigd. In vele westerse landen staat alt rechts voor
     Alternative right, of in het Nederlands: Alternatief Rechts. Deze beweging heeft niet met “oudste rechten” te maken. Enkele maanden geleden hebben fanatieke
     Alternative right griezels een bom in een Joodse school in Toronto geplaatst.
     De politie had amper 10 minuten om de kinderen en leraars uit het gebouw te krijgen, voordat de bom afging. Dit gebeurtenis heb ik van zowel van mijn zus die in Toronto woont gehoord, en ook gelezen op de site van de
     Toronto Globe and Mail dagblad.

 11. Eugenie de la Fleur

  Mooi! Nu kunnen we eindelijk van de verschrikkelijke Brexit fiasco af. Als May de ballen heeft blaast ze het hele feest af. Dan kunnen we mooi op de orde van de dag

  1. sonar

   De strontkar laat ook een losse flodder,zonder enige fleur.

   1. Lugar

    @Sonar: Zet je muiswijzer maar eens op z’n naam, linksonderin kun je zien om wie het gaat. Deze CJD gebruikt zo drie verschillende nicks door elkaar. Dan weet je genoeg lijkt mij.

  2. Rien Noppen

   Als de deal wordt afgeblazen is voor May uitstel c.q. afstel van de Brexit de enige uitweg als ze no deal of nieuwe verkiezingen wil vermijden.

   Een uitweg is ook een nieuw referendum en voor het politieke lot van May en de Conservatives lijkt me dat de minst slechte oplossing.

  3. Rosasolis

   @Eugenie en R. Noppen. Three cheers for Theresa May! Wat is dit heldin een voorbeeld van Britse standvastigheid en moed. Een premier die is opgekomen voor een vreedzame
   oplossing tussen Gr. Brittanie en de EU. Met de EU gingen de besprekingen de laatste tijd wel goed. Maar niet met een aantal van haar collega’s. Hopelijk inderdaad dat er geen Brexit komt. Moet de Britse regering alweer gaan vallen, en alweer honderd-duizenden
   in Londen gaan demonstreren tegen de Brexit? Beter meteen een nieuwe referendum houden!

 12. Rosasolis

  Therese May is ver van een “blunder premier”. Dit sterke, moedige vrouw heeft voor maanden haar best gedaan om de weg naar de Brexit te leiden. Om voor goede deals voor zowel de Britse regering als voor de EU rond te krijgen. Zij heeft het over een
  zachte Brexit gehad. Behalve vele vergaderingen met haar regering reisde zij ieder paar weken naar Brussels. Waar het veel beter ging lopen, dan in Westminster, Londen.
  Hoewel May tegen de Brexit was, zei ze dat zij haar best zou doen voor een vriendelijke
  afscheid. De laatste tijd lukte dit met Brussel…maar niet met haar eigen regering.
  Eerst hebben ze verzorgd dat haar voorganger, Premier David Cameron ging aftreden, en nu willen een aantal zeer agressieve betweters proberen haar te dumpen.
  Met T. May is het geduld nu op. Zij heeft verklaard dat als er morgen geen akkoord in het Britse regering komt, dan komt er definitief geen Brexit. Zij gaat niet aftreden.
  Of Groot Brittanie blijft gewoon in de EU, of moet er een nieuwe referendum komen.
  Zowel de EU commissie als Schotland staan achter dit zeer moedige vrouw.

 13. Meriadoc Brandebok

  De Brexit was een slecht idee.

 14. Vrijedenkert

  Mocht het Verenigd-Koninkrijk toch besluiten om in de EU te blijven kan dit ook een positieve effecten hebben voor Europa als geheel.
  Visegrádlanden Hongarije, Polen, Slowakije en Tsjechië en EU kritische landen zoals Oostenrijk, Italie en het Verenigd-Koninkrijk kunnen dan op vele punten tegenwicht bieden aan de as Berlijn/Parijs en hun idiote Europese integratie eenwordings politiek.
  Een Europees leger b.v. zal door de Britten zoveel mogelijk worden tegen gewerkt.
  Ook in de landen Denemarken en Zweden begint een andere wind te waaien en begint men ook steeds meer EU kritisch te worden.
  Eventueel niet doorgaan ven een Brexit is helaas maar door het blijven van de kritische Britten zal de Brusselse kliek: Juncker/Timmerfrans/Merkel/Macron het een stuk moeilijker krijgen!

  1. Lugar

   “Mocht het Verenigd-Koninkrijk toch besluiten om in de EU te blijven…”

   Wat was de uitslag van de volksraadpleging? Wat is er dus besloten?

   1. Vrijedenkert

    Wat was de uitslag van de laatste verkiezingen? Wat mogen die gekozenen gaan besluiten of zelfs terugdraaien?
    Hier een uitgebreide discussie gaan houden over de legitimiteit van een volksraadpleging ten opzichte van het eventueel terugdraaien van datzelfde besluit door een gekozen parlement is denk ik niet mogelijk!
    Ik denk persoonlijk dat het terugdraaien een slechte zaak is verder benoem ik hier enkele voordelen als de Britten besluiten te blijven..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.