BREKEND! Nigel Farage denkt weer aan Europese politiek: ‘Maar, niet met UKIP!’

Nigel Farage sprak gisteren op SkyNews zijn wens uit om opnieuw actief te worden in de Europese politiek. Wederom aansluiting zoeken bij het geradicaliseerde UKIP wees hij stellig van de hand. Van die partij heeft hij nu definitief afstand genomen. Vorig jaar probeerde hij de zomer de partij van de ondergang te redden na de aanstelling van Tommy Robinson, maar slaagde niet. Als de Europese verkiezingen in maart plaatsvinden en de Brexit wordt uitgesteld ziet Farage voldoende reden om zijn ambtswerk in Brussel voort te zetten. 

Farage bleef tijdens het gesprek met SkyNews volhouden dat hij nog steeds een Brexit wil. Volgens hem houdt dit twee zaken in. Ten eerste het opzeggen van het lidmaatschap van de Europese Unie én de verdragen met betrekking tot de douane-unie. Vrij simpel dus. Maar nu de regering van Theresa May tijd aan het winnen is, de roep om een tweede referendum sterker wordt en de kans dat het Verenigd Koninkrijk in de zomer nog lid is van de Unie, zijn voor Farage de rapen gaar. Hoe gaat Farage een herverkiezing voor elkaar boksen zonder UKIP?

Daarvoor zijn verschillende opties mogelijk. Volgens Farage is het een ‘work in progress’ en kijkt hij naar verschillende opties om zich verkiesbaar te stellen. Over de details wilde hij niets kwijt, maar de kans is groot dat hij een eigen partij opricht of aansluiting zoekt bij de conservatieven. Herverkiezing voor het Europees Parlement zou volgens de voormalige UKIP-voorman nodig zijn omdat Theresa May faalt in het leveren van een Brexit-akkoord en de stem van miljoenen Britten dreigt te worden genegeerd ‘wanneer Artikel 50 wordt uitgesteld’.

Best vreemd om tijdens de stroef verlopen Brexit-stemmingen ineens weer de Europese politiek in te willen, maar Farage zorgt wel vaker voor opmerkelijke nieuwtjes. Volgens hem zou het onnodig zijn als de Britten in maart de Unie verlaten, de zogenaamde ‘harde Brexit’. Maar om er zeker van te zijn dat zijn stem en die van miljoenen andere Britten gehoord blijft, moet hij wel mee doen met die verkiezingen. Dat belooft in ieder geval vuurwerk tijdens de debatten!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. santiago

  Rechts rukt op in heel Europa. Wordt steeds moeilijker voor de EU dus ik geef Farage een goede kans. Go Nigel.

  1. HendrikJan

   santiago jij stelt, Rechts rukt op, ik stel het veel simpeler, het verstand rukt op.

   1. Meester Kong

    @HJ
    Rechts rukt op in NL.

    Tja VVD, FvD en SGP, tel ui je winst….
    Nee tel de PVV niet mee.

   2. Meester Kong

    @HJ
    Ach Seneca zomaar een nieuwe nick……….
    De man die geweld predikt.

    1. Seneca

     kloothommel! ik ben niet een van je stink linkse vriendjes die om de haverklap een andere nickname hebben. ik ben wie ik ben en ben niet achterlijk links stomme SP’er.

  2. Original NL

   Nigel..de luis in de pels van de eu gekkies!..lekker de waarheid blijven verkondigen man!!

 2. Beukman

  Nigel heeft de Britten de Brexit in gebeukt met hele en halve leugens, waarna hij hem zelf peerde om zijn goeie goed niet vuil te hoeven maken.

  Het is nu zaak om de leugens van elitemannetje Nigel, die steeds evidenter te worden, op een rijtje te zetten en bekendheid te geven.

  1. santiago

   Het merendeel van de Britten wil nog steeds een Brexit, in tegenstelling wat de Europese elite ons wil doen geloven. Zet jij alle leugens van Farage maar op een rijtje, dan doe ik dat met alle leugens en bangmakerijen van de EU. Ik ben eerder klaar dan jij en mijn lijst zal ook langer zijn.
   Wees blij met mensen als Farage , die zich inzetten voor een goede zaak of heb jij liever dat half Europa straks met gele hesjes de straat op gaat.

   1. Meester Kong

    Afgelopen week is er in het VK een peiling geweest over de Brexit.
    Meerderheid ziet dat niet meer zitten.

    Je lijkt Lugar wel, halve leugens met de goedkeuring van de hoofdfiguur van het grote sprookjesboek

    1. Gekko

     Ach ja, peilingen. En die gaan we ineens wel geloven? Volgens de peilingen zou Brexit uitgesloten zijn, weet je nog MK. Of hebben aapjes een heel kort geheugen?

     1. Spaanse kok

      Peilingen zijn altijd onbetrouwbaar als die niet overeenkomen met de eigen ideeën.

   2. Beukman

    Meerderheid wil allang geen Brexit meer, @Santiago, niet moeilijk te begrijpen waarom niet meer.

    Beweerde Farage niet dat er geen economische kosten verbonden waren aan een Brexit? Hoog tijd om hem daar weer eens aan te herinneren.
    Zei Nigel niet dat GB tegelijk lid van de single market kon blijven én toch mensen uit EU-landen die een baan zochten tegenhouden? Klopt niks van.
    Riep de beste man niet dat de Britten 55 miljoen pond per dag betaalden voor het lidmaatschap van de EU? De man kan niet rekenen óf zat te liegen.
    Brulde hij niet dat 70 procent van de wetgeving in GB van de EU komt? Totaalonzin.
    Verder waren er leugentjes om bestwil over de rechterlijke macht – volgens Nigel kon die van de EU die van de Britten altijd overrulen, en dat lidmaatschap van de EU de kans op een aanslag groter maakte.

    Die neus van Nigel zal inmiddels een meter lang zijn. Begrijp je nu waarom hij gekozen heeft voor een zeer goed betaalde baan bij dat instituut dat hij zo haat, het Europese Parlement? Omdat er in GB straks geen dokters meer over zijn om hem aan die neus te opereren.

    Overigens kan Nigel een flinke vergoeding van de EU verwachten als de Brexit een feit is en GB eruit wordt geknikkerd. Komt dat even goed uit.

    1. santiago

     Beukman. Een hoop zelfbedachte onzin. Je bent duidelijk een Corbyn fan, nou succes ermee. De Brexit gaat gewoon door, omdat de meerderheid in het VK dat wil. Alle bangmakerijen door Brussel maken geen enkele indruk. Ze schijten in hun broek en slaan wild om zich heen, omdat ze zelf ook wel weten dat de Brexit een groot succes wordt en dat er meer landen zullen volgen, waaronder ik hoop Nederland. Dan hebben we ons oude sterke Europa weer terug zonder het roverstuig uit Brussel.

     1. Beukman

      Ik een fan van Corbyn? Kennelijk ben je zelf slecht ingelicht, want Corbyn is vóór een Brexit.

      Wat die zelfbedachte onzin betreft: het lukt je overduidelijk niet om deze te weerleggen. Dat zegt genoeg.

  2. ZiggyStardust

   Nederlanders stemden tegen de Europese grondwet in het referendum, werd genegeerd. Frankrijk idem dito.
   Nederlanders stemden tegen het associatieverdrag met Oekraïne, werd genegeerd.
   Engeland wil de EU verlaten, en wordt langs alle kanten tegengewerkt door de EU.

 3. denktenk

  Opsluiten, die hufter, samen met de Boris Johnson,
  Kunnen ze samen een regeling uitdenken.
  De veroorzakers van alle ellende, samen met Tony Blair.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.