Held! Burgemeester Koen Shuiling ontmaskert de VVD: ‘liberale waarden worden bedreigd’

Volgens Burgemeester Koen Schuiling is de VVD haar liberale waarden aan het verliezen. De timing van de uitspraken, die hij vandaag deed in de NRC, is welhaast perfect want binnenkort zijn er verkiezingen! Volgens Schuiling moet er ‘drastisch iets veranderen’ wil de partij nog levensvatbaar zijn na de komende verkiezingen. We zien een VVD in nood en met Forum van Democratie van Thierry Baudet in opmars is de kans groot dat de partij een flinke klap gaat krijgen. Naast de teloorgang van liberale waarden ziet Schuiling nog meer problemen. Bijvoorbeeld integriteitskwesties: zo verloren tal van VVD’ers hun positie vanwege schandaaltjes. 

Wat een afgang moet dit zijn voor Mark Rutte! Het is de zoveelste bestuurder die kritiek uit op het reilen en zijlen van de partij. Vorige week zegde de burgemeester van Purmerend zijn lidmaatschap op en nu krijgt Rutte wederom flinke kritiek vanuit zijn eigen achterban. De burgemeesters zijn aan het rebelleren en zien dat het goed mis gaat in Europa. Want je kunt heel lang volhouden dat het ‘steeds beter gaat’ en dat Nederland ‘zo’n gaaf land is’, maar er komt een moment dat de illusies worden ingehaald door de realiteit. En dat is wat nu gebeurt.

De bestuurders die wél met de voeten in de klei staan zien de veranderingen. Ze zijn als de kanaries in de kolenmijn.

Wat een heldhaftige mensen zijn het, die burgemeesters, want het is niet makkelijk om kritiek te uiten op je eigen partij. Zeker niet als daarmee de kans bestaat dat je bij een volgende selectieronde het ‘baantjescarrousel’ moet verlaten. Daarvoor heb je dus ballen nodig. Hulde voor burgemeesters Schuiling en Bijl dat zij zich durven uitspreken! Daarmee staan de landelijke VVD-politici in de Tweede Kamer flink voor lul en zullen ze zich langzaam achter de oren gaan krabben en afvragen waar ze het allemaal nog voor doen.

Klaas Dijkhoff ziet de bui al hangen en maakte vandaag een opmerkelijke draai over het klimaatakkoord. Mooie draai natuurlijk, want het was zijn partij dat het Klimaatverdrag van Parijs (2015) ratificeerde, blind voor de gevolgen. Dijkhoff werkte met zijn partij aan de klimaatwet en was daar hartstikke trots op. Ook het klimaatakkoord werd door zijn partij gesteund. En ineens, tadaa uit het niets, is hij tegenstander.

Zo doorzichtig allemaal. Het helpt de partij niet verder. Hopen dat nog meer burgemeesters stoute schoenen aantrekken en de partij verlaten komende tijd!

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Hermann

  Dat wil nog niet zeggen dat FvD hierbij garen spint.

  1. Lugar

   @Hermann: Jawel hoor, 20 maart zal een gigantische schok teweeg brengen, men gaat massaal FVD stemmen, zeker weten!

   Er zijn al enkele kandidaten voorgesteld en het gaat gebeuren, echt waar!

   1. Hermann

    Nu raak ik geïnteresseerd…wie zijn ze ? Googlen ?

    1. Lugar

     @Herman: Twitter Baudet, daar staan enkele van de kandidaten voor PS-verkiezingen FVD.

   2. HierBenIk

    Olé Olé!!! 🙂

  2. Lex

   Sorry Thierry ik word geen lid van jou partij, jou politieke ervaringen zijn bijzonder gering, je maakt te veel blunders.

   Als laatste wil je de sociale huurwoningen in de uitverkoop doen voor je modale dubbel modale en rijke vriendjes. Terwijl duizenden mensen zoals ik op een betaalbare sociale huurwoning zitten te wachten.

   Ik bewonder wel je inzet, het gevecht tegen het verdrag van Marrakesh.

   Ik ben vanaf het begin een PVVer en daar blijf ik ook bij, Geert heeft in zijn pink meer politieke ervaring dan jij in je hele lijf. Ik maak elk jaar geld over naar stichting vrienden van de PVV. Thierry ga je eerst maar eens bewijzen, en kom na wat je belooft.

   Doe alstublieft iets aan die verschrikkelijke arrogantie van je, alleen hierdoor mis je al heel veel stemmen.

   Je zult mij eerst moeten overtuigen eer ik op jou partij ga stemmen.

   1. Lugar

    “Ik ben vanaf het begin een PVVer en daar blijf ik ook bij…”

    Uitstekende keuze Lex, PVV & FVD zullen daadwerkelijk de samenwerking zoeken!

 2. victus

  Burgemeester Schuiling die de actievoerders van KOZP liet doen wat ze zijn ; een stelletje circusapen die ter leering ende Vermaeck ergens achteraf op het imposante Den Helderse werfterrein hun malle kunstjes mochten laten zien!

 3. Meester Kong

  Moet niet veel hebben van de VVD, maar zoals @lugar en zijn krijgers het FvD -PVV-SGP zien als een prima coalitie, och dan ben je echt je realiteitszin verloren.

  1. Eugenie de la Fleur

   Het zal wel erg gek moeten lopen als we ooit met zo’n coalitie te maken krijgen. Puntje bij paaltje is de meerderheid van de Nederlanders genuanceerd, redelijk en pro EU.

   Schreeuwers heb je altijd maar gelukkig behoren ze tot een kleine minderheid. Populistisch rechts zal echter nooit meer dan 20% op de electoraat kunnen rekenen

   1. henkie

    Alleen door bangmakerij zijn ze pro EU. Velen geloven dat de EU een fait a compli is, er is geen weg meer terug. Dom en bang!
    Ze zien de agressie van de EU tegen het VK en geloven daarom dat je er niet levend uit kan komen.

  2. TD

   Meester Kong:
   Waarom vindt je dat zo irreël?

  3. Raveltje

   Die komen in ieder geval nog voor eigen land op

 4. Howard

  Is ook hier het aloude ‘ratten verlaten schip’ van toepassing?
  Nu heb ik ratten heel verstandige dieren gevonden.
  De veroorzaker van alle ellende, de kapitein, gaat met z’n schip ten onder.

  1. Lugar

   “De veroorzaker van alle ellende, de kapitein, gaat met z’n schip ten onder.”

   Nee hoor, die gaat rustig verder in Brussel, of Straatsburg, dat ligt aan de maand.
   O ja, kapitein Rob gaat wel naar de bodem, hij stuurt zijn ultralinkse GL-kloon naar de bodem van de Hofvijver en gaat dan gedecimeerd verder met GL, lekker met lachebek Yasser over het klimaat lispelen, over kinderen die hij een toekomst wil geven maar die hij niet heeft. Net als Ollongren en Rutte.

 5. TD

  Bij wisseling van de regering en de PVV levert de premier is het niet zo dat bijvoorbeeld Wilders in z’n eentje de islamisering gaat bestrijden en rest van de regeringstaken op de plank komen te liggen!
  leiding aan de ministeries en hun ambtenaren, die zich bezighouden met de uitvoering van wetten.
  Het parlement moet vervolgens instemmen met het wetsvoorstel, anders kan het geen wet worden. De Tweede Kamer kan zelf ook met

  1. TD

   onvolledig sorry!

 6. Lugar

  Koen van de VVD (Den Helder)

  Wordt maar snel lid van FVD, heb je toch nog iets goeds gedaan.

  1. Hermann

   Als sprookjesverteller bent u onverslaanbaar in deze gespreksgroep. Nu de werkelijheid nog…

   1. Eugenie de la Fleur

    Lugar is een trol

    1. Pescador

     Maar dan wel een trol die het eens bij het goede eind heeft

   2. Spaanse kok

    Oeps

   3. Lugar

    “Als sprookjesverteller…”

    Ik leg inmiddels wat verbanden en er zijn enkele opvallende gelijkenissen.

  2. tomygun

   Lugar die man heeft toch geen ballen een reclame praatje
   maar Pa uit purmerend die heeft wel ballen die geeft een
   dikke mide vinger aan de vvd .

   1. Lugar

    “Lugar die man heeft toch geen ballen…”

    Dat weet ik niet, ik weet wel dat hij van de mannenliefde is.

    coc.nl/jouw-belangen/cu-den-helder-krijgt-kritiek-benoeming-homo-burgemeester

 7. Pescador

  De vvd is een leugen partij, ik hoop dat men dit nu eens gaat inzien. En dat nu eindelijk eens de partijen aan de macht gaan komen waar de mensen op gestemd hebben. Bijvoorbeeld Geert Wilders, oke Geert als minister zal ook niet alles zijn maar dan krijgen de mensen wel waar ze op gestemt hebben, en als de partijen waarop gestemd wordt aan de macht komen gaan de partijen mischien ook eens nadenken dat ze eerlijk, betrouwbaar en voor het volk moeten zijn. Niet voor eigen macht, roem, geld en dat domme EU gebeuren.

 8. henkie

  VVD tesamen met CDA, D66 en de PvdA moeten aleen in de stront zakken.
  En niet meer bovenkomen!

 9. AS210854

  Niks held, net voor de verkiezingen is zielig, als hij het 2 jaar eerder had gedaan was het een ander verhaal.

 10. Gekko

  Koen Schuiling heeft kunstenaar Rob Scholte (die door een aanslag beide benen verloor) uit zijn gemeente weg gepast. Deze man is helemaal geen held. Lees via Google maar met wat voor smeerpijp we hier van doen hebben.

  Liberale principes, nou niet bij Koentje hoor. ’t Is gewoon een grote graaier (zoals vele VVD-ers trouwens). Naast burgemeester is hij nl. ook voorzitter Raad van Toezicht van de Hanzeschool Groningen, een vet betaalde nevenfunctie.

 11. J.C.

  Zolang het bij woorden blijft, blijft het ongeloofwaardig……………

 12. Bes Tolen

  De praat van Schuiling ken ik niet maar wel van Bijl. De praat van Bijl is die van iemand, die in praatjes van anderen gelooft maar zelf onvoldoende in staat is die op reële waarde te beoordelen. Slap links gelovig. Onkritisch wat de belangrijke oorzaken betreft. De VVD heeft het tegengestelde nodig namelijk meer besef van de werkelijkheid en oprechte politiek.

 13. Hallozeg

  De magischeen vooral ook chemische werking van de stierenstront bullshit van J.P. Balkenende die vanaf 2002 flink overal, vooral via de MEDIA, in ieders ogen werd gedonderd omdat die GARE NERO ADELAARS SERPENTEN in die Methodistische TAK van de Anglicaanse kerk maar iedereen bedreigt omdat ze de JOSEFS zijn die wel even WRAAK komt nemen op je vanwege hun ZOON VAN GOUD GELD GOLD GOD die is vermoord pak m beet 2000 jaar geleden ergens in het missen oosten bij Israël in de buurt, is het CDA die in 2002 ARTIKEL 5 AAN ZIJN LAARS LAPTE, waar die SKULS AND BONES NERO SATANINSTEN de HELE PLANEET OVER NAMEN VIA DE MEDIA TE PREKEN IN DE REGIO WESTERSE WERELD = MEDIA DE PREKER en geen grijze microfoons aan LANTAARNPALEN met hun ALLAH AKBAR = GREAT LIEDJES waar mijn smaak voor muziek toch geheel anders is omdat die SOUND er van in de wortels als niet MOOI is, en dan ook nog de achterliggende gedachten dat deze NWO CHRISLAM TERROR die is AANGEZET in die PATRIOT 11-9-2001 KALENDER de media Wilhlem Wundt 1911 experimenten kunnen gaan STAKEN met hun ROMAN POLANSKI PSYCHOLOGIE iedereen te vernederen zodat ze BRAAF DE SCHULD OP ZICH NEMEN ALS SCHAPEN SLAVEN IN HET WEILAND VAN HUN HEILAND en de hele wereld dictatuur zo op 1 A4 omschreven kan worden, OPROTTEN CHRISTEN MET JE MYTHE VAN DE SERPENT MET DIE ROOFDIEREN ALS SYMBOLEN NOG FF LANGER UIT TE VOEREN met je DOODSTRAFFEN ALS JIJ PER ONGELUK EEN BIERJTE OMGOOIT LAND.
  Dus de MEDIA MOET AANGEPAKT WORDEN EN NIEMAND HOEFT NOG LANGER TE KNIELEN TE BEGINNEN IN EUROPA VOOR DIE RANDDEBIELEN EN PEDOFIELEN EN HOMOFIELEN vanwege de OPROEPEN IN DE STEKTE TENTAKELS dat UIT TE ROEIEN MET WORTEL EN TAK VOOR DE PAUS EN DAT BRUSSEL EN DEN HAAG JE DAARNA DE SANCTIES EN DE CELSTRAFFEN UITDEELT AAN IEDEREEN DIE GEHOOR GEEFT AAN DIE OPROEPEN VAN DE PAUS IN 2014 na zijn bevindingen SLANGETJES ONDER HUN NAVELS HADDEN STIEKEM GEHEIME AGENDA’S OOK IN DAT VATICANSICHE DOOFPOTTEN SYSTEEM, EN DE STUKKEN VLEES GENAAMD SLAVEN KUNNEN GEVULD WORDN VAN ACHTER MET SPERMA en HANS TEEUWEN GEEFT U DE ADVIEZEN WEL EVEN HOE TOCH DE NERO TERRORBEK OOK TE KUNNEN UITHANGEN WANT HET IS HEILIGE OORLOG. Kortom, DIT IS TERROR VAN DE CHRISTENEN, en de ISLAM DOET MEE, en WIE NIET MEE DOET WORDT EERWRAAK OP UITGEVOERD, CHRISTENEN MET HUN JOSEFS EN DE ISLAM MET HUN MOHAMMED STAAN KLAAR EN NETJES AANGEZET OM U EVENTUEEL ALS HET DIER VAN DE SLAGER EEN BEURT TE GEVEN IN THE JUNGLE, WANT DE NWO HOUDT IEDEREEN ONDER SCHOT EN NAAMLOZE VENNOOTSCHAPPEN ZIJN DE UBERGOD en de MKB met BV zijn de ZOONTJES VAN GOD. Ds in die zin leef je hier in een PENTAGRAM TERRO RBENDEN NERO NAPOLEON HITLER samen met die ISLAM TE MATTEN en wil SATANIST MAARTEN VAN ROSSEM OOK NOG EVEN WIJZEN NAAR RUSLAND OM DIE OOK MAAR EVEN TE PAKKEN MET ZIJN FIRESTART DEMONISEER TRUC. DUS FALS FLAG OORLOGEN STARTEN EN DAN VERWACHT JANTJE TERRORHOOFD PETER DE SATAN ZELVE BALKENENDE NATUURLIJK VAN ONZE LIEVE MENEER RUTTE DAT HIJ MEIN KAMPF GAAT VOORLEZEN, WANT MARK RUTTE LIGT IN ZIJN GRAFKIST ALS HIJ DAT NIET DOET. WANT ZE STUREN EEN JOSEF OP MARK AF en MARK RUTTE DE BEDRIJFSLEIDER MOET VAN DIE NWO REGEREN ALS EEN ECHTE STRAATVECHTER….. SO YOU ARE DUMB Romeinen 1,22 en ga Daniël maar lezen om te snappen hoe ACHTERLIJK JE BENT MET JE ROMEINSE TERROR. KORTM, VAN DER STAAIJ GAAT MAAR LEKKER ZELF DE HOMOFIELEN UIT ELKAAR SNIJDEN MET ZIJN VRINDEN MENGELE HIMMLER HITLER KOCH HEIDRICH ENZ… EN IK ADVISEER IEDEREEN DAAR NIET AAN MEE TE DOEN NOG LANGER WAT DIE MEDIA EIST.

  1. Rien Noppen

   Kan iemand even 112 bellen?

   1. Bosche draak

    Bel zelf maar, mankeer je iets aan je handjes?

    1. Hallozeg

     Rien met zijn noppen poortennaar de hel open vliet deelt graag zijn adleaars commando’s zelf uit snap je natuurlijk wel Bosche Draak. Hij leeft in een pentagram visie aangeboden door de hexagram met symbolen roofdieren in de punt van de piramide Nederland net als vorige eeuw. Rien wil graag MATTEN hiet met TEKSTJES om de regie over mensen hun lichamen te krijgen met zijn breinwas leveltje jaar 0.

    2. Hallozeg

     Dus jij snapt wel Draak dat NERO RIEN met de NOPPEN onder zijn voetjes ook als 11 september slachtoffertje troostkontjes nodig heeft want zijn satanische dominee Hans Teeuwen had het nog zo gepreekt als GOED GOUD GELD hangen ze de satans voor uit die blanke idioten. En dan ook die islam nog… Rien zijn profeetje heet Adolf en de profeet van Adolf Napoleon en de paus is al 1700 jaar het Nero Julius dictator C-SAR in zijn hersenschors. MAar Rien heeft waanbeelden in zijn Duistebloedkoppie en zit ze vliegen, dus nu wil hij als een dominee priester preker imam hier jouw overtuigen dat ik nu spullen van een balkon sta te gooien. Begrijp goed allemaal hoe INSANE deze Rien Noppen is. Hij roept gewoon dat je pedofiel bent en de Satanisten NL eerwraak op Jezus van de JOSEFS zoals josef mengele en josef stalin maken je dood maar dat weet hij dan weer niet.

   2. Hallozeg

    Welnee je belt gewoon Wilhelm Wundt 1911

    1. Rien Noppen

     Ben je al begonnen je huisraad over het balkon te gooien?

     1. Hallozeg

      Vrijmetselaars: Profeet Adolf Hitler met Mein Kamp en SATAN
      Christenen: Profeet Jezus met bijbel en GOD
      Moslims: Profeet Mohammed met Koran en ALLAH AKBAR.
      Als de Christenen (CDA PVV CU SGP) en de moslims (DENK) vechten om 1 been,
      loopt de Vrijmetselaar (VVD) met het BEEN HEEN.
      Want leerden ze als kinderen:
      Eerlijk word je niet rijk
      De 1 zijn dood is de ander zijn brood
      Als je je hoofd boven het maaiveld uitsteekt wordt die er af gehakt
      Wat niet weet wat niet deert
      en de rest van de spreekwoorden die kinderen in hun hersens kregen gewassen na hun SINT EN PIET BREINWAS,
      mag je zelf verder bekijken. Nederland is GROOT GEWORDEN MET LEUGENS EN GEWELD..
      En nu kunnen ze niet meer STOPPEN want het is hun GEWOONTE.
      Dus Wilders wil IEDEREEN AAN EEN PAAL SPIETSEN WANT DAT LEREN ZE VAN DE PAUS.

     2. Gekko

      Zolang Hallozeg geen mensen in de nek gaat steken, moeten we deze Malek maar in zijn sop laten garen.

  2. Niet L niet R

   Om 112 te bellen is het al te laat!

 14. Niet L niet R

  Door alle schandalen, en de gladjanus van Rutte die ons land verkwanseld voor een goede baan bij Eu, hoop ik dat met de VVD het zelfde gebeurt als met de PvdA!
  Misschien leren zij dat men het volk moet dienen, en niet een kleine elite!

 15. Two Ravens Black Kettle

  Een stem op de VVD is een stem op

  1) De import der middeleeuwen
  2) Charlie Hebdo lijken
  3) Ongebreidelde socialistiche rooftochten
  4) De Gedanken-Gestapo incluis HUN Staatmedia
  5) Kapot verkrachtte kindbruidjes
  6) Toyota’s voor Isis incluis dode uitgebeende kinderen
  7) Milieu terrorisme
  8) de EUSR-oligarchie
  9) de PvdA, Groen Links en de rest van HUN verrotte Kartel
  10) Merkel en de banlieus
  11) Het verraad van de (pijnlijk) weinige NLrs die gestorven zijn voor de waarden van de Verlichting.

  Een stem op de VVD legitimeert diefstal & de genocide in Syrië

  Ik ben benieuwd wanneer de VVD de tienbenen belasting gaat uitvinden en invoeren.
  Want dat geld hebben ze nodig om de EU-maffia, de bevriende lobyisten, de Staatspropaganditen en hun favoriete islamitische genocide plegers in het M-Oosten en N-Afrika te financieren.

  1. Gekko

   Nee hoor, Raaf, al die clubs die jij noemt, interesseren de VVD helemaal niets. Rutte cs. is alleen geïnteresseerd in het grootkapitaal (multinationals, grootindustrie). De VVD ziet winstkansen in het Klimaatakkoord (verdienmodel) en de EU is een prachtig vehikel om nog meer geld naar de superrijken te laten vloeien.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.