Doorgedraaide Nashville-initiatiefnemer vindt homohuwelijk vergelijkbaar met het nazisme: ‘En de kerk zwijgt!’

Een nieuwe dag, een nieuw dieptepunt voor het wereldvreemde clubje dat het noodzakelijk vond om de zogeheten Nashville-verklaring naar Nederland te importeren. Ditmaal moeten we bang zijn voor een soort nieuwe Tweede Wereldoorlog als we ons niet snel uitspreken tegen het “homohuwelijk en de transgenderdiscussies”. Aldus de hysterische predikant Piet de Vries, hè?

De dit weekend gelanceerde Nashville-verklaring is nog altijd geen groot succes te noemen. Als het document één ding heeft bereikt, is het wel dat instituten als het homohuwelijk méér steun zijn gaan genieten in plaats van minder. Dat leidt natuurlijk tot onvrede en zelfs paniek bij de Nashville-initatiefnemers die hun handtekeningenactie ineens mislukt zien. Dus wat doe je dan? Nou, dan ga je gewoon nóg maar iets harder schreeuwen. Piet de Vries, één van de mannen achter de verklaring, draait er vandaag zijn hand niet voor om.

Want de kerk was te laat bij de nazi’s in de jaren ’30 en ’40. Nu kunnen ze in de herkansing bij homo’s en transgenders. En snel een beetje, voordat Rotterdam weer is platgebombardeerd en ons land weer voor vijf jaar met ijzeren vuist wordt geregeerd door een dictator. Piet de Vries:

,,Eerder dit jaar publiceerden we ook al een wake up call over het thema. Er wordt te weinig onderwijs gegeven over wat de Bijbel zegt over het huwelijk en seksualiteit. We moeten ons geluid laten horen. Toen de nazi-ideologie zich opdrong, zwegen de kerken. Nu dringt de genderideologie zich op en zwijgen de kerken weer te vaak.”

Zie je het al voor je? Carlo Boszhardt in een roze militair uniform die de macht grijpt? En dan Kelly van Big Brother als de nieuwe Goebbels. Gerard Joling als minister van cultuur en tenslotte Gordon als hoofd van de homo-SS. Je reinste fictie? Ja, natuurlijk. En dat weet Nashville-nozem Piet de Vries heus zelf ook wel. Maar ja, hè, waarom dingen in perspectief blijven zien als je ook mensen bang kan maken met beelden over oorlogen en genocide? Dat laatste is kennelijk veel leuker!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Eugenie de la Fleur

  Stuur deze gek maar naar ISIS

  1. sonar

   Jij wordt gelijk meegestuurd dan eugie

  2. B. Pascal

   Inderdaad, Piet de Vries heeft gelijk, de haat naar de normale natuurlijke gang is zo groot. Zie maar, je wenst hem de dood toe. ” de gek naar ISIS ”, dat zijn inderdaad Nazi praktijken en woorden. Het is goed dat Recht Nederland z’n mond begint open te trekken. Voordat we weer in een Linkse-Nazi doodwens overheid terecht komen!

   Kun je weer mensen verbranden! Duurzaam! Bio-Energie!

 2. Aytas

  ‘Maar ja, hè, waarom dingen in perspectief blijven zien als je ook mensen bang kan maken met beelden over oorlogen en genocide? Dat laatste is kennelijk veel leuker!’

  Tja daar is de hele ‘rechtse’ politiek op gedreven.

  1. B. Pascal

   Ga jij je ”linkse” koran maar lezen!

 3. wheelboy

  Dat dictaat van Nashville is opgemaakt door een stel christen idioten van amerikanen die ook langs de weg stonden toen er in de 80s en 90s mensen begraven werden die gestorven waren aan aids . God hate Fags oid en nog steeds met allerlei posters en dingen langs de weg staan .Ben je tegen homo kan houd het dan in je kerkgemeenschap niet buiten op straat aanzetten tot haat . Die zelfde kerkgemeenschappen geloven tot vandaag in de zgn conversie therapie dat staat ook in dat dictaat beschreven homo’s genezen kunnen worden .Die therapie is in de hele EU zover ik weet verboden .In de US sturen die zgn christians hun homo zoon of lesbo dochter naar zon kamp waar ze dan met behulp van dominee en psychiaters worden geholpen en zo weer op het rechte pad komen . Met alle problemen van dien . Dat die personen hun leven lang psychische problemen hebben en later vaak zelfmoord plegen . Dat heeft v/d Staaij en consorten getekend .
  Het zal veel homo’s en lesbo’s een zorg zijn dat ze niet in de kerk kunnen trouwen . Das ook iets wat iedere gemeenschap zelf moet beslissen of ze in hun kerk gelijk geaarden willen laten trouwen ja of te nee . Die verplichting kun je nooit een geloof opleggen . zolang het wettelijk maar kan .

  Kan je dan als je het bovenstaande leest je indenken dat mensen denken die v./d staaij spoort niet als hij dit tekent . Zou jij je zoon of dochter dit aan willen doen in naam van het geloof !! Dat is hetzelfde als dat die soort idioten hun kinderen niet inenten en vervolgens ze zwaar gehandicapt raken en dan roepen ja das gods wil . ongelofelijke gedachtegang.

  1. B. Pascal

   je moet dan wel 6,5 miljoen stemmers uit de 2e kamer ineens aan de kantschuiven. immers rechts (zonder VVD), denkt over de Fruit-Joys heel wat anders dan Links!

   homo zijn prima! maar ga de natuurlijke gang er niet mee betwijfelen!

  2. Kokkie

   Het gaat er om dat mensen terecht van mening zijn (en mogen zijn), dat homofilie niet normaal is en (dus ook) moreel onaanvaardbaar. Het zijn juist ‘idiote zieke geesten’ die dat soort perfide parktijken (praktiserende homofilie) propaganderen, legitimeren en menen de ‘morele’ plicht te hebben om dit soort verdorven opvattingen aan anderen te moeten opleggen.

   De zondeval en de huidige morele degeneratie (cq failliet) maakt meer en meer duidelijk dat de kloof tussen de ‘normen; en ‘waarden’ van deze zieke wereld en die van het Koninkrijk van God alleen maar groter wordt.

 4. Gekko

  Doorgedraaid zou ik Piet de Vries niet willen noemen. Maar hij is wel wereldvreemd.
  En niet slim, door te gaan wrijven in een vlek die zo alleen maar groter wordt.

  1. B. Pascal

   Inderdaad er is dus een vlek, een blinde vlek!

   1. sonar

    B,Pascal wat een commotie over een dictaat,maar als het erger in het haatboek de koran geschreven staat keert men er zich vanaf.
    Dat zijn nsb en nazi praktijken van het schorem.

    1. B. Pascal

     Inderdaad, de Fruit-Joy likkers hebben al 2000 jaar geen kinderen verwekt!
     Het christendom heeft geen homo afgeslacht! Kijk dan eerst maar eens naar islamitische landen. Bedankt voor je reactie!

     1. Blue monday

      “Het christendom heeft geen homo afgeslacht!”

      mwoah…sodomieten gingen in de 18e eeuw in Nederland gewoon op de brandstapel.

      Heden ten dage is er in de westerse wereld, die van de jood/christelijke waarden, nog genoeg homogeweld.

      Blijf aub in je fake-news bubble, je uitspraken zijn te stom voor woorden.

      en ja, dat andere tolerante geloof, de Islam is van hetzelfde laken een pak als die Piet de Vries-aanhangers

     2. B. Pascal

      Oja, jij weer zonder historische besef! Je hebt het zeker over de 15e eeuw.
      De brandstapel is iets van de Roomse Inquisitie.

      Exact waar de tirannie om ging! Waar de Nederlandse Hervormde staat met nog wel Roomse bevolking zich van vrijgevochten heeft!

     3. Blue monday

      Ik dacht meer aan de calvinistische tradities uit de 18e eeuw, u ook al onbekend.

      Wat weet u eigenlijk wel over Nederland?

     4. B. Pascal

      Slimmerd hahah 18e eeuw, ten tijde van de Franse Verlichting zeker waar jij nog een opgedroogde druif van bent :). Ik merk nog steeds bij u veel onvermogen! U bedoelt zeker de strafbaarheid van sodomie binnen het Heilige Roomse Rijk. Oja, en de zeker 25 mannen die werden geëxecuteerd binnen de Benelux! De meeste sodomieten werden bij verstek veroordeeld tot levenslange verbanning.
      Ondanks de strafbaarstelling bleef in het Heilige Roomse Rijk en overige Europese landen het aantal terechtstellingen van homoseksuelen beperkt tot een klein aantal gevallen.

      Van welke uitroeiing spreek jij? 30 stuks in 3 eeuwen? Poeff wat een links klets verhaal!

     5. B. Pascal

      Aids heeft door de Anale omgang wel heel wat meer levens gekost. De ‘’genocide van de vrijdheid’’! Dat mag jou worden toegeschreven?

 5. Niet L niet R

  Deze man Piet de Vries is ziek in zijn hoofd, denk dat deze ziekte bij hem niet te genezen is.
  Dit soort mensen doen alles stiekem in het donker!

  1. B. Pascal

   je moet dan wel 6,5 miljoen stemmers uit de 2e kamer ineens aan de kantschuiven. immers rechts (zonder VVD), denkt over de Fruit-Joys heel wat anders dan Links!

   homo zijn prima! maar ga de natuurlijke gang er niet mee betwijfelen!

  2. van Urk

   Ik denk dat bij andere huiskamers ook weleens wat stiekems in het donker gedaan wordt. Ik denk dat de Vries bedoelt dat het voor christenen in de toekomst alsnog geen verplichting moet gaan worden om achter al die gekkigheden aan te gaan lopen of mee te doen wat ze bijvoorbeeld bij D66 allemaal lopen te verzinnen. D66 moet ook kunnen accepteren dat -om speciale of principiele redenen- niet iedereen van Nederland blij is met abortus, euthanasie, transgenderisme of homohuwelijken omdat zij denken dat ons land te losbandig zal gaan worden zonder moraal besef.

 6. Lugar

  Je kunt het ook te groot maken. De cijfers lopen uiteen, maar minder dan 5% van de Nederlanders is homoseksueel. Deze enorme aandacht voor de Nashvilleverklaring past wel bij de aandacht die homoseksualiteit wel vaker genereert, denk bijvoorbeeld aan de gaypride in Amsterdam.

  1. Arie B

   Ow? Je kunt geen programma zien op RTL of NPO of er moeten wel 1 of 2 homo’s in meedoen. Ik dacht dat minimaal 1 op de 5 het zou zijn.. Zal wel diversiteitsbeleid zijn van deze media.

 7. George Knight

  Piet de Vries beschadigt vooral zijn eigen zaak. En daarnaast geeft hij de geschiedenis niet correct weer. Het is waar dat tijdens de nazi-ideologie in Duitsland de Lutherse kerken zwegen. Zoals tijdens het hoogtepunt van het racisme in de Zuidelijke VS de Baptisten zwegen en nu tijdens president Trump die anti-christelijke uitspraken doet en zich immoreel gedraagt de evangelicals zwijgen. Of zoals tijdens Mussolini de Italiaanse katholieken zwegen of nu in de Russische Federatie de orthodoxe christenen zwijgen. Politiek en godsdienst zijn nauw verweven. Kerkelijke leiders zijn opvallend kortzichtig. Ze wisselen hun morele kompas in voor bescherming van hun eigen kerkelijke organisatie. Die zich overigens uiteindelijk tegen hen kan keren.

  Maar altijd zijn er moedige religieuze voormannen die dit doorzien, zich verzetten en hun nek uitsteken. Zoals de Lutherse predikanten Martin Niemöller en Dietrich Bonhoeffer van de Bekennende Kirche in Duitsland. Zij zwegen niet en werden in een concentratiekamp gestopt. Bonhoeffer overleefde dat niet vanwege betrokkenheid bij een moordaanslag op Hitler.

  Wat te doen als de vrijheid, de gelijkheid, de gelijkstelling van godsdiensten en levensovertuigingen, de verbetering van de mensenrechten en de tolerantie tegenover minderheden zich opdringt? Waarom meent Piet de Vries dat hij daar tegen moet vechten? Hij is autonoom in eigen kring en kan ervoor pleiten om iedereen met een naar zijn idee verkeerde ideologie uit te sluiten. Die vrijheid heeft Piet de Vries. Die vrijheid hebben religieuze organisaties. Maar heeft De Vries ook de overtuiging dat hij die strijd binnenhuis wint of twijfelt hij aan de standvastigheid van zijn eigen kerkelijke organisatie?

 8. Kokkie

  2 – Het gaat er om dat mensen terecht van mening zijn (en mogen zijn), dat homofilie niet normaal is en (dus ook) moreel onaanvaardbaar. Het zijn juist ‘idiote zieke geesten’ die dat soort perfide parktijken (praktiserende homofilie) propaganderen, legitimeren en menen de ‘morele’ plicht te hebben om dit soort verdorven opvattingen aan anderen te moeten opleggen.

  De zondeval en de huidige morele degeneratie (cq failliet) maakt meer en meer duidelijk dat de kloof tussen de ‘normen; en ‘waarden’ van deze zieke wereld en die van het Koninkrijk van God alleen maar groter wordt.

 9. Bes Tolen

  George Knight uit de bocht. De huidige Russische politiek en de orthodoxe kerk. Wat weet u er eigenlijk van? Alleen de westerse propaganda, die uit één bron in de VS komt? Wat door de meeste regeringen en de hele pers wordt geslikt.
  Het staat er in ieder geval in Rusland veel beter voor dat onder het communisme. Ook is de macht veel meer gedecentraliseerd. De communisten zijn nu de beste kameraden van het westen toch? De lui, die de eerste asielzoekers over de grens met West Berlijn hebben gezet en daarmee de stromen op gang hebben gebracht. In samenwerking met extreem links en kerkelijke instellingen hier, nota bene. Dat wordt nog de ondergang van alles waar voor vorige generaties oprecht hebben gestreden.

 10. sjun

  De schouders over zoveel overdrijving ophalen lijkt me het beste. Overspannen mensen tegenspreken als als trekken aan dode paarden. Tenslotte heeft de man evenveel recht op zijn mening als anderen recht hebben om aan die mening geen enkele boodschap te hebben. Ontaarding is evenals bagatellisering nooit een argument. Laat Piet zijn zegeningen tellen en zich bedenken dat ieder zijn eigen last en verantwoording te dragen heeft.

 11. Michael M

  Als Piet de Vries zo ziek is dan neemt hij geen blad voor de mond om ook de oorlog te verklaren tegen andere religies, ras, huidskleur of wat dan ook. Afvoeren deze zieke haat, dood en vernietiging geesteszieke duivelse 999 666 aanhanger valse gelovige.

 12. Michael M

  Haat en Geloof gaan niet samen, maar volgens de Geschiedenisboeken wel, want door eeuwenlange religieuze oorlogen heeft er zoveel bloed gevloeid van miljoenen doden dat men er een zee van had kunnen maken en anno 2019 heeft een grote groep van de gelovige mensheid er nog niks van gebakken.

  1. Lugar

   Zijn oorlogen voorbehouden aan religieuzen?

 13. J.Rademaker

  Is zo oud als de mensheid de romeinen schreven er al over.
  Ten tijde van het schrijven van de Bijbel was men al met de homoseksualiteit bekend.
  Het was altijd algemeen en de homoseksuele relatie ook.
  Nu is het aanvaarden minder, niet meer, de gay pride is niet echt het beeld wat je als groep wenst en de vlag geeft meer aan kijk eens hoe tolerant ik ben.
  Of de niet bij de media werkenden er op gesteld zijn dat zij bijzonder moeten zijn weet ik niet het is gewoon, gewoon.

 14. Michael M

  Geloof trekt ook idioten aan…!!!

 15. Michael M

  Zo lang de Heteromens op deze planeet leeft maakt hij nieuwe kindjes homootjes….De natuur kun je niet met Geloof aan je hand zetten. Chromosomen kun je niet instralen met handen van idioten…

 16. Rud56

  Die predikanten zijn maar al vaak het grootste tuig, de meest grootste hypocrieten en achterbaksen die er bestaan! Zoals zoveel andere geloofsvoorgangers!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.