Europese Unie zet Iraanse inlichtingendienst en haar ‘Hashashins’ op hun plek: de terreurlijst

De Nederlandse regering heeft in samenspraak met andere Europese landen besloten om de Iraanse inlichtingendienst en hun handlangers op de Europese terrorismelijst te plaatsen. Eerder deze week rapporteerden we al over de inlichtingendienst van het orthodoxe islamitische land en twee politieke moorden op Nederlands grondgebied. Dergelijke subversie hoort natuurlijk niet thuis in ons land en volkomen terecht worden de Iraniërs op de terrorismelijst geplaatst. Het is namelijk hondsbrutaal en ongehoord dat hun Hashashins op Nederlandse bodem hun operaties uitvoeren. 

De familieleden van de vermoorde Iranees, die in Nederland een vluchtelingenstatus ontving, zijn ontzet en voelen zich nog steeds onveilig na de moord op hun familielid. Ook vinden zij dat ze te weinig worden gesteund door de Nederlandse overheid. Zo willen ze graag bescherming, maar is hen dit tot op heden niet toegezegd. Iran ontkent betrokkenheid bij de moorden en beramen een tegenreactie voor. Waarom dit nodig is wanneer men onschuld bepleit is natuurlijk twijfelachtig. Wellicht dat de Iraniërs hun naam willen zuiveren van alle blaam en daartoe hebben ze alle vrijheid. De EU-terrorismelijst staat vol met namen waarover we ons allerminst hoeven te verbazen. Een aantal:

 • Mohammed, Khalid Shaikh;
 • Ibrahim Salih Mohammed;
 • Hamas;
 • Koerdische Arbeiderspartij (PKK) en
 • Shakuri Ali Gholam

Erg verrassend, die EU-terreurlijst. De Iraanse inlichtingendienst komt daar nu dus als organisatie bij. Als je eenmaal op de lijst staat kunnen aanvullende maatregelen worden genomen tegen de entiteiten en individuen. Zoals het bevriezen van financiële tegoeden. De EU-terreurlijst wordt overigens niet door het Europese Parlement of de Europese Commissie gehanteerd, maar door de Europese Raad van de Europese Unie (eenvoudig te verwarren met de Raad van Europa, red.). Het is een supranationale organisatie waarin ministers van EU-lidstaten wetgevingsbevoegd zijn en staan daarmee dus naast het Europees Parlement. Lekker wazig allemaal weer, maar dat is dé methode om de burger apathisch te krijgen natuurlijk.

Het is voor het eerst in drie jaar dat de Europese Unie iets onderneemt tegen Iran. In 2015 werden sancties opgeheven vanwege de nucleaire deal waarbij Iran toezeggingen deed over haar atoomprogramma in ruil voor het verzachten van  economische sancties. De Deense minister Anders Samuelsen liet zich sterk uit over de sancties op Twitter: “[The] EU just agreed to enact sanctions against an Iranian Intelligence Service for its assassination plots on European soil. Strong signal from the EU that we will not accept such behavior in Europe.”

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Voetnoot

  Zaken gaan gewoon door. Zorg dat de Halalcertificering in orde is, scheelt een hoop.

 2. Gerlos

  Het Iraanse addergebroet is niet te vertrouwen en zijn er op uit om de Israël te vernietigend en de wereld het achterlijke islamitische geloof op te dringen. En vergeet hun nucleaire programma niet.
  Plat bombarderen dat idiote land.

  1. Troelstra

   Bombardeer die tikkende nucleaire tijdbom in Iran nu voordat het te laat is.

 3. Troelstra

  De leiders van Iran, dat is toch waar namens de Nederlandse regering verpersoonlijkt door D’66-collaborateur Sigrid al-Qaq gehoofddoekt kniebuigt voor die Islamitische theocraten? We kennen toch allemaal dat fotootje?

 4. Ries

  Fraaie lijst. Geen enkele christelijke-joodse-hindoestaanse-boeddhistische organisatie op de lijst. Ook geen Chinezen, Japanners, Trump-stemmers. Het is wel weer een fraaie opsomming van satan-aanhangers. Zou er ooit eens iets komen van schaamte?

 5. B. Pascal

  Wie God vereenzelvigd met Al-llah begint direct te buigen voor de leiders van de maangod Al-llah. Je ziet het gevolg direct! Eén keer buigen, één keer hoofdoekje dragen (min. Kaag). Bammm direct bemoeien ze zich met je interne markt en rechtspraak! Knallen ze hun terroristen overhoop, die hier vanwege hun ellende heil zoeken. Nu kunnen ze Iran wel de (zwarte*) piet toeschuiven, echter het kwaad is al geschied. De linkse politiek, bakt niet veel gaar!

  Nee, de SGP (oudste partij van Nederland) trappen, om hun normatief handelen. Terwijl Links Nederland zelfs twijfelt of hun handelen door hun linkerhand is of hun rechterhand is gebeurd!

  Zeuren over vrouwenrechten en dan juist een hoofddoek gaan dragen!
  Daarop schiet een vrouwonvriendelijke regime, met goedkeuring van Links twee ‘’terroristen’’ dood, zonder enige bijkomen van het Nederlandse Rechtsysteem!
  Wat een anarchistische zooi! En maar toegeven! En maak wijken!
  Blinden en kreupelen!

  1. B. Pascal

   * zwarte = een oud woord wat niet meer gebruikt mag worden.

 6. worstcase

  Werk aan de winkel voor onze gehoofddoekte Kaag. Zij moet snel naar Iran afreizen om op zijn Cohen’s met de geestelijke leiders daar te gaan theeën. En uitleggen dat het niet zo’n vaart loopt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.