Faalhaas B.V. – De clusterfuck genaamd ‘Deradicaliseringsbeleid’ van gemeente Amsterdam

Heeft u zich ooit afgevraagd hoe het deradicaliseringsbeleid van de gemeente er in de praktijk uitziet? Je zou er haast zelf van gaan radicaliseren! Via de NRC.

De NRC interviewde een jonge vrouw wiens man sneuvelde in de strijd voor een kalifaat, in Fallujah, Irak. Uit angst dat zij zelf ook zou radicaliseren, trok de gemeente Amsterdam de volledige trukendoos uit het schap.

Ze kreeg uitkeringen, schuldhulpverlening, (hulp bij) huisvesting, psychische, pedagogische en zelfs theologische hulp, hulp met boodschappen en een klein leger aan ambtenaren en maar liefst veertig externe organisaties! Natuurlijk ging dit binnen de kortste keren alleen maar mis want de ene ambtenaar kreeg een nieuwe casemanager, dan was er weer een nieuw bureau dat de oude verving, de psycholoog had vakantie en kon niet worden vervangen en ga zo maar door.

Als je dat een jaar of twee volhoudt, terwijl de enige reden voor dit hele traject berust op de angst vanuit de gemeente, dan zou je toch haast zelf radicaliseren? Komt er nou niemand op het idee om de diverse belangen van organisaties samen te vatten in één plan en één persoon voor langere tijd te koppelen aan een vaste set ‘potentiële dreigingen’? Het liefst natuurlijk alleen de organisaties die enige vorm van radicalisering ook daadwerkelijk kunnen tegengaan (hulp met boodschappen en theologische hulp? Kom toch op zeg!).

Dit klinkt meer als een vastgeroest systeem dat zichzelf op iedere mogelijke manier in stand probeert te houden over de rug van de burger, dan daadwerkelijk een bijdrage levert aan onze samenleving. En daarmee twijfel ik niet aan de beste bedoelingen van ieder individu die zo’n zaak krijgt toegewezen, zij zitten net zo goed vast in het web, maar er is schijnbaar niemand die dat web open weet te knippen.

Uit hetzelfde artikel komt naar voren dat de ‘risicogroep’ niet zozeer door houvast aan het geloof een risico vormt maar door een uitzichtloos bestaan, waardoor het idee van (extremistische) islam een uitweg lijkt en ze juist in die richting worden geduwd. Zo gek is dat helemaal niet als je ziet wat voor een tandloos, bureaucratisch, kusje-knuffel systeem er op ze wordt losgelaten.

Om verschillende redenen zijn deze mensen kwetsbaar of worden ze onbedoeld kwetsbaar gemaakt (de ‘normale’ groep extremistische mafkezen daargelaten). Dat wekt natuurlijk alleen maar kwaad bloed, helemaal als aan het eind blijkt dat eigenlijk niemand eindverantwoordelijk is óf de eindverantwoordelijke inmiddels ergens een ander baantje heeft gevonden.

Wat een belachelijke situatie.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. victus

  Met dit soort nieuws is het een enorme opluchting om te weten dat er een ruime en snelle ring A10 om dit stadje ligt.

  1. Troelstra

   En dat het een rijksweg is, dus rijksgrondgebied en geen Amsterdams grondgebied. Dus afgescheiden van die achterlijke Groen Links/D’66/PvdA republiek Amsterdam.

 2. Siemien

  Ik zie discriminatie van de man, er staan er maar 3 op namelijk dat kan natuurlijk helemaal niet tegenwoordig

  1. Troelstra

   Hé, ik zie geen kopvodden.

   1. Siemien

    Precies dit kan niet en mag niet, ik zou er een # aan wijden even een minderheidje zoeken in Nederland, die zijn immers in grote getale, en knallen maar..

 3. Aytas

  Dit is natuurlijk een oud bestaand probleem, ook in de jeugdzorg lukt het maar niet dit uit te roeien. Het probleem zit hem denk ik in de opleiding en veronderstelde verschillende problemen. Ik denk in veel gevallen dat een goede mbo geschoolde socio therapeut meer zal uitrichten dan die HBO middelmaat die het zweet uitbreken zodra er buiten de gebaande paden moet worden getreden.

  Ik ben een groot tegenstander van salafisme, niet dat ze gevaarlijk zijn maar vaak niet te integreren door hun strikte regels maar voor het tegen gaan van radicalisering hebben puristische salafistische imams in Syrië goede resultaten geboekt, bv de cia is onder de indruk en begint hun hulp in te roepen. Gebleken is dat jihadi vaak geen kennis van de koran hebben. In 15 years of terror wordt hier dieper op in gegaan, ook wordt er dieper in de beweegredenen van jihadi ingegaan aan de hand van eigen woorden. Ik zou zeggen dat onze machthebbers daar weleens naar mogen luisteren, de wereld wordt kapot gemaakt door eigenwijze zelfverrijkers.

 4. Siemien

  Laat maar lekker radicaliseren, we zien nu dat alles onder de pet gehouden wordt.

  Op 27 oktober 2010 hebben de Kamerleden Femke Halsema (GL), Job Cohen (PvdA), Alexander Pechtold (D66) en Emile Roemer (SP) een motie ingediend van de volgende strekking: “Verzoekt de regering in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van islamisering GEEN doelstelling van beleid is.”
  De naar Halsema genoemde motie kreeg de steun van de overgrote meerderheid van de Tweede Kamer. Alleen de PVV, SGP en de voormalige Groep Bontes-Van Klaveren waren tegen. Het aannemen van deze motie heeft dan ook veel kwaad bloed gezet bij een groot deel van de bevolking. Men vond het zelfs een vorm van landverraad, want islamisering is niets anders dan een proces van het omvormen van onze democratische samenleving naar een islamitische religie, cultuur en wetgeving. En hier tegen ingaan zou dan geen regeringsbeleid mogen zijn?…..

  1. Siemien

   er word wel héél erg zuinigjes gereageerd op dit item

   1. Troelstra

    Het aannemen van deze motie heeft dan ook veel kwaad bloed gezet bij een groot deel van de bevolking. Men vond het zelfs een vorm van landverraad, want islamisering is niets anders dan een proces van het omvormen van onze democratische samenleving naar een islamitische religie, cultuur en wetgeving. En hier tegen ingaan zou dan geen regeringsbeleid mogen zijn?

    Met uitzondering van de PVV en de SGP gingen alle op 27 oktober 2010 in het parlement vertegenwoordigde fracties voor nationale collaboratiedag. Opdat wij nooit vergeten en opdat niemand nog kan zeggen het niet te hebben geweten!

    1. Siemien

     Precies, Nederlanders zouden moeten ontploffen bij dit achterlijke beleid maar nee dat doet men niet, sterker nog, men gaat “stilzwijgend” akkoord.

   2. TD

    Siemien:
    +++++

   3. Arie B

    Ik ben benieuwd naar ronkende voorbeelden van volledig geradicaliseerde jihadisten door dit enorm kostbare beleid, ik ken ze niet namelijk en zou ze zeker verwachten op de frontpages van MSM. Vaak is er bij de instanties geen idee of het wat doet of überhaupt zinvol is. Alleen het herkennen van extremisten is al een brug te ver. Ook denk ik dat het geitenwollensokken-gehalte geen goed doet aan de aanpak. Die bekijken de wereld door een veel te rooskleurige bril en zijn al vreselijk blij als iemand zegt dat hij het niet meer gaat doen. Maar goed, het zorgt wel weer voor baantjes en staat leuk op de website van de gemeente..

 5. TD

  Het Amsterdamse stadsbestuur is de weg kwijt,tot overmaat van ramp nu een burgemeester met islamitische hoofdpunten op de agenda!
  Wee,de autochtone Amsterdammers.,naarstig uitkijkend naar een toekomst met een rechts georiënteerd stadsbestuur.

  1. Bosche draak

   In Maart toch weer verkiezingen?

   1. Troelstra

    Goed dat je er nog even op wijst. Dat wordt dan in maart geen VVD, D’66, GL, CU, CDA, PvdA, SP.

 6. Troelstra

  “Mohammed´s zwaard en de koran zijn de dodelijkste vijanden van de civilisatie, de waarheid en de vrijheid die de mens tot nu toe heeft meegemaakt.”

  William Muir, een van de belangrijkste Britse islamwetenschappers

 7. Heras

  Wat een stompzinnige besluiten worden er toch door Halsema genomen. En de boodschap komt in andere landen echt wel over; “vreet alles uit wat moreel gezien niet kan en wij belonen je met de vele luxe dat nederland te bieden heeft”. Hemeltergend gewoon. Hopelijk hebben wij het eerste deel van het kabinet na maart gehad en de rest over twee jaar.

 8. henk vintage

  Deradicalisering werkt alleen in het land van herkomst of 1e paspoort, dus terug sturen.

  1. Troelstra

   Ze weten daar doorgaans ook ietsje beter raad met geradicaliseerden.

  2. sjun

   Abdul Fatah Saeed Hussein Khalil al-Sisi heeft in Egypte uitstekende resultaten geboekt met deradicalisering. Misschien moet Amsterdam eens bij hem te rade gaan?

 9. Tante Sidonia

  Amsterdam?
  Afscheiden, met de snelheid van het licht!
  Anarchistische Republiek Amsterdam! jA….JA….. ARA! Napratende papagaaien Karl-Marx, Fidel-Castro, Mohammed, Kim-Un-Jong, Linkse sociologen, etc,. Kortom, zelf geen verstand maar na-apen!

 10. Rud56

  Zolang je in de dwaasheid blijft geloven dat je dat islambagger kan deradicaliseren met softe aanpak, het hollandse deug- en geitenwollensokkenbeleid, tot zolang zal dat de wél normaal denkende gemeenschap, dus jij en ik, op zijn minst met veel weggegooid geld worden geconfronteerd!

 11. Rud56

  je=men

 12. Rud56

  Zolang men in de dwaasheid blijft hangen dat men islambagger kan deradicaliseren met softe aanpak, het hollandse deug-geitenwollensokkenbeleid, tot zolang zal de in dit land wél normaal denkende mens, de niet-islamiet, op zijn minst met nutteloos besteedt geld worden geconfronteerd!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.