Festival in Saudi-Arabië: Islamistische Staat roept op tot aanslag DJ Tiësto en Mariah Carey

Bezoekers van een festival in het kustplaatjes Jeddah in Saudi-Arabië moeten rekening gaan houden met extra scherpe beveiliging of zelfs met annulering van het festijn. Het hedonistische feestje wordt namelijk door terroristen van de Islamistische Staat (IS) bedreigt, zo meldt de Telegraaf. De fundamentalistische moslims, die dreigen met een aanslag, stellen in een video dat het feest ‘on-islamitisch’ zou zijn.

Het laat maar weer eens zien waar fundamentalisme in religies toe kan leiden, maar het is ook leerzaam om de onderliggende attitudes eens te bespreken. Het religieuze begrip ‘moslim’ of ‘christen’ wordt door zulke lieden gemonopoliseerd met moralistisch gewauwel zoals ‘het is on-islamitisch’ en degenen die niet voldoen aan het orthodoxe zelfbeeld van de radicalen zijn als ‘ketters’. Ja dat verhaal kennen we ondertussen wel. Binnen de Islam doen radicalen dit met dreigementen van geweld, maar ook onder christenen is de geest van uitsluiting waarneembaar.

Denk maar eens aan de ‘Nashvilleverklaring’ van orthodoxe christenen. Men roept wellicht niet op tot geweld en pleegt in Nederland ook geen aanslagen, maar de onderliggende gedachten zijn voor beide groepen gelijk. Immers geloven ze heilig in hun eigen gelijk en zijn zij bereid slachtoffers te maken, zij het emotioneel of materieel. Alles dat buiten hun eigen identiteitsbelevenis van het christendom of de islam valt is ‘ketters’. Daar moet dan iets tegen gedaan door er iets van te zeggen. Zeg gewoon niks of doe gewoon rustig, oké?

Natuurlijk zijn deze zaken niet vergelijkbaar in uitkomst, maar wel vergelijkbaar qua intentie: immers willen beide groepen hun visie op de samenleving stempelen door hier voortdurend over te communiceren, zij het met verklaringen of dreigementen. Ook al leidt het wellicht tot vervreemding en emotionele schade.

In het geval van de radicale moslims van IS wordt zelfs moord en doodslag niet geschuwd. Die mafklappers staan dus bovenaan de lijst religieuze idioten van de 21e eeuw. Het bezoek van DJ Tiësto en Mariah Carey zou volgens mensenrechtenorganisaties moeten worden geannuleerd vanwege de situatie in het land. Maar aan de andere kant kun je juist stellen dat het bezoek van dergelijke feestjes juist bijdraagt aan het ‘normaliseren’ van relaties. Dom dus. Want niets draagt meer bij aan de vooruitgang dan te laten zien dat festivals prima vermaak bieden.

Het is daarom ook vreemd dat juist die organisaties kritiek hebben op DJ Tiësto, want niet hij, maar radicalen zijn verantwoordelijk voor de situatie in Saudi-Arabië. Het is echt niet zo dat zijn wegblijven enige impact zal hebben op Mohammed Bin Salman en het zorgt er alleen maar voor dat de radicalen hun zin krijgen. Immers is de bedreiging een teken van onmacht en kunnen zij de organisatie niet stoppen, behalve dan met geweld.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. HendrikJan

  Dit is wat het vrije Westen te wachten staat.
  Ik denk dat Wilders en Israel, door de Linkse wegkijkclub, wel als schuldige worden gezien.

  1. Top

   Vergeet Wilders zijn kat niet. Die schijnt ook heel erg fout te zijn geeft een groep terroristische vlooien een schuilplaats. Ja en Israel? Wat te doen, wat te doen?
   En nu maar wachten op de ‘huistrollen’, die het ons, even haarfijn gaan uitleggen.

   1. Vliegenvanger

    Wat een slap gelul.

 2. splatoon

  Je slaat de plank een beetje mis met de christenen en de Nashville verklaring. Iets afkeuren wil niet zeggen dat je iemand buiten gaat sluiten: https://www.destentor.nl/urk/urk-is-nu-veilige-haven-voor-homo-in-amsterdam-werden-we-bespuugd~afb9b2318/

 3. santiago

  Tiesto kan best naar saoudi-arabie. Hij is Nederlander en Nederland is bevriend met saoudi-arabie. Ons koningshuis heeft goede banden met het saoudische koningshuis. Onze dikke prins is zelfs samen met Bertje Koenders op de begrafenis geweest van de oude koning Salman dus. Gewoon gaan, gebeurt niets hoor.

 4. Robert75

  Jaja dus de ondertekenaars van Nashville en de mensen die daar achter staan is te vergelijken met de terroristen van IS die dreigen met moordaanslagen. Jaa Oke..

  1. Top

   Ja? en wat is daar niet juist aan? En is begrijpend lezen, voor u ”een brug te ver”?

   1. Robert75

    Als jij het verschil niet begrijpt tussen een ideologie die met een aanslag dreigt op onschuldige mensen omdat ze een feest houden wat onislamitisch zou zijn. Of een verklaring van christenen die van mening zijn dat het huwelijk een door God vastgesteld instituut is tussen een man en vrouw, en wat niet door mensen gescheiden kan worden. Als je dat met elkaar wil gaan vergelijken dan heb je er niet zoveel van begrepen.

    1. Top

     Beetje meer naar buiten onder de mensen komen en minder in het zicht gaan zitten, van de pastor, dominee/ voorganger. U bent geen BETER mens, u bent net zo rot als een ieder, die zichzelf op, de door hen gekozen “juiste plaats” wil gaan staan. U verkoopt flauwekul. Oh wacht even, ik moet u nog een ding verklappen “God bestaat alleen in de hoofden van geestelijk gemankeerden .”.

 5. Bosche draak

  Het Nashville geneuzel stelt niks voor vergeleken met de islam idioterie.
  Teunis moet het niet zo afzwakken en het gewoon luid verkondigen dat die fundamentalische flapdrollen eens lekker mogen doodvallen.
  Welkom in de moderne tijd!
  En als het je niet bevalt ga je maar lekker in de woestijn zitten met je hart vol haat en stuifzand in je naad.

  1. Top

   En recht zoals die gaat!!!!!!!

  2. Mart

   …….én achter je voorhuidje…..tenzij je al ”besneden” bent,want dàt hoord óòk bij het lidmaatschap.

 6. B. Pascal

  Teunis Dokter: Binnen de Islam doen radicalen dit met dreigementen van geweld, maar ook onder christenen is de geest van uitsluiting waarneembaar.

  Uw stuk is een walgelijk opeenstapeling van een onkundige schrijver. Orthodoxe Christenen aanvaarden Homo’s en LHBT mensen gewoon, maar zijn het niet eens met hun leefstijl. Orthodoxe Moslims aanvaarden Homo’s en LHBT mensen gans niet en roepen op tot geweld tegen hen. Orthodoxe Christenen aanvaarden mensen die naar trance feesten gaan mensen gewoon, maar zijn het niet eens met hun leefstijl. Orthodoxe Moslims aanvaarden mensen die naar trance feesten gaan mensen gans niet en roepen op tot geweld tegen hen.

  Christenen roept niet op tot geweld en pleegt in Nederland geen aanslagen, en de onderliggende gedachten (tussen moslims en christenen) zijn niet gelijk. Christenen volgen de logica in de wetenschap, zij zijn bereid daarvoor geen slachtoffers te maken. Maar roepen wel op tot wetenschap! Alles dat buiten de eigen identiteitsbelevenis van het christendom is wordt nimmer als ketters afgedaan. Alles dat buiten de identiteitsbelevenis van Links valt, daar moet iets tegen gedaan worden of iets over gezegd worden. Emancipatie noemt men dat dan of niet meer van deze tijd! Blablabla

  Teunig, walgelijk stuk! Totaal onkundig en een gooi in de lucht. Dat deze onzin op de DDS wordt geplaatst! Het toont dat de DDS ook al lekker aan het verlinksen is. Relativistisch en niet historisch! Wie zijn geschiedenis niet kent, klets onzin als u Teunis!

  1. Aytas

   Gelul ook die christenen hebben gekkies tussen zich die op precies dezelfde manier te werk gaan en gingen. Teunis zal vast wel terugkrabbelen na alle kritiek maar wat hij hier beschreven heeft klopt exact.

   1. sonar

    Gedrocht we zijn jou sat ya dus opdonderen naar jou roots de rimboe.

    1. Aytas

     Lastig he een democratie en vrijheid van meningsuiting. Sneu figuur.

     1. Siemien

      Het enige sneue figuur en geesteszieke die hier structureel tegendraads reageert is Aytasje.

   2. DeBruijn

    Wanneer hebben christenen de laatste 40 jaar met vrachtwagens op mensen in gereden of bomvesten om gedaan?

    In het christelijke westen is democratie ontstaan, niet in Arabië.

    Oh de kruistochten, ja heel erg, pas 1000 jaar terug. En wie hadden eerst Jeruzalem veroverd, oh ja de moslims. En wie heeft Constantinopel afgeslacht? Precies.

    Troll.

 7. FrozenLight

  ”Denk maar eens aan de ‘Nashvilleverklaring’ van orthodoxe christenen”

  Poeh, dat vind ik wel een heel sterk.. bij een artikel over een mogelijke aanslag door islamieten beginnen over orthodoxe Christenen, hmhm.. Daar werd opgeroepen tot haat/geweld?

  1. Teunis Dokter

   FrozenLight, goede vraag.

   Nee, er werd niet opgeroepen tot geweld gelukkig. Het is ook geen vergelijking ik spreek over het onderliggende mechanisme achter de drang om andersdenkenden en publique aan te vallen onafhankelijk van de methoden die daarvoor wordt gebruikt (zij het een tekst, een dreigement etc.). De claim dat ik orthodoxe christenen met IS vergelijk werp ik dan ook ver van mij!

   1. Aytas

    Toch plegen ook christenen aanslagen in bv mombasa. Je vergelijking was duidelijk uitgelegd.

    1. Siemien

     Zieke aytasje laat hier even zien dat zij het goed vindt dat er aanslagen worden gepleegd.

 8. Aytas

  ‘Het is echt niet zo dat zijn wegblijven enige impact zal hebben op Mohammed Bin Salman en het zorgt er alleen maar voor dat de radicalen hun zin krijgen.’

  Hetzelfde verwijt kreeg nick cave door op te treden voor zijn Israëlische fans, hij zou daarmee laten zien dat hij het apartheids regime steunt. Volgens mij liet hij juist zien dat hij geen onderscheid maakt maar gewoon muziek maakt voor mensen die zijn muziek willen horen.

  Ik hoop dat hier niet aan toe gegeven wordt als ze de dreiging onder controle kunnen houden. Ik denk dat juist dit soort optredens laten zien dat er meer verbondenheid tussen mensen is dan een wilders ons wil doen geloven.

  1. bejaarde

   Aan de huistrol Handtassie;
   Waarom die laatste zin nu weer vermelden?
   Heeft de heer Wilders al enig commentaar op het onderwerp gegeven?
   Mijn commentaar op dit onderwerp is: religie maakt meer kapot dan je lief is.PUNT

   1. Aytas

    Omdat wilders als enige doel polariseren heeft. Hij wordt bewezen betaald door een buitenlandse organisatie. Dat is een absurde situatie voor een parlementslid. Is iemand met een andere mening een trol? Gadver wat een respect voor de vrijheid van meningsuiting weer.

    1. bejaarde

     Het is maar net hoe het jou uitkomt RESPECT.
     Jij behandeld hier op het forum alle PVV en FvD stemmers respectloos.
     Dat is mijn mening en daar moet je het maar mee doen.
     Weet jij trouwens wel de betekenis van het woord respect? Ik betwijfel het.
     Ik zal niet reageren, heb nu iets leukers te doen.

    2. Siemien

     Aytasje’s enigste doel is polariseren als het om Wilders gaat, Aytas schiet met z’n eigen stront

  2. Top

   Jammer, dat ‘het volk’ en jouw soort, de door ISIS gemaakte opnames niet mag zien, waarbij een 12 jarige jongen, het hoofd wordt afgesneden inj bijzin van zijn familie en zijn moeder verplicht is, om het te kussen. En zijn oudere broer ‘onthoofd’ wordt met een zwaar luchtafweer kanon. Zijn drie zussen worden verkracht en in een kuil gegooid en levend begraven en moeders wordt opgehangen als laatste. Dat is wat uw “geloof” in deze tijd betekent.
   En uw naam (waar je, je blijkbaar voor schaamt, want het is Satya, of vertaald waarheid) is voor u niets van waarde. Heb eens lef en vertel het uw ouders of uw laffe broertjes.

   1. Aytas

    Jammer dat jij niet kunt zien hoe kinderen in Congo kobalt opgraven en aan de ziektes doodgaan. Hoe de vn de hutu milities ontzet heeft die weer moordend en verkrachtend rondtrekken. Hoe de vn mensen van hun land jaagt en samen drijft om hun land maar te kunnen ontginnen. Hoe burundezen onder een dictator die met genocide dreigt leiden omdat Nederland die dictator in het zadel heeft geholpen. Hoe het Nederlands leger uranium roof in Mali mogelijk maakt. Enz.

    En dat allemaal voor jouw welvaart.

    Mijn familie leidt heel wat meer onder terrorisme dan jij. Als er een aanslag in Oost Afrika is ben ik altijd bang dat 1 van mijn familieleden de klos is. Aangezien de meesten in mombasa wonen wat een regio is die relatief vaak getroffen wordt zijn die zorgen vaak aanwezig. Kenyatta is een schoft die zijn bevolking laat leiden omdat het westen met terreur is begonnen in de islamitische wereld. Hij had nooit de strijd voor het westen moeten gaan voeren, mijn familie is daardoor meer in gevaar dan voorheen. Jij hebt geen idee hoe de wereld werkt maar bent een ‘rechts’ geïndoctrineerd schreeuwertje. Het salafisme neemt alleen maar toe, ik kan alleen maar hopen dat het mijn familie niet ook in de greep krijgt.

    1. Siemien

     Tuurlijk, jij zit met een uitkerinkje thuis de hele dag op je neusfluit te fluiten.

     ZIELIG FIGUURTJE AYTASJE IS GEESTESZIEK

  3. Bosche draak

   Is het soms Wilders die met de aanslag dreigde?
   Achterlijke debiel, zelfs als hij niet het onderwerp is kan je het niet laten he?
   Ga in Mombasa lekker interessant lopen doen met je kletspraat…

   1. Aytas

    Het is wilders die voor polarisatie zorgt. Dat bewijs jij alweer met je reactie.

    1. Siemien

     Nee hoor Aytas wat jij zegt is klinkklare onzin en je antwoord niet op de vraag.

     Ik stel hem namens mij en Bosche draak nog een keer.

     Is het soms Wilders die met de aanslag dreigde?

    2. Bosche draak

     Actie-reactie muts!
     Daar heb ik Wilders niet voor nodig.
     Als het zogeheten “gajes van de minderheden” zich niet zo lang en zo vaak had misdragen dan had dhr Wilders nul munitie gehad en nul beveiliging nodig gehad.

     Wegkijken is slecht voor je nek

 9. Ries

  Linkse draaikonterij. Als een Christeljjk gezin vermoord wordt door islamdebielen en de overlevende roeit een paar allaschreeuwers uit, dan roepen moslims om vergelding.

  1. Spaanse kok

   Als een Christeljjk gezin vermoord wordt door islamdebielen en de overlevende roeit een paar allaschreeuwers uit, dan …
   .
   Is er weer een Jezus uit de dood opgestaan

   1. HendrikJan

    Waarom Spaanse kok, waarom.?

 10. HendrikJan

  Hier wordt op deze site, door een trol gememoreerd, dat ook christenen in Mombasa aanslagen plegen.
  Wij zijn drie keer, met een safaritoer mee geweest in Kenia en Tanzania.
  De laatste trip was in 2004.
  Ons starthotel was Nairobi, Safari Park Casino Hotel.
  Wij hebben twee keer, als strand afsluiting Zanzibar gedaan Mapenzi Beach Hotel en een Mombasa, Diani Sealodge.
  De christenen die deze mol waarschijnlijk bedoelt, waren arme werklozen jongeren ex christenen, die door Al-Shabaab werden gedwongen, om in Oktober 2012 een aanslag te plegen.
  Zoek op via Google (aanslagen Mombasa) en de leugens van deze mol gelijken op een VVD er.

  1. Bosche draak

   Ik bewonder uw poging Hendrikjan, maar laat madam Mol maar lekker naar de maan lopen met d’r galbakkerij.
   Als ze d’r familie echt zo graag wilt helpen dan ging ze wel daar die arme dommerds helpen met haar verlichtheid, ipv hier de dragonder uit te hangen.

   Maarja, die Nederlandse welvaart is wel zooo lekkah daar lusten die parasietjes wel pap van!

   1. Siemien

    @Bosche draak had ik al gezegd dat Aytasje geestesziek is?
    Aytasje is een islamimbeciel die werkelijk alles omdraait

    1. Top

     Met name, haar naam.

   2. Aytas

    Hahahaha een parasiet met een grote bek. Leer je broek ophouden parasiet.

    1. Siemien

     Nee Aytas het is mij duidelijk waar jij voor staat, je hebt een pesthekel aan mijn Nederland, je bent een vies smuigertje die zichzelf hoogverheven en superieur vindt ten opzichte van het Nederlandse volk.
     Jij bent een zéér warme pleitbezorger van de islam, je aanbidt het en vindt het echt verschrikkelijk dat hier in Nederland niet meer islam is.
     Jij bent het zuurdesem, jij schoffeert Nederland door te lasteren en leugens te verkondigen.
     Jij laat hier precies zien wie jij eigenlijk bent, je bent een zielig figuur, verschrikkelijk onzeker en haat werkelijk alles dat met Nederland te maken heeft, je valt ook onder het kopje: antisemitisch, racistisch, landverrader en islamverheerlijker.
     Buiten dat, ben je ook een zuigertje die structureel irriteert en in alles tegendraads reageert.

     Je bent adergebroed en het wordt tijd dat je opflikkert…dat vind ik..

    2. Top

     De koran is een zwart sprookjesboek dat de dood verheerlijkt. Ontsproten aan de zieke geest van een massamoordende, pedofiele, psychopathische analfabeet die 1600 jaar geleden in een zandbak rondliep. In 2012 maakt de president van het machtigste land ter wereld zijn excuses met een diepe buiging voor de volgelingen van die psychopaat omdat zijn soldaten dat sprookjesboek, ‘per ongeluk ‘hebben verbrand.
     Dat sprookjesboek is heilig verklaard en de verontwaardiging over het verbranden ervan heeft reeds tientallen mensenlevens gekost. We leven in een wereld vol met zieke geesten en niet alleen meer in afgelegen zandbakken in een ver oord, maar over de gehele wereld.

  2. Aytas

   Ga jij mij nu vertellen dat het niet zo is? Omdat jij een paar keer op een vakantiereis in Oost Afrika bent geweest weet jij het beter? Misschien dat je de geschiedenis van Oost Afrika eens zou kunnen bestuderen.

   Lachwekkend figuur. Hou jij je maar bij je jodenhaat verspreiden. Je kent zelfs de geschiedenis van je eigen land niet eens op het gebied van religieus extremisme.

   1. Bosche draak

    Wou jij zeggen dat Al shabaab dat niet doet?
    Dat zij niet in bijv. In Kenia laatst nog tekeer gingen?
    Loop naar de maan met je leugens helleveeg!
    Je geloofwaardigheid is in een ander forum…

 11. Gerlos

  Het islamitische geloof is en blijft een achterlijk geloof. Helaas ik kan het niet anders verwoorden,

 12. DeBruijn

  ‘Denk maar eens aan de ‘Nashvilleverklaring’ van orthodoxe christenen. Men roept wellicht niet op tot geweld en pleegt in Nederland ook geen aanslagen, maar de onderliggende gedachten zijn voor beide groepen gelijk. Immers geloven ze heilig in hun eigen gelijk en zijn zij bereid slachtoffers te maken, zij het emotioneel of materieel. Alles dat buiten hun eigen identiteitsbelevenis van het christendom of de islam valt is ‘ketters’. Daar moet dan iets tegen gedaan door er iets van te zeggen. Zeg gewoon niks of doe gewoon rustig, oké?’

  Op welke opleiding zit jij eigenlijk Teunis. Leer eens zelf te denken, dan die linkse onzin uit te kramen.

  SGP bereid slachtoffers te maken. Die lui doen geen vlieg kwaad.

  Is dit nou het niveau van DDS, dan hou ik het hier voor gezien.

 13. ZiggyStardust

  De bevolking on saudi-Arabië zit te wachten op meer vrijheden, ontsnapping aan het juk van de islam. De kroonprins handelt met dubbele tong. Buigen voor dreigementen, dan kun je net zo goed stoppen. Gewoon feestje bouwen daar Tiësto en christmas carey, niet buigen voor dat islamitische tuig! De mensen daar hebben blijkbaar behoefte aan meer vrijheden en willen een vrij leven kunnen leven. Live free, stop islam.

 14. Eric 1

  Met Allha als vriend heb jij geen vijanden meer nodig. Hoop dat ze er heel veel raken daar. Eigen volk eerst

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.