BREAKING: Venezolaanse president laat buitenlandse journalisten arresteren!

Geen categoriejan 31 2019, 12:45
De president van Venezuela mag ondertussen zijn borst nat gaan maken want er gaan berichten de wereld over dat hij momenteel internationale journalisten laat oppakken en achter de tralies zet! Dit om te voorkomen dat zijn land natuurlijk wordt 'geïnfiltreerd door journavisten', die met hun rapportages willen bijdragen aan 'social change' in het land. Dat mag natuurlijk niet en dus worden de journalisten, die behalve het maken van beelden ter plaatse, geen vlieg kwaad doen opgepakt!
Dat Maduro een dictator was dat weten we natuurlijk wel, maar dat hij zelfs Franse journalisten achter de tralies zet is nieuw. Het komt ongetwijfeld als reactie op de Franse eisen voor nieuwe verkiezingen en de rol die dergelijke journalisten spelen in het framen van de situatie aldaar. Maduro weet dat de pers machtig is en besluit dus om ze uit te schakelen. Maar dit leidt natuurlijk enkel tot ontzetting bij een merendeel van de internationale coalitie tegen hem.
Gisteren waren er nog hoopgevende berichten. Toen liet Maduro weten te willen 'praten' met de oppositie. Maar vandaag wordt er dus weer roet in het eten gegooid. Dat zet natuurlijk kwaad bloed bij de internationale coalitie die zich ondertussen heeft gevormd om Maduro af te zetten. Met de arrestaties heeft Maduro de facto gijzelaars in handen waarmee hij de Fransen kan afpersen, zo ver is hij zeker wel bereid te gaan.
Ook Spaanse journalisten zijn opgepakt en zitten achter de tralies. De Spanjaarden hebben de aanhouding uiteraard veroordeeld en eisen een vrijlating, maar die zit er nog niet aan te komen. Daarvoor wil Maduro waarschijnlijk eerst garanties dat westerse landen zich niet nog meer gaan bemoeien met de interne problemen van het land. Aan de andere kant is de vastzetting ook een garantie dat die bemoeienis voorlopig niet voorbij is, immers worden westerse landen nu geagiteerd.
De oppositie heeft in ieder geval voldoende argumenten in handen om de beeldvorming rondom Maduro negatief te beïnvloeden in binnen- en buitenland. De feiten liegen er niet om, zo stelt oppositieleider Guaidó: "Deze tragedie heeft geleid tot de grootste exodus in de geschiedenis van Latijns-Amerika, met drie miljoen Venezolanen die nu in het buitenland wonen."
Dat zegt voldoende over Maduro: de mensen stemmen met hun voeten zolang hij weigert verkiezingen te houden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten