Filmpje! Marxistische ‘Rode hesjes’ gaan de straat op: ‘tegen het kapitalisme!’

Help! De roden lopen weer door de straten te marcheren! Een antikapitalistisch protest werd afgelopen week georganiseerd door marxistische ideologen in Utrecht. ‘Dood aan het kapitalisme!’ riepen ze. Volgens de woordvoerder van de ‘Rode hesjes’ zijn zij tegenstander van het huidige systeem en willen ze alternatieven. Een van dames noemt de ‘Rode hesjes’ een ‘marxistische organisatie’ en weer een ander stelt dat ‘het kapitalisme niet werkt’. Tja, het is natuurlijk volkomen legitiem om kritiek te uiten op de wijze waarop kapitaal steeds meer wordt geconcentreerd in de handen van één select groepje mensen, maar dit gaat wel erg ver! 

Heel concreet werden de klachten van de marxistische ‘Rode hesjes’ dan ook niet. Op de vraag wat er dan concreet mis gaat in Nederland kon één demonstrant geen helder antwoord geven. Wellicht kunnen we hem helpen voor een volgende keer. Wijs eens naar de wijze waarop welvaartsverschillen steeds groter lijken te worden in Nederland en de rest van de wereld. Of begin eens over de politieke invloed van bedrijven en twijfelachtige filantropen met kapitaal. Of over de ongelijke wijze waarop kapitaal en arbeid worden belast. Maar nee, het bleef bij gestommel.

Kijk, dan kom je nog eens ergens, maar met je ‘Rode hesje’, gekocht bij de lokale kapitalist, rondlopen zonder heldere probleemanalyse slaat natuurlijk nergens op. Het meest bizarre aan de ‘Rode hesjes’ is wel dat vakbond FNV dit soort demonstraties steunt, waar sommigen dus niet eens hun klacht richting het huidige systeem kunnen formuleren. De FNV daalt al jaren in populariteit en verbintenis met dit soort groepjes gaat de organisatie natuurlijk niet verder helpen. Zeker niet wanneer de organisatie in verband wordt gebracht met lieden die openbaar voor het communisme pleiten.

Een aantal demonstranten van de ‘Gele hesjes’ die zich wilden aansluiten bij het marxistische geluid, omdat beiden tegen Rutte 3 demonstreren, was niet gewenst. Volgens een van de ‘Gele hesjes’ zouden zij niet welkom zijn omdat ze het marxistische gedachtegoed niet onderschrijven. Bijzonder dat de ‘Rode hesjes’ dus voor ‘inclusie’ pleiten, maar je niet mag meedoen als je het niet op alle punten met ze eens bent.

Dat staat in schril contrast met de ‘Gele hesjes’. Daar vind je dan ook een diverser geluid dan bij de ‘Rode hesjes’, want daar draait het echt maar om één ding: tegen het kapitalisme en voor de revolutie!

Het wachten is nu op de ‘Groene hesjes’ van Jesse Klaver!

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Rien Noppen

  Iedereen kan zijn ei kwijt bij de Gele Hesjes.

  🙂

  1. Top

   Bla! Blaas! Kaak!

  2. Rosasolis

   Dat er veel armoede bestaat, is een feit. Maar Marxisme en Communisme is niet het antwoordt. Wij leven nu in de 21ste eeuw. Inderdaad laat de Gele Hesjes duidelijk zien dat veel gewone mensen in de EU problemen hebben om rond te komen. Hun actie wordt door velen begrepen, en gesteund. Meer is niet nodig.

  3. edoc431

   typisch links kom hier met jou geld ik wil ook wat

 2. Duke

  Kapitalisme en marxisme zijn allebei even verwerpelijk.

  1. Rien Noppen

   De Gele Hesje vertegenwoordigen het Woedisme.

  2. Aytas

   Waarom? Dat marxisme gedoemd is te mislukken is duidelijk. Waarom kapitalisme ook? Ik dacht overigens dat jij rechts was. Wat is volgens jou een alternatief?

  3. Rosasolis

   @Duke. Je heb gelijk. Marxisme is niet van onze tijd. Wij moeten nooit stagneren in oude regeringsvormen van socialisme-communisme. Maar omdat er vele politieke problemen nu actueel zijn, vergeten de partijen al te vaak de velen die problemen hebben om ieder maand met hun vaste rekeningen en gewone boodschappen rond te komen.
   Daarom de gele vestjes. Het zijn gewone mensen die lijden onder armoede, en willen dat hun regering wakker wordt en beseft dat het steeds moeilijker wordt om maandelijks rond te komen, terwijl de rekeningen steeds hoger worden.

   1. Aytas

    Welke armoede? Je bedoelt iedere dag te eten en goede zorg? Als je in Nederland gewoon doet en je uitgaven aan je inkomsten aanpast hoef je geen armoede te leiden. Echt hard werken is er ook niet bij, dat doen Oost Europeanen en Afrikanen. Ik zou me als ik jou was beter in de leiders van de gele hesjes verdiepen. Deze mensen vinden het nodig dat anderen hun vliegreizen naar Mallorca betalen. Ik vind het woord armoede in Nederland zeer misplaatst, je bedoeld het financieel minder hebben.

    1. Barry

     De Verenigde Naties omschrijven armoede als “het niet kunnen voorzien in de eerste levensbehoeften”. Veel onderzoeken tonen aan dat in een rijk land als Nederland steeds meer mensen door armoede getroffen worden. We spreken in Nederland over absolute armoede als mensen leven onder de lage-inkomensgrens en bv. niet beschikken over (gezond) voedsel, huisvesting, toegang tot gezondheidszorg (bv. een zorgverzekering) of geen mogelijkheden hebben om verder te leren na de verplichte schoolperiode.
     (Bron: Armoedefonds)

    2. TD

     “Afrikanen werken?”

     Waarom zijn aspirines wit? Omdat ze werken!

    3. Rosasolis

     @Aytas. Er zijn altijd werklozen, en alleenstaande moeders die het moeilijk vinden om rond te komen met een lage uitkering. En medicijnen zijn steeds
     duurder geworden, terwijl kosten voor zorg verzekering ook stijgen. En ook
     huur woningen zijn duurder geworden.

 3. Aytas

  Hesje aan verstand uit het raam. De rode hesjes hebben geen verhaal, de gele Henk bres. Idiots are taking over.

  1. marco1

   He heb ik gelijk inspiratie voor wat ik op mijn spandoek zet zodra ik mee ga protesteren. “Hesje aan ,Rutte uit het raam.” Of naar de maan dat kan ook.

   1. Aytas

    Maar welke kleur hesje? Geel, rood en groen staan voor idioot, regenboog wou ik eerst voorstellen maar dat schept bij rutte waarschijnlijk verwachtingen. Ik zou het bij een spandoek houden. Zeker geen rellen en vernielingen wie weet gaan we samen maar dan neem ik een zwarte vlag mee.

    1. edoc431

     SAMEN ???? NOU DAT DACHTEN WE NIET VENT

  2. edoc431

   THE BIGGEST IDIOTS ARE STAYING SAFELY AT HOME DROP ASS

 4. Rosasolis

  Oh jee, begint het opnieuw? Komt er een nieuwe communist partij? Gaan ze binnenkort deur-aan-deur, (nu met rode vestjes), om de nieuwste versie van “De Waarheid” aan te bieden…met 2 weken gratis abonnement? En krijg je een grote rode roos erbij?
  Gaan zij ook alweer de Stem des Volks koren oprichten, zodat al die rooie mensen kunnen alweer “De internationale” en “Avondrood” uit volle borst gaan zingen? Gaan ze alweer demonstraties op 1 Mei organiseren? Compleet met rode communist vlaggen op deze
  dag van de arbeid?

  1. van Urk

   Bepaalde gedachtegoed is kennelijk bij het volk nog niet uitgestorven en kiezen hun bepaald moment uit om van zich te laten horen.

 5. marco1

  Je kunt wel regen kapitalisme zijn maar we leven nu eenmaal in kapitalistische samenleving en daar verander je niets aan. Mijns inziens kun je er beter maar het beste van maken en proberen optimaal dat systeem te benutten.

  1. marco1

   Regen is tegen maar er zullen wel meer fouten inzitten.

  2. Rosasolis

   @marco1. Natuurlijk is het belangrijk dat vooral het economie en landbouw sectoren de aller belangrijkste sectoren van onze huidige regering is. De prijzen van landbouw groenten en granen mogen niet meer stijgen. Mijn nieuwste Vomar folder laat zien dat je kan nog steeds alle soorten groente en fruit in de reclame kregen: vaak 2 voor 1.
   Zodat je kunt groenten en fruit heel goedkoper kan krijgen. De Vomar is gekozen door
   de business vereniging van Noord-Holland als de beste bedrijf van provincie Noord-Holland. En nu is dit fijne Nederlandse winkel bedrijf bezig om uit te spreiden naar andere provincies. Je krijgt een folder met geweldige vers aanbiedingen: 3 groente soorten dat voor twee gerekend worden. Heel voordelig. Dit gaat ook met brood beleg artikelen: bijv. een pakje Filet American, waarvan je de 2de gratis krijgt.
   Zo gaat het al jarenlang bij de Vomar…voordat er ooit Jumbo of Plus was geweest.
   Helaas kan ik niet meer naar mijn oude geliefde winkel komen winkelen, omdat ik astma patient ben, en gauw benauwd wordt in de winkel. Maar een tip van mij:
   als je een Vomar in de buurt heb, dit is een fijne Nederlandse winkel voor alles van
   je nodig heb, met heel lagen prijzen. Vele aanbiedingen van merk producten, waarbij je krijgt Een gratis.

   1. marco1

    Ok maar wel goed op de datum kijken bij de filetamerican. Ik heb weleens gehoord dat je er anders wormen van kunt krijgen. Nu zal dat bij de Vomar wel meevallen want daar loopt vriendelijk en vakkundig personeel die je ook nog advies op maat kunnen geven over de keuze van het product je het beste kunt kopen en houden de houdbaarheidsdatums scherp in de gaten.

 6. Nuts

  Wat die Socialisten niet doorhebben is dat juist ‘hun’ geliefde systeem de paar extreem rijken bediend.

 7. TD

  Misschien zou in Europa een mengvorm van directe democratie en technocratie (ter ondersteuning) goed zijn!
  Moet echter eerst een burgeroorlog voor plaatsvinden.

 8. Gerlos

  Ik zou gaan verhuizen naar China idioten met die rode hesjes kun je eigen verlekkeren met jullie ideeën die daar leven. Goede reis.

 9. worstcase

  Groenlinks-groen is slechts camouflage. Ze zijn zo rood als een kroot en zijn uit op een staatsgeleide dictatuur. We zien dit al gebeuren in Amsterdam. De reactie van Plasterk (PvdA nota bene!) spreekt boekdelen. Hun oorsprong ligt bij de communisten. Paul Rosenmöller behoorde tot de zeer fanatieke haast militante Maoïsten/Leninisten, die dubieuze acties voerden en schurkten tegen terroristische organisaties als RaRa en dierenactivisten. Hij sympathiseerde ook met de meest gruwelijke, moordlustige dictators Pol Pot en Hoxha. Paul heeft daar nooit afstand van genomen. En nu wil hij fractievoorzitter worden voor GroenLinks in de Eerste Kamer. Niemand die daar moeilijk over doet. Onvoorstelbaar. Wie de ware Paul wil kennen moet gewoon googlen. Vooral ook even de video’s over hoe hij Pim Fortuyn demoniseerde. Deze beelden kunnen zeker in deze verkiezingstijd niet vaak genoeg worden bekeken. Het geeft perfect inzicht in de vuile tactiek van links. Het laat ook zien dat we zoveel jaar later nog niks hebben geleerd. Anders had Groenlinks maar ook de SP allang niet meer bestaan. Ik vraag me zelfs af of Paul Rosenmöller behalve intellectueel nog meer verantwoordelijk is voor de moord door zijn vakbroeder Volkert van der Graaf. Immers die relatief kleine zeer agressieve clubjes met dezelfde achtergronden en ambities moeten elkaar hebben gekend en sympahtie voor elkaar hebben gehad. Ze zullen elkaar hebben gestimuleerd.
  Maar misschien gaat deze verdenking te ver. Maar het zou mooi zijn als een deskundige onderzoeksjournalist eens een fanatieke duik neemt in die beerput. Volgens mij komt er veel uit de rooie drek te voorschijn.

  1. marco1

   Zou goed kunnen Groenlinks is het management van AFA een terorristische organisatie.

 10. Tante Sidonia

  Volgende week het salarisstrookje. Krijgen we het beloofde?

  1. marco1

   Ja ik ben er inmiddels ook benieuwd naar of u krijgt wat ze uw belooft hebbe n en hoop dat u de uitslag laat weten. Het is nu al een behoorlijke tijd dat u me in spanning aflaat wachten maar gelukkig is het moment bijna daar.

 11. M. Brandenburg

  Lachwekkend om verschillende punten, 1 we hebben nooit kapitalisme in Nederland gehad, 2wat we nu hebben is meer corporatisme en dat wordt enkel mogelijk gemaakt onder socialistischbewind, 3 de huidige problemen zijn allemaal veroorzaakt door overheidawetgeving, de armoe veroorzaakt door vele en vooral extreem hoge belastingen en qordt werken juist ontmoedigt door de overheid en concurrentie in de markt juist onmogelijk gemaakt door de gigantische stortvloed aan reguleringen die de gehele markt kapot maakt. Juist met kapitalisme zouden we niet een overheid hebben die tot in de woonkamer ons leven wil bepalen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.