FVD geeft de VVD en andere klimaatgekkies een klap om de oren: ‘Voor het desastreuze klimaatplan, maar kijk ze stralen!’

“Ook de VVD.”

Het was eens tijd dat de VVD in de Tweede Kamer vanaf rechts bekritiseerd werd. Natuurlijk, de PVV doet dat bij tijd en wijle, maar Geert Wilders heeft het probleem dat zijn partij in principe juist links is. Nee, niet politiekcorrect-links, maar niet-pc is niet automatisch rechts. In economisch en andere opzichten is de PVV gewoon sociaaldemocratisch.

Gelukkig geldt dat niet voor Forum voor Democratie. De partij van Theo Hiddema en Thierry Baudet is écht rechts… en ook nog eens alles behalve bang om de nepliberale VVD aan te pakken. Zo ook vandaag op Twitter:

Dat de VVD haar kiezers verraadt is ondertussen natuurlijk oud nieuws. Sinds Rutte premier werd is dat volkomen normaal. De man en diens club beloven de kiezer tijdens de campagne de meest rechtse dingen, maar als verkiezingsdag erop zit en Rutte weer lekker in het Torentje zit gaat hij steevast akkoord met extreemlinks beleid. Dat was met name onder Rutte II al zo, maar onder Rutte III is het niet anders.

Natuurlijk komt Klaas Dijkhoff dan af en toe langs bij nominaal rechtse media om een nominaal rechts verhaal op te hangen. Oh nee, de VVD voelt zich niet gebonden alle álle afspraken uit het klimaatakkoord. De nepliberalen zullen bepaalde dingen niet steunen. Echt niet.

Flauwekul, natuurlijk. Er wordt wat propaganda verspreid nu er verkiezingen aankomen, maar op stemdag in de Kamer zélf doet de VVD steeds weer wat de linkse partners willen. Wie dacht dat GroenLinks niet in de coalitie zit komt bedrogen uit: Rutte en Dijkhoff doen braaf wat Jesse Klaver wil.

Goddank dat er tegenwoordig ook een partij is als FVD. Misschien dat Baudet en Hiddema nog niet al te veel in te brengen hebben, maar ze bieden ons in ieder geval een liberaal alternatief.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. edoc431

  Stem in maart PVV of FvD
  Stem in maart PVV of FvD
  Stem in maart PVV of FvD
  Stem in maart PVV of FvD

  1. Scarletti

   +++++++++

  2. Dik

   @Code: +1

   1. poldi

    Wat te denken over de klimaaatspijbelaars.

    Want ach ach ach….., wat is er aandoenlijker dan kinderen gebruiken voor de klimaat hysterie.
    Bij vluchtelingen werkt het ook zo goed. Want kinderen vertederen, kinderen zijn kwetsbaar en wie wil nu die kindjes sarren en tegen spreken.

    WALGELIJK om hun te indoctrineren !

    1. poldi

     Kinderen zijn erg beïnvloedbaar.
     In mijn tijd op het HBO hadden we een leraar kunstgeschiedenis met een erg overtuigende manier van lesgeven.
     Gevolg : meer dan de helft van onze school stemde PPR.
     De minimum leeftijd voor het stemrecht is niet voor niets 18 jaar.
     Er is nu enkele malen gespijbeld. Nu graag weer naar school.

     1. Vit

      Yep, met religie-indoctrinatie lijkt het een synaps hersenbeschadiging te veroorzaken, in mijn jeugd op een school met de bijbel is dat niet gelukt maar ik ben dan ook onwijs intellektuoluweel.

 2. HendrikJan

  Klimaat is natuurlijk een hot item en gaat als deze partijen, VVD / CDA / D66 / CU / PvdA / GL / SP het mogen blijven bepalen, de Nederlandse burgers financieel aan de rand van afgrond brengen.
  Dit zijn ook de partijen, die in het bestuurlijke vlak van Nederland, de dienst uit maken.
  Zij leveren bv alle Burgemeesters in Nederland, maar ook bv de Unie van Waterschappen, is voor 80 % gevuld met leden van deze partijen.
  Toevallig deze week gepoogd, om een wat oudere Nederlander met een mankementje, onder te brengen in een verzorgingstehuis, voorlopig nog niet gelukt, de gesprekspartners aan de andere kant van de tafel, juist ook 80 % van bovenstaande partijen.
  Nederland is een democratie, als je tot deze partijen behoort.

  Stem ze weg in Maart en Mei.

  1. Scarletti

   +++++

 3. Aytas

  Dat adverteerders voor dit soort nonsens willen betalen ontgaat mij compleet. De andere schrijvers hebben best zinnege artikelen waar je over na kunt denken. Deze man is niet serieus te nemen. We leven in een stalinistisch regime, duizenden zitten in strafkampen, vele miljoenen worden vermoord. Dit slaat werkelijk waar nergens op, niet eens in staat om een partij programma te analyseren.

  1. Siemien

   “We leven in een stalinistisch regime, duizenden zitten in strafkampen, vele miljoenen worden vermoord.”

   En wat doe jij daar aan Aytasje, hè met je grote waffel, precies helemaal niets, je bent een opper wurm, het laagste van het laagste…

   1. Scarletti

    Beste Siemien, Aytas heeft of een uitkering of een excuusbaantje bij de overheid. Werken kent ze niet, zeuren kan ze als de beste

    1. Siemien

     @Scarletti Aytasje is het zuurdesem hier.

     Ik heb hier nog een paar namen

     ERNST, QUISPEL, KOOS VAN WINTEREN, RIEN NOPPEN, DUIJNDAM, DENDERMONDE, CJD, ONNO, ONSLOW, CODE134, MERIADOC BRANDEBOK(OCCULT FANTASIETJE) SPAANSE KOK, GUUS, TENGO, ELU, EU-KOK, KONG, BEUKMAN, FRITS JANSEN, ROSASOLIS, HENK-JANSEN, PROFESSOR ZONNEBLOEM, ADOLF HEINZ, ADOLF MEINOUD MARINUS, SVETLANA, BECKER, JOHNNY ROEST, SUZANNE, FORTIORI,

     1. Scarletti

      Zou Aytas het zoveelste pseudoniempje zijn van de Quispel fan vd stichting martijn. Dan is dit zijn beste undercover actie tot nu toe. Was werkelijk in de veronderstelling dat we het hier met een echte IS aanhanger van doen hadden

     2. Dik

      @Siemien; Volstrekt negeren, zonde van je tijd en aandacht.

  2. Scarletti

   De 5e kolonne is nog steeds niet gevlucht. Ook heeft xe de rubber boot nog niet afgehaald.
   Ondertussen brabbelt ze iets over Stalinisme, strafkampen en moord. Het enige partijprogramma dat ze uit haar hoofd kent is vermoedelijk dat van IS. Waarom ze haar voorgenomen vlucht toch steeds maar uitsteld is een raadsel. Of niet?….. oh ja die uitkering wil ze natuurlijk wel houden. Gratis geld dat krijgt ze nergens anders dan in het door haar zo gehate Nederland

   1. Aytas

    Kun jij werkelijk niets beters? Compleet geïndoctrineerde gek.

    1. Scarletti

     Aldus de 5e kolonne van IS.
     Nog iets bijgedragen aan de maatschappij vandaag. Of alleen op de bank gehangen met halalchips

    2. Vliegenvanger

     Hoor hier wat deze trol weer zegt. Ga werken in plaats van je hand op te houden. Aytas moet aangemeld worden bij uwv misschien hebben ze daar wel iets voor ze. Waar ze zich dienstbaar kan maken, i.p.vd’r hand ophouden.

 4. worstcase

  Helaas beseffen te weinig kiezers dat de PVV echt linkse standpunten heeft. Zoals de zorg, pensioen. De partij is er puur voor de generatie gewone Nederlanders die het land groot hebben gemaakt en het verdienen ervoor beloond te worden. Je zou verwachten dat kiezers van een partij als de SP, die feitelijk dezelfde standpunten heeft, massaal naar de PVV waren overgelopen. Heel veel SP-ers moeten ook niets hebben van de migratieleugen en van de klimaathysterie. Maar door de onophoudelijke demonisatie van de PVV door de overheersende linkse media wordt ze natuurlijk aangepraat dat stemmen op de PVV ongeveer een misdaad is. Niet wetend dat de SP een Maoïstische partij was met een strak, gesloten bestuur, een Marijnissen-dynastie, die geen tegespraak duldt. Een reactionaire partij die er zeker in het begin niet bepaald vredelievende bedoelingen op na hield en zich liet beïnvloeden door communistische dictaturen en de vele wereldwijde anti VS- comité’s. Misschien moet de PVV zich juist eens op die groep gaan richten. Hopelijk snoepen ze er nog meer zetels weg.

  1. Spaanse kok

   Uw betoog heeft een kern van waarheid.
   Zodra Geert zijn collega kamerleden met eenzelfde respect gaat behandelen als ze bij de SP doen, zou het kunnen werken .

   1. Aytas

    Op welke punten bevat dit waarheid?Het is niet de generatie die Nederland heeft opgebouwd maar juist leeg getrokken, de aardgasbaten alleen voor zichzelf gebruikt. De PVV heeft het wel over de zorg en dergelijke maar als je hun stemgedrag bekijkt stemmen ze op dat punt veelal mee met de VVD. Eigenlijk klopt alleen het punt over pensioen maar de sp denkt ook aan generaties na hen.

    De generatie die Nederland heeft opgebouwd maar is nu rond de 90.

    1. marco1

     Het is idd een radicale VVD met wat groene sneeuwvlokjes.

    2. Scarletti

     Dat is uw generatie. De import die alleen vreet uit de staatsruif en nooit een poot uitsteekt

     1. Aytas

      Jij bent de gesubsidieerde wereld bewoner. Op zich prima en niet schuldig maar aangezien jij alleen maar liegt en anderen van alles verwijt ben jij de werkelijke parasiet. De dds reageerders worden door veel rechtse mensen als fascisten met beperkte intelligentie beschreven. Wat wil jij nou dan?

     2. marco1

      Met het gedeelte beperkte intelligentie kan ik wat betreft mezelf alleen maar instemmen.

     3. Scarletti

      Dat is onaardig
      Ik heb u nog wel hulp aangeboden bij uw vlucht.
      De werkelijke parasiet bent u.
      Vreten uit de staatsruif en degenen die dat voor u betalen verwijten maken.
      U bent een schoolvoorbeeld van een klaploper. U durft niet eens tegen te spreken dat u geen normale betaalde baan heeft

     4. Scarletti

      Beste Aytas,
      Hopelijk kunt u straks de slaap vatten. Slaap lekker. Ik haak af. Morgen een drukke dag voor de boeg, dat heb je bij burgers die wel bijdragen aan de maatschappij en publieke middelen. Dat doe ik doorgaans graag. Jammer alleen dat er altijd parasieten zoals u zijn die misbruik maken van het systeem. De pensionado’s die altijd hard gewerkt hebben en nu gekort worden op hun pensioentje, daar heb ik mee te doen. De oude van dagen en de zwakkeren in de samenleving. Niet de lamlullen zoals nu die alleen maar nemen en niets geven, zoals u. Alleen maar klagen en graaien. Welterusten, slaap lekker uit, u hoeft immers nergens heen.

  2. Scarletti

   Beste worstcase, helaas is de gemiddelde burger niet in staat om door de leugens van de media en het partij kartel te zien. Daardoor zijn ze tevens niet in staat om aan het armzalige bestaan te ontsnappen dat ze leiden

  3. Ad Infinitum

   Geert vergaloppeert zich continue aan de Islam, dat zet hem direct op afstand. Dat is iets wat allang een onderdeel van de samenleving is.! Verspilling van tijd en moeite.!

   1. van Urk

    Het debat over het klimaatakkoord wordt volgende week alsnog gehouden.

 5. Torenklok1871

  In economisch en andere opzichten is de PVV gewoon sociaaldemocratisch.

  Wat is er verkeerd aan gewoon “Sociaal Democratisch”? Dat is toch wat anders als die linkse politiek correcte bende!

 6. J.Rademaker

  In principe correcte analyse PVV heeft meer en betere sociale maatregelen dan de PvdA.
  Of het inperken van de migrantenstroom in het belang is van de werkende burger is rekenwerk klingt kil maar blijft een klein landje en hoeveel kan een arbeider dragen.
  Met arbeider bedoel ik de mensen die niet van belastinggeld worden betaald maar het mogen afdragen.
  Het FvD heeft een benadering van de maatschappij die pragmatisch is en dat is de gevestigde orde niet gewent. Net als bij Fortuyn blijkt dat de gevestigde orde beseft dat pragmatisme de valkuil is voor ideologie en dus met alle middelen moet worden bestreden.

 7. Dik

  VVD gaat eraan!

  #stemzeweg

 8. Troelstra

  – 3 – Een kijkje in de ziel van de VVD
  ziel van de VVD
  10
  DOOR DR. GERTJAN MULDER · 30 JANUARI 2019

  Wie wil weten wat er in ons land politiek mis is, ontkomt niet aan denken over de ziel van de VVD. Dus dat doet GertJan Mulder. Met tegenzin.

  Wat er aan vooraf ging
  Ik ben er weken mee bezig geweest zonder iets op papier te hebben gesteld, en gaande werd ik steeds bozer. Ik hoef in de deze column geen opsomming te geven van wat u op andere plaatsen kunt lezen aan negatieve berichtgeving over de VVD. Mijn poging is u mee te nemen naar de ziel van de VVD en hoe het kan dat ondanks alle schandalen, ondanks al het gelieg van Rutte, Opstelten, Teeven, Zijlstra en Keizer de VVD tot de dag van vandaag in alle peilingen nog steeds de grootste partij van Nederland is.

  Mijn doel met deze column is om bij u een aversie aan te wakkeren tegen de VVD #stemgeenvvd en tegen mensen die op die partij stemmen. Ik heb zelf de afgelopen maanden definitief afscheid genomen van VVD’ers in mijn vrienden- en kennissenkring. Ik kan ze niet meer luchten of zien.

  Mensen die de VVD een gezicht gaven:
  Bolkestein, Wiegel, Nijpels, Jorritsma, van Aartsen, Opstelten, Teeven en Rutte zijn zomaar enkele namen die te binnen schieten, die de VVD hielpen maken tot wat zij vandaag is. Deze mensen gaven vorm en inhoud aan de VVD en maakte dat de VVD tussen de 20 en 38 zetels kreeg en zorgden voor een stevige basis onder de kiezers bestaande uit vooral liberalen, ondernemers en de gegoede burgerij. De VVD zit als sinds 1948 prominent in het centrum van de macht en macht heeft aantrekkingskracht. De eerste vraag is dus waarom mensen bij de VVD willen horen.

  Sociaal fenomeen: groupthink of erbij willen horen:
  Mensen zijn groepsdieren. Sinds de oudheid en eerder willen mensen bij een groep horen, het was ooit de enige kans op overleven in een vijandige omgeving[1]. We willen erbij horen. We hebben een fundamentele behoefte aan aandacht en waardering. Deze behoefte kan worden bevredigd wanneer je bij een groep of organisatie hoort. Dit geeft rust en voldoening. Niet voor niets trekken sommige ledenvergaderingen van politieke partijen honderden mensen. De redenen daarvoor zijn legio:

  zien en gezien worden,
  erbij horen, zo mogelijk op de voorste rijen bij dat partijcongres,
  de borrel,
  ons kent ons,
  het circuit,
  groepsgevoel van mensen die iets met elkaar hebben, zich soortgelijks kleden, gedeelde waarden, alleen maar nette mensen [2]; ons soort mensen,
  weten hoe het heurt,
  wonen in de juiste buurt, stad of plaats: Bloemendaal, Aerdenhout, Wassenaar, Oosterbeek, Bilthoven-Noord, Groningen-Haren, Heemstede, Bentveld, Blaricum, Amsterdam-Zuid. Wie wil daar nou niet bij horen?
  Herkenning
  Erkenning.
  Voor Arjan Eleveld, (Managementscope) geldt dat zo oud als het inzicht is dat mensen vooral sociale wezens zijn, zo nieuw het inzicht is dat bijna alles wat we doen onbewust gestuurd wordt. Neurowetenschappers als Ap Dijksterhuis (die in zijn boek “Het slimme onbewuste” uiteenzet waarom nadenken nou juist vaak níet helpt bij het nemen van beslissingen en Dick Swaab (“Wij zijn ons brein”) – toonden aan dat de meeste dingen die we doen, onbewust gestuurd worden. Achteraf bedenken we daar dan een verklaring bij. We leren (voortdurend/soms) van onze ervaringen en passen ons gedrag daar op aan. Dat proces gaat automatisch en onbewust.

  Waarom stemt men op de VVD? Bewust??
  Hebben mensen er over nagedacht denkt u? Lazen ze het partijprogramma/verkiezingsprogramma, waar niet instond wat Rutte c.s. kort daarop besloten – zoals bijvoorbeeld, intrekking referendumwet, klimaatwet om Nederland het gekste jongetje van de klas te laten worden, meer geld naar ontwikkelingssamenwerking (arme A.J. Boekestijn [3]), meer soevereiniteit naar Brussel, zoals Rutger van der Noort zo pijnlijk liet zien, of wellicht om het voorstel de dividendbelasting voor buitenlandse aandeelhouders in Nederlandse multinationals af te schaffen?

  Onwaarschijnlijk.

  Als het dan niet om het programma ging, werd de VVD-kiezer soms aangesproken door de ideologie (Liberaal Manifest) waarop de VVD zich laat voorstaan, maar dat voor het laatst werd gepubliceerd 1 jaar voordat Mark Rutte aantrad (in 2005, 14 jaar geleden dus?). Kan de VVD nog uitleggen waar de partij voor staat, door welke principes zij zich laat leiden? Voor vrijheid en democratie? Waar dan? Hoe dan? Met wie dan? Met Guy Verhofstadt soms? Of werden zij gegrepen door de visie van Mark Rutte op Nederland en haar plaats in de wereld?

  Mijn opvatting is dat bij de VVD – veel meer dan bij andere partijen het geval is – mensen lid zijn die deel uit willen maken van het netwerk. Omdat ze daar persoonlijk gewin bij hebben. Lid zijn van de VVD gaf een bepaalde status: je kon je er op laten voorstaan, want daarmee bevestigde je dat het je goed ging.

  De laatste jaren is het voor iedereen buiten de VVD duidelijk dat egoïsten, opportunisten en graaiers vooral bij de VVD zitten en dat idealisme en het opkomen voor het algemene Nederlandse belang op een tweede of nog lager plan komen.

  Wie stemmen er op de VVD
  Er is een theorie die zegt dat er feitelijk twee verschillende systemen zijn. Een open systeem, waarbij invloeden van buitenaf vrijelijk het systeem binnen kunnen dringen, waardoor het systeem gedwongen wordt zich aan te passen, of een gesloten systeem. Dat gesloten systeem (kartel, de EU, China, Noord-Korea, Venezuela of Cuba) dat zondert zich af, beschermt zichzelf tegen invloeden van buiten en waarin alleen de elite de macht heeft. Zo’n gesloten systeem kan natuurlijk ook veranderen (China), maar dat gebeurt alleen als de elite daar een voordeel bij heeft. Zij moeten er zelf echt beter van worden, anders zullen zij een dergelijke verandering of aanpassing niet toestaan.

  VVD’ers zijn in meerderheid mensen die het goed hebben getroffen in het leven. Daar is natuurlijk niets mis mee. Integendeel. Ook jonge kiezers, kunnen heel goed VVD stemmen; wellicht om het netwerk van die partij, dat als je daar bij past en wordt geaccepteerd, goede perspectieven biedt om straks vooruit te komen.

  Ybeltje Berckmoes: Voorlichting loopt met u mee tot het ravijn
  Oud Tweede Kamer-lid voor de VVD Berkcmoes schreef een boek over haar tijd als VVD-Kamerlid. Het boek werd minzaam weggelachen door de VVD-top (vooral door Halbe Zijlstra). Mijn conclusie na het lezen van het boek was dat niet alleen de VVD leeghoofdig is (zonder visie, zonder overtuigingen of principes) maar ook dat alles draait om persoonlijke macht, carrières, focus op controle, sturen op peilingen, Rutte in het zadel houden, banencarrousel gaande houden, en de VVD-familie in het centrum van de macht houden. Als u de schandalen rond de VVD en VVD’ers in gedachte houdt, dan kunt u weten dat dit tegen elke prijs wordt gedaan. Kostte wat het kost!

  Mijn persoonlijke ervaringen met VVD’ers:
  De meeste VVD’ers hebben een grote hekel aan Geert Wilders. Wilders had hun groep verlaten, zich onafhankelijk verklaard. Bovendien is Wilders een constante bedreiging voor de macht van de VVD, hetgeen overduidelijk werd bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen (maart 2017) toen Mark Rutte de PVV categorisch afwees en uitsloot als mogelijke coalitie partner.

  In gesprekken met VVD’ers vielen een paar dingen meestal op. Ze gaan ongedwongen door het leven, dikwijls niet te veel belast met actuele kennis van zaken en als je dan een onderwerp langer met hen besprak, waren zij redelijk makkelijk te overtuigen van “het gelijk van Wilders” over bijvoorbeeld immigratie, islamisering, de EU, de EURO/gulden, veiligheid, 500 moskeeën, Erdogan, Saoedi Arabië, de gek Verhofstadt of de totaal-malloot Timmermans, de chronische dronkenschap van Juncker, het gebrek aan democratisch gehalte in de EU, het naderende einde van Merkel, het belang van soevereiniteit, de schade van alsmaar toenemende lastendruk (bijna 39%) tijdens de Rutte-jaren, het onverkwikkelijke van de Transferunie, het ESM, het raadsel van Mark Rutte’s loosheid op velerlei gebied, of het onverkwikkelijke van de nooit aflatende stroom VVD mislukkelingen en schandalen. Echter, zij

  vinden Wilders maar eng
  vinden Baudet een arrogante schreeuwlelijk, die zich eerst nog maar eens moest bewijzen (terwijl ze nooit een boek van hem hebben gelezen),
  vonden de EU een geweldige aanwinst, want – al papegaaiende – “het had zoveel economische voorspoed gebracht,”
  prezen en passant Jeroen Dijsselbloem,
  zagen weinig tot geen gevaar in het groeiende aantal moslims in Nederland,
  weten nooit hoeveel moslims er in Nederland wonen,
  lazen niet Café Mogadishu van Robbert van Lanschot of Marked for Death van Wilders,
  Hadden nog nooit gehoord van Pat Condell, van Jordan Peterson, van Christopher Hitchens, van het boek Minderheid in Eigen land van Martin Bosma,
  kenden arabist Dr. Hans Jansen niet, Harm Beertema niet, Joost Niemöller niet, vele anderen evenmin
  lazen nooit iets op GeenStijl, TPO, Opiniez, FTM of VoL.
  wisten niet wie Arthur van Amerongen was, of Theodoor Holman, of Paul Cliteur, of Ashin Eilan, of Syp Wynia, Imam Tawhidi, of Twitter, Lex Hoogduin, Jan Dijkgraaf, Ebru Umar, Tanya Hoogwerf, Esther van Fennema, Erik de Vlieger (vaag en altijd alleen maar bevooroordeeld negatief), de topper Jan Roos,
  Zij zijn ook onkundig van:

  wat Donald Trump had gezegd tijdens zijn eerste bezoek aan Saoedi-Arabië tegen de leiders van de 50 moslimlanden,
  de economische zegeningen van 2 jaar Trump,
  waarom globalisering schaduwkanten heeft, dat vrije handel nooit heeft bestaan en dat protectionisme nooit is weggeweest (vooral niet door de EU!),
  het probleem met China,
  de nadelen van one size fits none in de eurozone,
  de onmetelijke schoonheid van de erotische gedichten van Braziliaanse dichter Carlos Drummond de Andrade,
  de erotische kanten van de Argentijnse tango
  dat Brazilianen het meest tevreden met hun seksleven zijn.
  Ik kwam er gaandeweg achter dat ik helemaal niets meer gemeen had met VVD’ers.

  Conclusies:
  VVD’ers hebben het gemiddeld genomen (iets) beter dan de gemiddelde Nederlander en willen dat graag zo houden. Toch zijn zij het probleem niet: de politici van de VVD niet, dat onuitstaanbare leger VVD ambtenaren niet, wethouders en burgemeesters en VVD bestuurders niet, de VVD leden van het banencarrousel niet. Noch de VVD minister of staatssecretaris uit het 24 man tellende Rutte 3 kabinet en zelfs Mark Rutte zelf niet. Zij zorgen heel goed voor zichzelf en voor leden uit hun groep. Een warme VVD familie van ons soort mensen.

  Maar het probleem, dat bent U. En U alleen kunt er iets aan veranderen.

  Zolang u niet verandert, zullen zij eindeloos doorgaan, met al die dingen die ik in mijn column nummer 1 opsomde. Dan zal er geen politieke verandering komen, waardoor de PVV en FvD groot kunnen worden en waar vervolgens niemand meer omheen kan, en u, u zult blijven foeteren en klagen dat u niet begrijpt waarom de dingen gebeuren die gebeuren, maar die overduidelijk niet in uw belang zijn.

  Mijn doel met deze column was om ook bij u een aversie tegen de VVD #stemgeenvvd en tegen VVD’ers teweeg te brengen. Ik heb zelf de afgelopen maanden definitief afscheid genomen van VVD’ers in mijn vrienden- en kennissenkring. Ik kan ze niet meer luchten of zien. Een cordon sanitaire voor de VVD, categorisch uitsluiten zoals Mark Rutte de PVV uitsloot. Dat is de oplossing: #stemzeweg en #stemvooralgeenVVD. Maak van VVD’ers paria’s.

  U weet nu waarom.

  Aan u de keus.

  Dr. Gert Jan Mulder

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.