Gezonder werken is goed voor jezelf en de omgeving

Screen Shot 2019-01-29 at 13.25.15
Foto:

Aan het begin van het jaar heeft bijna iedereen goede voornemens. Zo is ‘gezonder werken’ is iets waar steeds meer mensen naar streven. Je kunt dit op allerlei manieren doen. Zo pakken sommige mensen voortaan de fiets naar hun werk. Anderen plaatsen planten op hun kantoorplek. Welke effectieve manieren om gezonder te werken bestaan er nog meer?

Plaats een paar planten in de kantooromgeving

Regelmatig verschijnen er in de krant en op televisie nieuwsberichten over het milieu en klimaat. Misschien heb je wel eens van het ‘Global Compact van de Verenigde Naties’ gehoord. Dit zijn tien universeel erkende principes voor een duurzame globalisering. Ook op kleine schaal kun je duurzamer en gezonder leven en werken. Zo stimuleren steeds meer bedrijven een zogeheten ‘healing environment’. Dit betekent dat je planten deel uit laat maken van de kantoorinrichting. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat planten voor meer zuurstof, creativiteit en productiviteit op de werkvloer zorgen. Ook daalt het ziekteverzuim dankzij planten aanzienlijk. Bovendien zorgen ze ook nog eens voor een fijne sfeer op kantoor. Planten passen dan ook perfect bij een gezonde werkplek waarin veel waarde wordt gehecht aan duurzaamheid.

Fiets tijdens het werken

Wie gezonder wil werken moet niet denken aan de omgeving, maar ook aan zichzelf. Zo is het inmiddels een echte trend om te staan en te fietsen achter je bureau. Kies bij voorkeur voor een verstelbaar bureau van Vink Lisse waarmee je snel in hoogte kunt afwisselen. Door te fietsen tijdens ga je zowel fysiek als mentaal vooruit. Uit een onderzoek van Achmea is gebleken dat je tijdens het fietsen niet alleen je benen traint, maar ook nog eens sneller leest! Natuurlijk kun je ook buiten de deur vaker de fiets pakken. Het maakt je energieker en is ook nog eens goed voor het milieu.

Zorg voor een ergonomische werkhouding

Ergonomie mag niet ontbreken wanneer je gezonder wil gaan werken. Dit betekent dat je rekening houdt met je zithouding. Op kantoor zit je vaak langere tijd op een stoel achter een bureau. Het is belangrijk dat zowel het bureau als de stoel op goede hoogte zijn ingesteld. Ergonomie is niet voor niets tegenwoordig een vast onderdeel van de kantoorinrichting. Medewerkers moeten zo gezond en fit mogelijk zijn. Door tijdens het werken een ergonomische houding aan te nemen voorkomt men dat er lichamelijke klachten ontstaan, zoals een zere rug, nek of schouder.

Drink voldoende water

Bijna geen enkel product is zo duurzaam en gezond als water. Neem dan ook altijd een paar flesjes water mee naar kantoor. Artsen raden aan om dagelijks minstens twee liter water te drinken. In principe bereik je dit al door twee flesjes water tijdens het werken leeg te drinken.

De positieve effecten van gezonder werken

Duurzaam en gezond werken kan op allerlei manieren, zolang jij je er maar goed bij voelt. Voldoende bewegen, frisse lucht en een goede werkhouding dragen zeker bij aan een gezondere leef- en werkstijl. Denk bovendien niet alleen aan jezelf, maar ook je kantoorinrichting. Zo zijn paar mooie planten en sta- en zit bureaus zijn een echte aanwinst voor elke werkplek. Je zult ontdekken dat gezond werken een positieve invloed heeft op jouw leven én de omgeving!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!