Hoe lang gaat Donald Trump de ‘shutdown’ van Amerikaanse federale overheid nog volhouden?

De Amerikaanse federale overheid staat nu al zo’n twee weken op ‘shutdown’. President Donald Trump wil per se een muur bouwen aan de zuidelijke Amerikaanse grens met Mexico. De democraten vinden het megalomane plan overdreven, maar zien zeker wel iets in het beter beveiligen van de Amerikaanse grenzen. De vraag is dan ook niet zozeer of de republikeinen en democraten het eens zijn over betere grensbescherming, maar vooral op welke manier die bescherming moet worden geboden. Trump en een aantal partijgenoten zetten in op de muur, terwijl anderen juist meer zien in aanvullende hekwerken, meer patrouilles en het inzetten van intelligente observatie-instrumenten. 

Om Trump tegemoet te komen dienen de democraten twee wetsvoorstellen in om de impasse te doorbreken: met geld voor Homeland Security en ook $1.8 miljard voor het bouwen van hekwerken om de grens te beschermen, aldus New York Times. De democraten hopen met de twee voorstellen verschillende zaken te bereiken. Maar wat duidelijk blijkt is dat zij zoeken naar een consensus met meer gematigde republikeinen om daarmee de federale overheid weer aan het werk te krijgen. Dat is nodig want ondertussen verloederen parkjes en krijgen federale ambtenaren geen loon.

Iets waarvoor zowel de republikeinen als de democraten zeker niet de schuld willen krijgen. Maar er is meer. Ook lijken de democraten ondertussen wel te begrijpen dat volledig open grenzen geen goed idee zijn, zo zei John Kerry onlangs nog: ‘Massa-immigratie verplettert Europa’. Ook de migratiekaravanen vanuit Zuid-Amerika doen dat besef landen. Toestanden wil men in de VS natuurlijk voorkomen en dus doen de democraten water bij de wijn. Maar een muur, dat gaat ze toch echt te ver.

Honderdduizenden ambtenaren zitten nu in ieder geval thuis zonder werk en zonder inkomen. Bij Homeland Security staan meer dan 23.000 ambtenaren op de stoep. Bij het ministerie van Financiën is het helemaal een drama. 80% van de ambtenaren zit thuis en dat zijn er in zo’n 72.000 (!) aldus cijfers van The Balance. De onvrede groeit en dus is de ‘shutdown’ vooral een instrument dat bijdraagt aan het vinden van consensus. Want de tijd dringt.

Donald Trump kijkt het schouwspel aan en wacht. Hij heeft laten weten de ‘shutdown’ zo lang te laten duren totdat republikeinen én democraten akkoord gaan met het bouwen van een muur. Maar het is maar de vraag of dat handig is. Als de democraten water bij de wijn doen door alternatieve methoden in te zetten voor grensbescherming en de ‘shutdown’ blijft aanhouden vanwege een starre houding van de president dan kan er maar één verliezen. En dat zijn dan niet de democraten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Ritter

  Trump heeft beloofd de massale illegale migratie een halt toe te roepen.

  Belangrijk is het vermelden dat Trump het heeft over illegale migratie. Trump is voorstander van legale migratie maar wil dus de illegale migratie een halt toe roepen.

  Gezien de karavanen van illegalen die richting de VS vertrekken een belangrijk issue en dat vinden de kiezers ook.

  Een muur is daarbij noodzakelijk + aanvullende middelen zoals b.v. drones.

  De Border Patrol steunt Trump hierin. Die zeggen ook dat een muur noodzakelijk is om de stroom illegalen effectief tegen te houden.

  Maar de Democraten weigeren Trump een “overwinning” en dus blijven ze hem tegenwerken en weigeren het geld te geven voor de muur.

  Daarbij moet ook worden vermeld dat het Republikeins establishment ook tegen een muur is want die willen vooral goedkope arbeidskrachten.

  Dus Trump moet het opnemen tegen de Democraten; de media die voor het merendeel voor “open grenzen” is en tegen het Republikeins establishment.

  De illegalen kosten de Amerikaanse belastingbetaler jaarlijk heel veel geld. Dat geld kan voor een gedeelte worden bespaard door een muur te bouwen die de illegalen stopt bij de muur.

  1. Beukman

   Wat Trump bepaald niet slim heeft gedaan, is Mexicanen en andere immigranten afschilderen als een zooitje bandieten, verkrachters en gespuis.
   Die weerzinwekkende retoriek heeft hij twee jaar geleden ingezet om zijn aanhang warm te krijgen om op hem te stemmen; nu zit hij met de gebakken peren.

   Er is beslist wat te zeggen voor betere grensbewaking, maar ik kan wel met de Democraten meevoelen dat ze geen zin hebben om de kogel uit Donalds voet te peuteren die hij er zelf heeft ingeschoten.

   1. Ritter

    Beukman

    Kennelijk heeft u de video’s niet gezien wat Trump over “Mexicanen” heeft gezegd. U praat de media na. En die media verdraaien vaak wat Trump over de illegalen heeft gezegd.

    Trump heeft het over elementen gehad die met de illegalen meekomen. Criminele elementen die zich onder de illegalen bevinden.

    En daarin heeft gelijk gezien de hoeveelheid criminelen die meekomen met de karavanen illegalen die naar de VS reizen. De cijfers wijzen dat uit en de Border Patrol bevestigd dit.

    Trump heeft lovend over Mexicanen gesproken en krijgt ook steun van Mexicanen die in de VS wonen.

    Hetzelfde doet de media over wat Trump over illegale migratie heeft gezegd.

    Trump maakt duidelijk een onderscheid tussen illegale en legale migratie. Maar de media praten iedere keer over “migratie” en maken vaak geen onderscheid tussen illegale en legale migratie alsof Trump alles op een hoop gooit.

    Trump heeft vaak gezegd dat hij voor legale migratie is maar tegen illegale massa migratie.

    Een tijdje terug kwamen de media met een bericht dat Trump alle illegalen als criminelen benoemde. Dat bleek dus een leugen te zijn. Uit een video bleek dat Trump het over MS13 bende leden had die onder de illegalen bevinden.

    Ook hier weer logen de media over wat Trump feitelijk had gezegd.

    De Democraten willen Trump ondermijnen en hem op alle manieren tegenwerken. Nog niet lang geleden waren ook deze Democraten voor het bouwen van een muur. Op video te zien. Maar nu Trump een muur wil bouwen zijn ze ineens tegen.

    1. Floris

     “Kennelijk heeft u de video’s niet gezien wat Trump over “Mexicanen” heeft gezegd. U praat de media na. En die media verdraaien vaak wat Trump over de illegalen heeft gezegd.

     Trump heeft het over elementen gehad die met de illegalen meekomen. Criminele elementen die zich onder de illegalen bevinden.”
     ———————————————————————–
     Als het over Trump gaat komt Beukman niet verder dan het legen van z’n onderbuik.

    2. Beukman

     @Ritter
     Trump heeft toch echt gezegd:

     When Mexico sends its people, they’re not sending their best; they’re not sending you. They’re sending people that have lots of problems, and they’re bringing those problems with us. They’re bringing dr*gs. They’re bringing crime. They’re rapists. And some, I assume, are good people.

     en:

     Every day, sanctuary cities release illegal immigrants, dr*g dealers, traffickers, gang members back into our communities. They’re safe havens for just some terrible people.

     Ten eerste het is helemaal niet Mexico dat die mensen “stuurt”, dat doen die mensen zelf.
     Ten tweede: Trump gooit legalen en illegalen hier zelf op een hoop.
     Ten derde: Donald wakkert een onterechte angst aan bij Americanen.

     De waarheid is dat immigranten de criminaliteit niet opstuwen.
     Dat is ook wel begrijpelijk. Legalen én illegalen, die mensen komen om te werken en een bestaan op te bouwen. Uitzonderingen daargelaten kijken ze wel uit om aanleiding te geven om zich het land uit te laten schoppen.

     Wat de MS-13 bende betreft: ook hier poogt Donald irrationele angst aan te jagen. Het gaat hier om een zeer marginaal verschijnsel. Om een voorbeeld te geven: van de kwart miljoen jongeren die in 2017 bij de grens werden gestopt, waren er maar 56 lid van zo’n bende.
     Ironisch genoeg is MS-13 in America zelf ontstaan, en wel in LA, decennia terug.
     Een ander aardig detail is dat mensen in Midden America vaak juist besluiten om niet naar de VS te emigreren uit angst dat hun kinderen in handen vallen van deze Americaanse bendes.

     In de VS vragen politie en justitie om middelen om migrantenkinderen uit de handen van deze bendes te houden. Maar wat doet Donald? Hij bezuinigt op dit jongerenwerk.

     Trump is derhalve kortzichtig en contraproductief bezig. Maar bovenal hangt hij de populist uit die met angstaanjagende visioenen zijn landgenoten in het pak naait.

     1. Ritter

      Beukman

      Zoals uit u quotes blijkt heeft Trump het dus over de criminele elementen die de grens oversteken. En uit cijfers blijkt dat dus te kloppen. De Border Patrol bevestigd dit. Onder de illegalen zitten nogal veel criminelen.

      Helaas negeren veel gevestigde media in de VS de criminaliteit onder de illegalen omdat veel media met illegalen sympathiseren. Deze criminele illegalen kosten de Amerikaanse belastingbetaler 1.4 Biljoen per jaar.
      ————————–

      The criminal illegal and legal immigrant population in prison is costing American taxpayers about $1.42 billion every year.

      The newest Government Accountability Office (GAO) report reveals the extent to which taxpayers are subsidizing the cost of incarcerating, feeding, and housing criminal illegal and legal immigrants.

      Between 2011 and 2016, the average annual cost of to incarcerate criminal illegal and legal immigrants slightly decreased — as the criminal alien population slightly decreased as well — from $1.56 billion to about $1.42 billion. That cost is paid for by American taxpayers who are forced to offset the costs of mass immigration to the country.
      ——————

      En nee, het zijn geen “Amerikaanse” bendes. Het zijn bendes van Lationo’s die ook de gebruiken hebben die bij horen. En door de illegale massa migratie vanuit Midden-Amerika worden deze bendes ieder jaar sterker. Veel jonge mannen onder de illegalen en dus veel rekrutering daaronder.

     2. Beukman

      Nee @Ritter, Donald suggereert dat er een heleboel schorem zijn kant op komt, terwijl dit in werkelijkheid betrekkelijk marginaal is. Niet voor niets klagen immigranten over de negatieve beeldvorming die er is ontstaan door Trumps woorden.

      “$1.42 billion” is: 1.42 miljard dollar, niet biljoen.

      Die cijfers komen van Breitbart, dat net als Donald graag Americanen bang maakt met onzin. In dit geval door de echte bron onvolledig te citeren. De werkelijkheid is dat native Americans de schatkist meer kosten aan gevangenis-gerelateerde posten dan immigranten.

      Zoek even naar het rapport IMMIGRATION TO THE U.S.: Facts, Fear, and Fiction

      Hieruit:

      But the article (van Breitbart), by omitting the key data on overall prison costs, creates an impression that is a total fiction; once you include the numbers for total prison spending and total population what we learn is that among the 40 million immigrants in the U.S. in 2010, we spent just $1.42 billion on prisons, or $35.50 per immigrant in the population. But for the native-born U.S. population, 269 million in 2010, we spent $78.58 billion on prisons, or $292.12 per native-born American. So it is the native population that is far more expensive in terms of prison costs per head of population, not immigrants. If we want to dramatically reduce what we spend on prisons per person in the United States, there is a clear lesson – we need more immigrants!

     3. Floris

      Het is natuurlijk niet politiek-correct om te zeggen dat er veel tuig onder die immigranten zit.

      Politiek correctisme = een taboe op de waarheid.

      We halen er even een expert bij:

      “Als je op zwarte mannen valt, heb je echt een probleem. Vrouwen, wit en zwart, die op zwarte mannen vallen, zijn vaak alleen en lopen tegen dezelfde dingen aan. Ontrouw, onbetrouwbaarheid, het onvermogen van die mannen om over gevoelens te praten.”

      – Sylvana Simons.

      Dit geldt niet alleen voor veel negers maar voor de meeste mannen uit macho-culturen. Mannen die zo met vrouwen omgaan zijn ook sneller geneigd tot criminaliteit.

      Culturen zijn niet gelijk. Zoals Atatürk al opmerkte: er zijn vele culturen, maar er is maar één beschaving: de westerse.

      Onze beschaving staat onder grote druk door massale immigratie van mensen uit inferieure cultuurgebieden. Als daar geen halt aan wordt toegeroepen zal het westen in verval raken.

 2. Ritter

  Illegale migratie kost de belastingbetaler per jaar ongeveer 116 Biljoen dollar.

  “Illegal immigration costs United States taxpayers roughly $116 billion a year, enough to pay for the cost of a border wall along the U.S.-Mexico border nearly eight times, according to an new report.”

  Een enorm bedrag. En dat bedrag zal alleen maar oplopen door de karavanen van illegalen uit Midden-Amerika die nu richting de VS vertrekken.

  Daarbij is er ook een groot criminaliteit probleem omdat deze illegalen veel ( vaak zeer gewelddadige) criminaliteit meenemen naar de VS. De beruchte MS13 bende is daar een voorbeeld van.

  Dus een muur die het moeilijker maakt voor de illegalen om de VS binnen te komen zal zeker op termijn de Amerikaanse belastingbetaler veel geld bespraren en veel criminaliteit.

  Maar de Democraten hebben als doel om het beleid van Trump te ondermijnen. Dat is kennelijk voor de Democraten ( en hun vriendjes in de media!) belangrijker dan de veiligheid van de Amerikaanse burger.

  1. Aytas

   Dit is gewoon nonsens Ritter. Hoeveel heeft het Amerikaanse bedrijfsleven verdiend aan de inval in Honduras? Het zijn de invallen van Amerika in midden Amerikaanse landen, om het politieke beleid in die landen te bepalen, geweest die voor deze vluchtelingen stromen zorgen daar. Geschiedenis bestaat niet meer of zo? Amerika hoeft niet de gevolgen van zijn acties te dragen? Dit soort denkwijzes zorgen alleen al bij de opvoeding van kinderen voor problemen, laat staan landen.

   Voor het berekenen wat iets kost dien je alle kosten en baten mee te nemen, dit is selectief.

   Ms 13 is een bende die in los Angeles is ontstaan en zich door noord Amerikaans wanbeleid naar midden Amerika heeft verplaatst.

   1. Beukman

    Het zijn de invallen van Amerika in midden Amerikaanse landen, om het politieke beleid in die landen te bepalen, geweest die voor deze vluchtelingen stromen zorgen daar.

    Onlangs stelde Donald nog voor om Venezuela binnen te vallen en Maduro af te zetten.
    Je zou het eufemistisch een continuering van het Americaanse buitenlandbeleid van de laatste decennia kunnen noemen.

  2. Professor Zonnebloem

   “Illegale migratie kost de belastingbetaler per jaar ongeveer 116 Biljoen dollar.”

   Als we Trump mogen geloven is dat alweer achterhaalde informatie: in december zei hij dat illegale immigratie de VS meer dan 200 miljard dollar kost (miljard en dus niet biljoen, Ritter. Tellen, vertalen, ze zouden het eens op school moeten doceren).
   Wie jokt hier nou, Ritter? Jij, of Trump?

   1. Beukman

    In het Engels is miljard “billion”. Dat wordt vaak verkeerd vertaald als “biljoen”. Dus ook door Ritter.
    Het klinkt natuurlijk wél lekker veel, : 116 biljoen dollar”, nl 1000x zoveel als wat er werd bedoeld.

   2. Lugar

    Je geeft ‘m weer weg Zonnebloem.

 3. TD

  Trump onderhandelt nog,een muur of boobytraps in serie geschakeld!

 4. Duijndam

  Trump heeft zich met zijn halsstarrige houding klem gezet en hij zal vroeger of later bakzeil moeten halen.
  De Democraten hoeven niet te bewegen want uit alle peilingen blijkt dat een meerderheid van de Amerikanen zo’n muur onzin vindt. De schuld voor de shutdowns wordt ook in meerderheid aan Trump toegeschreven. Dit houdt hij dus normaliter niet lang meer vol, hoewel bakzeil halen niet zijn grootste vaardigheid is.

  1. Duijndam

   shutdowns = shutdown

   1. Bosche draak

    Vergeef me dat ik mijn politieke informatie niet van u haal.
    Maar hier heeft u vast wat economische informatie aan uw niveau aangepast:

    “Hotels zijn rood & huizen zijn groen”

    1. Duijndam

     Nog wat inhoudelijks te melden, Bosche draak, of komt u hier slechts om te trollen?

     1. Bosche draak

      Hoort wie het zegt,

      Maar zoals ik al zei:
      “Waarom zou ik iets van u aannemen, wetend dat u met regelmaat de kous op de kop krijgt met uw strapatsen?”

  2. Beukman

   Inderdaad.
   Kennelijk vindt iedereen het vanzelfsprekend dat de Democraten Donald moeten helpen bij het inlossen van zijn verkiezingsbelofte.

   Als Trump straks bakzeil haalt, zal dat een verschrikkelijke afgang zijn voor hem. Veel kiezers hebben immers op hem gestemd vanwege die eindeloos herhaalde belofte van hem.
   Maar wat is een belofte van Donald nog waard als hij niet in staat blijkt om zijn belangrijkste belofte in te lossen?

 5. Aytas

  ‘Ook lijken de democraten ondertussen wel te begrijpen dat volledig open grenzen geen goed idee zijn, zo zei John Kerry onlangs nog: ‘Massa-immigratie verplettert Europa’. Ook de migratiekaravanen vanuit Zuid-Amerika doen dat besef landen. ‘

  Ben jij bekent met het filmpje van bill Clinton omtrent migratie? Je kunt het via geen stijl vinden. Dit komt een beetje dom over op mensen die zich verdiepen in dingen.

  ‘Donald Trump kijkt het schouwspel aan en wacht. ‘

  Ik ook.

 6. Ritter

  “Toestanden wil men in de VS natuurlijk voorkomen en dus doen de democraten water bij de wijn. Maar een muur, dat gaat ze toch echt te ver.”

  Nog niet zo lang geleden ( en op video te zien) wilden de Democraten ook een muur bouwen. Uiteraard nu Trump het willen zijn ze van gedachte veranderd.

  Trump heeft met Kerstmis en tijdens de jaarwisseling in het Witte Huis gezeten wachtend op de Democraten. Die zijn niet gekomen. Pelosi was in Hawaii op vakantie en vond dat kennelijk belangrijker dan een oplossing voor het grens issue te onderhandelen.

  Trump heeft vandaag de leiders bijeen geroepen in het Witte Huis om tot een oplossing te komen.

  Trump’s hart ligt bij de Amerikaanse bevolking en hun veiligheid. De Democraten vinden kennelijk illegalen belangrijker ,want dat is hun toekomstig stemvee, dan de veiligheid van de Amerikaanse burger.

  1. JanKlaasen

   “Trump’s hart ligt bij de Amerikaanse bevolking en hun veiligheid“
   Lijkt me meer dat zijn hart ligt bij zijn bankrekening. Als die muur maar 5 miljard kost laat ie hem dan zelf betalen! Kan hij best van al de belasting die hij altijd heeft ontdoken.

   1. Beukman

    Een onderdeel van zijn verkiezingsbelofte was dat de Mexicanen zelf voor die muur moesten opdraaien. Daarover hoor je Donald niet meer de laatste tijd.

    1. Duijndam

     Ik denk dat Trump zelfs een muur op eigen kosten niet voor elkaar gaat krijgen.

 7. Natte Scheet

  America land of the free waar elk tokkie president kan worden.

  1. Floris

   Er is er weer een Tokkie bij op DDS, zie ik.

  2. Duijndam

   Op zichzelf is het geen slechte zaak dat elke tokkie in de V.S. het tot president kan schoppen. Het probleem is dat Amerikanen kennelijk in staat zijn de domste tokkie tot president te kiezen.

 8. Two Ravens Black Kettle

  Waren de diverse NL’se regeringen in de afgelopen decennia in ‘shutdown’-mode geweest dan leefden we nu in Eden.
  Helaas ontberen we deze methode en duren onderhandelingen na verkiezingen hier gemiddeld tien jaar te kort en dus zullen de zichzelf elite noemende bandieten altijd winnen.
  (en natuurlijk is dat ook te wijten aan het gecastreerd stemvee wat zich doorgaans NL’r noemt, ook dat armetierig op de slager-van-hun-kalfjes-stemmend schepsel is debet aan de teloorgang)

  Maar zo’n shutdown
  (ook op EUSSR-niveau) zou wonderen voortbrengen in West-Europa.

  1. Beukman

   het gecastreerd stemvee wat zich doorgaans NL’r noemt

   Bij de PVV spreken ze liever van “het volk”.

   Gelukkig nieuw jaar @Raaf, en dat we maar vaak van mening mogen verschillen! 🙂

   1. Two Ravens Black Kettle

    Happy 2019 amice !

 9. fusilier

  Die muur komt er, wen er maar alvast aan.

 10. TD

  Trump wil die illegalen niet toelaten,is toch niet vreemd?
  Het zijn vrouwen,kinderen,ongeschoolden en criminelen en dat is niet bepaald productief volk dat de economie gaat versterken,dat gaat rechtstreeks naar de uitkeringsloketten en de wellfare.
  Hebben waarschijnlijk van de grotere steden een plattegrond om die instellingen snel te vinden.

 11. Lex

  Hoe lang gaat Donald Trump de ‘shutdown’ van Amerikaanse federale overheid nog volhouden?

  Tot dat de republikeinen instemmen met de bouw van de muur, zo moeilijk en ingewikkeld lijkt mij dit niet.

  Die shutdown kost ook miljoenen per dag.

  Ik wouw dat wij hier zoon premier als Trump hadden. Dat zou een verademing zijn voor ons land.

  1. Lugar

   Een president die doet wat hij zegt, ja dat is een unicum in de wereld en voor linksaf (democraten) niet te verkroppen.

   1. Lex

    Die linkse rebellen zijn al na het aantreden bezig Trump tegen te werken en proberen hem af te zetten.

    Trump is een keiharde zakenman en laat hem niets zo makkelijk uit het veld slaan.

 12. Rosasolis

  Nu neemt de Democrate party in Amerika meerderheid het Congres grotendeels over. Dit party was de grote winnaar in het recent gehouden nationale parlement verkiezing. En Trump krijgt wegens dit grote politieke verandering, nooit meer zo maar zijn zin. Tot zijn grote frustratie zijn er ook een aantal Republicans die oneens zijn met zijn eisen, en kiezen liever om de nieuwe Democrate regering te steunen. De grootste reden van de Shut-down is de eis van Trump om een gigantisch muur te bouwen langs de hele grens met Mexico, dat meer dan 5 miljard dollars zou kosten…Terwijl hij eist dat het nieuw opgericht Volks-gezondsheids fonds onmiddellijk wordt opgeheven…Terwijl Amerika heeft miljoenen werklozen en zieke mensen heeft. Die geen geld voor medische zorg en medicijnen hebben.
  De Democraten die nu de regering gaan leiden zijn eens met de Republicans. Amerika kan niet meer dagelijks honderden illegale migranten over de grens zomaar toelaten.
  Uitgebreide grens controle is het beste alternatief. Meer is niet nodig.
  Wat merkwaardig is: Opa Drumpf was een ongewenst immigrant uit Duitsland. Moeder kwam uit een arme dorp in Schotland. En echtgenoot nr.3 Melanie, was een illegale migrant uit Slovenie…Hopelijk zullen vele Amerikanen nu gaan terug denken dat hun ouders, groot-ouders, en nog verder waren migranten uit zoveel landen, die wel geaccepteerd werden, na hun gedwongen verblijf op Rijkers Eiland, vlakbij New York.
  Een mooie report las ik gisteren in Trouw over de eerste nieuwe briljante Democraat
  president’s kandidaat: Elizabeth Warren. Hoog-Leraar aan Harvard Universiteit voor de vakken Financieel en Economie! Deze toegewijde vrouw is nu de eerste sterke kandidaat tegen Trump. Haar kennis is niet zo gericht op sociale zakken…maar over de economie is zij expert. En daarom krijgt zij steun van vele Amerikanen, waaronder nu
  veel Republicans. Een merkwaardig feit van dit briljante vrouw is dat zij van Indiaan afkomst is van de hoog geleerde Cherokee tribe. Omdat Trump dit vrouw haat noemt hij haar Pocohantes. (Een Indiaanse vrouw uit het literatuur uit de vroege tijden van Amerika, toen de Indianen het leven redde van vele immigrant Nederlanders en Engelsen, gedurende de heel zware winteren). Toen was het Nieuw Amsterdam, en niet New York. Toen redde die vreedzame oost-kust Indianen honderden Nederlanders en
  Engelsen hun leven van de vreselijke winters langs de kunst van de Atlantische kust.
  Deze oer-mensen wisten ook dat zij ook moesten ontwikkelen.
  Vergeet nooit dit deel van onze geschiedenis werd geholpen door heel fijne mensen van Indiaanse afkomst. Wat zou het geweldig zijn, als er een vrouwelijke kandidaat van Indiaanse afkomst het tegen Trump het zou opnemen.
  overnemen.

  1. Bosche draak

   Merkwaardig?
   Nog niet misschien
   Complete kolder die niks met het onderwerp te maken heeft?
   Ik zeg ja

   1. Rosasolis

    Bosche draak. Ik heb me wel aan bovenstaande onderwerp gehouden. Over de reden van de langdurige Shut-down in Amerika. Vele commentaren behalve mij,
    gaan vaak nog verder, om meer informatie door te geven. Je hoeft ons commentaren niet te lezen. Wie denkt u dat u bent om te beslissen wat “complete kolder” is?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.