Knettergekke 'De Nederlandse Leeuw' geeft 15-jarige Susanna zelf de schuld van haar verkrachting en moord door Iraakse nepvluchtelingen

Geen categoriejan 17 2019, 9:01
"Als je je gedraagt alsof je hun bezit bent..."
In Duitsland is er iets vreselijks gebeurd. De 15-jarige Susanna is daar verkracht en op brute wijze vermoord door een stel Iraakse nepvluchtelingen. Na haar dood beroofden ze haar van al haar waardevolle eigendommen, waarna ze haar lichaam ergens dumpten. Het is een verschrikkelijk verhaal en bewijst maar weer eens dat we heel voorzichtig moeten zijn met het binnenlaten van zelfverklaarde asielzoekers uit die regio.
Dat is een passende reactie. Wat niet passend is? Dit Twitter-bericht van De Nederlandse Leeuw:
https://twitter.com/NedLeeuw/status/1085805859584782337
"Als je je gedraagt alsof je hun bezit bent, dan gaan ze zich gedragen alsof je hun bezit bent," aldus het platform dat ooit nog een leuk initiatief was voor debat.
Waarom DNL dat zo stelt? Omdat Susanna "al te naïef" omging met "jonge Iraakse vluchtelingen." Blijkbaar is omgaan met Iraakse (nep-) vluchtelingen gedragen alsof je hun bezit bent in de ogen van De Nederlandse Leeuw.
En wat als ze één van de jongens leuk vond? Dan gedroeg ze zich niet als het "bezit" van één van hen... en verreweg de meeste vluchtelingen uit het Midden-Oosten (de echte asielzoekers) zouden dat ook prima begrijpen.
Het is buitengewoon misselijkmakend om te zien dat De Nederlandse Leeuw de schuld voor Susanna's vreselijke verkrachting en haar moord haar zelf in de schoenen schuift. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het overduidelijke racisme als je impliceert dat dit soort wandaden volstrekt normaal zijn voor Iraakse 'jongeren.'
Hoe haal je het in vredesnaam in je botte hoofd om zo'n tweet eruit te gooien?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten