Maak kennis met de klimaatspijbellaars van Jesse Klaver

Lekker wat richting geven aan die klimaatgevoelens. Bron: YouTube / 
H.L.A.
Foto: Lekker wat richting geven aan die klimaatgevoelens. Bron: YouTube / H.L.A.

Is het nu schattig of zijn ze toch pedant? Die klimaatspijbellaars van Jesse Klaver? U mag het zeggen, maar de jongeren liepen in Brussel over de straten om ‘te demonstreren voor het klimaat’ en ze eisten, ja eisten, let op de woordkeuze dat ‘politici meer doen voor het klimaat’. Nu hebben we even nagedacht over het stemgedrag van het klimaat, maar we konden het nergens vinden. Wellicht is het klimaat net zo veranderlijk als haar kleine zusje het weer, dat zo instabiel is als de stemmetjes van de pubers in de onderstaande video. Maar het klimaat heeft dus geen stemrecht en kinderen ook niet. Vandaar.

Het is dan niet helemaal duidelijk wat de kinderen concreet willen behalve ‘voor het klimaat’, maar ze hebben in ieder geval de marxistische retoriek goed opgepikt op school, het is nu: ‘voor klimaatrechtvaardigheid!’ Het waren er volgens de NOS wel 35.000 daar in Brussel. Een groep met niet alleen kinderen, maar ook studenten liepen er rond. Alsof ze zijn geprogrammeerd doen ze standaard zinnetjes uit spreken voor de camera. Zinnetjes die iedereen al heel vaak heeft gehoord. Geen nieuwe ideeën, maar gewoon de groene kopieermachine erover, kindergezichten aantrekken en gaan!

In ieder geval konden ze net als de ‘Gele hesjes’ lekker gaan rellen op een pleintje in Brussel. En het mooie is dat ze geen straf krijgen. Er waren wat Nederlandse kindertjes, maar het aantal viel tegen. Volgens NOS is de beweging ‘niet te stoppen’, maar het schijnt dat schooldirecteuren zich ondertussen al beramen op verdere stappen. Kijken hoe lang de kinderen nog doorgaan nadat de meester hen heeft uitgelegd dat wij mensen ‘niet precies weten hoe het klimaat in elkaar steekt’ en dat het ‘doen van uitspraken daarover’ niet echt iets is voor hen.

Misschien dat een herintroductie van de ezelskap de gemoederen kan sussen. Want laten we wel zijn, het is prima als kinderen hun stem laten hoor, maar vergeet niet dat de ouders altijd nog verantwoordelijk zijn. Kinderen zijn jong en hebben onevenredig veel te leren i.v.m. volwassenen, die kennen tenminste de basics. Het gewauwel over het klimaat was ook niet bijster sterk. Nou ‘niet te stoppen’ hoor.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

41 reacties

 1.   

  2 kinderen die helemaal duurzaam suf geluld zijnsoordelen hun ouders slaannerin door, school buigt en geeft toe, de rest van de meehobbelende meute denkt “ ha lekker, een dag niet naar school” dezelfde kindjes raken ook helemaal in paniek als hun phone niet opgeladen kan worden straks. Als je ze dan vraagt een keus te maken tussen een verouderde Oostblok bruinkoolteer centrale in de achtertuin of een lege phone, tablet en geen WiFi? Wat denkt u dan waar ze voor kiezen?

  1.   

   En organiseer dit eens, op een zaterdag of zondag. Dan zal het met de drukte, wel meevallen.

 2.   

  Lekker man dat mensen hun stem mogen laten horen. Volgens mij hebben ze in tegenstelling tot de gele hesjes niet gesloopt of iets dergelijks. Het is een voorrecht dat je je stem mag laten horen.

  Ik ben persoonlijk het zicht op wat wel en niet waar is omtrent milieu verandering kwijt, geen deskundige. Wat ik van deskundigen lees is dat de opwarming sneller gaat als ooit tevoren en dat dat zorgwekkend is. Ik heb mijn twijfels bij de voorstellen die nu op tafel liggen maar heb toch wel het idee dat er iets moet veranderen.

  Ik ben wel een beetje klaar met de leken die van alles beweren alsof het feiten zijn omtrent klimaat, ik bedoel dan niet de effectiviteit van maatregelen in twijfel trekken, dat heeft op deze site wat mij betreft iemand effectief gedaan zonder ongenuanceerd allerlei andere beweringen te doen. Wat dat betreft is het denk ik belangrijk om niets overhaast te doen.

  Kinderen mogen een stem hebben, dat ze betrokken zijn is volgens mij een positief iets.

  1.   

   In hoeverre zullen de kindertjes echt betrokken zijn? Volgens mij kunnen ze beter gaan knikkeren of hoelahoepen of wat kindertjes tegenwoordig ook doen in het speelkwartiertje.

   1.   

    Waarom?

    1.   

     Omdat normaal gesproken kinderen zich niet zo bezig houden met grote mensen zaken tenzij er eindeloos op ze ingepraat is. Tevens zijn dit ook nog eens grote mensen zaken waar de grote mensen er nog niet eens uit zijn. Ik weet niet wat u allemaal deed als kind zijnde maar ik was iig niet bezig met het meelopen van protestmarsen.

     1.   

      U moet eigenlijk jij zijn,

     2.   

      Natuur is voor kinderen belangrijk. Ik zou me zorgen maken als ze zouden demonstreren tegen afbraak sociale zekerheid. Een beetje idealisme is een kind eigen.

     3.   

      Dan was ik als kind een uitzondering daar ik me wat natuur betreft beperkte tot het bouwen van hutten en fikkie stoken. Best schokkend om er na al die jaren erachter te komen dat ik een kindje met beperking was.

     4.   

      Dan was ik een uitzondering daar ik me wat natuur betreft beperkte tot het bouwen van hutten en fikkie stoken. Best schokkend om er naar al die jaren achter t e komen dat ik een kindje met beperking was.

     5.   

      Beetje raar ik gaf een antwoord maar de reactie is ontvangen moet alleen nog goedgekeurd worden. Als je iemand uitscheldt word het direkt geplaatst maar een normaal antwoord heeft goedkeuring nodig.

     6.   

      Ah ik zie dat hij is goedgekeurd en de 2e poging ook.

 3.   

  Amai: Pappa en mamma gaan het betalen.

  1.   

   Ze zijn in iedergeval buiten.

   De volgende demonstratie op Zaterdag en kijken wat blijft er over van de spijbelaars.

   Het begrip spijbelen staat gewoon in een wet omschreven, het is een overtreding en geen misdrijf.

  2.   

   Awel ge krijgt dees jaar gin nintendo voor uwe verjaardag want wij hebben alle centjes nodiig voor uwe klimaat.

   1.   

    +1
    En geen nieuwe telefoon, geen nieuwe sneakers, geen nieuwe fiets, de helft van je zakgeld, geen pc omdat de stroom nodig is voor de warmtepomp. Koude douches, geen fastfood meer maar elke dag wat de pot schaft. Geen vakantiereisjes meer. Want alles geven we op voor het klimaat, alles. Op zijn hollands slaan we door.

    1.   

     @Victus: De offers aan de klimaatgoden, inderdaad.

 4.   

  Ik zat eigenlijk te wachten op (allememaggies) Bassie & Adriaan, dag vriendjes en vriendinnetjes…

 5.   

  Eerlijk is eerlijk. Ik heb het artikel niet helemaal gelezen.De foto was voor mij genoeg. Een groepje verstandelozen die ietwat verbijsterd en wereldvreemd rondkijken en een negerin met een grote bek. Sommige beelden zeggen meer dan een hele verhaal.

 6.   

  Foto zegt genoeg!
  Kan zo in een psychiatrische genomen zijn!
  Toetertje, petje , grote bek!
  Geloofd zij onze God (oei,….Allah) Goeroe Klaver!

 7.   

  En in de zomervakantie natuurlijk op vliegreis.

 8.   

  Optocht der idioten.

 9.   

  Psychologisch juist en vooruitziend! Dat moeten Wilders en Baudet óók organiseren
  en promoten.
  De jeugd is de toekomst dus stevig indoctrineren en voorkoken is van alle tijden,kijk maar naar het verleden,de hitlerjugend en de bund Deutscher Mädel .

 10.   

  Jesse Klaver:
  Politiek-groen
  Voor zijn EIGEN portemonnee-groen
  Levenservaring-ook een groentje
  En zijn vrouw groen van ergernis omdat hij groen ejaculeert,en daarom groene condooms moet gebruiken.

  1.   

   Groene voordeur, groene kozijnen, groene rolluiken, groene zonwering en met als klapper, groene stroom. :)

   1.   

    vergeten haha

    1.   

     Groene klaver en groen achter de oren. :)

   2.   

    “groene stroom.”

    < 2% inderdaad

 11.   

  Helden zijn het!

  1.   

   Hahahaha ja u heeft cast heel veel gespijbeld.

 12.   

  Dat terwijl de jeugd de grootste vervuilers zijn gebruiken volop sociale media wat miljarden kwh stroom kost vliegen de hele wereld over laten zich overal met de auto naar toe brengen willen elk jaar het nieuwste mobieltje kopen zich ongans op het internet wat allemaal thuis moet worden bezorgd kopen tassen vol kleding bij Primark. Gebruiken allen maar wegwerp luiers strooien massaal met zwerfvuil langs schoolroutes eten massaal bij fastfood keten,s

  1.   

   Ik ben het met Hoofdpiet eens dat we voluit moeten inzetten op het duurder maken van fastfood en wegwerpluiers teneinde deze vervuiling terug te dringen. Met name het duurder maken van vlees helpt echt voor het terugdringen van de CO2-uitstoot.
   De elektriciteit zullen we in veel grotere mate met zonne-energie moeten opwekken. Ook hier eens met het pleidooi van Hoofdpiet.

   1.   

    Een goede toekomst begint bij iedere generatie dus ook de jeugd

    1.   

     Zeker, en daarom is het ook zo verheugend dat er een breder klimaatprotest van jongeren in opkomst is.

 13.   

  Hup terug naar de schoolbaken in plaats van de inwoners op hoge kosten te jagen met nog meer milieu maatregelen te eisen.

  Elke milieu maatregel kost het volk geld. Veel mensen staat het water al tot de lippen.

  Dus oprotten met die acties 2 weken 1 uur nablijven op school en verplicht 500 keer opschrijven “ik mag niet zulke belachelijke milieu eisen stellen”

  Dat zal ze leren.

 14.   

  Enkele vragen zijn er gesteld aan deze spijbelaars maar kwamen nietszeggende antwoorden op, denk inderdaad dat deze meute spijbelaars zijn en amper weten hoe het milieu in mekaar steekt.

 15.   

  Het wordt hoog tijd dat kinderen eens echt gaan leren hoe het klimaat pop aarde in beweging is incl ijstijden en perioden vanpalmbomen op de Noordpool wellicht dat de retoriek van het slinkse kamp dan wat anders gaat klinken….
  Het is te walgelijk voor woorden dat het onderwijs de jeugd zo voor programmeerd

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!