Machiavelliaanse ChristenUnie wil opeens geen uitzetting kinderen: de verkiezingen komen eraan

Geen categoriejan 21 2019, 8:00
Ah kijk, linkse zieltjes moeten snel even gewonnen worden voor de verkiezingen.
Dat de Nederlandse politiek vol walgelijke hypocrieten zit wisten we al langer, maar onze linkse-christenvrienden van de ChristenUnie maken het wel heel bont. Zij verzetten zich namelijk opeens tegen de uitzetting van afgewezen asielkinderen. Voor het moment, dan:

De ChristenUnie wil dat er voorlopig geen asielkinderen het land worden uitgezet. De regeringspartij roept staatssecretaris Mark Harbers (vreemdelingenbeleid) op pas op de plaats te maken, nu binnen de coalitie hardop wordt geroepen dat het huidige kinderpardon te streng is.

Deze houding van de ChristenUnie komt ongetwijfeld voort uit de koerswijziging van D66 en het CDA. Die regeringspartijen lieten dit weekend namelijk opeens weten dat ze een minder streng kinderasielbeleid willen. En snel een beetje. Met name voor het CDA is dat een enorme draai. Eerder wilde die partij juist niets weten van strengere regels.
Goh, je zou bijna denken dat de peilingen indruk hebben gemaakt op de christendemocratische leiders, he? Maar nee, dat zal niet. Zij zijn immers geen machtspolitici, maar gedreven christenen!
De ChristenUnie ziet dat natuurlijk als een ideale mogelijkheid om ook vol op het orgel te gaan. En dus laat Kamerlid Joël Voordewind weten...

"Drie van de vier partijen uit de coalitie zeggen nu dat het kinderpardon te streng is. We moeten dus snel om tafel om dit te bespreken. Ook met de onderzoekscommissie. We moeten sneller duidelijkheid geven en kinderen niet nog een half jaar in onzekerheid laten. CDA en D66 hebben verwachtingen gewekt bij de asielgezinnen. Dan kunnen we niet mensen gaan uitzetten en dat straks blijkt dat zij eigenlijk onder het soepeler pardon zouden vallen."

Met een beetje mazzel zorgt dit onderwerp ervoor dat het kabinet klapt. De VVD kan deze immigratie-ruk naar links immers helemaal niet accepteren -- daarvoor is de dreiging van FVD en de PVV te groot.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten