Machiavelliaanse ChristenUnie wil opeens geen uitzetting kinderen: de verkiezingen komen eraan

Ah kijk, linkse zieltjes moeten snel even gewonnen worden voor de verkiezingen.

Dat de Nederlandse politiek vol walgelijke hypocrieten zit wisten we al langer, maar onze linkse-christenvrienden van de ChristenUnie maken het wel heel bont. Zij verzetten zich namelijk opeens tegen de uitzetting van afgewezen asielkinderen. Voor het moment, dan:

De ChristenUnie wil dat er voorlopig geen asielkinderen het land worden uitgezet. De regeringspartij roept staatssecretaris Mark Harbers (vreemdelingenbeleid) op pas op de plaats te maken, nu binnen de coalitie hardop wordt geroepen dat het huidige kinderpardon te streng is.

Deze houding van de ChristenUnie komt ongetwijfeld voort uit de koerswijziging van D66 en het CDA. Die regeringspartijen lieten dit weekend namelijk opeens weten dat ze een minder streng kinderasielbeleid willen. En snel een beetje. Met name voor het CDA is dat een enorme draai. Eerder wilde die partij juist niets weten van strengere regels.

Goh, je zou bijna denken dat de peilingen indruk hebben gemaakt op de christendemocratische leiders, he? Maar nee, dat zal niet. Zij zijn immers geen machtspolitici, maar gedreven christenen!

De ChristenUnie ziet dat natuurlijk als een ideale mogelijkheid om ook vol op het orgel te gaan. En dus laat Kamerlid Joël Voordewind weten…

“Drie van de vier partijen uit de coalitie zeggen nu dat het kinderpardon te streng is. We moeten dus snel om tafel om dit te bespreken. Ook met de onderzoekscommissie. We moeten sneller duidelijkheid geven en kinderen niet nog een half jaar in onzekerheid laten. CDA en D66 hebben verwachtingen gewekt bij de asielgezinnen. Dan kunnen we niet mensen gaan uitzetten en dat straks blijkt dat zij eigenlijk onder het soepeler pardon zouden vallen.”

Met een beetje mazzel zorgt dit onderwerp ervoor dat het kabinet klapt. De VVD kan deze immigratie-ruk naar links immers helemaal niet accepteren — daarvoor is de dreiging van FVD en de PVV te groot.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. poldi

  Stelletje christen hypocrieten.
  Is er een ander woord voor nog WALGELIJKER ?

 2. poldi

  Het traineren van de rechtsgang en asielprocedures door allerhande pleitbezorgers moet eens afgelopen zijn.
  Inmiddels kunnen we spreken van de asielindustrie.
  Vluchten voor geweld prima, maar niet voor financieel gewin, dan zorg je maar dat je in land van herkomst het onderste uit de kan haalt voor jezelf.
  Die geworteldheid is onzin, expat kinderen verhuizen elke 3 à 4 jaar, die passen zich ook moeiteloos aan.

  Ouders van deze kinderen spelen handig in op dit sentiment door dankzij het verdienmodel van asieladvocaten alle mogelijke procedures te stapelen zodat het uiteindelijke oordeel als vanzelfsprekend jaren op zich laat wachten.

  Je kunt niet een traject ingaan dat jaren duurt en het dan niet eens zijn met de uitspraak want nu woon je hier al zo lang… Dat wist je van te voren

 3. HendrikJan

  Dit is wat HJ altijd heeft gezegd, de leugenaars en bedriegers zitten in Rutte 3.
  VVD/CDA/D66 en CU aangevuld met GL.
  Treden iedere gemaakte afspraak met voeten, een schande richting de Nederlandse kiezers.
  Wilders wordt van alles verweten, want er moet natuurlijk een zondebok zijn, maar lees het Concept verkiezing programma van de PVV, 2017-2021 het bestaat uit 11 punten en lees dan punt 1.
  Klip en klaar, in de Jip en Janneke taal.
  GHHJ.
  De Gele hesjes zouden zeggen, RUTTUP Rutte 3.

 4. Gekko

  ChristenUnie is linkser dan SP, GL en PvdA bij elkaar. Hele enge club, waartoe ook Ans Boersma toe behoort. En die wannebe deskundige Beatrijs de Graaf, die in DWDD de terroristen loopt te verdedigen.

  1. Fortiori

   Beatrijs de Graaf is een mooie vrouw, erg fotogeniek.

 5. Scarletti

  Zou Rutte zichzelf nu niet in elkaar willen slaan omdat ie zo stom was om in een kabinet met linkse ratten te stappen? Hou ‘m tegen straks doet ie zichzelf nog zeer…….

  1. AS210854

   Scarletti, nee hoor die heeft de oogkleppen al op, richting naar brussel.

 6. staleo

  Ik ben ook voorstander van een eenmalig pardon, maar alleen als gelijktijdig ook alle afgewezenen ook daadwerkelijk uit ons land vertrekken.
  Verder moet iedere asiel/gelukzoeker na de 1e afwijzing alleen nog maar buiten ons land en op eigen kosten hoger beroep aan kunnen vragen als hij / zij dit nodig achten.

  1. Adriaan

   @Staleo, dat eenmalige pardon is al diverse keren afgeroepen en uitgevoerd. Je kunt toch niet elke keer een eenmalige actie uitvoeren?

 7. Adriaan

  Dit is nu een typisch voorbeeld van hoe politiek in Nederland werkt. De volksvertegenwoordigers ontwerpen, uit onze naam, wetten. Na vele jaren van debatteren wordt een wet dan eindelijk aangenomen: Wet op Asielaanvraag (oid). Vervolgens komen er teveel aanvragen binnen en kunnen we het niet handelen. Dus wordt er besloten om ze maar allemaal op te sluiten in concentratiekampen. Uiteraard zitten daar schrijnende gevallen tussen, waaronder kinderen. Kinderen schijnen strepen meer voor te hebben op ouderen. En dan wordt er besloten om kinderen dan maar in Nederland te laten wonen. Ouders worden teruggestuurd. Dan roept een wijze man om dat ‘kinderpardon’ een halt toe te roepen en ze wel terug te sturen naar waar ze vandaan kwamen. En dan zijn er onverstandige mensen die roepen dat kinderpardon wel te handhaven en zo creëer je een verwarring in het vluchtende deel van de mensheid. Mogen we nu wel of mogen we nu niet blijven. Nederland durft geen beslissing nemen, omdat het ons ontbreekt aan leiding. We zijn bang om wat de rest van Europa zal zeggen.

 8. Siemien

  Ik ben voorstander van handhaving dat als een land veilig is men terug moet, wat natuurlijk gebeurd is! is dat mensen hier graag baby’s maken, want deze mensen doen er natuurlijk alles om aan een verblijfsvergunning te komen.
  Verder merk ik, dat men naar mijn mening, aan het proberen is om de “inkomensgelijkheid” aan het veranderen is, je zie het gewoon gebeuren, punt is alleen dat WIJ er hier hard voor hebben gewerkt en ZIJ het hier komen ophalen en erger nog dat een achterlijke staatsmongool als bv Aytas denkt te vinden dat het onze eigen schuld is en dat Afrika, ja hoe verzin je het, Europa betaald…
  Zieker dan dit heb je ze niet in deze vorm..

 9. poldi

  Zeer slecht idee.
  Het zorgt alleen maar voor een nog grotere aanzuigende werking op nieuwe gevallen. En laten we realiseren dat het de ouder te doen was om een kinderpardon te verkrijgen, want dan mogen zij hier ook van de sociale zekerheid komen genieten.
  Noem het a.u.b. gezinspardon en niet kinderpardon, wordt gek van die marketingterm.

 10. Bosche draak

  Roep maar lekker “gaat heen” naar die heilige boontjes, de combinatie kerk & kindekes is op het moment ook nog niet veilig.
  (We zijn de losse handjes nog niet vergeten hoor!)
  Religie heeft ook helemaal geen plaats in politiek.

 11. TD

  Rutte gaat in gesprek blahblah en toegeven,want hij wilt niet dat het kabinet valt!

 12. TD

  De Nederlandse politiek maakt zich klaar en komt weer in de “stemmodus” plotseling overal zich profilerende politici met verse kretologie,gesprekken,getwitter,debatten en tv-spotjes,alles gebakken lucht,trap er niet in!
  De linkse partijen beloven weer veel en zetten een haneborst op met ferme taal,want de tijd dringt,nog maar 2 maandjes,oeioei.
  PVV en FVD natuurlijk ook op de voorgrond,maar wél consistent in uitspraken,in tegenstelling met de regerende partijen,vergeet dit niet!

  1. Rien Noppen

   Als een meerderheid van de Nederlandse bevolking een kinderpardon wil dan moet er een kinderpardon komen.

   Of ziet TD dat anders?

   1. santiago

    Ik kan je nu wel vertellen dat een grote meerderheid van de Nederlandse bevolking dat kinderpardon niet wil.

   2. Stanly2000

    Ernst
    Bij de referenda werd de wil van de meerderheid ook genegeerd.
    Of ziet Ernst dat anders?

  2. Aytas

   ‘PVV en FVD natuurlijk ook op de voorgrond,maar wél consistent in uitspraken,in tegenstelling met de regerende partijen,vergeet dit niet!’

   Dat jij reclame voor de landverrader geert wilders maakt maakt duidelijk waar jouw loyaliteit ligt. Een overname van de Nederlandse overheid door de club van David horowitz. Het stemadvies voor het fvd is niets anders dan een financiële elite die over het volk heerst met false flag democratie in de vorm van referenda voor de gewone burger wensen betekent dat je niet vooraan stond toen verstand werd uitgedeeld.

   Domme landverraders zijn zo gevaarlijk.

   1. bejaarde

    Stond jij als nummer één in de rij dan?

    1. Aytas

     Je weet wat er met het brein van ouderen gebeurd? Duidelijk al een eind heen.

   2. TD

    Aytas:
    Jij vóór Afrika ik vóór Nederland,koester jou voorkeur !

 13. smerige buideltas

  het meest gore is nog dat ze voor verkiezingstijd met standpunten en stoer praat komen. en je daarna keihard laten vallen. politiek lullen is altijd om de brij heen draaien om je plan er door te krijgen. dit gebeurt al door de kiezer voor de gek te houden met een totaal debiel programma om zieltjes mee te winnen. je krijgt als het ware het mes is de rug gedrukt als dank.

 14. Aytas

  ‘De VVD kan deze immigratie-ruk naar links immers helemaal niet accepteren — daarvoor is de dreiging van FVD en de PVV te groot.’

  De vvd zal er verstandig aan doen om de poot stijf te houden. Als was het maar om de walgelijke ‘rechtse’ partijen het fvd en pvv de wind een beetje uit de zeilen te houden.

  1. santiago

   Ja, dat populisme kan veel problemen opleveren voor onze keurige vvd. De PVV is veel te eerlijk en zegt waar het op staat en hoe het is en daar houden vvd ers niet zo van.

 15. santiago

  Alleen dat hoofd al van die gristelijke gluiperd. Ik zou hem nog niet 1 middag op mijn hond laten passen. Onbetrouwbaar volk die gristengekkies. Waaien met alle winden mee, als ze maar op het pluche kunnen blijven.

  1. Fortiori

   Bang dat de hond erg aanhankelijk wordt?

 16. Rien Noppen

  De Christen Unie heeft dit standpunt toch altijd gehad? Men is volgens mij niet ‘ineens’ van mening veranderd.

  1. santiago

   De CU is altijd al een gluiperig zootje geweest die niets in de politiek heeft te zoeken.

   1. Rien Noppen

    Er zijn toch kiezers die op deze partij stemmen? Wil je die mensen dat verbieden?

    1. santiago

     Bange reliegekkies blijf je altijd houden, daar kunnen we niets aan doen. Als je niet in god gelooft kom je in de hel he.

    2. sjun

     Geef hen Hosea 4: 1-19 en Mattheus 25: 1-13 mee. Als zij zich door hun eigen schriften nies laten gezeggen roepen zij hun eigen ondergang over zichzelf af. Wel sneu voor hun kinderen die daardoor in de verdrukking zullen komen.

 17. Tante Sidonia

  Frederik Weide 21-01-19 om 9:24
  Effe kort:
  En de ouders met kinderen die wél vertrekken?
  En die niet willen vertrekken:
  rechterlijke uitspraken worden genegeerd. De gesubsidieerde “asielindustrie” advocaten helpen daar bij: maling aan regels wordt beloond!
  Voorts mag op de duur de hele familie blijven. Het blijft dweilen met de kraan open!
  Denken ze nu echt in Den-Haag dat Nederland zo groot is als Rusland, Canada en noem maar op?
  De hele wereld ontvangen en over 20 jaar?
  Gaan CU de kinderen, met ouders, in hun huis opvangen en verzorgen?
  En gaat Groen-Links dit ook doen?
  PS
  Het wordt tijd dat de CU met DENK gaat fuseren: eerbied voor Moslims en haat aan Nederland!

  1. santiago

   Sidonia. Als ze daardoor op het pluche kunnen blijven zouden ze zeker een samenwerking met denk niet uitsluiten.

 18. AS210854

  CDA, ChristenUnie en D66, wat weer hypocriet en flut oplossing, ga voor een definitieve oplossing. Jullie hadden dit allang geregeld kunnen hebben, met een sneller asielbeleid. Belachelijk dat dit zolang moet duren, daar is niemand mee geholpen, alleen maar eindeloze discussies.

 19. victus

  Om zieltjes te winnen alleen maar gezeur over asielzoekers. Zijn er geen andere pijnpunten die de aandacht verdienen om in ieder geval te doen alsof zij zich hard maken voor Holland?

  1. cmsuijkerbuijk

   @victus
   “Zijn er geen andere pijnpunten die de aandacht verdienen om in ieder geval te doen alsof zij zich hard maken voor Holland?”
   Nou, dat zij zich hard maken voor “Holland”, moeten deze partijen zelf weten. Maar ik ben bang dat ze de rest van Nederland met dit abject voorstel meesleuren en dat is dan weer wél een ramp!

 20. nienke

  @Aytas.

  Je weet wat er met het brein van ouderen gebeurd? duidelijk al een eind heen.

  Dit vind ik een walgelijke opmerking ben zelf 80 jaar oud maar mijn hersens daar is nog niets mis mee en de JOUWE????

  1. Siemien

   @Nienke Aytas’ hersenen worden gevoerd met reacties daarmee blijft dit soort ademen en jouw het bloed onder de nagels vandaan halen door jouw te schofferen..

 21. JohanD

  Maar wat nou als ze Homo zijn?

 22. J.Rademaker

  Het zou zo kunnen zijn dat het schot voor de boeg van Dijkhof strategisch is.
  De partij die een kabinet laat vallen verliest meestal zetels in de verkiezingen, het CDA en de CU hebben veel moeten vergaderen en komen nu met een tegenzet.
  Het gaat namelijk maar om een belang het aantal zetels, eigenbelang dus.
  De burger moet macht geven en daarna terug in het hok.

  1. Rosasolis

   @J.Rademaker. Met CDA en CU, gaat het niet alleen over zetels en eigenbelang. Vele regerlings medewerkers van deze partijen hebben kinderen, en weten hoe kwetsbaar een jonge kind kan zijn. Christenen geloven niet dat je een jonge kind moet zo maar moet ergens gaan dumpen! Ik als kind van 5 jaar kreeg jaren geleden plotseling een gebarsten blindedarm. Ik was vreselijk ziek en erg zwak, maar de nonnen van St. Boniface ziekenhuis hebben mijn leven gered. Zodat er moet iets zijn van de oude Bijbelse geloof over vriendschap en samenwerking. De laatste boodschap van Rabbi Jeshua, (Jezus) voor zijn volgelingen:
   Er zijn 3 waardevolle wegen te volgen: Geloof, Hoop, en Liefde. Waarvan Liefde de
   allergrootste is. Zo denken echte christenen nog steeds. Kortom: de jongste kinderen
   moeten beschermd worden. Maar illegale, ongeregistreerde volwassenen moeten
   terug naar hun thuisland gestuurd worden…(Ik heb geen kinderen, maar weet alles
   over kinderleed).

 23. Koos sssss

  De CU politici zijn genereus, maar de nota van hun genereuze ideeën leggen ze neer bij de belastingbetaler. Ongevraagd uiteraard.

  Zelfs de farizeeërs, waar Jezus nogal kritiek op hadden gingen nog niet zo ver.

 24. Rosasolis

  De continu dag en nacht kerdiensten die nu in Nederland plaats vinden, om te voorkomen dat kinderen die hier geboren zijn, uit ons land worden gezet, vinden ook plaats in andere landen. Vandaag is er een bericht in Trouw over vele kerken in Amerika die ook continu kerkdiensten houden. Om te voorkomen dat jonge kinderen, die in dit land geboren zijn, niet eruit gezet worden. Maar het moet afgelopen zijn met dubbele paspoorten. Sommige mensen hebben begrip voor het feit dat jonge kinderen kwetsbaar zijn. Vreemd he? Op de nieuwsbericht van 2:00 uur op radio 4
  werd zojuist verteld dat iemand in een Duitse stad 180,000 Euro op de altaar van de kerk had gezet, met een korte bericht: “hulp voor de armen”. Helemaal anoniem.

 25. sjun

  De CU is gewoon een voortzetting van de PvdA met een ander masker. Triest dat het volk dat hen politiek mandaat verleent bijzonder gevoelig is voor het uitventen van de eigen Gutmenschlichkeit op de hoeken van de straten. Door gebrek aan kennis van de de schriften weet het de geesten niet langer te onderscheiden, laat het zich door een religieuze geest misleiden en gaat het ten gronde door de eigen ondergang te faciliteren. Kennelijk is er door deze lieden helemaal niets opgestoken van de geschiedenis van Libanon. Ooit zal hen rekenschap worden gevraagd van onnozele politiek.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.