Mark Harbers (VVD) torpedeert agenda-setting ‘kinderpardon’ en wacht onderzoek af

Mark Harbers, staatssecretaris namens de VVD, is een slimme vent. Hij torpedeert de moedwillige poging van linkse partijen om het thema ‘migratie’ om te vormen naar het ‘kinderpardon’, zo vlak voor de verkiezingen. Het CDA draait ineens waardoor een Kamermeerderheid is ontstaan voor een soepeler kinderpardon. Maar waar het vooral op lijkt is het aanzwengelen van een alternatief debat over migratie, waarbij men het niet langer wil hebben over de enorme omvang, maar individuele gevalletjes.

Columniste Ebru Umar had hier wel iets over te zeggen en kreeg de wind van voren omdat ze stelde dat asielzoekers dan maar ‘verplicht moeten worden gesteriliseerd’. In haar column in Metro deed ze behalve deze bizarre uitspraak ook een goede analyse, zo stelt ze dat het asielsysteem in Nederland gewoon niet functioneert. En dat is waar. Het asielsysteem is gebaseerd op een hele reeks aan internationale verdragen, afspraken en ‘niet bindende afspraken’ zoals het Pact van Marrakesh.

Vandaar dat Harbers ook een onderzoek wil doen naar de situatie van het asielsysteem en dus het debat eigenlijk wil uitstellen tot de zomer: 15 juni. Op die datum komt de Commissie Van Zwol met een rapport waarin de huidige situatie omtrent de asielprocedure wordt geanalyseerd. Het is vrij bizar dat dit onderwerp nu (weer) wordt behandeld. Al sinds 1994 weten we dat er problemen zijn met de procedures. En telkens weer is het nodig om de trage procedures te omzeilen middels bevoegdheden: het kinderpardon.

Nu ineens roepen om ‘snelle wijzigingen’ kan dan ook niet anders dan een verkiezingstruc zijn.

In de afgelopen 25 jaar is er dan ook weinig veranderd aan die procedures. Ze zijn nog steeds traag en inefficiënt. Dat heeft natuurlijk ook te maken met de bezetting bij de departementen. Er is weinig prioriteit voor inburgering en eigenlijk ‘doet de staat maar wat’. Dat Harbers wil wachten tot ná het onderzoek is dan ook niet meer dan logisch. Zo stelt hij tegen Algemeen Dagblad: “Nadat de commissie klaar is, bekijken we of de aanbevelingen de situatie verbeteren Ik ga onafhankelijkheid van het onderzoek geen geweld aandoen door te zeggen dat het sneller moet.”

De linkse partijen proberen het aloude thema ‘migratie’ om te vormen naar het ‘kinderpardon’, want daar scoren rechtse partijen natuurlijk veel slechter op dan het eerste onderwerp. Laten we hopen dat Harbers het voor elkaar krijgt om inderdaad de Kamer tot wachten te bewegen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. santiago

  Had iemand iets anders verwacht van deze vvd ert.

 2. Adriaan

  “Mark Harbers, staatssecretaris namens de VVD, is een slimme vent.”
  Of hij slim is, valt te betwijfelen. De laatste keer ging hij toch maar door zijn slappe knieën.
  Ook nu zal hij weer onder druk worden gezet en zal hij zwichten voor alle smeekbedes.

 3. netniet

  Het ontbeert rechts chronisch aan mensen die vanuit zichzelf kunnen redeneren en fatsoenlijk, met valide argumenten, een scherp standpunt uiteen kunnen zetten.

  Men laat zich veel te makkelijk door links in de hoek van de berdediging drukken. Helaas maar waar.

  1. Original NL

   Net als isis gebruikt deuglinks de kinderen als schild.

 4. Tante Sidonia

  Harbers laat het onderzoeken?????
  Dan weet ik de uitslag al: gezins-pardon gaat door. Dit op advies van de extreem linkse ambtenaren van zijn departement

 5. Aytas

  ‘Er is weinig prioriteit voor inburgering en eigenlijk ‘doet de staat maar wat’.’

  En dan reageren ‘rechse’ mensen zich op de vluchtelingen af, die zijn het probleem. De onkunde van de staat is op elk gebied lachwekkend, een natiestaat zal ook nooit aan de noden van een bevolking kunnen voldoen aangezien die bevolking hun werktuigen zijn. De mensen op de flanken zijn de domste van de samenleving en werkelijk nutteloos voor de rest.

  Ebru Umar laat duidelijk de terechte vergelijking met hedendaags ‘rechts’ en fascisme zien.

  1. markw

   Nee idioot.. De “onkunde van de staat” komt door mongooltjes als jij.. Groenlinks, Artikel 1, D66 en al die anti-Nederland partijen zijn precies diegene die dit veroorzaakt..

   Jij roept eerst “integratie en eisen aan immigratie is racistisch”.. En daarna janken als niemand een baan kan vinden en alles veranderd in 1 blok ellende..

   “De onkunde van de staat is op elk gebied lachwekkend, een natiestaat zal ook nooit aan de noden van een bevolking kunnen voldoen aangezien die bevolking hun werktuigen zijn.”

   Vieze kanker communist, flikker toch astjeblieft op naar Noord Korea of Venezuela naar de rest van je communistische homo vriendjes.. Kijk hoe jou “socialistische utopia” uitpakt..

   Enige goeie communist/anarchist is 1 met een touw om de nek

   1. Aytas

    ‘Jij roept eerst “integratie en eisen aan immigratie is racistisch”.. En daarna janken als niemand een baan kan vinden en alles veranderd in 1 blok ellende..’

    Bewijs dat eens onrendabele.

    Dat jij zo dom bent om te roepen dat je een baas nodig bent niet op mij projecteren. Communisme en anarchisme gelijk stellen kan alleen iemand die werkelijk geen idee heeft wat anarchisme inhoudt, anarchisme is zeer gestructureerd en vereist de hoogste vorm van democratie. Een natiestaat staat veel dichter bij communisme maar dat zul jij niet KUNNEN begrijpen, te dom.

    Rechts gedachtengoed begrijp je waarschijnlijk ook niet, kom je nog maar zelden tegen namelijk, zit dicht tegen anarchisme aan.

    Ik denk dat je naar school had moeten gaan, had je niet zo’n jankbek geweest want had jezelf je broek op kunnen houden, stumper.

    1. Adriaan

     Aytas, ik voeg toe:
     onrendabele
     stumper
     jankbek

     Wanneer ga je nu eens eindelijk hulp zoeken. Je bent zo teleurgesteld in het leven.

     1. Aytas

      Ja hoor Adriaan daarom geef ik hier anderen de hele tijd de schuld van mijn ellende.

     2. Adriaan

      Aytas 1 uur ago
      Ja hoor Adriaan daarom geef ik hier anderen de hele tijd de schuld van mijn ellende.

      Precies, dit toont aan hoe ziek je bent.

    2. markw

     Hou toch op man.. Communisme komt in vele vormen, zoals die van Trotski, Lenin, Stalin.. Jij denkt aan die van Stalin, want daar lijken die in Noord Korea enzo op maar meeste stink communisten als jij gaan meer richting Lenin en Trotski die geloven in een wereldwijde revolutie en geen grenzen…

     En Anarchisme is gestructureerd? Hou toch astjeblieft op man.. Definitie van Anarchisme is dit

     “het streven naar een situatie of samenleving waarin mensen zonder een hogere macht of autoriteit leven”

     Vertel me, hoe kan je structuur en democratie hebben zonder hogere machten of autoriteiten? In jou droomwereld kan dat allemaal misschien.. Maar in de realiteit werk dat natuurlijk niet.. En daarom eindigt Anarchisme altijd in Communisme..

     En dan heb je die “idealisten” binnen het communisme.. Die in principe goeie bedoelingen maar compleet afgesloten zijn van de realiteit en dus als 1 van de eerste een kogel door hun kop krijgen van idioten als Stalin..

     1. Aytas

      Je weet niet wat anarchisme inhoud, het is niet voor niets kapot gemaakt door communisten fascisten en false flag democraten in Spanje.

      Het zou nogal wat zijn dat er geen autoriteit zou zijn, je laat je kind van 5 toch niet een drukke weg oprennen. Het gaat om geen heerser, waarvoor je de hoogste vorm van democratie nodig bent.

      De syndicaten hebben uitstekend gefunctioneerd en je ziet dat worker owned bedrijven na een poosje in Amerika met grote winst worden verkocht.

 6. NoDoubt

  verkiezingsretoriek en een lachtertje naar de de rechters die allen aangeven na lange procedures dat ze hier niet mogen blijven en jawel de politiek laat zo zien dat het de rechters niet serieus neemt. Dus als het van de asielzoekers is dat ze hier willen blijven en dan maar fokken dan maar steriliseren.

 7. Gewoonomdathetkan

  Aytas.
  Jij antwoord overal tegendraads op .
  Smerig duimzuigertje.
  Ik ben rechts .
  Hoe jij rechts beschrijft .hoe achterlijk kun je zijn !!.
  En nog wat moet ik mijzelf schuldig voelen over wat er 100 jaar geleden is gebeurd?.
  Nou dacht het niet.
  Jij haat blanken mensen .
  Lekker in jou slachtoffer rol blijven hangen .
  Ga dan weg hier .
  Je hebt overal commentaar op .
  Naar mens !!

  1. Aytas

   Domkop wil dat anderen zijn broek ophouden, jij bent gewoon een onrendabele. Ik heb nooit gezegd dat jij je schuldig moet voelen over 100 jaar geleden. Ik heb het over hedendaagse zaken. Zoals baudet zei: ” vluchtelingen als gevolg van perverse regimes die door het Westen in stand gehouden of weggebomardeerd worden, en een industrie die wij zelf in stand houden.” een man zou zich daarnaar gedragen.

   Je reageert echt als een ‘rechts’ slachtoffer. Doe eens een vent na. Cry baby.

   1. Adriaan

    Aytas, je bent ziek. Zoek hulp. Je bent zo teleurgesteld in het leven. Je komt uit donker Afrika. Jij en jouw mensen zijn onrecht aan gedaan en daar ben jij nu het slachtoffer van. Vandaar jouw continue agressie tegen alles wat rechts is. Rechtse mensen zijn geen slachtoffer lieve Aytas, het zijn leiders.

 8. Gerlos

  Doorgaan met uitzetten en niet de OUDERS belonen omdat ze jaren en jaren bezig zijn geweest met procuderen en elke keer gehoord hebben dat ze retour thuisland konden gaan. Zielig voor die kinderen maar de schuld van de advocaten en ouders. Dus helaas uitzetten.

  1. Peter Loosduinen

   Eens met Gerlos !

 9. HendrikJan

  Wat ik als oudere Nederlander, wiens Nederlandse stamboom/stamlijn terug gaat naar de 15 eeuw, is het volgende, vlgs het SCP zijn de meeste Moslims negatief over Nederland.
  Maar waarom, komen er dan scheepsladingen Moslims naar Nederland en gaat er niemand van die ontevreden Moslims terug naar het land van herkomst.
  Is het dan toch die gratis honingpot.

  1. Original NL

   Quote..Is het dan toch die gratis honingpot…
   Voor het lekkere weer komen ze in ieder geval niet.
   Tuurlijk als wij stoppen met geld uitdelen aan elke zielige asielzoeker is het snel voorbij met de invasie!!

 10. staleo

  Waarom heb ik vanmiddag in de kamer niemand gehoord om de wet aan te passen zodat men nog maar 2e in Nederland mag procederen en ieder volgende procedure op eigen kosten en buiten Nederland de uitslag af moet wachten.
  Daarmee is het probleem voor 95% verholpen en zijn de kosten flink gereduceerd.
  Zonder rechtsbijstandverzekering kan men in Nederland niet gratis procederen, maar iedere gelukzoeker kan dit tot in den treure.

 11. Rosasolis

  Zij komen voor een tijd binnen de VVD, om te proberen op te k voor hun eigen belang. Maar zoals het nu gaat met de VVD, gaat het niet zo best met de keurige, mooie mannen
  en enkele vrouwen van de VVD die geen enkele gevoel hebben. Maar er zijn andere partijen in de coalitie, waaronder onze grote CDA die wel gevoel heeft voor grote humanitaire problemen, en nu gaat samenwerken met de kleinere CU partij, omdat beide partijen volgen de mooiste boodschap van Jeshua (Jezus) die ooit geschreven werd:
  de 3 hoogste waarden van van onze mensheid: Geloof, Hoop, en Liefde. Waarvan de Liefste de belangrijkste is.

 12. Vliegenvanger

  Mark Harbers is een minister zonder ballen.
  Die durft de Nederlandse wetten niet te handhaven. Die horen niet in een regering te zitten. Stem ze weg, heel die poppenkast moet plat, waardeloze regering.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.