Mediapark Hilversum weer in Nederlandse handen dankzij fonds prins Bernhard jr.

Het vastgoedbedrijf van de steenrijke prins Bernhard junior heeft het Mediapark in Hilversum overgenomen van Europa Capital. Daarmee komt de vastgoed op het Mediapark weer in Nederlandse handen. Op het terrein zijn tal van grote media gevestigd zoals RTL, BNNVARA, NOS en een groot aantal andere subsidietrekkers van de NPO. De investering lijkt solide, maar wanneer de kritiek op de NPO blijft toenemen en de publieke omroep in de toekomst wordt gesaneerd onder het leiderschap van ‘premier Baudet’ dan kan de investering ineens een stuk minder lucratief blijken. 

De verkoper, Europa Capital, wilde het park al meer dan twee jaar kwijt en dat is dus eindelijk gelukt. Voor nu lijkt de investering in ieder geval te kloppen. NU.nl meldt dat het bedrag dat met de investering gemoeid ging onbekend is, maar reken er maar op dat het om honderden miljoenen euro’s gaat. Het Mediapark is immens en er wordt ruim 150.000 m² aan bedrijfsruimte verhuurd aan mediabedrijven en andere organisaties.

Een simpele rekensom met een gemiddelde huur van één vierkante meter suggereert dat de huuropbrengsten van het Mediapark in 2017 ten minste €20.250.000 bedroeg. Dit is gebaseerd op de rekenhuur die in het rapport ‘The Netherlands, a national picture Office and industrial property market’ van Cushman & Wakefield wordt genoemd, waarin voor 2017 jaarbedragen van €120 tot €150 per vierkante meter worden gemeld. Flinke bedragen dus die Bernhard nu kan binnenslepen met zijn investering in het Mediapark. Als je wilt kun je op basis van deze inkomsten een raming maken van de mogelijke transactieprijs: $3300.000.000!

De prins staat bekend om zijn vastgoeddeals en kwam onlangs nog in Het Parool in opspraak omdat het bedrijf waarin hij een minderheidsaandeel heeft zich niet zou houden aan de Amsterdamse regels voor de vastgoedmarkt. Het bedrijf Pinnacle bezit in Amsterdam ruim 349 panden. Dankzij de sterk aantrekkende economie is het sinds 2013 steeds voordeliger om te investeren in bedrijfsruimten.

Voor 2018 wordt een rendement van wel 17% (!) verwacht voor institutionele beleggers op vastgoedinvesteringen. Een markt die dus stukken beter rendeert dan staatsobligaties of Bitcoin op dit moment.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. J.Rademaker

  Met 80 miljoen per jaar kan de omroep wel wat huur betalen. Ben daar in de jaren 70 en de jaren 90 rondgeleid, beroepshalve, en het is aardig om de groei te zien van vooral de management lagen en kantoren zijn eerste klas.
  Prachtige locatie voor woningen in het onwaarschijnlijke geval dat de omroep inkrimpt.

  1. Lugar

   De NPO mag best opgeheven worden, daar gaan we niets aan missen! Behalve Lubach op zondag, maar dat kan ook prima via Internet.

   1. sjun

    Dat is de geest. Internet gaat nog eens heel groot worden. Oh wacht,…

 2. Aytas

  ‘De investering lijkt solide, maar wanneer de kritiek op de NPO blijft toenemen en de publieke omroep in de toekomst wordt gesaneerd onder het leiderschap van ‘premier Baudet’ dan kan de investering ineens een stuk minder lucratief blijken.’

  Daar zal dan weer een markt vrijkomen dus waarschijnlijk zal dat ook wel weer meevallen. Goh, een media die door baudet wordt gedicteerd zal pas een indoctrinatie opleveren. Dan weet je zeker dat de staat niet meer te vertrouwen is.

 3. Meester Kong

  Bron GeenStijl

  Prins Bernhard is helemaal geen prins, hij is een lul. Lul Bernhard. Een oervervelende, nare, egomane en narcistische man die te stom is zijn 3D-bril achter te laten als hij voor de 349ste keer The Big Short in de bioscoop heeft gezien. Lul Bernhard is een lul die er met zijn 349 pandjes in Amsterdam voor zorgt dat de hele godsganse woningjanboel overspannen is en normale mensen met normale banen en normale inkomens niet meer in de hoofdstad kunnen wonen, omdat lullen als Lul Bernhard overal schijt aan hebben en een hele dikke middelvinger in het gezicht van Jan met de pet proppen.

  Mensen betalen 50.000 euro teveel voor hun 50 fucking vierkante meter door de praktijken van lullen als Lul Bernhard, er zijn jarenlange wachtlijsten door de praktijken van lullen als Lul Bernhard, de zoektocht naar een huis duurt een eeuw door de praktijken van lullen als Lul Bernhard, studenten zitten met de handen in het haar door de praktijken van lullen als Lul Bernhard, er gaan relaties kapot door de praktijken van lullen als Lul Bernhard en, het ergste, er zijn mensen die maar in steden als Purmerend gaan wonen door de praktijken van lullen als Lul Bernhard.

  Nou dat kan dan allemaal nog. Maar Lul Bernhard is een prins en een prins hoort de burger niet met blauw spuug in de bek te tuffen met zijn 349 pandjes in de hoofdstad. Het is al erg genoeg dat er überhaupt prinsen en prinsessen zijn die boven het volk verheven zijn, omdat ze toevallig van een bepaalde familie zijn en zo goed zijn in zwaaien en koekhappen. En als de gemeenteraad dan om opheldering vraagt over die 349 pandjes van je, Lul Bernhard, dan moet je niet gaan miepen dat je niet deskundig genoeg bent. Wat is dat voor een schijnheilig hypocriet gedrag joh? Met je 349 pandjes en je slappe e-mailtje naar de raad.

  En dan nu de hele reden van dit stuk over Lul Bernhard, want al het bovenstaande wist u vanzelfsprekend al en iedere letter over die huisjesmelkende lul van een Lul Bernhard is eigenlijk zonde van de aanslagen op het toetsenbord. Maar Lul Bernhard werd dus door het AD gevraagd naar die 349 pandjes in de hoofdstad en wat hij er zelf eigenlijk van vindt dat hij zijn onderdanen overdwars in de kont naait. Nou dan slaat meneer de Lul Bernhard dicht hoor. “Ik ga er vandaag niet op in. Nee, sorry, ik ga er niet op in.” Ga je dan ooit nog wat zeggen over je pandjes, Lul Bernhard? “Nee.” And there you have it. Lul Bernhard is een egocentrische en hautaine lul die schijt heeft aan dit land en aan de inwoners van dit land, want Lul Bernhard denkt maar aan één ding: aan zichzelf.

  1. Spaanse kok

   Blijkbaar is Geen Stijl ook al overgenomen door het geheime linkse genootschap.
   Wat een anti kapitalisme jank stuk.

   1. Aytas

    Zo rechts is dds ook niet. Het is voornamelijk hoe geef ik anderen de schuld van mijn falen.

  2. Janna47

   @Meester Kong

   Eindelijk eens een keer eens met dit verhaal!
   Die Bernhard lijkt veel op z’n grootvader….

  3. Niet L niet R

   Zijn Opa had ook criminele gedachten en meer dan wij aan de weet zijn gekomen, ja goed voorbeeld van Opa Bernard doet goed volgen!

 4. Spaanse kok

  Even wat accurater berichtgeving uit andere media:
  Het Media Park in Hilversum is voor een onbekend bedrag verkocht aan Pinnacle BV, het vastgoedbedrijf waarvan prins Bernhard van Oranje minderheidsaandeelhouder is. Het terrein van de huidige eigenaar Europa Capital stond al meer dan twee jaar in de verkoop.
  .
  Oh, DDS zwets er een aardig eind op los.

 5. sjun

  De Pandjesprins en huisjesmelker boert niet slecht. Toch zou ik als links stadsbestuur van Amsterdam onteigening overwegen om het aantal beschikbare woningen voor sociale huur naar aanvaardbaar peil te krijgen.

 6. Niet L niet R

  Die Bernard jr. Lijkt precies op zijn Opa.
  Een van de huisjesmelker uit Amsterdam, heeft een goed voorbeeld gehad van zijn Opa Bernard.
  Zullen in de loop van de tijd nog wel meer van hem vernemen!

 7. Siemien

  Meneer Bernhard junior, zou zich kapot moeten schamen, heeft een pandje of 100 in Amsterdam, die is er alleen maar om geld binnen te harken…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.