Mogelijk 117 bootmigranten verdronken: Italië zet leger in voor reddingsactie

Een Iers schip redt enkele bootmigranten. Bron: Irish Defence Forces / Wikimedia Commons.

In de Middellandse Zee voor de Libische kust zou een rubberbootje vol met migranten na een aantal uren dobberen op zee zijn gezonken. Hierbij zijn opvarenden om het leven gekomen. Volgens De internationale Organisatie voor Migranten (IOM) zouden in totaal 117 personen zijn verdronken tijdens het incident. Een verkenningsvliegtuig van het Italiaanse leger zag de opvarenden en heeft twee reddingsboten in het water neer laten komen. Ook het fameuze mensensmokkelschip Sea-Watch 3 kwam weer in actie. Dit keer legitiem als redder in nood en 47 drenkelingen werden uit het water gevist. 

Het is het zoveelste gevaarlijke incident met rubberen bootjes. Al enkele jaren houdt het niet op. Een stroom van vreemdelingen probeert naar Europa te reizen, vaak geholpen door mensensmokkelaars en criminele organisaties. Daarbij moeten de vreemdelingen tal van ontberingen doorstaan en de risico’s zijn groot. Vandaag was het dus weer raak en moesten opvarenden van het rubberen bootje na enkele uren ronddobberen verder zwemmen richting Italië.

Een woordvoerder van het IOM stelt: “De overlevenden vertelden ons dat ze al tien tot elf uur op zee hadden rondgedobberd, toen de boot begon te zinken. Volgens hen kwamen de meesten uit West-Afrika.” He-le-maal van het westen van Afrika naar het noord-oosten van het continent, alles om de gouden potjes van uitkeringen in Europa te vinden. Het aantal sterfgevallen op zee neemt gelukkig wel af. Voor de maand januari staat de teller tot op heden op 92 (de cijfers zijn nog niet up to date).

Opmerkelijk aan de cijfers is wel dat in het jaar van de Europese migratiecrisis (2015) het aantal bootmigranten dat omkwam bij de overtocht relatief laag was, terwijl in de jaren erna dit explosief steeg. In 2018 zou het gaan om 362 verdronken of ‘verloren’ migranten; 2017 telde er 371. Dit jaar staat de teller dus op bijna 100. Daar komen de ongelukkigen van vandaag nog bij en dan lijkt ook 2019 weer ‘het jaar van de bootmigrant’ te worden.

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, sprak zijn ongenoegen uit over de gang van zaken, aldus NU: “Zolang in Europa de poorten openstaan, zullen mensensmokkelaars altijd mensen de zee op blijven sturen en zullen er mensen verdrinken.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. struisvogelpolitiek

  Zolang er NGO “reddingsschepen” rondvaren in de Middellandse Zee zullen er nog altijd van die domoren zijn die in die levensgevaarlijke bootjes stappen in de hoop dat zij gered worden als het misgaat. Europa moet die NGO’s verplichten de geredde migranten terug te brengen naar het land waar zij in die bootjes zijn gestapt. Wellicht dat het migratieprobleem dan een stuk kleiner wordt.

  1. Aytas

   Je moet je kop uit het zand halen, laat het Afrikaanse geld in Afrika. Dan is het probleem opgelost. Zorg dat shell eerlijk zaken gaat doen, dat zal een gigantisch verlies aan werkgelegenheid en belasting inkomsten opleveren en daarom gebeurd dat niet. Er is in al die jaren sinds de beëindiging van de bezetting nog niets veranderd, alles voor de gepamperde westerling en lafbekken als jij kijken weg.

   1. Floris

    De ONVOORSTELBARE STOMBO, haatgleuf Aytas, is er nog steeds niet achter dat het leeuwendeel van het kapitaal dat Afrika verlaat in handen is van corrupte Afrikaanse roofdieren van het type Mugabe.

    ZIJ sluizen gedreven door hun eigen hebzucht geld van Afrika naar westerse banken en belastingparadijzen en ZIJ zijn het die hun bevolking arm en dom houden.

   2. struisvogelpolitiek

    Kijk eens heel goed naar de foto hierboven. Een boot vol met luie opdonders met een IQ van een kamerplant. Miljarden hebben wij aan ontwikkelingsgeld naar die Afrikaanse landen gebracht (over pamperen gesproken). Die landen hadden van het door ons Europeanen opgehoeste geld bloeiende economieën kunnen maken. Maar neen, men verkiest liever om in de zon te liggen met hun luie reet of hier te parasiteren op onze voorzieningen. De gepamperde westerling zo als jij dat noemt heeft de welvaart bereikt door hard te werken, iets waar die Afrikaantjes onbekend mee zijn. Parasieten zijn het, punt. Net zoals jij met jouw grote bek.

    1. Floris

     @ Struisvogelpolitiek: +1

     😉

     1. struisvogelpolitiek

      @Floris
      Dank je, Het moest d’r effe uit. 🙂 Wat een malloot, die Aytas.

     2. Troelstra

      En ik doe er ook even een + 1 bij.

     3. Lugar

      @SVP: +1

    2. Raveltje

     Je kunt geven wat je wilt, maar het blijft daar hetzelfde. Het meeste
     Geld blijft aan de strijkstok hangen. Én door hen naar hier te halen
     wordt het ook hier derde wereld. Hun mentialiteit past niet bij de onze
     Ze worden het land uitgetrapt :”Ga maar bij Japie wonen”
     Én onze bevolking moet maar plaats maken. Migratie moet stoppen

    3. Rien Noppen

     Dit debiele gebral heeft uiteraard niets met racisme te maken.

     🙁

   3. Koos sssss

    Vermoeiend om telkens datzelfde gedrein te moeten lezen, Aytas.
    Er is 1.4 biljoen ontwikkelingshulp naar Afrika gegaan, zonder enige vooruitgang te boeken. Zimbabwe en Zuid Afrika zijn door toedoen van de Afrikanen veranderd van florerende landen in achterlijke ontwikkelingslanden. Toegegeven, in ZA is dat proces nog niet helemaal afgerond, maar dat is slechts een kwestie van tijd.

    En lang voor “onze” bemoeienis met de slavernij begon, vingen negers negers, om ze als slaaf te verkopen.

    Afrikanen zijn niet in staat om zich te organiseren; naar het grote geheel te kijken of vooruit te denken. Bijgevolg falen ze werkelijk op elk denkbaar terrein.
    Waarom zouden die Afrikanen anders zo massaal naar Euopa willen?

    Zolang NGO’s als veerdienst blijven opereren, houden we die trek wel gaande.
    Op dat moment, dat de NGO’s die mensen keurig terugvaren naar de haven van vertrek hebben die NOG’s daadwerkelijk levens gered en zullen veel van die migranten van die geplande overtocht afzien.

    En daar redt je dus echt levens mee.

    1. Troelstra

     Hard, maar waar.

   4. koeiepoep

    Tjonge jonge zeg. Wat een dombo is Aytas, toch? Iemand die weet, waar ze op doelt? Iemand die weet van neo- kolonisme? Iemand, die door heeft, dat die corrupte Afrikaanse leiders zijn geïnstalleerd door dezelfde bedrijven, die t werelddeel leegroven en t dus in feite wéér dezelfde veroorzakers van de stroom gelukszoekers? Dat ontwikkelingshulp vaak een strop is? Dat t merendeel van die ontwikkelingsgelden wordt opgesoupeerd aan rente- schulden? En dus gelijk weer terug vloeit naar t westen. Fuck mensen smokkelaars en fuck die veerboten. Maar voordat jullie Aytas een dombo en dies meer noemen: fuck jullie onwetendheid.

   5. victus

    Gaat er een dictator de hoek om van een straatarm land. In de garage van zijn met goud en onbetaalbare kunst behangen paleis vinden ze in de garage 36 splinternieuwe Ferrari’s. En wij maar juichen als er van Europees geld weer een schoolbord is gekocht of een 12mm waterleidinkje van 20 euro is aangelegd.

   6. TD

    Aytas:
    De mensen van het Afrikaanse continent zijn arm, omdat de opbrengsten van de aanwezige grondstoffen enkel de rekeningen van Afrikaanse heersers spekken.
    Deze rekeningen staan op buitenlandse banken als privé kapitaal! De bevolking heeft geen deel aan de opbrengsten en blijft arm,dat is de kern en het grootste probleem in Afrika.
    Van de noodzaak tot modernisering en een transparantie van hun politieke handelen zijn de verantwoordelijken in Afrika zich niet bewust. Bijna overal breidt de corruptie zich uit,de Afrikaanse politici beschikt naar believen over de bronnen en de bevolking,er is geen armoedebestrijding mogelijk.
    Hier een lijstje met enkele van de rijkste heersers:
    José Eduardo dos Santos – Vermogen: $ 20 miljard-president van Angola

    Mohammed VI. van Marokko – Vermogen: $ 2,1 miljard-koning Marokko

    Teodoro Obiang Nguema Mbasogo – Vermogen: $ 600 miljoen-Equatoriaal-Guinea

    Uhuru Kenyatta – Vermogen: $ 500 miljoen-Kenia

    Paul Biya – Vermogen: $ 200 miljoen-Kameroen

    Koning Mswati III. – Vermogen: $ 200 miljoen-Swaziland

    Idris Deby – Vermogen: $ 50 miljoen-Tsjaad

    Robert Mugabe – Vermogen: $ 10 miljoen -Zimbabwe

   7. Top

    Zit je hoofddoekje weer te strak? “U” heeft blijkbaar de grenzeloze behoeften, om de hand die u voedt , als het even kan te bijten. Dan zal ik het eens gaan hebben over de incestpoel, waar u uit gekropen bent. Uit een cultuur, waar genitale verminkingen ‘Bon-Ton’ zijn. Waar afvalligheid, met de dood, als beloning wordt gefaciliteerd en als dat even kan zo gruwelijk als mogelijk. Waar u als vrouw niets maar dan ook helemaal niets te melden heeft, vraag dat maar aan uw moeder. Waar zelfs mannelijke kinderen meer in de pap te brokkelen hebben dan een volwassen vrouw. Ik ben er van overtuigd, dat jij en je hele familie, nog nooit iets positiefs heeft bijgedragen aan onze NEDERLANDSE samenleving. Dus ik zou voorzichtig zijn, met wat u hier denkt neer te moeten plempen

   8. Christina

    Zo`n haat naar de westerse wereld en haar inwoners maar wel overal van profiteren hè!!
    Door imbecielen zoals jij die hun eigen land ontvluchten en naar het `rijke` westen komen inplaats van met zijn allen eens hun schouders ergens onder zetten en eigen land eens op gaan bouwen, maar dat gaat zeker teveel op werken lijken!!
    En dan maar janken dat het altijd wij en zij zullen zijn, nou geloof me zolang ze zo`n houding zoals jij hebt naar de westerse burgers zal het altijd zo blijven!!
    En jullie kunnen met nog zoveel komen in de westerse wereld maar het westen blijft van de westerse burgers!!

    1. Rien Noppen

     “En jullie kunnen met nog zoveel komen in de westerse wereld maar het westen blijft van de westerse burgers!!”

     Uiteraard, maar dat kan ook niet anders. Vanaf het moment dat immigranten hier wonen zijn het westerse burgers.

 2. AS210854

  Dit is hun eigen verantwoordelijkheid, en de Europese leiders niet te vergetendie hadden de grenzen al lang moeten sluiten.
  De gewone bevolking weet al niet meer hoe ze moeten rond komen .

 3. Gerlos

  Gewoon in hun eigen land blijven want al deze Afrikanen maken geen kans op asiel.

 4. Peter Loosduinen

  Volgens IOM zijn de eerste zestien dagen al 4.449 migranten in Europa aangekomen die de oversteek hebben gewaagd. In 2018 waren dat er in dezelfde periode nog 2.964.

  Er zijn er al meer dan vorig jaar in dezelfde tijdsperiode aangekomen !

  DIT moet stoppen !!

 5. Eric 1

  Mooi alles wat op zee omkomt kan hier geen asiel meer aan vragen.

 6. Van der Scheur

  Die mensen leven nog in stammen. Die hebben nooit geleerd dat je een maatschappij moet ontwikkelen en opbouwen. Stammenculturen worden er beter van door het afpakken van de geiten van andere stammen en nu en dan een rivaliserende stam uit te roeien.
  Graag dat hele continent afsluiten en alle westerse recourses terugtrekken. Laat ze hun leven leiden en breng ze niet in verleiding. Geen westerse moderne middelen meer naar Afrika sturen. Uiteindelijk zullen ze er dan gelukkiger van worden en wij ook.

 7. victus

  Een van de smerigste zee van de wereld. En wij maar dik betalen om daar een week in te mogen pootjebaaien. Kijk maar welke landen er liggen aan deze zee. Daar is millieu, duurzaamheid, CO2 neutraal zijn enz van die malle onzin prio nul.

 8. Ries

  Weer 117 doden. Men kan dit alles alleen maar hoofdschuddend aankijken. Waarom doen die mensen dat? Waarom volgen ze niet de gewone assiel-aanvrage-regeling. Die is daar toch voor? Nee, in een bootje stappen en erop rekenen dat de idiote westerling hun probleempjes wel weer oplost. Is er toch een IQ-probleem? Ik las het volgende:
  “DNA pioneer James Watson, 90, is stripped of the last of his honorary titles after doubling down on his ‘reprehensible’ views that genes cause a difference between black people and white people on IQ tests”.(Bron: Daily Mail) Zo gaat dat dus. De professor blijft bij zijn standpunt dat is vastgesteld na wetenschappelijke metingen. Maar omdat dit de deugers helemaal niet bevalt zijn hem zijn eretitels ontnomen. Zo doe je dat dus.

  1. Floris

   “Zo gaat dat dus. De professor blijft bij zijn standpunt dat is vastgesteld na wetenschappelijke metingen. Maar omdat dit de deugers helemaal niet bevalt zijn hem zijn eretitels ontnomen. Zo doe je dat dus.”
   ———————————————————————————-
   Ook wetenschap is ondergeschikt gemaakt aan het politiek correctisme.

   De leugen regeert. Wetenschappers die het lef hebben buiten het voorgeschreven pad te treden worden stelselmatig kapot gemaakt.

 9. Vit

  Nog even en ze kunnen over de gezonken bootjes naar de andere kant lopen.

 10. TD

  “moeten de vreemdelingen tal van ontberingen doorstaan”
  Hierbij voel ik geen mededogen of medelijden,gewoon thuis blijven!
  De Sea-Watch 3 vaart onder Nederlandse vlag mag dus drenkelingen alléén naar de Europese kust brengen maar onder Libanese vlag moeten ze naar Libië!
  Oplossing:De nobele redders moeten gaan varen met bijvoorbeeld de Libanese vlag,kunnen ze in alle rust alle illegalen met veel liefde en zorg terugbrengen!
  Overigens zou het best kunnen dat de 117 illegalen onder dek zitten op de Sea-Watch 3,om aan de Spaanse kust losgelaten te worden !

 11. Gewoonomdathetkan

  Aytas .
  Kom je hier van klaar ???.
  Jij zuigt echt alles uit jou vieze vette duim .
  Ik denk dat jij hier ontzettend opgewonden van wordt.
  Alles wat jij schrijft hier is grote kut onzin .
  Jij hebt over elk onderwerp een tegen antwoord .
  Haal zelf eens je kop uit het zand.
  Volgens mij zit je er tot je enkels in .

 12. Gewoonomdathetkan

  Aytas je weet wat het probleem is .
  Je wilt het niet zien omdat je ook donker bent .
  Daarom kijk je weg .

 13. Rud56

  @Struisvogelpolitiek, van mij krijg je driedubbel +1! Bij dezen: +1+1+1!

  1. struisvogelpolitiek

   @Rud56
   +1+1+1 Is idd 3, dank je wel. 🙂 🙂 🙂

   1. struisvogelpolitiek

    Ik was het gewoon effe zat met die Aytas. Ik laat mij niet als een wegkijker en helemaal niet als lafbek uitmaken. Vandaar dat ik effe uit mijn slof schoot.

    1. Rien Noppen

     Je bent een vieze racist, struisvogel.

     1. struisvogelpolitiek

      @RN
      Wat ik hier heb beschreven zijn keiharde feiten en heeft niets te maken met racisme. En Noppen, noem mij geen vieze racist want dan krijg je net als die Aytas van mij de wind van voren.

     2. Floris

      @ Struisvogel: gewoon negeren die smerige trol.

     3. Lugar

      @struisvogelpolitiek: En jij voert de trol.

 14. Lugar

  De media moet toch positief berichten over de voordelen van migratie?

  1. struisvogelpolitiek

   @Lugar
   Positief berichten over de voordelen van migratie?
   Hahahaha, dan zullen zij snel klaar zijn met berichten. 🙂 🙂 🙂

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.