Slappe opvoeding: overbezorgde, pamperende moeders en hun parasiterende, ongemotiveerde zoons

Een kenmerk van deze tijd: overbeschermende ouders en luie, ongemotiveerde zoons. Hier wordt een perfecte schets gegeven van dit probleem, maar wat is de oplossing?

Het zal u vast niet ontgaan zijn, situaties waar ouders (vaak de moeder) zitten te klagen over hun luie zoon die eigenlijk alleen maar uit z’n neus zit te vreten, wil ‘chillen’ en niet vooruit te branden is, hoeveel ze hem ook proberen te helpen. In het AD wordt een moeder beschreven die nog net niet het leven van haar zoon (20) voor hem probeert te leven. Huiswerkklas, bijles, werkstuk schrijven, solliciteren, proberen te motiveren, voorstellen doen, noem het maar op, ze heeft álles al geprobeerd en toch is haar zoon niet vooruit te branden.

Een pedagoog genaamd Dijkstra geeft de moeder de schuld, ze noemt haar een zogenaamde ‘curlingmoeder’: alles wordt voor hem gedaan en consequenties ervaart hij nauwelijks. Daar zit ze dan, hulpeloos toe te kijken hoe zoonlief haar koelkast leeg vreet, alleen maar zit te blowen en ‘morgen’ wel gaat solliciteren.

Dijkstra geeft eigenlijk niet meer advies dan ‘laat hem er zelf maar voor vliegen’ en vat haar oplossing samen tot ‘toelaten, loslaten en vertrouwen’. Maar uiteindelijk gaat het in het verhaal mis, dus wat is de oplossing?

Nergens wordt ook maar een woord gerept over het geven van een impuls om hem zélf keuzes te moeten laten maken!

‘Oh nee, m’n zoon vreet de koelkast leeg!’
Koop dan minder voor hem of laat hem meebetalen.
‘Hij ruimt z’n kamer niet op!’
Laat hem maar in z’n eigen zooi zitten dan.
‘Hij zit alleen maar te blowen!’
Financier hem dan niet, en verbiedt drugs in je eigen huis.
‘Hij gamet de hele dag!’
Op jouw tv of computer ja, trek de kabels er maar uit.
‘Hij weet niet wat hij wil!’
Stel maar een ultimatum. Laat hem op z’n minst met ideeën komen en dat uitwerken tot een concreet plan.

En dan nog iets, een jongen van 20 die ‘niet weet wat hij wil’, ga je echt niet motiveren met kut baantjes als helpdeskmedewerker, postbezorger of fietskoerier. Ja, dat brengt in ieder geval geld in het laatje, maar waar in het artikel een beetje aan voorbijgegaan wordt, is dat zo’n knaap opzoek is naar zingeving,  of in ieder geval iets met een perspectief op enige status. Want mama, die alles toch wel voor je doet, is weliswaar veilig maar ook de laatste bij wie je eigenlijk terecht moeten willen komen. Het vangnet voor als je pogingen tot status en zingeving in je gezicht zijn ontploft.

Wordt eens wat taaier zeg.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

93 reacties

 1. Rien Noppen

  Gelukkig zijn er veel sterke vrouwen.

  1. victus

   Maar ook heel veel kinderachtige zeikwijven die op hun dertigste nog kinderachtig puberaal gedrag vertonen. Het liefst een gedwee onderdanig vriendje hebben en altijd en eeuwig bij hun moedertje zitten.

  2. Feit

   Je moer op sterk water komt nogal passief over.

  3. Top

   Blablabla Blaaskaak! En die ‘sterke vrouwen’, zien absoluut ‘geen brood’ in een griezelige levensvorm zoals jij!

 2. struisvogelpolitiek

  Dat hij maar blij is dat ik zijn vader niet ben. De luie hond, wat wil hij zijn? Fabrieksdirecteur? Werk er maar voor en begin maar met een krantenwijk. Had ik vroeger ook moeten doen. Werken voor je geld, de beste manier om wat van je leven te maken.

 3. Michael

  Goh, Wout, lekker makkelijk, hè. De beste stuurlui staan altijd aan wal. Of heb je zelf puberende kinderen? Of überhaupt kinderen?

  1. Groeneveld

   Michael, grote sukkel. In Wout z’n profieltje staat “27 jaar, Tukker, woonachtig in Enschede en HRM-student.”

   Hij moet dus op zijn dertiende vader zijn geworden om nu puberende kinderen te hebben. Als domme stuurman sta jij inderdaad aan de wal en zul je nooit het ruime sop kiezen.

   1. Michael

    Zucht…

    1. Lugar

     Laatst scheen iemand gezegd te hebben: ‘I rest my case’

     #softlinks

 4. Floris

  “Mijn zoon weet niet wat hij wil. Net 20 is hij, en de wereld ligt aan zijn voeten. Met zijn muzikale talent kan hij toelating doen bij een conservatorium. Met zijn sociale vaardigheden kan hij werken in een horecagelegenheid naar keuze. Met het geld dat zijn opa hem gaf, had hij al twee jaar zijn rijbewijs kunnen hebben. Via het netwerk van zijn ouders had hij op een festival in Australië kunnen werken of afreizen naar een Grieks eiland OM VLUCHTELINGEN TE HELPEN”. Zelfs zou hij, met zijn looks, werk kunnen maken van het modellenbureau dat hem al eens heeft gescout.”
  ——————————————————————————-
  Deze vier woorden geven aan dat de moeder een soft links konijn is.

  Daar ligt de hoofdoorzaak.

  1. Rien Noppen

   Alle narigheid in de wereld is de schuld van LINKS.

   🙂

  2. victus

   Die mama had zich al die tekst kunnen besparen door de simpele regel; “ mijn zoontje is een slappe klaploper”
   Hup, volgende artikel over jonge mannen tijdens hun opleiding bij het korps Mariniers. Veel interessanter!

 5. Ries

  Applaus voor dit artikel. Gelukkig zijn niet alle jongeren zo, maar ik ken er wel een paar. Ik kan ook wel een karaktereigenschap geven van de ouders, maar ik volsta met de opmerking dat het deugers zijn die alle grip op de werkelijkheid hebben verloren.

  1. Mart

   Papaatje is zeker al van ellende aan zijn palen getrokken me 2 van die lamstralen te onderhouden?

 6. Siemien

  Het gezin als hoeksteen in deze maatschappij is niet meer, het is nu dat zowel de vader als de moeder moet werken.
  Waar vroeger dé man werkte en de moeder gewoon moeder was en dit ook duidelijkheid verschafte, is het nu zo dat het gezin niet belangrijk is..

  1. Meester Kong

   Eh dus volgens Siem Lugar moet één ouder werken, geldt dus ook voor homoparen.

  2. marco1

   @Siemien: Mee eens, veel problemen zijn ontstaan toen 2 verdieners de standaard werd.

   1. Spaanse kok

    Bij ons zijn de problemen echt groot geworden toen wij van tweeverdieners naar twee-uitgevers zijn gegaan .

  3. Lugar

   @Johnno: +1

 7. Arie B

  Die jongens moeten snel aan de bak anders komt de financiering van alle uitkeringen niet rond.

  1. Siemien

   Nou ze zijn hard bezig, echter, dit moet een halt worden toegeroepen..

   1. Lugar

    @Johnno: En jij dan, moest jij ook niet gewoon op tijd je nest uit om vervolgens de kilometers lange weg naar school te fietsen, als je band tenminste niet lek was? En hoezo, playstation?

  2. Rien Noppen

   Gelukkig zijn de immigrantenkinderen meer autoritair opgevoed. Daar gaan we nog veel plzezier van beleven.

 8. Two Ravens Black Kettle

  We wonen in een wereld die enerzijds bevolkt door Trudeautjes en eunichs en anderzijds door middeleeuwers.

  Ik zou zeggen; maar daar een lekkere gevulde soep van.
  Importeer legioenen middeleeuwers, onderdruk de inheemse volkeren (en slacht de enkele criticasters die tegen de doctrine durven in te roeien af en laat de rest bewaken door de Gedanken-Gestapo kampbewakers genaamd journalisten) en creëer voor de Trudeautjes en eunichs een horde aan vee waar ze tot st.juttemis aan de scharminkelige uieren mogen trekken, sabbelen en hangen.
  Lardeer de soep vervolgens met een forse stoot cultuur-marxistische debilisering vanuit de verdommingsfabrieken genaamd het onderwijs en bon appetite.

  1. Meester Kong

   Bijna h18.00 meiske, ze komen zo langs…

  2. Michael

   Klinkt lekker. Hoe laat eten we?

 9. Ries

  Kan een van de deugers hier eens aangeven wat rechts in Nederland voor narigheid heeft veroorzaakt? En ga me nu niet vertellen dat de VVD rechts is! Inderdaad: the left wing is guilty!

  1. Lugar

   @Johnno: Ik lees geen trollenreacties, maar vragen worden doorgaans niet beantwoord, hoeft ook niet als je alleen maar komt om te trollen, en er is ook geen antwoord. Nederland wordt al sinds 1969 in de greep gehouden van de linkse elite. En de VVD is natuurlijk niets anders dan GroenLinks-D’66-light.

 10. toetssteen

  Mijn vrouw was een echte bitch, en achteromkijkend zeggen alle drie de jongens: dank je mam.
  Zij werkte ook hoor, maar na haar werk, kwamen eerst de kinderen. Huiswerk? Hier komen en indien niet gemaakt? naar boven en je komt maar terug als het af is.
  Leerwerk? ga zitten en als ik bemerk dat je het niet hebt geleerd; naar boven.

  Ze had wel wat van haar eigen ma :).

 11. tomygun

  Mietjes – boom – appel

 12. van Urk

  Een jongen van 20 die niet weet wat hij wil. Op die leeftijd dienden vroeger vele jongens voor het land en werd hun luiheid eruit gedrild. Tijden veranderen gelijk de mentaliteit.

 13. Diederik van Walsum

  Dit stukje gaat toch, (mag ik aannemen) over die opgeschoren , alles mogende bontkraagjes dragende muselmannetjes?

 14. Marija

  Natuurlijk hebben moeders grote invloed bij de opvoeding, waarmee wij kunnen concluderen dat Marokkaanse moeders er vaak niet veel van bakken.
  Gevangenissen zitten vol met hun mislukte producten.
  Op straat en in de omgang met medelanders zijn ze vaak agressief, spugen en schelden. Diefstal en geweld is schering en inslag.
  Dan moeders hebben jullie het goed gedaan hoor.

  1. van Urk

   Kinderen worden tegenwoordig door angstige en onzekere ouders teveel geprezen omdat men geen ongelukkige kinderen wil hebben. Tegenwoordig willen veel ouders een zelfbewust kind i.p.v. een gehoorzaam kind.

  2. victus

   Jongens van 19 jaar die nog bang zijn in het donker en bij hun moeder in bed slapen. Maar wel non-stop gamen en blowen. Studenten die er op los feesten en leven maar in het weekend mama laten overkomen om die varkensstal schoon te maken waar ze in rukken en snurken. Watten generatie die onder de voet gaan worden gelopen door allochtonen die totaal geen discipline of eer bezitten.

   1. toetssteen

    @Victus
    Grinn, ze woonden thuis, maar hadden ouderwets corvee. Daar staat de stofzuiger, de dweil en emmer en de raamwisser.
    Mijn vrouw en ik zijn met veel discipline opgevoed en dat hebben we doorgegeven and guess, het werkt. Neen, niet de mattenklopper of zweep, dat is niet nodig, zelfs ongewenst. Gebruik de opvoedkundige methode. Betrek hen bij het proces.

 15. Diederik van Walsum

  Ik, de middelste worp van mijn moeder met 3 broers en 1 zus.
  Niet thuis op klokslag 18:00, betekende dat de pannen leeg waren van voedsel.
  Betekende ook dat ik zonder gegeten te hebben moest gaan slapen (als de donder naar m’n nest moest) om klokslag 20:00.
  Die tijd was ik ongeveer 14 jaar oud en niets in te brengen, ook niet bij mijn oudere werkende broers.
  En oh, wat ben ik goed terecht gekomen… Serieus!

 16. TD

  Antiautoritaire opvoeding,je kind zien als je gelijke en als dusdanig behandelen was begin jaren 70 een wijdverbreid inzicht!
  Was lekker makkelijk om de hele pedagogiek weg te pleuren en als onzin te classificeren,de ouders leefden een stuk makkelijker,de kinderen deden het opvoeden immers zelf!
  Naderhand is gebleken dat dissipline een onmisbaar belangrijk ingrediënt is.

  1. RPML

   Mijn moeder geloofde in Dr Spock, maar die schijnt zich ook vergist te hebben…

   1. Lugar

    “Dr Spock”

    Wie niet? 😉

    1. RPML

     Benjamin Spock, Google maar eens 😉

     1. Lugar

      @RPML: Ik ken’m hoor, ik heb het boek zien liggen bij m’n moeder. 🙂

 17. RPML

  Opvoeden is de gereedschappen geven om te overleven: opleiding naar capaciteit, normen & waarden, leren omgaan met teleurstellingen, doorzettingsvermogen belonen en zo vroeg mogelijk iedere vorm van zelfstandigheid (= verantwoordelijkheid) stimuleren; dat gaat allemaal met vallen en opstaan, maar in de veiligheid van een gezin gebeuren er geen grote rampen.

  Pamperen leidt tot luiheid, gemakzucht en verwachten dat anderen altijd je probleem oplossen. Gepamperden zijn het nooit zelf schuld, altijd een ander.

  1. Floris

   “Pamperen leidt tot luiheid, gemakzucht en verwachten dat anderen altijd je probleem oplossen. Gepamperden zijn het nooit zelf schuld, altijd een ander.”
   ———————————————————————————
   Zo is het. Het geldt voor kinderen, families Flodder en…nu komt het…voor gelukszoekers uit shitholes.

   Wanneer leert links deze les?

  2. Lugar

   @RPML: +1

 18. Korporaal Monty

  Gaat dit voor alle jongens op?
  Of alleen voor autochtone of allochtone jongens?
  Of jongens met links of rechtse ouders.
  Wie zijn die luie parasietjes?

  1. marco1

   Dat staat er niet bij maar puur gericht op vooroordelen over lui zijn denk ik dat het vooral over negroide jongetj es gaat. Wat denkt u?

 19. Floris

  “Wat begon als een protest tegen het autoritaire klimaat van die tijd van min of meer elitaire groepen – studenten, kunstenaars, dolle mina’s, provo’s – is inmiddels doorgedrongen tot alle lagen van de bevolking en tot alle terreinen van het leven.”

  Bron: Culturele Oorzaken van Hufterig Gedrag.

  Een aanrader om even te lezen. Dan zie je goed hoe het linkse, anti-autoritaire klimaat van de jaren 60/70 als een gif door de samenleving is gegaan en een ravage heeft aangericht.

 20. Spaanse kok

  Quote : luie, ongemotiveerde zoons.
  .
  Wat ben ik blij dat ik alleen maar dochters en schoondochters heb.

  1. marco1

   He wat leuk een moderne gezin.

  2. Feit

   Ik ben dol op linkse dochters.

   1. Spaanse kok

    Pech voor u.
    Ze zijn aangenaam rechts.

    1. Feit

     Wat een vieze sletterige racisten dan, Kok

     Wat een smerige islamofobe roth**rtjes moeten dat zijn.

     Ik zou er een dagelijkse taak van maken om deze vieze ranzige sl*tjes eens goed de maat te nemen, stinkende patatbakker.

     Bent u zelf ook een nazi?

     1. Spaanse kok

      Krijg sterk het idee dat uw platvloerse communicatie niet aan mij besteed is.
      Een prettige voortzetting van uw leven .

     2. Feit

      Ja dat is wat je ook moet doen, kok.

      Je vette rug naar me toekeren.

      Praten is over. Kom maar, ik lust je rauw.

      Laten we het uitvechten, man to man.

      Ben je bereid dat te doen? Nee, want we moeten altijd on speaking terms blijven, toch? Dan kan er nooit wat gebeuren en dan kunnen we lekker oneindig trollen. Nee, zeg ik, het praten is over. We komen er niet uit en jullie linkse tumoren gaan binnenkort klappen krijgen. Zwaar gaan jullie eraan en er zal een rechts Reich opgezet worden en dichtgetimmerd worden die voor 10.000 jaar blijft staan.

      Afgelopen met de beta-man.

     3. toetssteen

      @Feit
      Ga aub naar de Jeaup.

     4. Feit

      Wie is dat, Toetsi?

  3. Groeneveld

   Conclusie: alle dochters van Spaanse Kok zijn lesbisch.

   1. Rien Noppen

    Niveautje weer, Groeneveld.

    1. Groeneveld

     Voor ex-grefo Noppen moet lesbisch iets heel smerigs en voos zijn, getuige zijn reactie. Wellicht zit hij zelf nog in de kast.

     1. Siemien

      Het is tegennatuurlijk dat weer wel

     2. Rien Noppen

      In Siemien treffen we hier de echte grefo.

      🙂

   2. Spaanse kok

    Arme Groene Hollandse Ijsverkoper.
    In zijn sombere leven is elk splintertje humor verdwenen.
    Om die reden is hij zelfs verhuisd, want zoals een ieder weet: Duitsers maken geen grapjes .

    1. Groeneveld

     Kok Himself: “Wat ben ik blij dat ik alleen maar dochters en schoondochters heb.”

     Je kunt alleen schoondochters hebben als je zoons hebt of je dochters lesbisch zijn. Of zie ik iets over het hoofd?

     1. Beukman

      Scherp, @Groentebelt.

     2. Groeneveld

      Bemoei je er niet mee, Beukenoot.

     3. Beukman

      Je kan me de pot op, @Groentevlieg. Je opmerking toonde aan dat je nog helemaal scherp bent op je iets oudere dag, of je het nou leuk vindt of niet dat ik dit schrijf.

   3. tomygun

    Yep dat kan niet anders Groeneveld .

   4. Top

    En een houten been?

  4. Feit

   Het is logisch dat Spaanse Kok geen zonen krijgt.

   1. Eugenie de la Fleur

    @Feit is een gestoorde trol. Zoveel is duidelijk

    1. Feit

     Eugenie.

     Mag ik vragen wat jij bent?

     Ben jij een bruggenbouwer?

     1. Lugar

      “Mag ik vragen wat jij bent? Ben jij een bruggenbouwer?”

      Vragen stellen, je stelt er zelfs twee, aan CJD gaat niet werken. Je kunt dat soort beter negeren, dat vinden ze pas echt vervelend.

 21. Westerling

  Linkse ouders, linkse opvoeding, linkse leraren op scholen en het resultaat, slappe kinderen.

  1. Spaanse kok

   Vroeger had je mannen van staal en boten van hout.
   Nu is het omgedraaid.

   1. TD

    Neen,vroeger had je mannen “hart wie Kruppstahl und zäh wie leder”

 22. jens

  Een baan op de helpdesk is het meest motiverende wat me ooit is overkomen. Ik heb het een jaar volgehouden en ben toen een HBO-opleiding gaan doen en heb die in 4 jaar afgemaakt.

 23. DeBruijn

  Niet gek, ik zie jongens van 16 die nog naar school gebracht worden met de auto, omdat moeder het zielig vindt dat zij 5 km moeten fietsen.

  De huidige jeugd wordt veel te veel gepamperd, krijgt alles en hoeft zelfs niets te doen. Hoeveel hebben er nog een bijbaantje? Hoeveel krijgen alles? Ik ken er genoeg en die zullen in het echte leven het zwaar krijgen. Maar ja, dan staan de ouders dan ook weer klaar voor die zielenpietjes.

  1. victus

   Meisjes van 16 die ALLEEN maar op vakantie willen naar Ibiza wekenlang. En hup, papa steekt zich in de schulden! Moeders die helemaal los gaan op school omdat hun 17 jarige zoon tegen zijn zin in moet meedoen met gymles. Jongens die de meest walgelijke games spelen dag en nacht zijn ernstig getraumatiseerd volgens ouders als fiets gestolen is en HELEMAAL ALLEEN naar huis moeten lopen 2 km verderop in plaats van thuisgebracht worden door politie of school personeel. Non stop blowende grietjes van 15 die niet meer naar school gaan omdat mama ook de hele dag blowt en alleen het huis uit gaat om een verse tattoo te laten zetten en wiet halen, oma komt wel boenen en koken. Slappe Opa komt ook wel langs met een gevulde portemonnee!

   1. Lugar

    @Victus: Bij veel jongeren gaat dat zo, gelukkig niet bij allemaal. Maar dat het gebeurt is een feit en een verschrikking. Het zijn de volgende kanshebbers voor een traject met begeleid wonen of erger. Het kost de belastingbetaler (letterlijk) tienduizenden en misschien wel honderdduizenden guldens per persoon/jaar.

    1. Spaanse kok

     Quote : misschien wel honderdduizenden guldens per persoon/jaar.
     .
     Er wordt mij ineens heel veel duidelijk.

    2. victus

     @Lugar
     Inderdaad zijn er talloze trajecten waarbij de slachtoffers enorm in de watten worden gelegd in langdurige therapieën door een enorm groeiend leger van hulpverleners die zich als hongerige aasgieren op hun puberprooien storten. Veel ouders ( vooral de moeders) boeit het voor geen ene meter en zitten zelf met hun dikke reet de hele dag te faceboeken of lexa’en of zitten zelf in een of ander traject omdat ze niet sporen!
     Vaders die geen mentale kracht hebben om voor hun kinderen op te komen omdat ze doodsbang zijn voor hun vrouw of ex.

     1. Lugar

      @Victus: En dan de oplossing…

      Ik heb af en toe te maken met instellingen die deze zorg verlenen. Ik zie wel degelijk een ommezwaai van de pamper aanpak naar de no nonsense aanpak. Pappen en nathouden gaat niet werken en zorgt voor hospitalisering, de ‘cliënt’ leunt achterover en de zorgverlener lost het allemaal op. Die trend is aan het keren, je moet immers doen wat werkt en na 50 jaar linkafsoep zijn ze er wel achter dat je vooral niet moet pappen en nathouden.

     2. Spaanse kok

      Veel ouders ( vooral de moeders) boeit het voor geen ene meter.
      Zitten zelf met hun dikke reet
      de hele dag te faceboeken
      Of lexa’en
      of zitten zelf in een of ander traject omdat ze niet sporen!
      Vaders die geen mentale kracht hebben om voor hun kinderen op te komen
      omdat ze doodsbang zijn voor hun vrouw of ex.
      .
      Oeps, welk een treurnis.
      De conversatie van 2 gescheiden/vrijgezelle mannen.

 24. Heras

  De moederrol wordt door de dochters afgekeken en de vaderrol door de zoons. Tegenwoordig hebben wij vaak te maken met een-ouder gezinnen waarbij een “rol” niet afgekeken kan worden. Een-oudergezinnen wordt veroorzaakt door echtscheidingen of doordat een van de ouders geen verantwoordelijkheid kan of wil dragen. Gevolg; scheefgroei (slappe opvoeding).
  Ook ik zag dit aankomen bij mijn kinderen ( 29,26 en 22 Jaar)en heb besloten dat mijn “zorgtaak” voorbij was en ben ik met mijn man verhuisd, 220 km bij hen vandaan. Ineens waren ze op zichzelf aangewezen, en moesten ze volwassen zijn. Wij zien elkaar 1 keer per maand en dat is goed zo

  1. Spaanse kok

   doordat een van de ouders geen verantwoordelijkheid kan of wil dragen
   heb besloten dat mijn “zorgtaak” voorbij was en ben ik met mijn man verhuisd,
   .
   Oeps

   1. victus

    Absoluut niet Spaanse kok,
    Ik zie dat in mijn nabijheid gebeuren en vind het wel sneu dat het zo moet gaan.

    Ik behoor zelf niet tot de Hello Fresh / Marley Spoon generatie die geen zelfstandige keuzes kan maken.
    Vervelende drammerige verwende veeleisende luie wijven maken geen kans bij deze Hombré, Comprende¿

  2. Lugar

   +1

   Ik heb geen cijfers, maar volgens mij rijst het aantal eenoudergezinnen in ons land de pan uit. Sowieso is het aantal scheidingen, waar kinderen áltijd de dupe van zijn en waar ze áltijd door beschadigd raken, schrikbarend hoog.

   In zo’n klimaat kunnen kinderen niet gezond opgroeien, al is de kans groot dat hier enkele uitzonderingen worden genoemd die voor mij alleen maar de regel bevestigen.

 25. Blue monday

  Als voetbaltrainer maak ik het constant mee dat overbezorgde ouders hun zich zwaar misdragende kind altijd de hand boven het hoofd houden.

  Schors ik zo’n etter een wedstrijd, krijg ik meteen de hele familie over me heen.

  tis zomaar een greep uit duizenden voorbeelden. Ik heb vooral te doen met Leraren

 26. Bosche draak

  Wat ik ook mis in het complete verhaal….
  WAAR IS DE VADER VAN DIE LUIWAMMES?

  1. Lugar

   @Bosche: Dat is wel vaker een probleem bij één ouder gezinnen.

  2. Siemien

   Wat mij dan weer altijd opvalt is dat vaders vaak als schuldige wordt aangewezen..

   1. Lugar

    Natuurlijk, Nederland is sterk gefeminiseerd en als je dan ook nog het lef hebt om blank en man te zijn dan is 1 + 1 natuurlijk 2.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.