Staatsgrepen en burgeroorlogen, dichterbij dan u denkt!

In deze analyse van dr. Sid Lukkassen valt op te maken dat er spanning heerst in Europa. Spanning die kan leiden tot staatsgrepen en burgeroorlogen! Het is dichterbij dan u denkt!

Volgens Sid maken figuren in hoge kringen van de (internationale) politiek een vergelijkbare analyse van de stemming in Europa. Hij legt het probleem uit aan de hand van immigratie en de daaropvolgende problemen, hoewel dit zelf niet het hoofdprobleem is.

Hij heeft vernomen dat politici eigenlijk zijn lamgelegd. De harde standpunten en ideeën komen na de coalitieonderhandelingen niet of totaal afgestompt uit de koker. Er blijft een zwak ‘iedereen even ontevreden-akkoordje’ liggen, wat met hand en tand wordt verdedigd tegenover een oppositie die mag toekijken hoe 76 zetels ieder argument van tafel veegt.

Zo komt het dat bijvoorbeeld harde immigratiestandpunten in de praktijk al een stuk zachter worden. Vervolgens blijft ook daar helemaal níéts van over. Moslims die het land in komen worden niet minder religieuzer (juist meer), zijn er nu in zulke aantallen dat ze hun eigen interne markt in stand kunnen houden én sturen geld naar familie zodat zij ook de oversteek kunnen maken.

De allerarmsten in ontwikkelingslanden kunnen de oversteek sowieso niet maken (kijk maar wat zo’n boottochtje door Mensensmokkel B.V. kost), maar door ontwikkelingshulp juist wél. ‘Nou dan stop je daar toch gewoon mee? Opgelost!’ Nee, dat kan dus niet. Hierdoor krijgt men namelijk slechte pers, mensenrechten demonstranten met advocaten op hun dak en worden er weer nieuwe Lily’s en Howickjes tevoren getoverd. Landen nemen ook haast geen immigranten meer terug of komen met eisen die óók nadelig zijn voor de politicus die erop in zou gaan.

Mocht zo’n volksvertegenwoordiger tóch het lef hebben om alles op het spel te zetten en harde maatregelen door te willen drukken, dan zijn er de volgende problemen:

 1. Ambtenaren leggen hun carrière niet in de waagschaal voor het aanstippen van falend beleid of medewerking aan rigoureuze veranderingen. ‘Impopulaire’ constateringen die zij doen worden opgepoetst en de maker ervan desnoods buitenspel gezet.
 2. Het Europese Hof en de Europese Commissie werken dergelijk beleid toch tegen, want die geloven alleen maar in méér Europa en ‘One-Worldism’.
 3. Zou het Europese Hof of de Europese Commissie toch een dreiging zien, dan volgen ondemocratische maatregelen om ‘populisten’ en ‘extreemrechts’ de kop in te drukken en ben je nog nergens.

Politici worden hierdoor belemmerd en actief tegengewerkt, want ieder rapport is zwaar gepolijst. Niet alleen omdat sommige ambtenaren nou perse zo ideologisch bezeten zijn, maar door de eenheidsworstcultuur van kosmopolitisch, links-liberalisme en het regeren van de angst bij een afwijkende mening of interpretatie. Niemand wil ‘een complotgekkie’, ‘doemdenker’ of ‘xenofoob’ zijn als hij denkt iets te hebben waargenomen.

Ambtenaren kunnen er ook niet zo, tussen het uitvoeren van het verkiezingsprogramma door, even uitgeknikkerd worden. Want je bent er als politicus afhankelijk van, dus draait alles uiteindelijk mooi in dezelfde inhoudsloze stroming mee. Politici moeten na een vermoeiende dag even snel de ‘saaie en veilige’ beleidsstukken accorderen en dat was het weer voor vandaag. Iedereen houdt z’n baan.

Lukkassen spreekt met (begrijpelijk anonieme) figuren uit de hoogste kringen en zij geven toe:

‘De hoop op een substantiële doorbrak ligt bij buitenparlementaire krachten.’

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. HendrikJan

  Wordt de soep zo heet gegeten?
  Een foto uit 2011 is nodig om een schrikbeeld te creeren, is dit een nieuwe Rutte oorlog, net als met de Turken in Rotterdam.?

 2. poldi

  Het is hoognodig dat de bezem door de NPO heengaat.
  Deze met staatsgeld betaalde spreekbuis van de linkse kerk is gevaarlijk bezig. Ze misbruikt haar status als nationale omroep om sterk links gekleurde denkbeelden te verspreiden.
  Dat dit erg gevaarlijk is behoeft geen betoog. Het gaat er geraffineerd aan toe zodat de naïeve kijker ongemerkt gehersenspoeld wordt. Op die manier wordt de mening van een kleine linkse minderheid gepresenteerd alsof het de normaalste zaak van de wereld is, en dat is het niet. De NPO is verwerpelijk bezig. De bestuursvoorzitter moet zo snel mogelijk van zin post worden afgehaald. Hij is totaal ongeschikt en een gevaar voor de Nederlandse maatschappij.

  1. santiago

   Poldi. Ik ben het wel met je eens, maar wie zou dat moeten doen dan. De overheid bepaalt wat wij mogen zien en horen. Als bruggetjes worden mensen als Peter R de Vries, Jort Kelder en links en rechts wat artiesten en bekende Nederlanders ingezet om het voor het volk een beetje in Jip en Janneke taal te brengen.
   Dus zoals ik al zei, wie moet die bezem erdoor halen.

   1. HendrikJan

    Ik vergelijk het altijd maar met de postcodeloterij, die gasten verdienen Miljarden met jouw en mijn Postcode, door het creeeren van angst, als ik niet mee speel en de prijs valt op mijn postcode en mijn buurman, enz, enz.
    En weet je, er gaan Miljaren Euro’s naar objecten, waar ik nooit een Euro aan zou willen geven.
    En genieten dat ze doen, al die BN ers als zij op locatie zijn waar altijd de zon schijnt.

    1. santiago

     HJ. Daar noem je wat. Onze dikke prins is een fan en beschermheer van de postcodeloterij. Veel geld van de criminele postcodeloterij gaat naar het oranjefonds en wordt daar “goed” besteed aan allerlei onduidelijke en onbenullige zaken zoals clubhuizen voor Marokkaanse kindertjes.
     Het is mij nog altijd een raadsel dat die criminele postcodeloterij nog steeds bestaat

    2. santiago

     HJ . Heel goed verwoord trouwens, jouw analyse van de postcodeloterij. Boeven zijn het.

 3. Augustinyak

  Staatsgrepen en burgeroorlogen zijn mij liever als een moslimoverheersing die nu dreigend is door de grenzeloze naïviteit van politiek correcte criminele ‘bestuurders’ die ons aan het uitleveren zijn aan dat voornoemde ongedierte!

  1. poldi

   @Augustinyak, ++++++

  2. Arie B

   De 80 jarige oorlog begon ook met klein verzet maar heeft als een dominosteen al de gewesten doorgeleid.

 4. Holysmoke

  Het gaat zeker fout hier dat is een ding wat zeker is, misschien klinkt het grof maar hie eerder hoe beter, straks is het te laat , bedankt linkse soepkippen

 5. poldi

  Linkse, gehersenspoelde, politiek correcte, zelfverklaarde moreel superieure Übermenschen hebben toch echt door hun dwangmatig gedrag heel Europa aan de rand van de afgrond gebracht.

  Decennia lang is iedereen met een afwijkende mening van policor links weggezet als xenofoob, islamofoob, extreem rechts, nazi’s, minderwaardig mens, haatzaaiers en nog een stuk of wat van die fraaie toevoegingen.

  Ik hoop op een tijdelijke verlichte dictatuur, zonder gepolder, een keiharde aanpak van de voortwoekerende islamisering, grenzen dicht, stoppen van de miljarden uitgaven aan ontwikkelingshulp en helemaal stoppen met de miljarden kostende klimaathysterie voor maar 0,0002 minder CO2-uitstoot.
  Dat geld kunnen ze beter gebruiken om de dijken te verhogen want de opwarming van de aarde is een cyclus die al miljoenen jaren duurt en ook zal voortduren los van enige menselijke impact.

 6. marco1

  Op een staatsgreep of een burgeroorlog zit ik niét te wachten en of dat er aan zit te komen geloof ik eigenlijk ook niet. Maar op 1 of andere manier heb ik toch een gevoel dat we niet in het prettigste tijdperk wat betreft omgang met elkaar zitten.

  1. poldi

   @marco1, oorzaak is het opengrenzen beleid waardoor duizenden moslims en gelukzoekers met hun overgekomen familieleden de boel hier verzieken en een enorm beslag leggen op onze welvaart, beschikbaarheid van sociale huurwoningen, zorg en toename misdaad.
   Zij zullen zich nooit aanpassen en hebben lak aan onze cultuur.
   Ook met dank aan dat vreselijke mens Merkel met haar vervloekte “wir schaffen das” beleid.

 7. santiago

  En wie zou die staatsgreep dan moeten plegen? Tjerry Baudet samen met Hiddema?
  Staatsgreep is in een monarchie als Nederland niet eens mogelijk. Wie de centen heeft, heeft de macht.

  1. Van Havezaat

   IMO. (Dit is in geen geval aanzet tot geweld!!)
   Men begint eenvoudig massaal (belangrijk) iemand aan te wijzen die bijvoorbeeld het nieuwe opperhoofd van het land wordt.
   Dat steeds maar herhalen, herhalen, herhalen.
   Dan komt er beslist iets goeds daarbij uit.

   Op de wijze van de heer Bolton en de heer Trump bijvoorbeeld. Die willen een andere meneer als baas van Venezuela en beginnen massaal een naam te noemen en iedere dag wordt deze naam herhaald.

   Onze politici in Den Haag hebben maar een half woord nodig om bijval te geven. Tenslotte zijn de Boven- en Beneden Windse Eilanden niet zo ver van Venezuela gelegen.

   Natuurlijk hebben ze eerst afgewacht of Merkel het daadwerkelijk met haar kennis de heer Trump eens is en met een hoofdknik van haar vallen de EU kommissarissen bij.

   Rusland is niet de vijand!

 8. Veteraan

  Een staatsgreep gaat het de eerste tientallen jaren niet worden, daar zijn de gemiddelde Nederlanders niet agressief genoeg voor en veel te geïndoctrineerd.
  Wel meer agressie naar al die allochtonen en gelukzoekers en uiteindelijk veel meer confrontaties en aanslagen van beide kanten.
  Van de islam kant omdat ze het voor het geloof doen en van onze kant omdat we het geweld en de criminaliteit zat zijn.
  En voor de onschuldigen aan beide kanten zal het een hel worden.
  Gelukkig wordt het steeds meer ook een Europees probleem en zal toenemend gezond denkend Rechts een sterkere stem krijgen hierin.
  Dus nog even geduld.

  1. santiago

   Veteraan. Mooi gesproken. Helemaal gelijk in. Wel zal Nederland er al een heel stuk van opknappen als de monarchie wordt afgeschaft en we elke 4 jaar een president kunnen kiezen.

   1. Raveltje

    Het Koningshuis zit er ook maar voor de bühne. Ze regeren niet eens

    1. TD

     Raveltje:
     Wij hebben een constitutionele monarchie,waarin het Koninklijk Huis feitelijk geen macht of anderzins heeft,het kan en mag feitelijk niets meer dan “lintjes doorknippen” ja,zij promoten Nederland dmv staatsbezoeken,handelsbetrekkingen warm houden,ere lidmaatschappen etc!In In de praktijk is het een te ambiëren levensmanier op staatskosten gestructueerd en opgehangen aan een nostalgische hang naar de adel in het verleden.
     Een Republiek draait net zo goed!

     1. santiago

      TD. Ik denk dat een republiek zelfs beter draait. Een republiek roest niet vast en werkt minder nepotisme in de hand. Elke nieuwe president heeft nieuwe mensen en dat zullen ook wel relaties zijn, maar veel minder vast als nu het geval is. Nu blijven alle vriendjes vriendjes, zitten op hoge posities en zijn niet altijd even geschikt.

     2. HendrikJan

      Vergeet Bernhard / Beatrix / WA niet.
      Zoek de gemeenschappelijke factor.

 9. Aytas

  Stoppen met het profiteren van de grondstoffen van derde wereld landen zou een einde aan migratie maken. Waarom hier niet over gesproken wordt, het westen stort dan economisch als een kaartenhuis in.

  Stelletje lafbekken als lukkassen zouden het daar eens over moeten hebben maar daar zijn ze te bang voor, al voor wo1 is het besluit genomen tot exploitatie van de 3e wereld ten goede van het westen, in 1949 is hier nog weer een duidelijk besluit over genomen terug te vinden in de besluitvorming rond het Marshall plan. Stelletje fascisten is te bang hierover te praten en hun verantwoordelijkheid te nemen. De zondebok is gevonden, volkerenmoord zal plaatsvinden. Onrendabele lafbekken.

  Je had ook gewoon een link kunnen plaatsen.

  1. Siemien

   Dom jongetje Aytas plempt ook weer even zijn welbekende dommigheid..

   1. Dik

    @Siemien: Je kunt beter doen als ome Goen!

    #negeren

    1. Siemien

     @Dik uiteraard is dat het allerbeste

  2. TD

   Aytas:
   “Stoppen met het profiteren van de grondstoffen van derde wereld landen”
   Zul je toch eerst die dictators met vazallen moeten elimineren!

  3. toetssteen

   @Satya
   Ahum, Neerlands olie komt uit, jawel, Rusland. Neerlands gas uit eigen bodem, wat door Luns voor een habbekrats door Luns is verkocht aan Italië…..
   Hahaha, het Marshallplan, echt u bent zoooo dom! Dat zogenaamd gegeven geld heeft het Westen meer gekost dan men er ooit iets aan heeft gehad. Nee Truus, handen uit de mouwen en werken!

 10. Duke

  De uitslag van dat EU referendum negeren door Bakellende was al een EU staatsgreep. De referendumuitslag tegen Oekraine negeren door Pinokkio Rutte was de tweede EU staatsgreep, en het afschaffen van het referendum de derde EU staatsgreep.
  Weg met het landverradende partijkartel!

  1. poldi

   +++++

   1. Dik

    #stemzeweg

 11. poldi

  Neem nu de illegalen, die doen niets behalve hangen en hand ophouden. Ze huisvesten te midden van coffeeshops in de stad. Wat denkt de politiek dat er gaat gebeuren? Al die jonge mannen hebben geen toekomst, maar leegte en doelloosheid in het verschiet. En vooral, niets te verliezen. Anderen illegalen zoals Brazilianen en Filippijnen hoor en zie je niet, die werken en sparen voor hun toekomst. Totaal andere mentaliteit.

  Ik verwacht dat Amsterdam binnen een half jaar overspoelt wordt met uitgeprocedeerden uit heel Europa.

  1. TD

   Autochtonen nederlanders betalen belasting, werken,sparen,betalen maandelijks de hypotheek of de vette huur,krijgen vaak géén toeslagen omdat gezamelijk inkomen te hoog is!
   De import lui bewonen de sociale huurwoningen,strijken alle mogelijke sociale hulpmiddelen en toeslagen op omdat uitkering laag is,veel kindertoeslag want ze fokken als konijnen,statushouders krijgen € 10000 bij éérste huisvesting enz
   Overigens dekt autochtoon Nederland nog méér onkosten ,COA huisvesting, toekenningsprocedures asylzoekers,afgewezenen bed/bad/brood,de verdwenen illegalen in zwart circuit traceren,het kost inmens veel geld dit spelletje

  2. santiago

   Poldi. Weet je nu al wie de bezem door de NPO moet halen, anders schiet het niet op he. Hard schreeuwen is niet erg maar dan moet je wel met oplossingen komen.

  3. Raveltje

   Daar kon je best eens gelijk in krijgen

 12. DeBruijn

  Nederlanders zijn daar veel te mak voor, dat zie je al 100 jaar, altijd maar denken dat wij neutraal kunnen blijven en ‘men’ ons niet aanvalt.

  Maar de bevolking klaagt wel, maar dat is ook het enige. Niemand gaat de straat op, op een hele enkeling na en die wordt weggekeken als gekkie.

  Wij Nederlanders zijn slap.

 13. Eric 1

  Nog die burger oorlog komen in Nederland of Europa kunnen wij wel de boel is schoon vegen. Rotte appels uit de samenleving halen. De linkse zullen het dan gaan berouwen die zijn de schuldigen aan alles de problemen weg kijken.

 14. Gewoonomdathetkan

  Aytas .
  Ga hulp zoeken want je bent ziek in je hoofd

  1. Van Havezaat

   Ik kan me daar wel in vinden.

  2. fockingworst

   @aytas is een trol nick van de huistrol

   1. Vit

    Die ehhh overslaan is goed voor je gezondheid.

    1. Vit

     Btw, ook zij mag haar mening verkondigen maar ik pas ervoor om het te lezen.

     1. Dik

      @Vit: Ik heb het opgenomen in m’n script, dan lees je het sowieso niet. 🙂

 15. PMG

  Ja, onvoorstelbaar maar dat was failliet van banken ook. Mijn voorspelling lijkt helaas uit te komen, we staan aan het begin van een burgeroorlog tegen de overheid overal in Europa maar ook in de komkommerrepubliek.
  Het koningshuis mag van mij ook wel opstappen, die laten helemaal niets van zich horen (behalve Bilderberg dan hè, tenslotte grootaandeelhouders van Shell, al doet WA voorkomen van niet)

  1. Rien Noppen

   “we staan aan het begin van een burgeroorlog tegen de overheid overal in Europa maar ook in de komkommerrepubliek.”

   Moet dat blijken uit het enorme succes van de Gele Hesjes?

   1. edoc431

    Wm flikker op hier ook jij komt aan de beurt

 16. Van Havezaat

  Het is toch alles nogal eenvoudig, naar mijn mening.
  De beslissingslagen van o.a. het nederlandse agglomeraat, vroeger geheten “Nederland”, liggen nu geheel bij het “dictatoriale Brusselse Geweld”, de EU genaamd.

  Een elitair groepje heeft vermoedelijk bij een diner met elkaar gesproken en besloten zich te verenigen als een nieuwe starters van een nieuw bedrijf met de naam EU, hebben wat kapitaal op een gezamenlijke bankrekening gestort en zijn na ruggespraak en afspraak met de “Achterban” begonnen 27 gemeenschapsleden te vertellen wat er moet gebeuren inclusief met een prijskaartje want de investering moet minstens drie maal terugkomen.
  Resumee: ongekozen commissie leden van het EU bedrijf regelen alles wat in 27 landen moet gaan gedaan worden. Belachelijk! Rede tot onvrede ontstaat.

  Mbt o.a het Verdrag van Lissabon heeft agglomeraat Nederland via een Referentie dit Verdrag duidelijk afgewezen. Hetzelfde resultaat inzake dit referendum gaf het ook in Frankrijk en Ierland. De mensen willen hun land, cultuur en alles wat daar bij behoord niet afgeven of overdragen aan een ongekozen en onbekende vereniging.
  De EU vereniging was het met de uitslagen niet eens en bepaalde, (na een herhaalde keuze/referendum, dat deze mensen geen idee hebben waarover gesproken werd.
  Het Lissabon Verdrag werd daarmee eenvoudig doorgedrukt. Basta!

  Als dan:
  Naast het toestaan van het gebruik van glyphosate en verplicht rechte bananen inclusief voorgegen maximale lengte heeft de grote Merkel en haar vereniging EU de wens geuit, de europese staten af te schaffen, de souvereiniteit op te heffen en de daarbij behorende culturen te annuleren (ausradieren).
  Hierop heeft onze held en “EU staatsman” de heer Juncker meer dan een toast uitgebracht: het moest dan maar eens gezegd zijn: de naties opheffen met duidelijk aanduiding richting Een Wereld Regering. De heer Fr. Zimmermans oorspronkelijk behorend tot het agglomeraat Nederland/landstreek Limburg is nu in zijn element.
  De afbraak van de europese naties kan zijn volle aanloop en uitvoering nemen.

  De mensen in dit Europa beginnen langzaam te beseffen wat de snode EU plannen inhouden en gaan zich hiertegen verzetten.
  Welke zot geeft nu zijn land weg aan de UN?
  De onvrede is geboren. Aanloop is BREXIT. gevolg: Er gaan meer leden uit de Unie uittreden .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.