Trump: ‘Ik ben bereid om de shutdown te beëindigen. Maar waar zijn de Democraten?’

Build that wall.

In Amerika én in Europa vinden de media het geweldig leuk om Donald Trump de schuld te geven van de zogenaamde ‘shutdown’ van de Amerikaanse overheid. Die ligt deels stil (je zou denken dat er helemaal niets gebeurt als je het mediakartel gelooft, maar dat is je reinste onzin, moet zelfs de Trump-hatende New York Times toegeven). Dat zou a) een gigantisch probleem zijn en b) eerst en vooral de schuld zijn van Trump.

Nou, vandaag maakt Trump maar weer eens duidelijk op Twitter dat dit je reinste onzin is. Hij wil, schrijft hij, de shutdown maar wat graag beëindigen. Het enige wat hij wil — eist — is dat Democraten hem in staat stellen om zijn belangrijkste verkiezingsbelofte in te lossen, namelijk het bouwen van een muur bij de Amerikaanse-Mexicaanse grens om illegale immigranten tegen te houden.

Als de Democraten het werkelijk zo vre-se-lijk vinden dat de overheid ‘stil’ ligt zouden ze natuurlijk hun uiterste best doen om een compromis te sluiten met Trump… en zelfs om hem gewoon toestemming te geven om de ‘muur’ (die op bepaalde plekken virtueel zal zijn, trouwens) te bouwen. Iedereen weet dat dit onderwerp van levensbelang is voor hem en zijn achterban. Als je de overheid gaande wilt houden zul je hem dus gewoon zijn zit moeten geven in dit opzicht — en dan kun je er op een ander gebied iets voor terug eisen.

En nee, dat Trump en zijn achterban die muur gebouwd willen zien is niet verwonderlijk. Dit soort statistieken zijn écht schokkend:

Trump heeft keer op keer laten zien dat hij de shutdown wil beëindigen… als hij zijn zin op dit gebied maar krijgt. Democraten kunnen dan wat hem betreft een paar van hún belangrijke hobby’s cadeau krijgen. Maar die muur moet er komen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

53 reacties

 1. Ritter

  Volgens een laatste peiling van Gallup vinden de meeste Amerikanen grens beveiliging een top issue.

  “President Trump is far from alone in his determination to secure our borders — according to a recent Gallup poll, Americans view immigration as the second-biggest problem facing the country today.

  That’s bad news for the Democrat Party, which is hellbent on opposing the president’s efforts to fix our broken immigration system, especially the border wall he needs in order to get illegal immigration under control.”

  Dus Trump heeft wat dit issue betreft de meeste Amerikanen achter zich. Trump heeft veiligheid aan de grens beloofd en hij komt zijn verkiezingsbelofte na zoals hij ook andere belofte nakomt.

  Maar de Democraten weigeren de grens te beveiligingen en vinden kennelijk de rechten van illegalen belangrijker dan de veiligheid van de Amerikaanse burger.

  Nog niet zo lang geleden wilden de Democraten ook een muur ( op video te zien). Maar nu Trump een muur wil om de illegale massa migratie tegen te houden zijn de Democraten tegen zo’n muur. Waarschijnlijk ook omdat de basis van de Democraten sterk is geradicaliseerd en het alleen maar over “impeachtment” hebben.

  Dus hun haat voor Trump is groter dan hun zorgen voor de veiligheid van de Amerikaanse burger.

  1. Troelstra

   Is hoogverraad niet strafbaar? Wel, dan zijn er een hoop LibDems rijp voor de gevangenis.

  2. Beukman

   Dus Trump heeft wat dit issue betreft de meeste Amerikanen achter zich. Trump heeft veiligheid aan de grens beloofd en hij komt zijn verkiezingsbelofte na zoals hij ook andere belofte nakomt.

   Allereerst: Trump heeft ruim twee jaar geleden beloofd dat hij de Mexicanen gaat laten opdraaien voor de kosten van de muur. Hoeveel is die verkiezingsbelofte waard?

   Verder: inderdaad vinden Americanen veiligheid aan de grens belangrijk.
   Die veiligheid kan ook op een andere manier. In een grote enquete heeft de grenspolitie gevraagd om meer technologie en meer mensen; minder dan 1 procent vroeg om een muur.

   Verder: de meeste ongedocumenteerde illegalen zijn niet stiekem de grens overgeglipt, maar hebben keurig een visum aangevraagd, waarop ze vervolgens na het verlopen ervan zijn gebleven. Zulke mensen hou je niet tegen met een muur.

   Links en rechts valt het steeds meer mensen op dat Donald een ongezonde obsessie heeft met verkiezingsbeloftes. Zouden die mensen wellicht gewoon gelijk hebben?

   1. Duke

    Mexico kan achteraf betalen en niet in een keer. Die verkiezingsbelofte kan dus later worden ingelost.

 2. Rien Noppen

  Die muur is een absurd idee dat geen enkel probleem oplost. Clown Trump wil dit waanidee doordrukken omdat hij het nu eenmaal in zijn krankzinnige verkiezingscampagne aan zijn achterban heeft beloofd en hij vreest dat hij ‘looks bad’ als hij die niet niet nakomt.

  De Democraten laten zich niet chanteren in dit spelletje en verdienen daarvoor respect.

  1. Bosche draak

   Het enige absurde is dat u nog echt denkt enig gewicht te hebben van uw woorden.
   Een gillende geit op het internet heeft nog meer inhoud.
   Moet je maar eens vragen hoe goed een muur werkt in China ten tijde van de Mongoolse horde.
   Of hoe goed een muur werkt voor het vaticaan.
   En weet u wat? Elk huis heeft wel 4 muren, en werken dat dat doet!

   1. Troelstra

    Hongarije heeft het aan de grens ook goed gedaan. Van al dat zwerfvuil hebben ze nu geen last meer. Done the good job!

 3. Tante Sidonia

  Rien Noppen
  Even voor alle reageerders:
  Rien betekent: NIETS/WAARDELOOS
  Noppen: UITPLUIZEN
  Kortom:
  Rien Noppen is bezig eigen zijn onzin uit te pluizen.
  Volgens Freud opsluiten!!!

  1. TD

   T Sidonia:
   ++++

  2. Spaanse kok

   Aldus sprak tante Sidonia, de allerlelijkste verzonnen vrouw.

   1. sonar

    Nee dan zal jij van enige schoonheid zijn Spaans pepertje,de spiegel valt in stukjes uiteen .

    1. Spaanse kok

     Hij is weer loeischerp.
     Er is werkelijk niemand die u verbaal de baas is.
     Gij zijt de Trump onder de reageerders.

 4. Ritter

  De Border Patrol en anderen die bij de beveiliging van de grens zijn betrokken steunen Trump. Ook gisteren weer hebben ze zich achter Trump opgesteld.

  Maar de Democraten weigeren te luisteren naar deze “praktijk” mensen.

  In de begroting van de Democraten word weer veel geld besteed aan het buitenland (ontwikkelingshulp) . Maar 5 miljard kan er niet vanaf voor de beveiliging van de grens.

  Dit zal bij de volgende presidents verkiezingen hun opbreken.

  Gisteren weer zeer goede economische cijfers voor Trump. Maar je zal de media in Nederland er niet over horen. Die hebben het liever over allerlei roddels over Trump.

  “Manufacturing industry posts biggest annual job gain in 20 years

  The manufacturing industry posted net job gains of 284,000 over 2018, capping its best calendar year since 1997.

  A priority for President Donald Trump, manufacturing saw marked hiring in December with an additional 32,000 jobs. Most of the gains occurred in blue-collar durable goods manufacturing, with growth in fabricated metals and computer and electronic products, the Labor Department said in its release”

 5. Ritter

  Op dit moment is er een grote crisis aan de gang bij de grens.

  Er is weer een zoveelste karavaan vanuit Hondarus gestart; georganiseerd door “open grens” activisten.

  Als die muur er niet komt en de wet niet word veranderd ( b.v “brith right”) dan loopt het totaal uit de hand bij de grens.

  Want zolang de illegalen denken dat de grens poreus is en de wetten in de VS in hun voordeel werken zullen ze massaal blijven komen en kinderen blijven gebruiken om illegale de VS binnen te komen.

  Het is vooral door druk uit de extreem linkse hoek van de Democratische partij dat de Democratische leiding weigert hun gezonde verstand te gebruiken en meewerken aan het beveiligen van de grens.

 6. Spaanse kok

  Hoe zouden redactie en reageerders het vinden als Rutte zo zou handelen om die duizend euro verkiezingsbelofte na te komen?
  Zou Rutte hier ook op het schild gehesen worden.

  1. Bosche draak

   Zelfs dan niet, liegbeest Rutte heeft te vaak z’n woord gebroken.
   En pasen & pinksteren valt nog eerder op een dag dan dat Rutjeknor zoiets zou doen…

 7. Tante Sidonia

  Een man een man, een woord een woord!!!
  Dat is Trump!!!
  Maakt zijn beloftes WAAR!
  Waar vind je deze mannen/vrouwen in Nederland?
  Yassertje Klaver, Jetten, Asscher, en dat soort op burgers neerkijkende ???
  In Nederland: slappe op de knie liggende voor Moslims, dolgedraaide klimaat waanzinnigen met een uitstekende kennis van burgers uitknijpen (belastingen, etc,.)

  1. victus

   Trump laat door dit soort figuren niet eens zijn pantoffels en koffie halen.

  2. Lugar

   “(…) dolgedraaide klimaat waanzinnigen…”

   Trump doet inderdaad niet mee, hij begrijpt dat wel.

 8. victus

  Dat Trump geen angstige draaikont en slappeling is, baart veel invloedrijke mensen die dat wel zijn zorgen. Ook veel Hollandse opinie-zwetsers hebben daar een mening over vanuit hun safe spaces. Tot op het onbeschofte af lekker stoere kritiek leveren. Wat een gotspe.

  1. Lugar

   Een politicus die doet wat hij zegt, het komt niet vaak voor, meestal is het andersom.

   #rutte

   1. Beukman

    Welnee. Die muur staat er nog niet, en bovendien had Donald gezegd dat de Mexicanen hem zouden gaan betalen. Het lijkt erop dat hij de rekening nu liever op het bordje van zijn eigen volk legt.

 9. Spaanse kok

  Een man, een Mexicaan, een woord, een betaling.

 10. Beukman

  Als de Democraten het werkelijk zo vre-se-lijk vinden dat de overheid ‘stil’ ligt zouden ze natuurlijk hun uiterste best doen om een compromis te sluiten met Trump…

  Dat hebben ze geprobeerd. Pelosi heeft Donald dezer dagen in de achterkamers voorgesteld om de overheid weer te openen en ondertussen te onderhandelen over die bloody wall. Dan kan iedereen weer aan het werk, gaat alles weer draaien, en krijgen werknemers weer hun salaris.
  Wat antwoordde Donald? “I would look foolish if I did that.”
  Als de president van America zó bang is voor gezichtsverlies dan dooft het licht, en zal hij maar moeten voelen.

  Overigens gaat Donald sowieso een verkiezingsbelofte breken. Hij beloofde het Americaanse volk destijds dat de Mexicanen zouden opdraaien voor de kosten van de muur die hij wilde bouwen.
  Daar horen we hem inmiddels niet meer over.

 11. TD

  Ik wens ook een muur aan de Italiaanse en Spaanse kustlijn daar waar fysieke bewaking slecht of niet mogelijk is,om verder Trump’s voorbeeld te volgen door een strenge bewaking!
  Dat is volgens mij goedkoper dan geld te pompen naar Turkije,Marokko en Libië en alles dat toch doorkomt binnen te laten om heel hard te gaan zoeken ofdat er enkele échte vluchtelingen tussen die duizenden zitten,bovendien gaan de economische vluchtelingen en immigranten sowieso nóóit meer terug!
  In de ogen van Donald Trump en bijvoorbeeld John Kerry zijn de Europese regeringsleiders en de EU idioot bezig.

  1. Lugar

   “Ik wens ook een muur…”

   PVV of FVD stemmen, dat zijn EU-kritische partijen met ook voor de eigen grenzen van de natiestaat.

   1. Troelstra

    Doen!

  2. Tante Sidonia

   TD
   Gaat nooit gebeuren: een muur rond Europa?
   Dat willen de decadente melogame “Zonnekoningen/innen” in Brussel niet!
   En waarom niet? Geheim!
   Betekent dat zuipschuit Juncker en Komediant Franske Timmerfrans meer weten dan wat het “klootjesvolk en gepeupel” mogen weten!

   1. Raveltje

    Een muur om Nederland zou al een goed begin zijn
    Eerst eigen volk en migratie terugsturen weg met Islam

    1. Troelstra

     Doen!

    2. Julian

     Wat is nou eigenlijk eigen volk?

     1. Groeneveld

      Dat Juul geen hoogvlieger is, was al eerder geconstateerd. Maar wat denk je zelf Juul: wat kan er bedoeld worden met ‘eigen volk’? Denks ‘ns goed na.

  3. Aytas

   “Well the people held their breath when they heard about his death
   And everybody wondered why;
   It was the landlord and the soldiers that he hired
   That nailed Jesus Christ in the sky

   When the love of the poor shall one day turn to hate
   When the patience of the workers gives away
   “Would be better for you rich if you never had been born”
   So they laid Jesus Christ in his grave

   This song was written in New York City
   Of rich men, preachers and slaves
   Yes, if Jesus was to preach like he preached in Galillee
   They would lay Jesus Christ in his grave”

 12. Meester Kong

  Tim de provocateur, alles voor de hits en de clicks.
  Diep triest..

  1. Meester Kong

   Gatsamme het is Mike, ach één pot nat.
   Verdomme Mike, vanmorgen werd de Postonline en GS genoemd.
   DDS heeft nog een lange weg te gaan……

 13. Troelstra

  We are working hard at the Border, but we need a WALL! In 2018, 1.7 million pounds of narcotics seized, 17,000 adults arrested with criminal records, and 6000 gang members, including MS-13, apprehended. A big Human Trafficking problem.

  En daarom: De muur moet komen.

 14. Ries

  Trump is een man met en van karakter . Dat kan ik van het slapjanussenfront oftwel de trollen niet zeggen.

 15. Troelstra

  Kinderen van illegalen zijn voor Amerika een hogere cumulerende kostenpost dan de kosten van het bouwen van de noodzakelijke muur. Waar wachten we nog op wat betreft de muur te bouwen?

  Shock report: US paying more for illegal immigrant births than Trump’s wall

  by Paul Bedard | October 09, 2018 05:47 AM

  Americans are paying more to cover the costs of illegal immigrants having children in the United States than Congress plans to give President Trump in border wall funding this year, according to an explosive new analysis of Census Bureau data.

  The new report reveals that women in the United States illegally had 297,000 children in 2014 at a cost of $2.4 billion.

  That is $800 million more than the Senate has approved for Trump’s border wall this year and enough to pay for the wall over 10 years.

  1. Troelstra

   The Center for Immigration Studies report also put a price on the likely Medicaid bill for childbirth and early care to illegal and legal immigrants combined, at $5.3 billion. That is one-fifth the total cost of building the border wall.

   A national debate over wall funding is set for after the election and could result in a partial government shutdown if Trump doesn’t get more than the Senate’s $1.6 billion.

   1. Troelstra

    Technically, illegal immigrants are not eligible for welfare services. But the report explained, “Medicaid will pay for a delivery in almost all cases if the mother is uninsured or has a low income, though some mothers without insurance may not even realize the program has paid health care providers. Illegal immigrants and most new legal immigrants are ineligible for Medicaid, but the program will still cover the cost of delivery and post-partum care for these mothers for at least a few months.”

    The Center, which conducts regular analysis of Census family data to determine the impact of legal and illegal immigration, said that overall in 2014 one in five births — 791,000 — in the United States was to an immigrant.

    “Our best estimate is that legal immigrants accounted for 12.4 percent — 494,000 — of all births, and illegal immigrants accounted for 7.5 percent, — 297,000,” said the report done by CIS Research Director Steven A. Camarota, Demographer Karen Zeigler and analyst Jason Richwine.

    They said that figures for subsequent years show little variation from 2014.

    The near 300,000 born to illegals is a population the size of Cincinnati.

    Camarota told Secrets, “Paying for so many births to immigrant mothers may make sense, but the large share who can’t provide for themselves without the help of American taxpayers raises the question of whether our current immigration system makes sense.”

    1. Troelstra

     He also questioned the ability of the new kids, citizens by birthright, to fold into American society. “The enormous number of births to legal and illegal immigrants in the United States may hinder assimilation as children from immigrant families in many parts of the country will largely interact only with each other,” he added.

     The numbers are stunning. Consider:

     The estimated 28,000 births to illegal immigrants in just the Los Angeles metro area is larger than the total number of births in 14 states and the District of Columbia.
     The states with the largest numbers of births to illegal immigrants are California with 65,000, Texas with 51,000, Florida with 16,000, Illinois with 14,000, Georgia with 13,000, New York with 12,000, and New Jersey and North Carolina with 11,000 each.
     Illegal immigrants account for more than one in seven births in the Los Angeles, Las Vegas, San Jose, Dallas, and Houston metro areas. Typically between two-thirds and three-fourths of these births are likely paid for by taxpayers.
     The state with the highest share of births to illegal immigrants is Nevada, at nearly one in six. Births to illegal immigrants account for one in seven births in California and Texas.

    2. Troelstra

     Bron: Washington Examiner

     Shock report: US paying more for illegal immigrant births than Trump’s wall

     1. Aytas

      Dat je dat soort geneuzel serieus neemt. Het is de VS die die landen in midden en zuid Amerika onleefbaar heeft gemaakt. Voor het westen geld geen straf, zij hebben zich wel het recht gegeven om anderen te straffen. Het is een dieptriest gegeven dat ‘rechts’ ons in, westerse burgers in slavernij gooit. Over 50 jaar gaan ze ‘rechts’ vervloeken.

     2. Groeneveld

      Aytas is niet alleen een Dunning-Kruger patient (ze mist het meta-cognitieve vermogen om te zien hoe stom ze is), daarbij is ze ook zwaar paranoia: ze leeft -in haar ogen- in een fascistische eindtijd. Het lijkt me een haast ondraaglijke last.

     3. Rien Noppen

      Probeer eens een inhoudelijke reactie, Groeneveld. Dit infantiele gescheld is zo gênant.

     4. Spaanse kok

      Vanaf voorjaar 2019 komt Groeneveld op de Duitse tv met een eigen show.
      Het wordt de tegenhanger van de Dr. Phil show.

     5. Groeneveld

      Rien Noppen, die zelf een zware Dunning-Kruger patient is (hij heeft het uitgevonden) springt voor een collegaatje op dezelfde gesloten afdeling in de bres. Soort zoekt soort, zo gaat het altijd.

     6. Lugar

      ‘Wie de trol voedt houdt hem in leven’
      ~Lugar~

     7. Spaanse kok

      “Wie anderen negeert, leidt een eenzaam leven ”
      Quote uit de nagelaten vertellingen van een Spaanse kok.

 16. wheelboy

  But CBS News polling from mid-November found that a majority — 59 percent of Americans — oppose building a wall along the U.S.-Mexico border. It’s a partisan issue, though. A large majority of Republicans support the wall — 79 percent. A majority of independents — 66 percent — oppose the wall, and 84 percent of Democrats are also against

 17. Pescador

  Hij is mede door de wil om die muur te plaatsen gekozen , dus behoort tie er nu ook te komen.
  Of trump een goede president is weet ik niet meestal hangt dat af van de mensen om hem heen, maar het siert hem dat hij zijn verkiezingsbelofte waar wil maken dat kon niet elke voorganger van hem zeggen.

 18. Rosasolis

  Het Congres heeft al gestemd voor Een oplossing: meer grens wacht, met veel militaire.
  Praktisch alle ministers en medewerkers in zowel het Congres als Senaat steunen dit plan van de regering. Zij zijn in de meerderheid. Alleen Trump aanhangers steunen hem.
  De economie van Amerika is niet meer zo stabiel, en er zijn veel begroting problemen.
  Ook veel werkloosheid, en zieke mensen die geen zorgverzekering meer hebben, en niet voor hun medicijnen of zorg kunnen betalen…Sinds dat Trump de Nationale Care Insurance heeft opgeheven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.