Turbofeminist Clarice Gagard gaat héél belangrijk doen als VN-Vrouwenvertegenwoordiger

Clarice Gargard, zo’n typische ‘vrouw-van-kleur-met-migratie-achtergrond’ die vooral overal racisme en seksisme in ziet, stapt op naar de VN in New York. Joop.nl interviewde haar en het is zwaar bedroevend en hilarisch tegelijk.

Die naam zegt u vaag vast wel iets, Clarice Gargard, dat was namelijk die zeikstraal bij de NRC die aangifte deed wegens haatberichten omdat ze een anti-Zwarte-Pieten-demonstratie bijwoonde. Dit was rond dezelfde tijd dat Seada Nourhussen (Trouw) zat te drammen over haar identiteit als zwarte vrouw en hoe die krant te blank was en haar te weinig in bescherming nam.

Ik vind het overigens geen zeikerds omdat ze zijn bedreigd, maar om het totale gebrek aan zelfreflectie en inschattingsvermogen waardoor in hun optiek alles maar seksisme en racisme is. Maar goed, Gargard goes to New York!

Ze gaat er heen als vrijwilliger en is ‘VN-Vrouwenvertegenwoordiger voor 2019’. Nederland is het enige land die dit doet, dus veel competitie was er al niet. Toch ‘een hele eer’, vindt ze zelf, maar wat gaat ze daar nou precies doen?

Ze erkent zelf dat de VN een bureaucratische hel is waar niemand eigenlijk staat te springen om de onzininitiatieven van een onbekende Nederlandse feminist zonder daadwerkelijke invloed, maar toch mag ze daar ‘informatie gaan verzamelen’ en ‘initiatieven opstarten’. Ze krijgt daarbij steun van wel zestig vrouwenorganisaties in Nederland en twee ministeries.

Ze weet echter nog niet goed wat ze wil want het probleem is nog véél groter dan we dachten! Lees maar mee:

Als je dan nog verder kijkt, naar armoede, seksueel en relationeel geweld, dan blijkt dat vrouwen en vrouwelijke personen buitenproportioneel getroffen worden. Ik weet dat veel mensen jeuk krijgen van het woord intersectionaliteit, maar het is gewoon zo dat alleenstaande moeders de armoedecijfers aanvoeren, terwijl als je dat gaat uitsplitsen naar etniciteit, je ziet dat vrouwen met een migrantenachtergrond binnen die groep het slechtste af zijn. Zij hebben de minste kans om aan de armoede te ontsnappen. Er is nog zo veel te winnen als het gaat om emancipatie, vooral op de kruispunten. Vaak worden alleen ‘vrouwen’ genoemd, maar er bestaan ook vrouwen met een beperking, moslimvrouwen, vrouwen van kleur, transvrouwen, lesbische vrouwen.

Dat wordt natuurlijk weer een gevalletje ‘aandacht vragen voor [specifieke doelgroep]’ want ja, alleenstaande moeders met een uitkering, lesbische vrouwen en (besneden) moslimvrouwen hebben allemaal onze aandacht nodig!

Ik wil me focussen op de zichtbaarheid en invloed van vrouwen, vanuit een intersectioneel perspectief. (…) Je kunt problemen namelijk niet oplossen als je de mensen waarover het gaat niet kunt zien. Daarom zal ik dit jaar, (…), een aantal projecten lanceren gericht op vrouwen in media. Zowel in beeld, als buiten beeld. Denk daarbij aan vrouwen die aan het woord komen op radio en tv, maar ook aan mediamakers en bijvoorbeeld bestuurders van omroepen en uitgeverijen.

Meer minderheden op televisie! Precies wat ze nodig hebben!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Rien Noppen

  Sterke vrouwen wekken op DDS veel woede op en die woede zwelt aan tot hysterie als die vrouw ook nog een kleurtje heeft.

  Ik vind dat altijd nogal gênant om te lezen.

  1. Groeneveld

   Kwekt Nopjes voor er nog een andere reactie geplaatst is. Wat is het toch een idioot.

   1. Rien Noppen

    Ik doelde op het artikel zelf, Groeneveld.

   2. Meester Kong

    @Groeneveld je kunt niet ontkennen dat @Noppen altijd inhoudelijk reaguurt.
    Wij @Groeneveld en Meester Kong doen dat te weinig 🙂

    1. Groeneveld

     Kong: ‘altijd’? Dat is onzin. Heel vaak speelt Noppen op de M/V om diegene te kaken te zetten, te vernederen of te kleineren. Dat doet hij vaker dan een inhoudelijke reactie afgeven.

     1. Lugar

      @Greenfield: Je voert de trol en zijn na-aper.

     2. Rien Noppen

      Nee, Groeneveld, mijn reactie was wel degelijk inhoudelijk en ook zo bedoeld.
      Het is een vast patroon op DDS om mondige vrouwen in het algemeen en donkere vrouwen in het bijzonder te demoniseren en niet vaak op een hysterisch agressieve manier.
      De weerzinwekkende agressie jegens Sylvana Simons is daar een pijnlijk voorbeeld van.

      Je hoeft het niet met me eens te zijn en je mag ook vinden dat de demonisering van zwarte vrouwen nuttig en nodig is maar dat zou je dan beter gemotiveerd kunnen aangeven.

  2. Bosche draak

   Wij vinden het ook genant om jou te lezen.
   En je kan wel zo progressief gaan zitten doen, maar een blik van jou maakt van een baarmoeder een woestenij.
   Ze zullen je nooit willen want je bent een wezel.

  3. Duke

   Wie tegen Zwarte Piet is en overal racisme in ziet is mentaal erg zwak. Jij zegt dat ze sterk is, dus doet ze aan gewichtheffen?

 2. Ad Infinitum

  Natuurlijk krijg je de gemiddelde reaguurder op de kast met zo’ n naam. Ma Flodder zou beter scoren. Het type Marine Le Pen heeft een betere fitting.

 3. Gerlos

  Wordt heel gezillig daar bij de VN, de veel gehoorde kreet gaat worden racisme en seksisme

 4. Floris

  “maar het is gewoon zo dat alleenstaande moeders de armoedecijfers aanvoeren, terwijl als je dat gaat uitsplitsen naar etniciteit, je ziet dat vrouwen met een migrantenachtergrond binnen die groep het slechtste af zijn.”
  ——————————————————————————–
  Dat klopt. Oorzaak? Althans voor een deel van de vrouwen met een “migratieachtergrond.

  We citeren het orakel en ervaringsdeskundige Sylvana Simons:

  “Als je op zwarte mannen valt, heb je echt een probleem’, zegt Simons. Vrouwen, wit en zwart, die op zwarte mannen vallen, zijn vaak alleen en lopen tegen dezelfde dingen aan. Ontrouw, onbetrouwbaarheid, het onvermogen van die mannen om over gevoelens te praten”.

  Waar komt dat gedrag vandaan?

  “Uit onze geschiedenis. In de Surinaamse cultuur is het heel normaal dat je als vrouw je kinderen helemaal alleen opvoedt en ook nog werkt. Dat gaat al eeuwen zo. Het is niet vreemd als iemand vraagt: zie je de vader nog?”

 5. TD

  VN Vrouwenvertegenwoordiger!
  “alleenstaande moeders met een uitkering, lesbische vrouwen en (besneden) moslimvrouwen hebben allemaal onze aandacht nodig!”

  Gaat er ook een VN Mannenvertegenwoordiger?
  Te hoge alimentatie betalende mannen,mannen met een beperking,besneden mannen,homoseksuele mannen,zwartepieten hebben óók onze aandacht nodig

 6. HendrikJan

  Ik zie in haar wel een ideale partner voor Rutte.

 7. Arie B

  Bestaat dat instituut nog? Tsjonge..

 8. TD

  Ik heb helemaal niets tegen gekleurde vrouwen!
  Maar voor de functie VN Vrouwenvertegenwoordiger zie ik graag een mooie blanke Nederlandse vrouw,je wilt tenslotte in het buitenland wel waarhebben dat Nederland feitelijk een blank land is! Gewoon cultureel gezien!

 9. Bosche draak

  60 organisaties alleen al in Nederland?
  Hoe omslachtig werken die dames wel niet dat ze in dit ukke pukke landje gewoon 60 organisaties nodig hebben!!
  Om over de organisaties maar te zwijgen, goedendag zeg.
  Durf ik te vragen naar het aantal organisaties voor mannen of kinderen of dieren.
  60!!
  FUCKING ZESTIG!!!!?

  1. HendrikJan

   Geschatte kosten voor de belastingbetaler, tussen de 6 en de 10 Miljoen Euro.
   Plus een Miljoentje of 4 van de Postcode loterij, wie wil er zo geen organisatie bevrouwen.

  2. Arie B

   En reken maar dat ze allemaal een zware zak (geld) krijgen van de roverheden (plaatselijk, provinciaal en landelijk).

 10. Aytas

  Goh wout wat is het toch een drama als mensen op gelijke kansen voor iedereen willen inzetten. Wat je dan met die kansen doet is aan jou. Ik hoop alleen dat ze ook bereid is om naar de rol van de mensen zelf in achtergestelde positie te kijken, daar gaat ook genoeg mis en daar zit het probleem wat ik met de genoemde dames heb. Niet alles komt door white privilege.

  Jouw reactie op haar is van hetzelfde niveau, direct in de verdediging. White privilege bestaat niet, wat natuurlijk grote onzin is.

  1. Duke

   Zeer juist, white privilege bestaat niet. Zeggen dat het bestaat is onzin.

   1. Aytas

    Jawel joh, dat bestaat wel degelijk.

    1. Duke

     Onzin.

     1. Bosche draak

      Alleen rascisten geloven in privileges gebaseerd op huidskleur, want rascisten zijn de enige die niet verder kijken dan kleur…

 11. BB

  Het gaat hier om een theorie die niet omstreden is.
  Lijkt me niet de bedoelen om dat in media neer te zetten alsof het zeker is dat die theorie klopt.

 12. TD

  Als een egocentrische vrouw veel in de aandacht is,getint en feministisch raaskalt over discriminatie,waarom is ze dan meteen een “sterke vrouw” althans in de ogen van sommige reaguurders ze bedoelen waarschijnlijk dat men geilt op dat soort dames.

 13. Christina

  In dat hele rijtje komt niet een blanke vrouw erin te staan, alleen weer migranten en gekleurden, komt het misschien omdat de blanke vrouw wel de pil slikt of alleen vrijt met een condoom?
  Of ze zijn sowieso slimmer…?

  1. TD

   Christina:
   Ik heb geen idee,ergens moet een keuze traject zijn waar dat bepaalt wordt.
   Persoonlijk heb ik niets tegen donkere vrouwen of mannen in het algemeen,maar ik vind indien Nederland op enigerlei wijze vertegenwoordigt moet worden het wel een blanke vrouw moet zijn,dat is niet racistisch omdat we van origin een blank volk zijn!

 14. Original NL

  Quote….maar het is gewoon zo dat alleenstaande moeders de armoedecijfers aanvoeren……..
  Tja..vooral zwarte mannen hebben in de usa er een handje van na de zaadlozing met de noorderzon te vertrekken..een eigenschap die zwarte mannen wereldwijd met elkaar delen…
  Nog maar te zwijgen over het verstandelijke vermogen van de zwarte vrouwen die vaak met kinderen van verschillende mannen blijven zitten…
  Maar gelukkig is ook dit de schuld van de “witte” man!

 15. Rud56

  Inderdaad Wout, het ontbreekt die zwarten volledig aan zelfrelfectie en inschattingsvermogen. Net zoals @Duke hier stelt: mentaal zwak!

  Of? SS stelt dat zwarte mannen ontrouw zijn en graag hun leuter in elke zwarte doos stoppen met alle gevolgen van dien!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.