Zonder schaamte: Koninklijke familie verkoopt Nederlandse kunstschatten aan hoogste bieder

De Koninklijke familie is weer in opspraak geraakt vanwege de schaamteloze verkoop van Nederlandse kunstschatten aan de hoogste bieder. Het gaat onder meer om een schilderij van meester Peter Paul Rubens, bekend van de ‘Rubensvrouwen’. U weet wel, die blonde, curvy dames. Volgens Jos Heymans van RTL Nieuws zou de verkoper prinses Christina zijn. Zij is de jongste zus van prinses Beatrix. In plaats van te denken aan de Nederlandse musea, die zeker zitten te wachten op pronkstukken, worden de kunstschatten verkoopt aan de hoogste bieder.

En dat terwijl de Koninklijke familie er toch best warmpjes bij zit. Maar dat maakt niet uit, deze dynastie is anders dan de anderen. Zo heeft Christina een handig postvakje op Guernsey waarmee ze belastingen ontwijkt. Belastingbaron Mark Rutte heeft het daar nooit over, maar verdedigde wel de kunstveiling van de Oranjes. D66 deed haar ‘republikeinse reflex’ en vroeg Rutte of de stukken niet aan Nederlandse entiteiten verkocht kon worden zodat de artefacten hier kunnen blijven. Rutte gaf daar geen gehoor aan.

Minister van Engelshoven (D66), verantwoordelijk voor de portefeuille cultuur, hield zich bij de feiten: “Het betreft hier een kunstwerk dat eigendom is van de koninklijke familie en derhalve privé-eigendom. Het is aan de particuliere eigenaar om te bepalen of, en op welke wijze, een kunstwerk wordt verkocht.” Nu is het inderdaad waar dat het gaat om eigendommen van Christina zelf, maar het is wel zuur als we de artefacten verliezen aan het buitenland want de Oranjes krijgen flinke subsidies van de Nederlandse burger.

Waarvoor die subsidies goed zijn blijft altijd vaag. Maar goed, iedereen zo zijn hobby en we willen de Orangisten natuurlijk niet hun jaarlijkse kwijlfeestje op Koningsdag ontzeggen. Volgens Heymans van RTL Nieuws is de kunstveiling tekenend voor de modus operandi van de Oranje-dynastie: “Het is een familiekwaaltje. Bernhard junior, bezitter van honderden woningen in Amsterdam, heeft er geen moeite mee om landgenoten uit te melken. Naamgenoot-opa vulde als prins-gemaal zijn zakken bij Lockheed, tegen alle regels in.” 

En als er dan een invasie van vijandelijke troepen plaatsvindt dan vlucht de familie ‘gewoon’ naar het buitenland. Zo ziet u maar weer hoe de Oranjes denken over het Nederlandse belang en haar kunstschatten. Het maakt ze niet uit waar deze terechtkomen, als er maar flink poen wordt betaald. Jammerlijk.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

104 reacties

 1. DeBruijn

  Precies, Oranje boven? Geld is voor de Oranjes belangrijker dan vaderlandsliefde!

  Ook Willem-Alexander die boos werd omdat hij commentaar kreeg dat hij in Mozambique een woning in een kwetsbaar natuurgebied wilde laten bouwen.

  Of een boot koopt in de richting van een miljoen euro, waar hij 2x per jaar mee vaart en dat midden in de crisis, toen mensen aan de bedelstaf raakten.

  Zij staan te ver van het echte leven en boven het gewone volk. De koninklijke huizen in de wereld leven in een eigen wereld en zijn zelfs vaak bevriend met alleenheersers die hun volk onderdrukken, zoals koningshuizen in het Midden-Oosten.

  1. Rosasolis

   @DeBruijn. Je heb gedeeltelijk gelijk. Het moet afgelopen zijn met de rijke plannen en uitgaven van de koninklijke familie. Maar vroeger waren er 2 heldinnen die wel opkwamen voor de bevolking van Nederland: Koningin-moeder Emma, en daarna haar dochter Koningin Wilhelmina. Emma had veel interesse in de armoede van vele steden en dorpen. Vooral het lot van jonge meisjes. Omdat zij veel van mooie stoffen hield, heeft zij de textiel industrie in Nederland gesteund. Ook heeft Emma Nijverheids scholen voor getalenteerde jonge vrouwen opgebouwd, waarvan een aantal nog steeds bestaan, voor zowel vouwen als mannen. En dan haar dochter Wilhelmina. Over dit grote koningin moet ik niets aan jouw vertellen. Behalve twee dingen: ik heb al de radio oranje berichten van Wilhelmina in mijn bezit. En na het luisteren naar heb ik veel geleerd over Nederland en een zeer toegewijde, moedige koningin. Ook denk ik terug naar mijn oma Annie die mij op bezoek kreeg voordat ik naar Toronto ging voor verdere studie in mijn vaak muziek. Oma was er helemaal bij, en zij plaatste een grote ouderwetse theepot op haar gedekte ouderwetse mooie tafel. Met een schal van heerlijke zelfgebakken koekjes. Behalve het advies van oma, om uit te kijken naar de mannelijke wolven, had oma over twee grote helden: Churchill en Queen Wilhelmina van “The Netherlands”, zo het toen ging. Oma Annie was van Roemeense afkomst en mij kon helpen met problemen de Latijnse taal die ik die toen studeerde als onderdeel van mijn muziek onderwijs. Maar oma vertelde dat de Europese Unie de enige reder
   voor heel Europa is. Na mijn laatste gesprek met oma Annie heb ik haar wijsheid over genomen… Van een oude intelligente immigrante vrouw uit Roemenie die mij hielp het
   oude Latijns te begrepen. Maar nu naar onze tijd. Ik ben benieuwd naar wat Roemenie gaat doen als leidende land van de EU. Ik wens Roemenie, heel veel steun,
   en dat jullie weten dat er velen in Nederland jullie steunen als nieuwe leider van de
   EU congres.

   1. wheelboy

    Jou Wilhelmina had totaal niets geleerd van de 2e wereldoorlog . EN London was haar liever kwijt als rijk . Toen ze op brabantse grond landde was een van de eerste dingen die ze deed haar troon claimen . Na de oorlog toen indonesie onafhankelijkheid claimde van NL riep mevrouw het volgende Indie verloren rampspoed geboren . Zij en de toenmalige regering hadden niets geleerd van de 2e wereldoorlog . Het was maar goed dat de US dreigde de Marschall hulp in te trekken als NL Indonesie niet de onafhankelijkheid gunde .

 2. struisvogelpolitiek

  Vergaard van ons belastinggeld. De monarchie mag van mij worden afgeschaft. Veel te duur dat instituut, maar men zwaait liever met rood, wit, blauwe vlaggetjes op koningsdag. Dan zie je hoe onnozel men in Nederland is.

  1. Mart

   Een koning en huis dat zonder tegenstribbelen toestaat dat zijn ”overseeërs”(regering) zijn landje overheveld aan de NWO en islam,zie ik òòk niet erg zitten.Och het landje is eigenlijk nooit van hun geweest.Vooral niet na 1940.”Opgestaan is plaats vergaan”.Toch fijn in een Republiek te wonen,daar raak je opvreters makkelijker weer kwijt,en een realistische rechts denkende President is ook wel beter.Mart Brasil……Och het is overal een puinhoop.

 3. Aytas

  Weg met de koning weg met de regering weg met de natiestaat. Macht aan de arbeider eindig de onderdrukking door elite als rutte Obama Trump baudet marijnissen wilders. Natiestaat is onderdrukking.

  1. Duke

   De afschaffing van de monarchie is de eerste stap naar een islamitische republiek. Doe maar niet.

   1. Meester Kong

    @Duke – fake news

    1. Duke

     De stap van republiek naar islamitische republiek is niet zo heel erg groot. Je kan wel anders beweren door fake news te roepen, maar je zit er naast.

     1. Meriadoc Brandebok

      De Verenigde Staten en Frankrijk zijn een republiek en in beide landen zijn de presidenten niet in staat het land te verbinden en te verenigen (integendeel). De Duitse president is een lakei van Merkel. Een republiek is niet per se beter. Een monarchie heeft wel degelijk toegevoegde waarde aan de natie

     2. Aytas

      Welke toegevoegde waarde? Een goldigger als koningin en een stel uitbuiters dat uit erfopvolging een hoop geld kost.

     3. Meriadoc Brandebok

      Met betrekking tot de koning als persoon wordt zijn bijdrage aan de economie geroemd. Het Financieel Dagblad heeft dit uitvoerig berekent: de koning doet veel voor het MKB. Google maar even.

      Er is sprake van een zeer grote culturele waarde van het koningshuis, en daarnaast speelt de koning ook een verbindende rol. Een gekozen staatshoofd zou de culturele waarde noch de verbindende rol kunnen vervullen.

     4. Mart

      NIET als een Ultra rechtse President het stokje overneemt.

   2. tomygun

    Duke , persoonlijk hep ik ook niets tegen ze .
    Ik zou het wel aardiger vinden als zij wat meer
    hun mond open doen bij het zien hoe Nederland
    nu aangetast wordt door de gelukzoekers en links .

    1. Floris

     Vergeet dat maar. De Oranjes liggen in bed met links.

     1. Lugar

      “Vergeet dat maar. De Oranjes liggen in bed met links.”

      Die indruk heb ik ook Floris, vooral z’n moeder.

     2. Scarletti

      Beste Floris, dat terwijl zijn schoonvader in een kabinet zat dat placht linkse vlegels uit vliegtuigen te smijten

    2. Duke

     De koning is formeel onderdeel van elke Nederlandse regering maar staat feitelijk boven de politiek. Elke politieke uitlating kan een politieke regering in gevaar brengen en mogelijk ten val brengen en daardoor het land mogelijk schaden. Daarom laten ze dat achterwege.

     1. Floris

      Dat is de theorie, ja.

      In de praktijk was het echter wel overduidelijk waar de politieke sympathieën van Beatrix en Claus lagen.

      Ik moest ervan over m’n nek.

      Koning Pils is gelukkig minder fanatiek dan z’n moeder. Dat is een klein plusje.

  2. marco1

   Power to the people. Yeahhhhh boyeee. Klinkt leuk maar lijkt me slecht idee.

 4. HendrikJan

  Vroeger wist men niet beter de Oranjes hoorde bij Nederland.
  Ze waren zo Nederlands.
  Fout.

  1. tomygun

   Vroeger yep is dat niet het zelfde als nu ?
   Vroeger met de gender neutrale vlag tegen de Witjes
   nu doen ze het zelfde tegen de witjes het kop afhakken
   doet de islam wel voor ze .

   1. Lugar

    @Tom: Ik heb inmiddels de hetero-vlag! Hij bestaat echt!

    1. tomygun

     +1 LOL

 5. leeuwvanvlaanderen

  Nederland en zijn (nog relatief jonge) koningshuis hebben een aparte verhouding.
  Een revolutie heeft in Nederland nooit plaatsgevonden; hoogstens een paar oproeren (rampjaar 1672). Ook de Franse revolutie is aan ons land voorbijgegaan; we hebben lijdzaam zitten wachten tot de Fransen ons kwamen “bevrijden”. Ook toen vluchtte de stadhouder (de vader onze koning Willem I) naar Engeland (!).
  Na het vertrek van de Fransen werd Europa opnieuw ingedeeld en was er behoefte aan een sterke bufferstaat tegen Frankrijk. Nederland en de toenmalige Oostenrijkse Nederlanden (België) werden samengevoegd en een oude bekende Oranje werd gevraagd koning te worden; dat was toen in de mode. Nederland werd voor het eerste een koninkrijk naar oud model; de feodale structuren lagen er nog grotendeels.
  In de 19e eeuw vonden in heel Europa revoluties plaats die tot veranderingen leidden richting onze huidige democratie; zelfs het gloednieuwe voor het eerst zelfstandige België liep wat dat betreft voorop op Nederland. Ook in Nederland kwamen verandering, maar veelal langzamer dan in de rest van Europa. Ook de feodale structuren bleven in stand. De eerste koning was feodaal maar een ondernemer, het toen achterlijke (noord) Nederland kwam langzaam vooruit, maar voor de zuidelijke Nederlanden (België) kwam tot grote bloei. Hij werd er vooral zelf ook niet slechter van. De basis voor het familiekapitaal van de Oranjes is toen gelegd.
  Wordt vervolgd.

  1. Scarletti

   Nederlanders zijn te laf voor een revolte. Daarom zie je hier ook geen serieuze gele hesjes protesten. Dat terwijl onze premier een grotere leugenaar is dan Macron

 6. Rien Noppen

  De traditie van het Koningshuis kan hier op weinig steun rekenen sinds populistisch rechts heeft afgesproken dat het Koningshuis hartikke links is.

  🙂

  1. Meester Kong

   De SGP aanhang op dit forum blijft het koningshuis trouw..

   1. Meriadoc Brandebok

    Als de koning jarig is zingen we in de kerk staanden het Wilhelmys het eerste en het zesde couplet.

  2. Arie B

   Hartstikke..

 7. Beukman

  Sinds wanneer interesseert het klootjesvolk zich voor kunst? Om precies te zijn voor Barokkunst uit een land dat tegenwoordig “België”wordt genoemd?

  Oja: sinds het kunst betreft in eigendom van ons linkse Koningshuis. Vertegenweuriger van de Elite.

  Heeft Geert al Kamervragen gesteld?

  1. Rien Noppen

   Tomygun, Lugar en Duke lijken me verfijnde kunstliefhebbers hoor, die wensen de etsen van Rubens uiteraard binnen onze grenzen te houden.

   🙂

   1. Beukman

    Nou vooruit, misschien kan de overheid hen subsidiëren bij de aanschaf van een Museumjaarkaart.

    1. Aytas

     Nog meer subsidie naar die lui. Toe nou.

   2. Duke

    Ik bepaal zelf wel wat ik wil en schrijf. Ik heb geen trol nodig om dat namens mij te doen. Terug in je hok!

    1. Lugar

     @Duke: De trol voeren zorgt voor reactie, het negeren van de trol geeft het beste resultaat.

     1. Spaanse kok

      Vandaar dat er op uw postings nauwelijks reacties volgen.

  2. Floris

   “Sinds wanneer interesseert het klootjesvolk zich voor kunst?”
   —————————————————————————
   Beukman voelt zich vér verheven boven het “klootjesvolk”.

   Uitgezonderd de moslims dan, die heeft hij heel hoog zitten.

   1. Rien Noppen

    Verheven of niet, het moet Floris toch ook verbazen dat mensen die zich geen reet interesseren voor beeldende kunst zich druk maken over deze kunstverkoop?

    Volgens mij gaat het betreffende reaguurders ook niet om kunst maar om het bashen van het Koningshuis, een eeuwenoude traditie die volgens dit volk toevallig wel bij het grof vuil mag.

  3. Rien Noppen

   Maar even serieus: ik vind het bijzonder onhandig van het Koningshuis dat ze dit doordrukken. Ik snap dat het privé-personen zijn die je op dit punt tot niets kunt verplichten maar qua imago komt dit wel zeer lullig over.

   1. Beukman

    Inderdaad: het is een imago-dingetje.
    Rijke Hollandse patsers verkopen aan de lopende band Belgische kunst de grens over, maar daarover maalt niemand.

    1. slayer

     maar die krijgen dan ook niet een paar ton per jaar uit de staatskas omdat ze bij een bepaalde familie horen.

 8. Lugar

  Je kunt voor- en je kunt tegenstander zijn. Neutraal zou ook nog kunnen.

  1. Eugenie de la Fleur

   Blabla bla

   1. Groeneveld

    Übertrol Eugenie: fap, fap, fap, fap.

    1. Rien Noppen

     Je gedraagt je als een vieze oude man, Groeneveld.

     Niet slim, je verliest zo elk respect.

  2. Floris

   @ Lugar: de Oranjes hebben het altijd moeten hebben van steun uit rechtse en christelijke hoek. Diverse linkse partijen streefden naar een republiek en dat stond openlijk in hun partij-programma.

   Beatrix, of ze oprecht links was of het een act was laat ik in het midden, koos de weg van de minste weerstand en papte aan met links. Lees hiervoor: “Hoe Beatrix de Linkse Elite Paaide”.

   Dan zou ik me als rechtsmens of als rechts-christen behoorlijk in de zak gescheten voelen. Ik ben nooit koningsgezind geweest, maar als dat wel zo was geweest, dan was ik het sinds het verraad van Beatrix aan haar traditionele achterban wel geworden.

   1. Lugar

    “Lees hiervoor: “Hoe Beatrix de Linkse Elite Paaide”.”

    Ik heb een foto gezien van Beatrix en Ollongren, toen wist ik genoeg. D’66 is trouwens ultralinks.

    1. Spaanse kok

     De een leest , de ander kijkt liever plaatjes.

     1. tomygun

      Vroeger bij de kapper pakte ik altijd de lach
      de rest durfde dat niet maar ik ging breeduit
      plaatje kijken van tieten BB had wel leuke
      tietjes toen .

     2. Lugar

      @Tom: Sinds ik gestopt ben met het voeren van de trol is DDS een stuk leuker geworden.

     3. tomygun

      Ach Lugar het is net zo iets als een bezoek
      aan artis die beesten zitten ook de hele dag
      in hun hok,zo een beetje voeren maakt ze wakker.

     4. Lugar

      @Tom: Toch niet hoor, je hebt er alleen maar last van, ze zeiken de hele zooi onder en overal is hun sproeipoep te ruiken. Negeren is de oplossing, neem dat maar van mij aan.

 9. Lugar

  Ik ben groot voorstander van het koningshuis, leuke mensen ook. Hoe oranjeder hoe beter. Houzéé!

  1. Siemien

   Ik ook, niets mis mee..

   1. Lugar

    Met de heterovlag in top! 😛

    1. tomygun

     Nou ik twijfel of Clausparty house wel zo,n
     hetero was ,

  2. Raveltje

   Ik ben ook voor een koningshuis in Nederland. Het is alleen zo jammer dat
   Ze niet zoveel meer om Nederland geven. Alleen nog de bezuiniginsnota
   voorlezen. En de politiek doet de rest. Regeren ze eigenlijk nog?

 10. Gerlos

  Dit had niet mogen gebeuren en is een aanfluiting voor de oranjes deze gang van zaken, of zijn ze aan de bedelstaf veroordeeld

  1. tomygun

   Gerlos ,wat is kunst? voor de maker was het enkeld brood
   op de plank nu vreet ieder die de naam kunstenaar heeft
   uit de staats kas , ik vind het jammer dat veel van deze kunst
   gebouwen bezetten die 100 maal meer kunst zijn .

   1. Rien Noppen

    Tomygun is een echte kunstliefhebber, dat merk je direct.

    🙂

 11. Spaanse kok

  Op dit zogenaamde rechtse blog is geld net zo een vies woord geworden als op Joop.nl.
  Zowel reageerders als redacteuren kunnen zo naar Joop.nl overstappen.
  Indien het niet hun eigen geld is, gaan principes ineens boven geldelijk gewin.

  1. Meester Kong

   Tim kan ook zo aan de slag bij Story of Privé 🙂

   1. Spaanse kok

    Story en Privé lees ik nooit.
    Liggen in Spanje niet bij de kapper.
    Zijn dat dan ook van die citroenzure “kwaliteits”bladen?
    Wout en Teunis citeren weinig uit deze bladen, hun voorkeur ligt meer bij NRC, Volkskrant en NOS.

    1. tomygun

     SP kok ga jij nog naar de kapper?
     met die eene spriet op die biljard bal?

     1. Lugar

      @Tom: Als je SP voert blijft t’ie kopjes geven.

 12. Pescador

  Het koningshuis kan ook wel weg, daar hebben we helemaal niks aan, kost alleen maar handen vol geld. Ophoepelen die gasten, ze zijn van duitse bloed dus u kunt wel gaan.

 13. J.Rademaker

  Ca 41 miljoen per jaar kost het de juichende burger.
  Volkomen uit de tijd, maar wat extra inkomen is nooit weg.
  Vive la republique.

  1. Spaanse kok

   Gelukkig, u juicht niet.
   Kost het u ook niets.

 14. C.A.Barstow

  Ben nooit een Oranje fan geweest en na dit stuk hierboven gelezen te hebben heb ik nog minder redenen om een fan te worden.

 15. Tante Sidonia

  Koningshuizen goed.
  Tot 100 jaar geleden.
  Nu: overbodige folklore wat veel geld kost!
  Afschaffen en de alle verkregen, van het “klootjes volk en gepeupel”, schilderijen, juwelen en de hele rambam inleveren!

  1. marco1

   Ik miste u al een verrekte goed idee. Terug aan het volk. Hoe gaan we de schilderijen verdelen. Allemaal een stukje?

   1. Tante Sidonia

    marco1
    Inleveren en veilen. Niet door veilingmeester Pechthold!
    Opgebracht geld naar de, inmiddels, uitgebuite werkende belastingbetaler!
    In ieder geval NIET naar een of ander teveel gesubsidieerde linkse instelling!

    1. Spaanse kok

     DISCRIMINATIE !!!
     Ik werk niet maar betaal me blauw aan belasting.

     1. Tante Sidonia

      Spaanse kok

      Hoe doe je dat?
      Vertel je geheim: niet werken veel belasting betalen?!

     2. Spaanse kok

      @Tante
      Simpel:
      Leven lang hard werken, bedrijf opbouwen.
      Vervolgens de pensioengerechtigde leeftijd bereiken, bedrijf aan kinderen geven, om vervolgens in Nederland en Spanje onroerend goed belasting, vermogens belasting en inkomstenbelasting betalen.
      Dus graag die zilvergrijze Rolls Royce SUV voor mij reserveren.

    2. marco1

     Ja maar het juist zo schandalig dat het verkocht werd. En nu wilt u het verkopen wat zullen u mede reageerders daar wel niet van vinden. Laten we het op die Rolls Royse na gewoon aan musea schenken.

  2. Spaanse kok

   Bij de herverdeling van de Koninklijke goederen wil ik wel tijdelijk tot het klootjesvolk behoren.
   Graag kom ik in aanmerking van de zilvergrijze Rolls Royce SUV.
   Liefst met volle tank.
   Bedankt alvast namens een stukje van het volk.

   1. marco1

    Hahaha ja ho eens even die wilde ik al.

   2. Meriadoc Brandebok

    Links heeft de macht op het forum overgenomen. Er wordt een herverdeling van koninklijke goederen bepleit.

    Dat was weer even lol voor het slapengaan.

    1. Tante Sidonia

     Meriadoc Brandebok

     Ik ben meer rechts dan links.
     Maar het heeft niets met rechts of links te maken, betreffende koningshuis.
     Hoewel links altijd het zakkenvullende Koninklijke Huis heeft beschermd:
     Den Uyl met de Lockeed-affaire, Kok met Maxima en andere zaken!
     Wegwezen met die handel!
     Met de snelheid van het licht!

     1. Spaanse kok

      Zoals het een echte linksert betaamt is tante dol op andermans geld.

  3. Lugar

   “Tot 100 jaar geleden. Nu: overbodige folklore wat veel geld kost!”

   Exact hetzelfde geldt voor de oude politiek, die is met z’n 171 jaar (1848) al reeds vele jaren over de houdbaarheidsdatum.

   1. Spaanse kok

    En de oplossing is ?

 16. Bes Tolen

  Volgens de grondwet zijn er vrijstellingen wat erfenissen en schenkingen en rechten van overgang voor wat van de koning afkomt of diens bedoelde opvolger of voorganger of van de respectieve echtgenoten. Dat betekent dus hier in casu bezit waarover geen successierecht (heet nu erfbelasting) of schenkingsrecht is betaald. Basis dus een discriminatoire wetsbepaling. Jammer want dat mag je toch niet verwachten.
  Het lijkt mij, dat andere artikelen in de grondwet en andere wetten over discriminatie ook aan willekeur lijden. Met andere woorden: er deugt veel op dit gebied niet omdat politieke willekeur heerst. Zie hoe er met Wilders wordt omgegaan en hoe ook anderen mee daardoor geïntimideerd worden waardoor er geen eerlijke en open mogelijkheid is voor politieke partijvorming voor een groot deel van het volk. Dat is pas discriminatie.

 17. Bes Tolen

  Tomygun. Even lachen. Formaat BB stelt ook niks voor moet minstens DD zijn.

  1. tomygun

   Bes,ik heb grote handen zo wat daar in past is voor mij mooi
   ooit een bikini voor m,n ex gekocht toe kwam het op de maat
   van het topje aan yep daar ben ik niet in thuis maar de verkoopster
   zag er het zelfde uit als mijn ex dus ik vraag mag ik FF passen
   bij jou ? nee nee nee tja wel pas kamers maar geen pas dames .

 18. Hallozeg

  Op een kassa bon en een veiling van goederen groeit geen schaamhaar. Waarom hier over vallen terwijl al lang omschreven is dat het systeem in de wortels al verrot is in de boomstructuur, waarbij de massa, of kudde of roedel of hoe je dat wil definiëren verschilt natuurlijk al per laag, in de takken en de blaadjes de bewegingen volgt via beeldbuizen 2 dimensionaal recht de hersens in en daar ligt de stroom van informatie waarbij iedereen dus hier verbaal met 26 reeksen in letters kenbaar kunnen maken wat ze er van vinden.
  En zoeken en vinden hoort bij elkaar, en waarom zou je er op reageren alsof het een TARGET is, want de samenhang van dat alles is dan voor velen onzichtbaar.
  Dan is kapitein eenoog je baasje en ben je blind (zie het 1 dollar biljet) dus we gaan zo veel mogelijk in de wortels nu alle foute definities in de roots van die PREKERS IN DE REGIO is nu de MEDIA en Brussel en Den Haag zijn de BESTUURDERS, war de koning als functie heeft een aardige man te zijn en graag wil dat het met iedereen goed gaat.
  We zien hier elke dag dat niet helemaal GELUKT is, en dat kan je Willem als Mens niet verwijten.
  Wat we onszelf dan moeten verwijten komt dan wel van boven, als men leerde als Schapen God volgen tot Apen die geld volgen onder leiding van NERO en zijn symbolen ROOFDIEREN met het duimpje omhoog en omlaag per individu men meer volgt naar voldoening en dan strand.
  Omdat het Christendom de Mythe Serpent in de ROOTS bevat listig in sluw zich tussen al dat geweld van die roofdieren gedragsvormen die men dan kopieerde en dat geheel is over gebracht via Schrift in een 7000 jaar oud Anunnaki kartel waar de kabbala van het geld is omschreven in het bijbel deel Daniël
  Waarbij de kinderen in Amsterdam in het Hofnarretje dus dor deze BLINDHEID die er al was GESCHAPEN tot nu, we allen het hier kunnen zien en horen.
  Waarmee we dus de SLANG BIJ DE KOP hebben in het SCHRIFT, en niet met geweld.
  Dus de media kan hun Wilhelm Wundt Experimenten en hun Roman Polsanki psychologie met VOORDOEN HOE JE MOET ROOSTEREN EN RITUEEL KAN OFFEREN DIE SCHAPEN IN DAT WEILAND VAN DE PAUS gaan we niet meer accepteren.
  We zijn mensen, en als zelfs Mark Rutte de mein kampf regels al VOOR MOET LEZEN in 2010 en dat LACHEND doet is er iets mis ook met Mark Rutte.
  Dat klopt, ze hebben de BULLSHIT en STIERENSTRONT nog in hun OGEN zitten van Jan Harry Peter Potter Balkenende met zijn TOVERSTAFJE ff als de GARE LUCIFER voor NERO BUSH hier in Nederland de VOC SLAVERNIJ in te voeren en TOTAAL ARTIKEL 5 aan zijn LAARS LAPTE.
  Dus wat is een TRIASLEER mensen?
  Bent u wel op de hoogte hoe dit systeem niet werkt allemaal?
  Want er zijn een hele hoop mensen op deze manier via HERSENSPOELEN via de media op die MARKT VAN MARK RUTTE met zijn MALAFIDE KKK GEINTJES waarbij ze de opdracht hebben gekregen mensen TOT OP HET BOT TE VERNEDEREN zoals je ziet in het programma the ROAST, met de bedoeling je ZO GOEDKOOP MOGELIJK TE MAKEN ALS STUK VLEES, en je niet eens zien als een MENS.
  Dat zijn de CHRISTENEN, en wat was er met de ISLAM?
  Oh die zijn nu ook pentagram amerikanen en hadden THINK als CONCEPT genomen met die NEOCON VVD partij er bij, koekje er bij, sjiek en sjeik voor die altijd zo zachte en lieve ARIB, om het kleuterklasje van 5 jarige bulshit verkopers in het gesprek te leiden, als het schattige lieve schaapjes zijn.
  Uiteraard slaat dat nergens op als je daar eventjes bij stil staat een minuut of 6.
  Dus die STANISTEN MOETEN EENS EVEN EEN TOONTJE LAGER GAAN ZINGEN IN NEDERLAND TE BEGINNEN. Leuk he, die PONZI FRAUDE gaan wij niet accepteren.
  Adam Weishaupt heeft de DOLLAR in omloop gebracht maar dat is lang geleden en die leeft niet meer, en Gerrit Zalm Bracht de Euro mede in omloop, uiteraard doen ze dat niet in hun EENTJE,
  en die club die Adam Weishaupt had opgericht als Vrijmetselaar en bankier heet Illuminatie.
  Dat er bankiers als Karl Otto Koch SS commandant konden worden ligt dus bij de ROMEINEN, en dan de Joden, hun zonnekalender is 5778 jaar oud en hebben andere gschriften dan de Koran en de Bijbel, die later zijn ontstaan dan de Tenach en de Thora, waar die leer van de KABBALA van het geld aan ten grondslag ligt.
  Dus in naam van GELd hangen ze de satan uit die gare Christenen toch.
  Lucifer is het waxine lichtje die Berlsuconi naar zijn hoofd kreeg. Dus de media moet eens ff GOED LUISTEREN. Groetjes, simpel he? ff rekenen mensen.

  1. Rien Noppen

   “Wat we onszelf dan moeten verwijten komt dan wel van boven, als men leerde als Schapen God volgen tot Apen die geld volgen onder leiding van NERO en zijn symbolen ROOFDIEREN met het duimpje omhoog en omlaag per individu men meer volgt naar voldoening en dan strand.”

   Helder punt hoor.

   Maar nu is het wellicht tijd de dop weer op de jeneverfles te draaien.

   1. marco1

    Dan neem ik er gewoon nog 1 om uw buitengewoon grappige commentaar nog wat extra glans te geven. Met een lach naar bed , u krijgt het toch maar elke keer weer voor elkaar net een paar woorden.

   2. Mart

    Ha ha ha ha

 19. Lugar

  Trouwens, Willem gaat verhuizen.

  “Koning Willem-Alexander woont vanaf vandaag met zijn gezin in paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Het gezin is in de kerstvakantie verhuisd uit Villa Eikenhorst, waar het de afgelopen vijftien jaar heeft gewoond.

  Het paleis in Den Haag is de afgelopen drie jaar voor 63 miljoen euro verbouwd. Die verbouwing is nog niet helemaal klaar. Er moeten nog enkele ’afrondende werkzaamheden’ plaatsvinden die naar verwachting in het voorjaar klaar zijn, zo meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.”

  Bron: Telegraaf 13-01-2019

  1. Peter Loosduinen

   Tot 2014 woonde prinses Beatrix in Huis ten Bosch. Daarna volgde een grondige verbouwing, die ruim 63 miljoen euro heeft gekost – veel meer dan begroot.

   Het kost altijd veel meer ………………….

   1. Lugar

    @Peter: Zeker, maar er zijn van die dagen dat ik geen 63 miljoen op de bank heb.

 20. Roelette

  ‘Prinses’ Christina-Marijke: multi, multimillionair en toch geen dag gewerkt en / of ooit een kwartje belasting betaald! Haar wiegie was beslist géén stijfselkissie……Noblesse Oblige? me reet!

 21. Rosasolis

  Ik herinner dit oude gedicht van William Blake uit mijn kindertijd:
  Every morn and every night,
  Some are born in great delight.
  Some are born in great delight.
  Some are born in endless night.
  En er was ook een bekende Amerikaanse liedje gedurende jaren van armoede in in dit land: “Ain’t we got fun” Waarvan de kern van dit bekende lied ging over armoede:
  “tax-collector is getting closer,” en “the rich get rich and the poor get poorer”!
  Blijkbaar kunnen de rijken niet leven zonder hun rijkdomen. Oude kunst behoort niet verkocht te worden. Overal in dit land zijn er prachtige museums, die allerlei prachtige kunst voorwerpen tonen. Altijd voor de hele bevolking, en toeristen leerzaam. Ieder zaterdag ochtend is een uitgebreide museum rubriek op radio 4. Met ergens een belangrijke, nieuwe tentoonstelling. Gisteren was een leuke gesprek met een medewerker van de Mesdag museum in Den Haag, die een nieuwe tentoonstelling heeft over het onderwerp: storm in de 19de eeuw. Waarom doet prinses Christina niet een fijne daad, en doneer haar kunst bezitten aan een aantal Nederlandse museums.
  Of als zij wil van haar collectie af zijn, ga naar een bekende veiling, en verkoop die verzameling voor een goede Nederlandse doel, zoals bijv. De Hartstichting, of de
  Kanker Fonds. Financiele steun voor gezondheid’s stichtingen zijn nog steeds zeer
  belangrijk in ons land. Ik was zeer onder de indruk van een 12 jaar jongen die twee weken geleden, op Een dag piano ging spelen op alle stations om geld te verzamelen voor de Diabetes Fonds, omdat zijn zusje lijdt onder dit ziekte. Hij had een potje op de
  piano’s gezet, waarbij de forensen wat klein geld kon doneren. Dit jongen heeft meer dan 50,000 euro verzameld, die hij meteen naar onze Diabetes Stichting heeft overgemaakt.

 22. Niet L niet R

  Zijn wij al de grootste graaier Bernard al vergeten?
  Hij heeft een naam genoot die er ook wat van kan!
  Maar toch liever deze familie, dan een MACON!

  1. Marija

   Nee die zijn we niet vergeten.
   En die niet zo konklijk gedragende familie mag zich doodschamen, maar die zijn dat station ver gepasseerd.
   Kunstschatten verkregen met geld uit de staatskas van toentertijd, kunnen toch nooit eigendom worden maar hebben het zich toegeëigend.
   Maar bij alle verkeerde dingen die er in dit land gebeuren kan ik me daar niet meer druk om maken.

   1. Marija

    Hoor net bij Jinek dat Christina geen lid is van het kon.huis, wat doet zij dan in godsnaam met die kunstschatten die niet doorn haar zijngekocht en betaald. PURE DIEFSTAL.

    1. Lugar

     @Marija: Misschien is ze geen lid maar ze is natuurlijk wel lid.

    2. flessenpost

     Die griet is zo blind als een mol, wat doet zij Überhaupt met die kunstschatten?

 23. Ome Wim

  Zolang de Nederlandse burgers nog kwijlend met rare hoedjes en vlagjes staan te zwaaien naar een stel uitvreters die niets toevoegen aan de Nederlands staat en in een operette-pak behangen met medailles onze premier napraten en hun hand op kunnen houden voor gratis geld veranderd er niets.

 24. Anders55

  ik weet nog dat mijn grootmoeder altijd zei;
  ” wie veel geld heeft is nooit tevreden, en die wil steeds meer en meer” dit is weer eens een bewijs??
  geld in overvloed binnen deze familie,maar blijkbaar kan en moet er nog meer bij!!!
  zelf eens iets betalen uit je eigen zak kennen zij niet; maar de vele subsidie’s wel; denk alleen maar eens aan het onderhoud van het ” bootje” van Beatrix; zelf betalen voor het onderhoud; echt niet!!! dat gebeurd op kosten van de gewone man!!!
  een schande vind ik het; en hoezo ” onze” Oranjes??

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.