Charles Groenhuijsen gaat dapper door met verspreiden anti-Trump propaganda: kijk naar zijn vrienden!

“En Trump wist van niks?”

In Amerika zijn Democraten en hun vrienden in het ministerie van Justitie nu al zo’n twee jaar bezig met een groots onderzoek naar de handel en wandel van Donald Trump. De man die de presidentsverkiezingen won zou immers ‘samengewerkt’ hebben met Rusland.

Na die vele maanden van onderzoek is er nog geen enkel bewijs gevonden voor die stelling. Ja, een paar van zijn oude medewerkers en / of adviseurs zijn opgepakt (en vervolgd), maar dat komt eerst en vooral door a) dingen die ze deden voor de verkiezingen en b) omdat ze ‘gelogen’ zouden hebben tegen de onderzoekers; niet omdat ze daadwerkelijk iets fouts gedaan hebben tijdens de campagne. Als een man als Michael Flynn, bijvoorbeeld, eerlijk was geweest, was er niets aan de hand voor hem. En ja, datzelfde lijkt te gelden voor Roger Stone.

Helaas weerhoudt dat linkse Trumphaters er niet van om de juridische problemen van dat soort figuren tegen Trump te gebruiken. Zo ook Charles Groenhuijsen, de voormalige Amerika-correspondent van de NOS:

Het ergste is dat Charles best weet dat het allemaal veel genuanceerder ligt. Dat interesseert hem alleen niks. Meneer heeft gewoon een hekel aan Trump, en dus moet die het steeds ontgelden.

Op zich is dat wel een beetje merkwaardig. Wie hoopt hij te beïnvloeden met zijn anti-Trump propaganda? De Nederlandse kiezer? Hartstikke leuk, maar die mag niet stemmen in Amerika. Want Charles daar aan heeft ontgaat mij dan ook.

Of zou het hem erom gaan dat hij de hele ‘populistische beweging’ in diskrediet wil brengen?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. santiago

  Charles is een smerige glijer, een nagemaakte slijmbal zonder inhoud, maar wordt door de msm als spreekbuis gebruikt.
  Absolute lul.

  1. santiago

   Plaats hem in het rijtje Peter rrr de Vries, Wierd Duk, Tjerry Baudet en nog een heleboel andere loosers.

   1. PMG

    @santiago – je vergeet jezelf in het rijtje

 2. Ritter

  Net als in de VS zijn de meeste Nederlandse journalisten (verkapte) anti-Trump activisten dan echte journalisten die nieuws brengen.

  Wat we horen en lezen in de Nederlandse media is vaak nagepraat uit de Amerikaanse media.

  Als er weer een anti-Trump verhaal/roddel in de Amerikaanse media verschijnt nemen veel Nederlandse media dit klakkeloos over zonder kritische beschouwing.

  1. Beukman

   Wat klopt er dan eigenlijk niet aan de tweet van Groenhuijsen, @Ritter? Zijn de betreffende vrienden/collega’s van Donald soms niet veroordeeld?

 3. Ritter

  De media konden niets vinden dat op mogelijke samenwerking wijst tussen Trump en de Russen tijdens de verkiezingen.

  De Senaats commissie heeft gezegd dat er geen enkel bewijs is gevonden dat Trump met de Russen heeft samengewerkt tijdens de verkiezingen.

  En , voorover we weten, heeft Mueller ook niets gevonden. (anders hadden we het al in de media kunnen lezen)

  De enige dingen die zijn gevonden hebben niets met vermeende samenwerking tussen Trump en de Russen tijdens de verkiezingen te maken

  Maar bij de media is de wens de vader van de gedachte; ze willen zo graag Trump afzetten dat deze media allerlei complottheorieën verzinnen om Trump in een negatief daglicht te plaatsen.

 4. Rien Noppen

  Trump heeft zich de afgelopen decennia omringt met een dozijn criminele figuren die nu worden vervolgd, veroordeeld of een schuldigverklaring hebben afgelegd. De reeks van misdaden varieert van diefstal, corruptie, omkoping en samenwerking met de Russen om Trump illegaal verkozen te krijgen.

  Het is volstrekt ongeloofwaardig dat Trump van al deze zwijnentreken niet op de hoogte was en dat weet Mueller ook.

  1. Siemien

   Rien heeft zich de afgelopen decennia omringt met een dozijn criminele figuren die nu worden vervolgd, veroordeeld of een schuldigverklaring hebben afgelegd. De reeks van misdaden varieert van diefstal, corruptie, omkoping en samenwerking met de Russen om Rien illegaal verkozen te krijgen.

   Het is volstrekt ongeloofwaardig dat Rien van al deze zwijnentreken niet op de hoogte was en dat weet Mueller ook.

  2. markw

   Je zou het ook zo over Clinton en Obama kunnen hebben.. Als ze eerlijk waren hadden ze hetzelfde onderzoek bij de Democraten gedaan en waren ze erachter gekomen dat het daar net zo’n rotzooitje is..

   Weet het nog precies, toen Hillary daar zat om soort gelijke redenen was het een heksenjacht. Nu doen ze precies hetzelfde bij trump..

   Maarja, dat krijg je als je niet de waarheid naar boven wilt halen maar een politieke boodschap over wilt brengen.. En nee ben geen Trump supporter want hij is echt een clown.

   Maar het is natuurlijk overduidelijk dat de media met 2 latten meet.. 1 voor de democraten en hun idioot gedrag soms en 1 voor de Republikeinen..

 5. Ritter

  Het artikel waar Charles Groenhuijsen naar verwijst is een artikel in de New York Times.

  Nu is deze krant een berucht anti-Trump bolwerk die al 2 jaar lang allerlei roddel artikelen over Trump verspreid. Vaak artikelen die dan later onjuist bleken te zijn en een sterk roddel gehalte hadden.

  Maar het geeft precies aan waar de Nederlandse journalisten hun informatie vandaan krijgen. Ze halen dus hun informatie bij de beruchte anti-Trump bolwerken in de VS.

  Dezelfde media dus die in 2016 zeker wist dat Hillary de verkiezingen zou winnen.

  Dus zou Charles Groenhuijsen kritisch moeten zijn en grote vraagtekens zetten bij zo’n anti-Trump artikel. Uiteraard doet Charles Groenhuijsen dat niet want hij wil ook negatieve verhalen over Trump verspreiden.

 6. Tante Sidonia

  Die Meneer Groenhuijsen is nooit en te nimmer uit de correspondenten bubble gekropen tijdens zijn verblijf in Amerika.
  Vertoefde alleen in Washington en New-York waar democraten de baas zijn!
  M.a.w. alleen “Gutmenschen” omgang.
  Weet voor 100% niet, wat USA is!

  1. Julian

   Awww jij weet het wel. Wat ik weet is dat er een president zit die niet door de meerderheid van de kiezers is gekozen. En dat moet toch aanspreken voor de reageerders die hier altijd de mond vol hebben voor echte en directe democratie…..

   1. Bosche draak

    Amerika is een constitutionele republiek en geen volledige democratie.

    Hetzelfde dat Nederland een democratuur is waar de wil van de meerderheid makkelijk terzijde wordt geschoven als het de heersende partij ongunstig is.

 7. PMG

  Dit is een arrogante lul die snel van het toneel moet verdwijnen.

 8. nienke

  Met zichzelf ingenomen heerschap, kan nog steeds niet aanvaarden dat Trump President is geworden lijkt wel zo’n roddel tante is in z’n nopjes als hij ‘Trump weer in een kwaad daglicht kan zetten.
  Zielige figuur.

 9. Spaanse kok

  Het ergste is dat Michael best weet dat het allemaal veel genuanceerder ligt.
  Dat interesseert hem alleen niks.
  Meneer heeft gewoon een hekel aan D66, en dus moet die het steeds ontgelden.

 10. janszm

  Meneer Groenhuizen heeft zijn ogen niet meer zo goed open. Tja, voor den brode moet je bij de NPO toch wel dit soort beweringen doen als “USA-expert”. Er zijn teveel linkse experts, geeft niets, rechts zal zegevieren.

 11. Rosasolis

  De hele gedoe rond al de vele Trump schandalen, neemt langzaam maar zeker af. Het blijft allemaal hetzelfde rotzooi met Trump:
  oudbakken, niets meer sensationele nieuws.
  Iedereen weet al lang hoe het gaat met Trump. Er wordt nu naar de toekomst gekeken. Plannen worden gemaakt.
  Beste Charles, waarom kijk je niet verder? Je was een goede correspondent, misschien ben je dat nogsteeds. Wat vind je van een artikel over Elizabeth Warren? Die gisteren officieel had verklaard dat zij wil kandidaat voor de Democraten zijn, voor de volgende pres. verkiezing. Vandaag was er in Trouw een interessante artikel over deze briljante vrouw. Warren is hoog-leraar Economie van Harvard University. Zij heeft veel goede ideeen over hervormingen. Gelijke kansen voor iedereen, niet alleen de rijken. Rente op studenten-leningen moet omlaag gaan. Zij is niet uitgesproken socialist, maar staat in het midden. Als Econoom heeft zij veel kennis over haar vak.
  Vele conservatieven gaan ook op haar stemmen, omdat zij zo veel over haar vaak weet,
  en steunt de hele bevolking. Zij is in staat om tegen de typisch grote bek van Trump op te komen, met intelligente informatie. Omdat zij van Cherokee Indian afkomst is,
  (van jaren geleden), noemt Trump haar “Pocohontas”. Hoe laag kan je zinken.
  Dus Charles, als je een “comeback” wil, dan moet je vooruit gaan, en niet blijven zitten op oude grieven. Vergeet Trump en doe je best om je te richten op het heden.
  Mijn tip aan jou is schrijf meer over Elizabeth Warren; doe een intervieuw met haar.

  1. Bosche draak

   Elisabeth Warren is een fraudeur die haar ontechte afkomst heeft misbruikt om toegang te krijgen tot voorzieningen die zijn opgericht om minderheden te steunen.
   Die fraudeur zou het gras van het witte huis niet eens mofen maaien.

   Zij is net zo veel Indiaans als u en ik (misschien nog wel minder)
   En haar eigenlijke bijnaam is fauxcahontas (daar zij een nep indiaan is)

   Hoe komt u erbij dat zij briljant zou zijn?

 12. Michael M

  Iedereen mag zijn mening ergens over hebben maar als je leugens klakkeloos overneemt en deze opnieuw verspreid ja dat is heel laf en laag van Charles Groenhuijsen. Überhaupt is veel nieuws nep nieuws. We nemen het bijna allemaal als waarheid aan alsof we er zelf bij waren ja op die plek of de papieren in handen gehad. Zelfs papieren kan neppapieren zijn. Zo nep is Links ook.

  1. Beukman

   Welke leugens verspreidt Groenhuijsen dan, @Michael? Zijn de mensen die hij noemt uit de kringen van Donald dan niet aangeklaagd, beschuldigd en/of veroordeeld?

 13. Beukman

  We weten helemaal niet of Mueller iets gevonden heeft waarmee Donald hangt.
  Het enige dat we weten is dat hij nog niets heeft geopenbaard.
  Mueller graaft dieper en dieper. Inmiddels is hij aanbeland bij Trumps intimi. Mueller is een strateeg, die geen kaarten op tafel gooit voor het nodig is.

  Hoe dan ook is het toch verbazingwekkend met wat voor rapalje Donald zich heeft omringd? Inmiddels is dankzij Mueller een dozijn boeven (vrienden/collega’s van Donald) in het cachot gestopt. Dat is op zich al een verdienste.

  1. Van Havezaat

   U bent een Donald-hater, merk ik. Dat is uw goed recht.
   Maar U bent in een gebrainwashed toestand dat het U te raden is een afspraak met uw dokter te zullen maken.
   Salut.

   Rusland is niet de vijand.

 14. jorisxl

  Charles vieze landverrader jaren zijn zakken gevuld in de VS laat hem lekker oprotten naar santiago of zo.

  1. Beukman

   Welk land verraadt Charles dan, @joris?

 15. Van Havezaat

  Mijnheer Groenhuijsen is te laat met zijn campagne voor zijn vrienden de Democragten in de Washington D.C./US.
  Vele van zijn democratische idolen zijn reeds gearresteerd of het is onderweg dat zij worden opgepakt en terecht eindelijk berecht gaan worden voor hun vermoedelijke misdaden en wandaden. Dertig jaren Democraten tortuur is genoeg vinden de amerikaanse mensen en hebben voor Mijnheer Trump gekozen.
  Dat het Mijnheer Groenhuijsen niet lekker zit dat is zijn probleem. Een van de grootste Puppet Master met zijn NGOs overal ter wereld actief is opgepakt en is in arrest. Overgeleverd aan mischien een militair tribunaal.
  Mischien werd daardoor Mijnheer Groenhuijsen onrustig?

  Mijnheer Trump is een goede president voor zijn land en komt tot nu toe zijn verkiezingsbeloften, zoals beloofd in de verkiezingsstrijd, na.
  Salut.

  Rusland is niet de vijand.

  1. Rien Noppen

   ” Vele van zijn democratische idolen zijn reeds gearresteerd of het is onderweg dat zij worden opgepakt en terecht eindelijk berecht gaan worden voor hun vermoedelijke misdaden en wandaden. ”

   Op welke Democratische idolen doelt de heer van Havezaat?

   Tot nu zie ik vooral arrestaties en veroordelingen van vrienden van Trump.

 16. Troelstra

  Ik dacht al: Waarom hebben we Charles Groenhuijsen niet in jubelstemming bij Jinek gezien. Hij belooft toch voortdurend dat ze hem te pakken gaan krijgen. “We’ve got him” wil er maar niet van komen. 🙂

  Slecht nieuws voor links:

  Commissie: geen samenzwering Trump en Rusland

  12 februari 2019

  WASHINGTON – Een Amerikaanse Senaatscommissie die al twee jaar onderzoek doet naar een eventuele samenzwering van Donald Trump en Rusland voor de verkiezingen van 2016, heeft vooralsnog geen enkel duidelijk bewijs opgeleverd.

  Bronnen uit zowel Republikeinse als Democratische hoek van de commissie hebben dit volgens NBC News gezegd. Het onderzoek is in de slotfase aanbeland.

  De twee kampen zijn het niet eens over de interpretatie van alle feiten in het onderzoek. Er zijn contacten tussen Russen en campagnemedewerkers van Trump geweest. Russen werkzaam bij inlichtingendiensten zouden mogelijk hebben geprobeerd Trump een handje te helpen met het lekken van e-mails van de Democratische tegenspeelster Hillary Clinton. Maar een samenzwering tussen de campagnemedewerkers van Trump en Rusland is niet aantoonbaar volgens de commissie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.