jan roos

Column Jan Roos: "Ook ik heb de petitie getekend voor het kinderpardon. Ook Gij, Brutus? Ja."

Geen categoriefeb 01 2019, 13:30
Ook ik heb de petitie getekend voor het kinderpardon. Ook Gij, Brutus? Ja, ook ik. Ik kan je uitleggen waarom. Meestal zijn deze kinderen heel erg goed geïntegreerd. Ze spreken onze taal, volgens een opleiding en hebben vrienden. Maar de taal van het land waar ze naar uitgezet moeten worden spreken ze niet, liever gezegd ze kennen het helemaal niet en hebben er ook niks mee. Ze zijn onderdeel van onze samenleving geworden door het falen van onze overheid. Dan kan je ze niet met een enkele reis op het vliegtuig zetten naar een of andere negorij, dan moet je jouw verantwoordelijkheid nemen. Zijn die ouders die jarenlang voor de kat zijn viool aan het procederen zijn dan ook niet schuldig? Jazeker, dat zijn ze. En dat zij door het kinderpardon daarvoor worden beloond is schandalig, alleen het is niet anders.
Maar, want er is een enorme maar, het is de allerlaatste keer dat er zo'n pardon komt. En niet alleen dat is mijn voorwaarde, ook moeten de procedures enorm verkort worden. Voldoe je niet: wegwezen. Asielzoekers uit veilige landen moet je direct het land uitgezet. Asielzoekers met een verblijfsvergunning die binnen tien jaar een delict plegen moeten alsnog hun Nederlandse paspoort worden afgenomen. Kansloze immigranten worden per definitie geweigerd en vluchtelingen opgevangen in de regio.
Want als we niet ingrijpen heeft zo'n kinderpardon gen enkele zin. Het zal juist een extra aanzuigende werking hebben op kansloze asielzoekers die weten dat aan de einde van de streep er wel weer een pardon aan zit te komen als je een kind hier laat opgroeien. Als aan die voorwaarden niet wordt voldaan is een kinderpardon geen optie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten