De leegte van het CDA: vooral in de weer met ‘goede morgen’ en man-vrouwverhouding op lijst

Het CDA lijkt de totale ideologische leegte van hun partij volledig te hebben omarmt. Eerder presenteerden ze met trots dat domme filmpje over het wensen van een goede morgen, nu houden ze zich vooral bezig met de man-vrouwverhoudingen binnen de partij.

Ze hebben zichzelf ten doel gesteld dat vrouwen een grotere rol moeten krijgen binnen de partij. Dat al een derde van de Provinciale Statenverkiezingslijsten uit vrouwen bestaat, is niet genoeg! En waarom willen ze dat perse? Schrijfster van het 20 pagina lange epistel, Gelders Statenlid Daisy Vliegenthart (41), zegt er dit over:

“Een jonge vrouw van 25 kijkt toch heel anders tegen de wereld aan dan een man van 50. Door op verschillende manieren naar onderwerpen te kijken, wordt je besluitvorming beter.”

Ja precies ja, als ik een brug wil bouwen haal ik naast een ingenieur ook een bioloog en een astroloog op voor een betere besluitvorming. Wat een onzin. En natuurlijk komen alle andere onzinargumenten ook weer voorbij. Zo moet er in de partij meer rekening worden gehouden met vrouwen met kinderen op de woensdagmiddag. Echt een probleem, want het is natuurlijk héél vreemd dat een bolwerk van 50-jarige mannen geen rekening houdt met die enkele politiek actieve vrouw met kinderen op de woensdagmiddag.

Afdeling Zuid-Holland staat voor het CDA vol in de schijnwerpers want zij zijn de grote uitzondering. Daar is namelijk een meerderheid vrouw, want jawel, daar komt ‘ie: “het is 2019.” En ook hier leeft het idee dat als de helft van de bevolking vrouw is, de helft van de vertegenwoordiging ook vrouw moet zijn. Want man vertegenwoordigt man en vrouw vertegenwoordigt vrouw, maar bieden samen wel verschillende manieren van inzicht, of zo.

Vliegenthart wil zelfs nog wel een stapje verder gaan door te zeggen dat dit actieplan de weg vrij baant voor diversiteit op álle terreinen. Want met dezelfde logica van net worden zwarten, homo’s, transgenders en gehandicapten natuurlijk haast niet vertegenwoordigd. Ook bieden die categorieën weer een totaal ander perspectief op het leven waar ik als blanke hetero man natuurlijk met m’n kop niet bij kan!

Wat een intellectuele en ideologische leegte binnen die partij.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Satty

  ‘Ook bieden die categorieën weer een totaal ander perspectief op het leven waar ik als blanke hetero man natuurlijk met m’n kop niet bij kan!’

  In deze tekst zou witte man beter op zijn plaats zijn gezien jij mij zwart vindt.

  Je onderbouwing slaat werkelijk nergens op, een land geregeerd door 50 jarige mannen zal niet voor de belangen van 20 jarige mannen gaan.

  De identiteitspolitiek van sylvana is net zo schadelijk als de jouwe. Hoe kan iemand zo dom zijn dat hij zichzelf niet vertegenwoordigd wil zien?

 2. Eugenie de la Fleur

  Het CDA kun je zeker onder de leiderschap van Buma gewoon zien als extreemrechts. Een soort van PVV lite zeg maar

  1. Janna47

   @Eugenie de la Fleur……….werkelijk een te mooie naam voor u, gezien de volslagen onzin die u uitbraakt…..CDA extreem rechts?? Hoe verzint u het? Ongelofelijk zeg!

   1. Dik

    @Janna: Je voert een übertrol.

   2. Rosasolis

    @Eugenie en Janna 47. Ik ben jarenlang lid van de CDA en ik weet dat onze CDA partij niet extreem rechts is. Maar wij komen wel op voor de rechten van de mensen die het niet zo goed hebben, om hun te steunen.

 3. Gekko

  Allemaal pogingen van het CDA om de aandacht af te leiden van de leugens van o.a. Buma (koopkracht) en Mona Keizer (energie). Het zal ze niet helpen. Het CDA wacht een afstraffing op 20 maart.

 4. Meriadoc Brandebok

  Vijftigjarige mannen bezitten meer levenservaring dan twintigjarige vrouwen en zijn derhalve in alle opzichten geschikter om het land te besturen. Vooral indien zij gehuwd zijn en kinderen hebben, waardoor zij op de hoogte zijn van het reilen en zeilen in de maatschappij.

  Men dient de kandidaten overigens niet te selecteren op hun geslacht, maar op kwaliteit. Er zijn meer mannen met kwaliteit dan vrouwen in de politiek. Zie het kabinet, dat voor het leeuwendeel mannen omvat.

  1. Satty

   levenservaring zegt in deze niets. Het moet een redelijk evenwicht zijn waardoor er een goede afspiegeling ontstaat. Teveel jongeren zou slecht zijn dan telt alleen die visie teveel ouderen hetzelfde probleem.

 5. Tante Sidonia

  CDA is door de grond gezakt:
  Heeft in Provincie (welke weet ik niet meer) een Moslima op de lijst geplaatst!
  Buma: Nederlanders moeten allemaal het Wilhelmus leren en scholen het Rijksmuseum bezoeken!
  Denkt Buma nu echt dat deze Moslima hier aan zal voldoen? Nooit en te nimmer!
  Of gaat CDA het pad op van de PVDA waardoor DENK is ontstaan? Of waanzinnige wereldvreemde Groen-Links achterna?

  1. Gekko

   Die moslima staat op de lijst van CDA Zuid-Holland. Op plek 8. Zoveel zetels gaat het CDA in die provincie niet halen. Maar het is wel een veeg teken dat de zwaar gehoofddoekte islamitische vrouw op de lijst van de christenen-democraten staat.

 6. Dik

  CDA is een kleurloos middenpartijtje die omwille van de regeringsmacht met alle winden meewaait. CDA zal, net als VVD & D’66, decimeren. Het is een oude partij uit de #stemzeweg kliek.

 7. henk vintage

  Het CDA heeft de christenen in het Midden Oosten allemaal in de steek gelaten en geen protest laten horen tegen de genocide tegen christenen.
  Ondertussen steunen ze hier de massa-import van onrendabele moslims en zien niet dat we een toekomstig Joegoslavië krijgen hier en de welvaart wordt opgeofferd hiervoor.

 8. TD

  Het gaat zeker gebeuren nog méér verscheidene partijen per bevolkingsgroep,voor velen is het al actueel:Denk voor Erdogan,moslims en verdere import
  D66 de homo’s,softy’s
  Groenlinks de milieufreaks
  ChristenUnie de gelovige huichelaars
  PVV en FvD de normale mensen
  CDA de labielen
  VVD de Eurofielen,graaiers
  PVDD vegetariërs (lacto) etc
  PVDA weet niémand meer!
  SP ” “

 9. Niet L niet R

  Buma en zijn partij zijn volledig van het padje af!
  Vroeger waren zij een partij waar je respect voor had, ook al stemde je niet op hen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.