Filmpje! Femke Halsema negeert brieven van dakloze Amsterdammers!

Geen categoriefeb 05 2019, 15:00
Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema en haar ambtenarij zijn afgelopen maand betrapt op het negeren van brieven en e-mails van dakloze Amsterdammers! Een tijdje geleden gingen een aantal 'Gele hesjes' bij mevrouw Halsema op bezoek en belden bij haar thuis aan. Dat was natuurlijk wel even schrikken voor haar, maar op de beelden is te zien dat zich een vruchtbaar gesprek ontvouwde tussen de burgemeester en de 'Gele hesjes' Een dakloze mevrouw vroeg Halsema waarom zij haar e-mails niet beantwoorde en een ambtenaar van de Gemeente Amsterdam haar vragen te negeerde.
Tja, als ambtenaren niet reageren op hun e-mails en zich onttrekken van vragen uit de gemeenschap dan is het niet meer dan logisch dat de gemeenschap op zoek gaat naar antwoorden. Op de beelden is te zien hoe een dame haar vraag rechtstreeks voor Halsema's welhaast koninklijke woning stelt: 'U heeft in uw introductiespeech verteld dat u uw best gaat doen voor álle Amsterdammers. Nu schrijf ik u aan, vorig jaar september (2018, red.) dat ik dakloos ben en ik krijg van u geen reactie!'
Tja, dat is modus operandi van links: 'Veel beloven en weinig geven, doen een gek in vreugde leven'.
De dame in het 'Gele hesje' stuurde een vervolgmail naar Halsema met de vraag of ze nog een reactie zou krijgen, maar pas 'na twee maanden wordt het doorgestuurd naar dhr. Ivens, die ook niet reageerde!'. Burgemeester Halsema kon niet anders dan reageren met 'dat is nie goed' en 'ik hoor dit voor het eerst'. Tot zover dus de betrokkenheid van de linkse politiek bij de meest armzaligen van onze samenleving.
Het laat maar weer eens zien dat ondanks alle mooie woorden de daden achterwege blijven.
Halsema wilde direct werk maken van de zaak. Die dacht alweer aan het 'geen woorden maar daden'-spreekwoord. De dame in kwestie moest haar telefoonnummer en e-mailadres even noteren. Een man met muts en 'Geel hesje' was niet echt tevreden en begon cynisch te lachen: 'is het allemaal weer nep' en 'dan worden er afspraakjes gemaakt en verandert er structureel niets'. Halsema benadrukte nogmaals dat alles wel op de rit zit, maar dat ze niet 'in drie maanden tijd' haar beloften kan waar maken.
Vervolgens bood Halsema een gesprek aan met vertegenwoordigers van de 'Gele hesjes' in samenspraak met de wethouders om de 'problemen te inventariseren'. Spannend hoor! Laten we komende maanden eens kijken hoe het gesprek tussen Halsema en de 'Gele hesjes' in Amsterdam verloopt! In ieder geval laat de video zien dat de linkse politiek in Amsterdam wel spreekt over 'armen helpen' en 'kwetsbaren steunen', maar dat ze mailtjes met vragen hierover maandenlang negeren zegt genoeg!
Het allermooiste was wel Halsema's reactie: 'Ik ben niet één van u, ik ben anders'.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten