Geert Wilders trekt ten strijde! PVV begint verkiezingscampagne

Geen categoriefeb 24 2019, 19:00
Volgens de Volkskrant is de verkiezingsstrijd nu echt losgebarsten en is de PVV ontwaakt uit haar winterslaap. Geert Wilders strooide hier en daar met wat primeurtjes maar is nu echt warmgelopen!
Zo was hij gisteren op de voorpagina van het AD te bewonderen. Hier ging het om een plan om de koopkracht voor 'de gewone mensen' te verhogen. Dit keer ook met uitwerking en financiële dekking via social media. Dat is al heel wat beter dan dat flut A4-tje dat hem maar blijft achtervolgen! Een week eerder sloeg hij indirect DENK om de oren met een initiatiefvoorstel om mensen met een dubbele nationaliteit het stemrecht te ontzeggen.
Deze voorbeelden getuigen volgens de Volkskrant van een heel andere campagnestrategie dan voorheen. De kiezer lijkt serieuzer te worden genomen en van het inhoudsloze geschreeuw wordt ook langzaam maar zeker van afgestapt. Wilders lijkt ook weer bereid tot televisiedebatten.
De grootste factor in de verandering van 'toon' lijkt de FVD te zijn geweest. Toen de PVV in de peilingen afgleed naar het laagste punt in tien jaar tijd, werd de FVD daar volgens Maurice de Hond verantwoordelijk voor gehouden. Men speculeert dat dit Geert wakker heeft geschud.
Het frappante is alleen dat FVD wel de minste dreiging lijkt te zijn. Sterker nog, met FVD heeft de PVV juist meer kans om eens daadwerkelijk plannen uit te kunnen voeren in plaats van te blijven schreeuwen langs de zijlijn. Het feit dat zowel de PVV als de FVD richting de 16-22 zetels scoren, betekent dat het verlies voor de PVV minimaal is. Wilders zou er dan ook goed aan doen om juist z'n pijlen op de SP, PvdA en VVD te richten, in plaats van mogelijk zijn enige medestander in de Tweede Kamer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten