Huizenprijzen rijzen de pan uit: alleen de rijken kunnen nog een Amsterdamse woning betalen

Dit is volstrekt belachelijk.

Het is ongelooflijk, maar Amsterdam heeft de DUURSTE HUIZEN ter wereld. Ja, dat lees je goed: ter WERELD.

Dat de Amsterdamse huizenprijzen gigantisch zijn, weten we natuurlijk al lang. Maar Amsterdam als stad met de minst betaalbare huizen ter wereld? Onze hoofdstad staat echt op 1, zo blijkt uit een onderzoek van het Britse consultancybureau Knight Frank… In Amsterdam stegen de prijzen, gecorrigeerd voor inflatie, met zo’n 63,6 procent, terwijl het inkomen maar 4,4 procent toenam. Amsterdam wordt in het rijtje gevolgd door Berlijn, Dublin en Vancouver, waar de huizenprijzen ook flink stegen sinds 2013.

Econoom Ewald Engelen (die kritische PvdA’er, feitelijk) legt uit:

“Dat Amsterdam aan kop staat, heeft alles te maken met die verhouding tussen de loonontwikkeling en de huizenprijzen. In Nederland hebben we al 40 jaar te maken met stagnatie van de inkomens. Ook hebben wij veel minder extreem rijken dan steden als San Francisco en Londen.”

Geen superrijken, maar door de manier waarop dit gaat moet je wel degelijk bijzonder welvarend zijn onderhand om een woning in Amsterdam te kunnen betalen. En dan hebben we het niet alleen over koophuizen, maar ook over huurprijzen. Probeer maar eens een woning (via de private sector, de publieke sector doet er al niet meer toe door de jarenlange wachtlijsten) te huren in de hoofdstad. Het is volstrekt onmogelijk — tenzij je één van de gelukkigen bent die maandelijks 10.000 euro netto mee naar huis neemt.

Volstrekt belachelijk … en het ergste is — alweer! — dat de politiek er helemaal niets aan lijkt te willen doen. Misschien is dat niet eens zo gek: die politici verdienen jaarlijks meer dan een ton en kunnen een nieuwe Amsterdamse woning dus wél betalen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Blikopener

  Maar vergeet niet: volgens alle linkse onderzoeken zijn de mensen toch dolgelukkig in Amsterdam en Nederland.

  Slaven en belastingvee kun je van alles wijs maken.

  1. Michael

   U bent, begrijp ik, niet gelukkig in Nederland?

   1. Original NL

    En u bent, begrijp ik, een trol?

   2. Blikopener

    Michael, ik ben erg gelukkig buiten Nederland. Ik prijs nog iedere dag dat ik die sterk vervuilde, overbevolkte en stinkend dure veenpoel achter me liet.

    Maar jij behoort dus tot het in- en ingelukkige belastingvee in Nederland? Gefeliciteerd jongen. Dat je nog maar lang voor de elite en mijn AOW mag werken.

    1. Rien Noppen

     Er bestaat veel heimwee en chagrijn onder emigranten die Nederland zijn ontvlucht. Ze proberen daarmee in het reine te komen door op blogs als deze hun land van herkomst onder te schijten.

     Een aandoenlijke situatie.

     1. HendrikJan

      Nop.
      Nederland wordt ondergescheten, door de personen die er geen geheim van maken, weg te kijken bij de totale omvolking van Nederland.

 2. lIN-T

  Allemaal gebakken lucht gebaseerd of fictief geld.
  Eens moeten we gaan aflossen en dan is heel Nederland naar de klote.

 3. Koos sssss

  In de regio Zwolle heb je al voor € 150.000, = een koopwoning. De intercity brengt je in een uurtje van Zwolle naar Amsterdam. Heb je ook nog eens een ruimere leefomgeving.

  1. Crassus

   Klopt ! Regio Ommen… maar je moet wel eigen vervoer hebben voor het verplaatsen in de omgeving.

  2. Original NL

   Ja koos, het beleid om alles maar in de randstad te proppen leidt er toe dat de woningen aldaar onbetaalbaar worden.
   Gek eigenlijk dat in zo’n klein land het bedrijfsleven niet beter over de provincies wordt verdeeld.

 4. Crassus

  Raar verhaal dat aan waarheid weer eens niet gefatcheckt is. Trouw meldde onlangs dat het duurste flatje, 20m² in HongKong voor bijna 8 ton (euro) werd verkocht. Ook Blaricum is duurder dan Amsterdam. In de huursector staat A’dam op plek 12.

  1. Original NL

   Om van new york en tokio maar te zwijgen.

 5. Marija

  Off topic.

  Stem voor het redden van de TROETELEIK in middenberm A58.
  Op deze site: treeoftheyear.org
  Scroll naar de troeteleik en lees het verhaal.

  Dankuwel.

 6. Michael

  Tsja… Moet de politiek hier dan ineens wél ingrijpen? Dit is simpelweg het resultaat van de vrije markt.

 7. Vit

  Poepgat Amsterdam met kringspier A10, daar wil je niet dood gevonden worden.

  1. Rien Noppen

   “Poepgat Amsterdam met kringspier”

   De obsessie van veel oudere mannen hier met poepgaatjes is voer voor psychologen.

   1. Vit

    Aan jou heb ik wel genoeg.

    1. Original NL

     Ach vit, wat boeit het wat deze trol hier neerpoot..zijn obsessie om hier 24/7 zijn behoefte te doen is voer voor psychologen.

     1. Original NL

      En wie had het over onderschijten..???…juist!!

     2. Vit

      Ach soms kan ik er wel om lachen, niet lang natuurlijk, een glimlach zeg maar.

     3. Rien Noppen

      Original NL doet hier zijn behoefte.

      Ik geef hem in overweging dat op het toilet te doen.

   2. Siemien

    “De obsessie van veel oudere mannen hier met poepgaatjes is voer voor psychologen.”

    Ja jij hebt iets met obsessies, oudere mannen, poepgaatjes, voer en psychologen..

  2. Beukman

   Was het maar waar, @Vit. Het probleem is juist dat Amsterdam tegenwoordig zo populair is, dat bijkans de halve wereld er dood wil worden gevonden. Op zich begrijpelijk, want Amsterdam is per slot top: een prachtige, opgeknapte stad vol met fietspaden, bomen en mooie meiden. Maar wmb zou het qua drukte wel een onsje minder mogen.

   1. Vit

    Geef mijn Den Haag maar, mooie stad achter de duinen ondanks no-go getto’s.

    1. Beukman

     Prima @Vit, Den Haag is een lekkere stad, ook fijn om in rond te hangen en te slenteren. Maar Amsterdam vergelijken met een poepgat? Dan bedoel je waarschijnlijk te zeggen dat je het lekker vindt om van tijd tot tijd je kont te krabben en daar je ogen bij te sluiten van genot. Prima!

     1. Vit

      Ha ha die Beuk, altijd in voor een gebbetje.

     2. Rien Noppen

      In Den Haag stijgen de huizenprijzen nauwelijks. Drie keer raden hoe dat komt.

     3. Vit

      Jaren geleden moest ik er vaak werken toen was het in z’n geheel al een no-go zone, dat je er voor de kat z’n viool werkte qua parkeergeld daarin niet meegenomen, gelukkig kon ik dat declareren.

     4. Vit

      @Rien Noppen

      “In Den Haag stijgen de huizenprijzen nauwelijks. Drie keer raden hoe dat komt.”

      Nou medunkt dat van mij is in waarde verdubbeld en dat zal voor jou ook wel zo zijn.

     5. Beukman

      Nou @Vit, ik als Amsterdammer kom graag in andere steden en dorpjes, en geniet van de verscheidenheid die er nog steeds is en het contact met de mensen.
      Andersom is het een en al haat richting Amsterdam hier op DDS, die haters blijken vervolgens ook nog eens al tig jaar niet in mijn mooie stad te zijn geweest.

      Hoe moet ik dat interpreteren: als een minderwaardigheidscomplex? Waarom kunnen al die zeurpruimen niet gewoon erkennen dat Amsterdam ondanks alle makkes een topstad is, staat goed in de verf, fijn om te vertoeven, winkels, musea, fietspaden, leuke buurtjes, aardige mensen, wat is daar zo moeilijk aan?

     6. Vit

      Oké dan als jij Den Haag een lekkere stad vind zal ik er niets meer over zeggen.

      Wellicht heb ik in Amsterdam teveel nare ervaringen.

 8. TD

  “10.000 euro netto mee naar huis neemt.”
  Elke statushouder neemt €10000 netto mee naar de direct en zonder vertraging toegewezen sociale huurwoning!

 9. fusilier

  Heb medelijden met de mensen die nu een huis kopen wat over de top is. Bij de eerstvolgende crisis ,staan zulke huizen gelijk onder water. Tijd geleden was dat allemaal beter geregeld, en had je premie A.B.en C. afgestempeld op je inkomen.

 10. Bes Tolen

  inderdaad 40 jaar vrijwel stilstand in arbeidsinkomen maar voor sommige groepen zelfs forse achteruitgang. Ik heb het er al eerder over gehad. Over de Belastingdienst, die daarmee zijn beste onderzoekers over de schutting gooide. Vooral die in De Gouden Driehoek A.R.U. De registeraccountants, die het normale salarisverloop werd ontnomen al midden tachtiger jaren. Door twee hogere salarisschalen te schrappen. En dan nog het extra inleveren en nooit meer prijscompensatie en verslechtering van de pensioenaanspraken in die jaren. De Belastingdienst die nooit wilde begrijpen dat juist dergelijke kwalitatief onderlegde mensen de kans hadden moeten krijgen de organisatie te ontwikkelen. Waar de bazen die alleen maar uiterst formeel te werk gingen, als persoon niet toe in staat waren. Zij die voorkeur kregen omdat ze pasten in de starre cultuur zonder enige visie. De Belastingdienst heeft haar fouten overleefd maar de puinhopen zijn er. Als erfenis. Alles is en wordt opgeofferd voor de massa immigratie. Nederland mist de kwaliteit. Ik gaf hier een voorbeeld.
  Maar waar is Nederland gebleven sinds die tijd? Alles op financieel terrein is nu aan erosie onderhevig. De banken bijvoorbeeld worden gek van de risico’s, die ze lopen met alle voorschriften en eigen acties van. Ja van de VS, EU, ECB, DNB, allerlei toezicht. De banken krijgen er een slechte naam door. Ze ”sjoemelen” zeggen de politici en media. Maar zo gemakkelijk als zij beweren, ligt het niet. De banken mijden nu al veel risico en dat zal alleen maar meer worden zodat allerlei niet meer gefinancierd wordt waarvan je zou zeggen ”wat zit daar nu voor risico aan?” en ze voelen zich gedwongen leningen op te zeggen omdat ze anders niet aan de normen en de nu ieder nog onbekende uitleg, die er aan kan worden gegeven, kunnen voldoen. Er komen zo steeds meer scheve toestanden. Ondertussen vallen er onverdiend veel slachtoffers. De ING mogelijk ook onverdiend. De aandelenkoers is wel stel zo dertig procent gedaald. Dat is gevaarlijk. Dat vanwege het gebleken risico. Gebleken omdat de opsporing van witwassen onvoldoende was waardoor de bank aan vertrouwen verloor. Maar de overheid zelf faalt op dergelijke terrein toch uitzinnig veel meer?! Dit bijvoorbeeld: de particuliere vermogens worden uitgehold en de linkse politiek en dat lijken wel vaak alle politieke partijen, juicht en verkondigt dat het gerechtigheid is.
  Nederland kan geen orde meer houden. De politiek gaat voor internationale oplichters, klein en groot, graag opzij. Omdat de politiek één bepaalde ontwikkeling wil. Tegen elke prijs. Religieuze verdwazing en globalisme of te wel in werkelijkheid imperialisme. Wie hebben eigenlijk de vernietigende macht?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.