Kabinet pakt inkomensgrenzen sociale huur aan: eenpersoonshuishoudens de dupe!

Er komt een nieuwe inkomensgrens voor de sociale huur. Gezinnen met ‘lage middeninkomens’ moeten tóch in aanmerking kunnen komen voor sociale huur. Eenpersoonshuishoudens wordt het juist lastiger gemaakt om een huurhuis te krijgen! Dat meldt het AD.

Nu is de inkomensgrens voor sociale huur nog 38.000 euro voor alle huishoudens. Het kabinet gaat hier aan sleutelen door de grens meer afhankelijk te laten worden van de gezinssamenstelling. Zo willen ze ervoor zorgen dat gezinnen alsnog kunnen huren, maar betekent dit ook dat eenpersoonshuishoudens sneller worden verdrongen.

Nu zijn er verschillende organisaties die al direct moord en brand roepen, maar dit is wat generiek omdat ze gewoon lopen te miepen over hoe zielig het voor eenpersoonshuishoudens is. Het echte probleem is namelijk dat het totaal ingaat tegen de ‘natuurlijke’ stroom van huurders.

Mensen met een gezin trekken statistisch gezien sneller weg uit de grote stad, helemaal als dat financieel prima te doen is. Niet vanwege de huurprijs (al speelt dat vast mee) maar om hun kinderen op te laten groeien in een andere omgeving dan de grote stad. Mensen zonder dergelijke verplichtingen en overwegingen maken heel andere keuzes. Die vinden het niet zo erg om in een grote stad te leven juist omdat daar het meeste werk te vinden is.

Nu krijg je dus dat ‘de agent en de verpleger’, als ze alleen zijn, niet of nauwelijks nog in de stad een woning kunnen huren. Zij worden dan verdrongen door gezinnen die het liefst minder werken om voor de kinderen te kunnen zorgen, of überhaupt niet in de stad gaan wonen. Er is zelfs dan geen kans voor een eenpersoonshuishouden, want de grens is gericht op inkomen!

Daar komt ook nog eens bij dat het kabinet de stijgingen van huurprijzen in de vrije sector aan banden wil leggen. Zij zien ook wel dat eenpersoonshuishoudens anders compleet worden verdrongen, maar dit betekent alsnog dat zulke huishoudens waarschijnlijk in woningen met een huur van méér dan 720 euro per maand moeten gaan zitten!

Ze maken er weer een flinke zooi van, zonder ook maar enige fatsoenlijke reden!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Spaanse kok

  Ja, elk voordeel veroorzaakt voor anderen een nadeel.

  1. BB

   Dat lijkt me niet zonder meer waar.

 2. TD

  Het begrip “sociale huurwoningen” is inmiddels toch een farce,ik woon buiten de grote stad maar een sociale huurwoning is als autochtoon alleen maar te betrekken als men alsook een huurwoning achterlaat,dus men wisselt van de ene naar de andere huurwoning.
  Maar indien men als nieuwkomer een sociale huurwoning wenst, gaan statushouders écht voor,wachttijden van meerdere jaren!
  Dus de post heeft géén zin,het is een fata morgana voor adspirant huurders.

 3. Raveltje

  Dat wordt dus een flinke greep in de pot van huursubsidie
  De meeste mensen kunnen die hoge huur niet betalen

 4. Pescador

  Dit kabinet onder leiding van rutte heeft overal schijt aan of mensen nu in een huis wonen of onder een brug daar heeft rutte toch geen last van. Als die emigranten maar een huis hebben das pas belangrijk

  1. Satty

   Natuurlijk, zwakkeren hou je uit de wind.

 5. Satty

  Ik wilde een poosje terug dat de mensen in het magazijn die 36 uur werken 40 uur gingen werken. De eenpersoonshuishoudens wilden dit niet, ze raakten hun huurtoeslag kwijt ze gingen er netto nauwelijks op vooruit. Werken moet lonen, weg met de toeslagen en de huurprijs aan de lonen koppelen. Doorgeslagen herverdeling.

  1. marco1

   Ja wie maar 36uur wil werken zal meer vrije tijd hebben maar genoegen moeten nemen met boterham pindakaas en verwarming laag. Das logisch en een keuze.

   1. Satty

    Klopt Marco. De gevolgen van minder werken via herverdeling compenseren is belachelijk.

   2. Spaanse kok

    Gewoon rechtse logica.
    Word hier nogal eens ziek van het linkse gejammer.

  2. toetssteen

   @Satya
   Doe niet zo mal! U heeft geen bal verstand van dit soort zaken.
   Als u een bedrijf heeft, dan was ik een langebaanschaatser.

   1. Satty

    Klopt het of klopt het niet langebaanschaaatser. Nu moet je een keer een kerel nadoen en uitleggen wat er niet klopt. Ga maar rekenen, niet vergeten van baan te wisselen.

   2. Satty

    Kom op toets zo moeilijk is het niet. Iets boven gemiddeld loon magazijnmedewerker. Inkomensgrens huurtoeslag, omreken naar 36 uur en je bent er.

 6. Politiek Profeet

  Wat een gelul Wout.
  Mensen ontvluchten de grote steden vanwege de onveiligheid, de massale instroom van ongewensten, vanwege de islamisering,en vanwege de verpaupering,onveiligheid en smeerboel.
  Sociale huurwoningen niet meer voor alleenstaanden…wie zijn dat dan?
  Juist ja, Nederlandse burgers….alle zogenaamde zieligheden en gelukszoekers zijn met een halve stam hierheen gekomen en eisen(!) de huurwoningen op.
  De Nederlander heeft wederom het nakijken en kan bij het leger des heils zijn/haar heil zoeken, heel misschien een kopje soep erbij?
  De gelukszoeker uit islamitische grotten en hutten komen in het staatshotel 4 sterren, hun ontbreekt niks….
  Schande , Nederland 2019……

 7. Vraagtekentje

  Ach ze smeren het ene gat met het andere dicht, ik las ook ergens dat er weer net zoveel “werkenden” waren als in 2008, er stond niet bij dat er 11 jaar geleden ongeveer 2 miljoen minder inwoners waren!

 8. Eric 1

  Stem ze weg deze idiote 20 maart

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.