KNETTERGEK! EU maakt het Internet definitief KAPOT

Geen categoriefeb 14 2019, 10:00
De Eurofiele technocraten zijn het eens met elkaar: het Internet moet kapot. En snel een beetje.
Dit is ontzettend gevaarlijk:

Grote internetplatforms als YouTube, Facebook en Instagram moeten vergoedingen gaan afdragen aan rechthebbenden over auteursrechtelijk beschermde filmpjes, foto’s of muziek die gebruikers uploaden. Internetsites als Google News die nieuwsbericht overnemen en online zetten, moeten daar ook voor gaan betalen. Internetbedrijven moeten materiaal waarvoor geen toestemming of licentie is verleend via een speciaal filter verwijderen.

Gevaarlijker dan dit wordt het niet. Het kan namelijk ook inhouden dat websites als De Dagelijkse Standaard, GeenStijl, The Post Online, en gewone privéblogs opeens 'aangepakt' kunnen worden als ze iets schrijven over nieuws gebracht door andere websites. Stel je eens voor: De Volkskrant bericht dat Rutte naar Brussel verkast. Wij nemen dat nieuws over en linken ernaar... maar krijgen opeens te horen dat we illegaal bezig zijn, want 'overgenomen' van een ander. Deze idioterie hoort nu bij de mogelijkheden van de toekomst. Het enige wat we dan nog kunnen doen is social media in de gaten houden, en zelfs daarbij kun je je afvragen of we niet eerst uitdrukkelijk toestemming zouden moeten vragen van Twitter en Facebook om een bericht daar geplaatst 'over te nemen'.
Ja, het begint met SoundCloud en YouTube, maar dit is echt nog maar het begin. Dit idiote voorstel gaat het hele Internet slopen. En zelfs als het 'alleen' betrekking heeft op YouTube, SoundCloud, en Google Nieuws is het funest voor onze internetvrijheid. Zoals GeenStijl uitlegt (ik ga er voor het gemak maar even vanuit dat ik jullie mag citeren, heren?):

De technologie werkt niet, het dwingt platforms tot risicomijdend gedrag en gebruikers hebben tegen dit soort volautomatische systemen niets in te brengen. Wordt je video ten onrechte geblokkeerd? Jammer voor je. Wil je in verweer komen? Jammer voor je. Met het internetfilter heeft klagen geen zin. Dit betekent een grote aanslag op jouw vrijheid van meningsuiting en zal op termijn leiden tot een verschraling van aanbieders. De nu al machtige platforms worden nog machtiger. Lees hier meer over falende filters.

Het enige dat nog iets van positief is, is dat het Europees Parlement hierover zal moeten stemmen. In theorie kan dit idiote plan nog afgekeurd worden. Maar dan moet er wel heel wat gebeuren. Normaal gesproken steunt het EP immers ieder voorstel van de Europese Commissie en Europese 'regeringsleiders.' Dat zal nu niet anders zijn als er niet enorm veel druk wordt uitgeoefend op de parlementariërs.
https://twitter.com/Senficon/status/1095797658193747968
Te wapen, te wapen, de EU wil het Internet écht slopen. Dat mogen we niet accepteren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten