Knettergekke euro-technocraat Donald Tusk: “Er is een speciaal plekje in de hel voor Brexit-voorstanders”

Geert Wilders: “Idioot!”

Bij de top van de Europese Unie zijn ze de weg écht helemaal kwijt he? Wat anders te denken van recente uitspraken van Donald Tusk, de voorzitter van de Europese Raad? Deze malloot haalde namelijk keihard uit naar pro-Brexit activisten die het prima vinden als het Verenigd Koninkrijk “zonder deal” uit de EU stapt. Wat hem betreft is er een speciaal plekje in de hel gereserveerd voor deze Britse patriotten:

Het is werkelijk een walgelijke uitspraak, niet in de laatste plaats omdat deze patriotten de belangen van hun volk en land proberen te behartigen. Tusk kan dat blijkbaar niet tolereren. Maar alleen omdat hij zijn ziel en land verkocht heeft aan de Europese duivel… betekent dit dan dat Brexiteers hetzelfde moeten doen?

Natuurlijk is zijn misplaatste woede tekenend voor de groeiende paniek in eurofiele kringen. EU-technocraten zijn werkelijk doodsbang dat er een no deal Brexit komt. Dat zou namelijk bewijzen dat hun waarschuwingen over dat scenario — dat het in een ware nachtmerrie zou resulteren voor Britten — flauwekul waren. Het zal niemand verbazen dat ze dit ten koste van alles willen voorkomen. En dus gaan ze er nu met gestrekt been in, hopend dat ze het Britse debat voldoende kunnen beïnvloeden om ervoor te zorgen dat premier May alsnog akkoord gaat met de door de EU gewenste voorwaarden.

De enige passende reactie daarop komt van… Geert Wilders:


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Ries

  DDS trekt de laatste tijd blikken vol idioten open. Als iemand geestelijk in de war is en het ook nog ontbreekt aan zelfkennis, dan hebben we met een uiterst merkwaardig fenomeen te maken. Dagelijks lezen we reacties van gelijkgestemden.

 2. Troelstra

  Reden temeer voor een Brexit. Om van dit soort ongekozen debielen bevrijd te zijn.

 3. Rien Noppen

  Tusk heeft groot gelijk maar het is waarschijnlijk niet handig om in deze fase van het Brexit-drama zo eerlijk te zijn.

 4. Meriadoc Brandebok

  Eindelijk eens iemand die de waarheid durft te zeggen: iemand die zonder enig idee van vervolgstappen een no deal Brexit bepleit is zo dom bezig als ware hij pf zij het achtereinde van een varkensbeest. Hij of zij brengt haar eigen land in economisch en politiek gevaar enerzijds, en schaadt de belangen van de meer dan twintig lidstaten anderzijds.

  Debielen.

  1. santiago

   De Brexit wordt een heeeel groot succes. Brussel is uitgescheten. Einde. We krijgen gewoon ons goede, oude Europa weer terug. Unie is een onmogelijke zaak en blijven proberen tegen beter weten in en alleen maar ter meerdere eer en glorie van de Europese elite gaat niet lukken.

   1. Meriadoc Brandebok

    Oude continenten komen niet terug. We leven in het hier en nu en op dit ogenblik heeft de Europese samenwerking zich ontwikkeld tot hetgeen we de Unie noemen. De Unie is geen onmogelijke zaak, en als je denkt dat uitsluitend Brussel er prpfijt van heeft, ken je de cijfers niet.

   2. Heinz

    Alleen jammer voor die Britten die het bij nader inzien toch geen goed idee vinden. En die club groeit dag bij dag.

    1. Rosasolis

     @Heinz. De anti-Brexit club groeit enorm. Duizenden Britten die stemde
     voor de Brexit, hebben nu enorme spijt. Deze mensen willen opnieuw de referendum houden. Ook zijn de meeste burgers van Schotland tegen de Brexit. Velen van de National Party of Scotland willen dat Schotland uit de
     UK stapt als de Brexit doorgaat. T. May is een heldin. Zij heeft al maandenlang probeert een goede doel voor iedereen te krijgen. Als er niet binnenkort een
     mirakel gebeurt dan wordt de Brexit voor zowel de UK als EU een grote ramp.

  2. Gekko

   Hé Guus, moet jij niet gaan spijbelen vandaag? Je hoort nu op het Malieveld te zijn, niet hier op DDS.

   1. Meriadoc Brandebok

    Gekko, pas jij maar op dat je je niet vergist in schoolopleidingen en bachelors. Voor je het weet zet men je op je nummer!

  3. Heinz

   Geert Wilders is de enige die nog een uittreden bepleit voor G B zonder deals. En een Nexit ! Geflankeerd door een duo hardliners op DDS…

   1. Rien Noppen

    Dat klopt en dat gaat hem en Baudet opbreken in de verkiezingscampagne. Ze zullen er proberen zoveel mogelijk over te zwijgen maar de politieke opponenten doen er verstandig aan voortdurend te wijzen op hun idiote Nexit-standpunt. Dat houdt deze partijtjes klein want de Nederlander is niet gek.

 5. Ries

  Mijn bewering wordt meteen bewaarheid.

  1. Dik

   Uiteraard! Je bent vast niet verrast?

 6. santiago

  Dat hele Brusselse zatlappenclubje maakt niet eens kans op het vagevuur. Allemaal rechtstreeks door naar het onderste gedeelte van de hel . Haha:))

 7. Adriaan

  Ik mag hopen dat Toeske deze uitspraak overleeft. Oh wacht, er is niemand die hem corrigeert. Hij is de oppergod van de Europese Raad.

  1. Rien Noppen

   Hij heeft gelijk, dat scheelt.

 8. Gekko

  En dan heb je ook nog Guy Verhofstadt, die deed over de tweet van Tusk even zijn eigen plasje. “Well, i doubt Lucifer would welcome them, as after what they did to Britain, they would even manage to divide hell”.

  Dit soort mensen, als Tusk en Verhofstadt, hebben het dus voor het zeggen in Europa. De gedachte alleen al brengt je spontaan tot een Nexit.

 9. poldi

  Ik hoop dat Tusk de eerste is die in die hel beland.

 10. Henk-Jansen

  Politici als Rees-Mogg, Farage en Johnson hebben bij het bereiken van hun natte droom een heel land misleid en mee de diepte in getrokken. Het is dat ik niet religieus ben maar anders zou ik het 100% eens zijn met de heer Tusk.

 11. Madpo

  Echt de lieden waarop we in de Europese Unie op zitten te wachten om ons te leiden. Onbegrijpelijk dat wij burgers dergelijke figuren tolereren. Weg met deze ongekozen zelfverrijkende onnozele figuren. Ik ken er nog een en die heet Juncker, wat moeten we er toch mee. Wat hebben deze creaturen bijgedragen aan de bevrijding in een oorlog waar tienduizenden jonge Engelse soldaten hun leven voor hebben gegeven zo´n 70 jaar terug. Ze te vervloeken is een regelrechte schande, weg met dat zooitje graaiers. We hebben ze niet nodig om goed en gelukkig samen te leven. Dus weg met de dictators in Brussel!

  1. Meriadoc Brandebok

   Niemand vervloekt de Britse soldaten van zeventig jaar geleden danwel de huidige Britten.

   Je hebt er geen centimeter van begrepen.

 12. Madpo

  Dit lijkt volledig op ontmoedigingpolitiek voor de andere landen. Het jeukt natuurlijk bij de profiteurs wanneer het riante salaris, voor het niets doen,van deze in hun eigen land uitgerangeerde en gesjeesde politicie weg dreigt te vallen. Want dat is het scenario als er teveel landen uittreden uit het Brusselse uitmelkclubje dat EU heet. Ik heb bewondering voor May en het Britse volk om weer op eigen benen te willen staan zonder de dwang en het geneuzel (en het eeuwige kussen van dronkenlappen) van de zogenaamde Brusselse elite.

 13. Rosasolis

  Dat D. Tusk bezorgd is over de gevolgen van een harde Brexit, is te begrijpen. Hij heeft z’n best gedaan met gesprekken met premier May. Zijn uitspraak van vorige week:
  “De Britten weten wat zij niet willen…maar ze weten ook niet wat zij WEL willen”, klopt helemaal. Maar met zijn uitspraak van vandaag is hij te ver gegaan. Dat hij moeilijke tijden ziet voor de toekomst plannen en samenwerking tussen de EU met de UK is begrijpelijk, maar hou de eer aan jezelf, en blijf een diplomaat. Dat doet T. May ook.

 14. Madpo

  Hé, Brandebok, hoe noem jij deze vervloeking van Tusk en die andere malloot dan? Heb jij het wel goed begrepen, of ben jij zo’n figuur die zich door die Brusselse dictators graag laat uitmelken???

  1. Meriadoc Brandebok

   Hij vervloekt de Britten niet, hij vervloekt diegenen die een no deal-brexit zonder alternatief plan voorstaan.

   1. Madpo

    Wie zijn tusk en verhofstadt eigenlijk dat zij voor ons Europeanen spreken en deze idiote uitspraken doen? Laat de Engelsen in hun waarde waar ze ook voor kiezen. We moeten toch niet met alle geweld lid zijn van de EU.

 15. PMG

  Nou, die kan samen met de hele EU top zo door naar de psychiater, compleet gestoord deze man en wederom zeer vermakelijk hoe zij zich elke keer weer ZELF zwaar voor lul zetten met Junckers voorop en deze man inmiddels op de tweede plek.
  Hoeveel meer idioterie had u gehad willen hebben?

  NEXIT!

 16. Madpo

  Dit soort mensen, als Tusk en Verhofstadt, hebben het dus voor het zeggen in Europa. De gedachte alleen al brengt je spontaan tot een Nexit. Gekko, helemaal goed, gelijk heb je.

 17. Hvdkruk

  Had deze malloot ook maar z.n grote muil in zijn eigen land

 18. Madpo

  Ik ben het geheel met Ries eens, ze zouden die idioten met hun zelfkennis en geestelijke onvolkomenheden op de site moeten weren. Er zijn altijd wel figuren, zoals b.v. Ries, die denken te moeten oordelen en denken over en voor anderen. Dat is nou juist de fout die in Brussel ook wordt gemaakt. Oordeel over jezelf, denken doen we wel voor ons zelf!

 19. PMG

  Die Tusk komt zwaar gefustreerd over samen met Verhofstadt, net als Rutte die zelf personen in elkaar will slaan, niet goed hoor jongens, jullie zijn toe aan vakantie, ik adviseer een hele lange ……..

 20. Gerlos

  Deze Eurofiel hoort ook thuis in het rijtje Verhofstadt Juncker en Timmermans en vele andere.

 21. Piet Patat

  Dit ongeleide projectiel van de heer Tusk geeft exact weer waarom de EU de rug toegekeerd dient te worden. Brexit is een prima zaak en veel beter voor het VK dan gevangen blijven in het burocratische Brusselse keurslijf. Afgelopen decennia heeft de EU zich zo diep in ons dagelijks leven vastgebeten dat het schier onmogelijk wordt gemaakt zich hier van te verlossen. De afgelopen 2 jaar heeft de EU niets anders gedaan dan de hele fase van uittreding te frustreren, vertragen en obstakel na obstakel opgeworpen om het afvallige lid te straffen. De EU is een dictatuur, een superstaat in wording waarin de vroegere lidstaten zijn vervallen tot vazalstaten en niets meer zelf te vertellen hebben. Een onmogelijke, burocratische, imperialistische, oorlogszuchtige moloch. Bestuurd door een club ongekozen proleten. De wurggreep van deze club wordt steeds verstikkender en zal zich tot in de haarvaten van de samenleving manifesteren. We zijn er nog lang niet met die club. Er staat nog veel meer op stapel.

 22. santiago

  Het dronkenmansclubje van Juncker begint wild om zich heen te slaan. Binnen een jaar ligt de hele EU op zijn reedt.

  1. Pescador

   Ik hoop het, het begin idee was prima , maar de hebzucht van enkelen onderandere dronkendropje junker ,timmerman, van hofstad en nog een paar graaiers hebben het mooi naar de kloten geholpen rutte deed erokk graag aan mee al was het maar voor zijn vriendje juncker

 23. Pescador

  Ook deze gek is niet goed bij zijn hoofd en behoort achter de tralies van een inrichting

 24. Ome Wim

  Wat kunnen EU-parlemantariers fel zijn als hun baantje (hun geld) in gevaar komt, waren ze in hun “werk” maar zo fel maar geld uitdelen en hun zakken vullen en achterover leunen over de rug van de argeloze burger was gemakkelijker.

 25. Lay down your souls to the gods rock and roll

  De EU en de Brexit samengevat in een aantal metal klassiekers uit het verleden :
  Voor toetreding tot de EU krijgt het toekomstige EU land het volgende te lezen :

  Welcome to the abandoned land
  Come on in Child, take my hand
  Here there’s no work or play
  There’s just five words to say
  As you go down,down,down
  You’re gonna burn in hell
  Oh,burn in hell

  Reactie Groot Brittannië :
  You’re gonna burn in hell
  Speak no evil,don’t you
  Think no evil,don’t you
  (Oh burn in hell)
  Play with evil, ‘cause I’m free

  (1984 : Twisted Sister, Burn in hell)

  51% van het Britse volk :

  We’re not gonna take it
  No, we ain’t gonna take it
  We’re not gonna take it anymore

  We’ve got the right to choose and
  There ain’t no way we’ll lose it
  This is our life,this is our song
  We’ll fight the powers that be just
  Don’t pick our destiny ‘cause
  You don’t know us,you don’t belong

  Oh you’re so condescending
  Your gall is never ending
  We don’t want nothing’, not a thing from you
  Your life is trite and jaded
  Boring and confiscated
  If that’s Your best, Your best won’t do

  1984 : Twisted Sister, We’re not gonna take it

  Frans timmermans bemoeit zich met de Brexit :
  WE WANT INFORMATION,INFORMATION,INFORMATION
  Farage : Who are you
  Timmermans ; The new number 2
  Farage : Who is number 1?
  Timmermans : You are number 6
  Farage: I am not a number I am a free man
  Timmermans : Hahahahahaaaaa!!!!!
  Farage : Run,fight to breath, it’s tough
  now you see me hahaha!!!!,now you don’t
  Break the walls, I’m comin’ out
  Not a prisoner, I’m a free man
  And my blood is my own now
  Don’t care where the past was
  I Know where I’m going
  Out
  (1982 : Iron Maiden, the Prisoner)
  Donald Tusk :
  Woe to you earth and sea,for the devil sends the beast with wrath. Because
  he knows the time is short
  Let him who hath understanding reckon the number of the beast. For it is a human number,it’s number six hundred and sixty six

  1982 : Iron Maiden, The number of the Beast

  tot slot het Britse volk :

  I’m FREE- I’m free
  And freedom tastes of reality
  I’m free- I’m free
  An’ I’m waiting for you to follow me

  (1969 : The WHO, I’m FREE-)

 26. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Je hebt de vrijheid om toe te treden, maar NIET!!!! de vrijheid om uit te treden. Het is een dictatoriale Clan, en die reactie van Tusk dat zegt veel over zich zelf en zo maakt die Brusselse poppenkast zichzelf voor de zoveelste keer weer eens belachelijk. Vermoedelijk ziet de Clan de bui al hangen en wordt het een harde Brexit en dat betekent dat de Clan 40 miljard Euro mis loopt. Nou!!!, ik gun het ze van harte, hoe meer geld ze mis lopen hoe beter. Feit is 51% van het Britse volk is wakker. Eurofielen die beweren dat het Britse volk door Farage en Johnson is belazert BULLSHIT!!!! Farage zegt (en terecht ) wij willen democratie. En de EU is geen democratie dat is een dictatuur. Maar dat begrijpen die Eurofielen natuurlijk niet, Eurofielen hebben ook helemaal niks met hun eigen land. Die willen het liefst dat hun land opgaat in een kleine provincie met 0,0 inspraak en altijd braaf zijn en JA knikken. Ik zie straks Stan Laurel en Oliver Hardy/Blunder (Juncker & Timmermans) al op de stoep staan om even 149 miljoen te incasseren. Om de 40 miljard Euro te compenseren. Rutte zei eerst dat er geen extra geld naar de EU gaat, maar wie gelooft dat. Als het er op aan komt betaald Rutte toch wel. Rutte zal echt niet BURN IN HELL!!!!! zeggen.

  1. Van Havezaat

   Dat is correct! Ik kan me nog een artikel van vele jaren terug waarin een heer Duisenberg openlijk verkondigt dat een lid van de Europese Unie wanneer het wil, de club zonder problemen verlaten kan. Het is dat land haar beslissing.

   Een paar maanden na ingang van zijn pensioen is de man toch gestorven aan een hartaanval. Hij was op dat moment van de aanval in zijn zwembad.
   Water te koud?

 27. Van Havezaat

  Waaraan denken die EU-Idioten toch? Zij hebben de mensen in Europa al in de door hun opgerichte Euro-Hel gebracht.
  Ons blind bezuinigen, ons afknijpen.
  Een eigen Euro-legertje opzetten om nieuwe aandelen voor zichzelf in de eigen oorlogsindustrie te kunnen kopen?
  Ruzie zoeken met het grootste en rijkste land op de planet Rusland.
  Die in de EU club hebben ze toch niet alle op een rijtje.
  Ze maken onze economie kapot met hun zotte sancties op Rusland tesamen met de grootste “landen-kapot-maker-mejuffrouw” Merkel.
  En, plannetjes ontwerpen om ons nog meer afteknijpen door extra Religie-Klima-Verandering(een farce) belastingen te gaan vorderen?

  Men moet zich terdege af gaan vragen hoe komt zo’n meneer in de Europa Raad terecht? Wie of wat heeft ervoor gezorgd dat dit individu op die stoel zit?
  Het voordeel van familie achtergronden misschien?

  We kunnen helaas niets doen want ook deze heer is een ongekozen clublid van de EU.
  Salut!

  Rusland is niet de vijand.

 28. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Van Rompuy de 2e : Rees-Mog, Farage en Johnson hebben het volk helemaal niet misleid dat maak jij ervan. Farage, Rees-Mog en Johnson zijn voor democratie en dat is de EU helemaal niet, nooit geweest ook. Eurofielen laten zich door politici wijs maken dat de EU voor Nederland al vele voordelen heeft opgeleverd, maar heeft dat nooit in harde cijfers kunnen bewijzen. Zwitserland,Noorwegen en Ijsland zijn het bewijs dat je makkelijk zonder de EU kan. Zij zijn zo slim geweest om nooit en te nimmer toe te treden tot de EU. De EU is een dictatoriale Clan met zwaar overbetaalde Europarlementariërs. De reactie van Tusk geeft in feite al aan hoe triest, zielig en kinderachtig zooitje het daar is. Omdat bij een No deal de Clan 40 miljard Euro misloopt, gun ik ze overigens van harte. Mocht er alsnog een deal komen dan komt er ineens een grijns op het smoelwerk van Tusk want dan is er weer 40 miljard Euro te verdelen. Kunnen ze die weer uitgeven door misschien nog meer wegen in Afrika aan te leggen. 51% van de Engelsen zijn wakker geworden, 75% van de Eurofielen in Nederland slapen nog steeds en zullen waarschijnlijk blijven slapen. Alles wat daar in die Brusselse zuipschuiten poppenkast gebeurd is in hun ogen normaal. Ja FANTASTISCH!!!! lidmaatschap van een dictatoriale Clan. Meneer de President : Slaap zacht.

 29. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Niet handig om in het Brexit drama eerlijk te zijn??, Tusk en de rest van de Clan zijn helemaal niet eerlijk, nooit geweest ook. Wat dat betreft past Rutte daar uitstekend tussen, met al hun fantasie en sterke verhalen. Tja!! bij een stoer verhaal past een sterke borrel. Nou borrelen dat is het enige waar die Clan heel goed in is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.