Dat gaat mis! Burgemeester Aboutaleb moet debat onderbreken omdat PVV en DENK elkaar in de haren vliegen

Geen categoriefeb 07 2019, 13:00
Oeps, dat is toch niet zo heel gezellig.
Het is natuurlijk hartstikke ironisch: zowel DENK als de PVV zitten tegenwoordig in de Rotterdamse gemeenteraad. Je kon er van tevoren vergif op innemen dat dit in grote problemen zou resulteren -- en zeker ook in heftige confrontaties.
Nou, dat blijkt inderdaad zo te zijn. Vandaag vindt er in de gemeenteraad namelijk een debat plaats over de vanwege lekken vertrokken wethouder Adriaan Visser. Meneer is een D66'er, maar moest weg omdat hij 'het debat' over het Schiekadeblok geprobeerd had 'bij te sturen' (zijn woorden). Met andere woorden, meneer had strategisch gelekt. En dat mag niet.
Veel oppositiepartijen vinden het prima dat hij weg is, maar zijn boos dat Visser niet vervolgd wordt. Zo zei raadslid Ellen Verkoelen (50Plus) tijdens het debat vandaag, dat er 'keiharde afspraken' gemaakt zijn in het presidium. Die afspraken zouden onder meer inhouden dat er altijd aangifte wordt gedaan bij lekken. De aanwezige Robert Bas bericht op Twitter dat zij zich er dan ook over verbaast dat "in het geval van wethouder Visser geen aangifte wirdt gedaan maar besloten is tot een extern onderzoek."
Natuurlijk is dat helemaal niet zo verbazingwekkend. Visser is immers lid van D66, een kartelpartij bij uitstek. De kans dat zijn mede-kartelgenoten hem laten vallen is nihil.
DENK'er Stephan van Baarle noemde Visser vandaag dan ook terecht een "vermeend crimineel." De man heeft in strijd met de wet gehandeld, en zou vervolgd én veroordeeld moeten worden (gebaseerd op zijn eigen uitspraken). Iemand die de wet op zo'n wijze met voeten treedt noemen we inderdaad een crimineel.
Maar de kartelpartijen konden dat absoluut niet waarderen en werden woest. Op Van Baarle. Welke partijen dat waren? D66 natuurlijk, maar ook de VVD, én de ChristenUnie. Ah, club van Segers, wat ben je diep gevallen.
Hoe dan ook, interessant genoeg liep het debat pas echt uit de hand toen DENK en de PVV losgingen tegen elkaar. De situatie werd zo spannend dat burgemeester Aboutaleb zich zelfs gedwongen voelde om het debat tijdelijk stil te leggen:
https://twitter.com/robertpbas/status/1093442873612271616
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten