Knettergekke NPO1: ‘Sommige mensen maken zich zoveel zorgen om het klimaat dat ze klinisch depressief zijn en hulp nodig hebben!’

Wie is er gekker: de gek of degene die hem volgt?

Wil je weten hoe totaal geschift linksradicaal Nederland is? Oh, en de NPO?

“Veel mensen maken zich zorgen over het klimaat,” aldus de publieke omroep. “Maar soms gaat het zó ver dat ze psychisch in de knoop raken. Gevoelens worden hen te veel en in sommige gevallen moet er zelfs een psycholoog aan te pas komen om deze klimaatdepressie te verwerken.” En daar wijdt de NPO dan een heel item aan.

Gestoorder dan dit wordt het niet. Er zijn dus blijkbaar totale gekkies die zo geobsedeerd bezig zijn met het ‘klimaat’ dat ze er letterlijk psychische problemen door krijgen. Of, nou ja, waarschijnlijk is het zo dat deze types al psychische klachten hadden, maar dat ze die vervolgens op een klimaatobsessie storten; het gaat duidelijk om een persoonlijkheidsstoornis als je je zó laat opvreten door een politiek onderwerp. Welk onderwerp dan ook.

Misschien is het ergste nog wel dat de NPO dit soort mafketels serieus neemt… én dat de publieke omroep deze gekkigheid bewust aanwakkert. En dat geldt niet alleen voor de NPO, maar ook voor extreemlinkse politici als Jesse Klaver van GroenLinks en Rob Jetten van D66. Zij jagen labiele figuren bewust nóg meer angst aan.

Zorgelijk, maar daar is het hele verhaal nog niet mee verteld. Labiele mafketels zijn namelijk ook de types die uiteindeiljk doordraaien en hun politieke denkbeelden gepaard laten gaan met geweld. Kijk naar Volkert. Voor je het weet loopt er nog zo’n gek rond die een rechtse politicus uitschakelt omdat die in zijn ogen ‘niet genoeg aan het klimaat’ doet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

83 reacties

 1. HendrikJan

  Dat is simpel het doel waar naar ze streven:
  Bilderbergclub / Rutte 3 en meelopers / NOS.

  Kweek angst.
  Kweek twee deling.
  Kweek onrust.

  1. Rien Noppen

   Ja, kweek vooral urgentiebesef.
   Politici die dit niet doen zijn geen knip voor de neus waard.

 2. poldi

  Deze klimaatneuroten en klimaatdebielen zijn het slachtoffer van de neverending indoctrinatie en bangmakerij van GL, D66, PVDA aangestuurd door onze staatsmedia.

 3. Ries

  Wie zich door links laat brainwashen, raakt zwaar in de problemen. Ze lijden allen aan een ernstige mate van dwangneurose.

  1. poldi

   @Ries, zou @Rien Noppen ook al een slachtoffer zijn van deze dwangneurose ?

   1. Vliegenvanger

    Ben bang dat Noppen ook naar de knoppen is, en een psychiatrische behandeling nodig heeft. De wartaal die hij regelmatig uitslaat wijst er wel op.

  2. Spaanse kok

   Quote : Wie zich door links laat brainwashen, raakt zwaar in de problemen.
   .
   Inderdaad, die probleemgevallen klagen hier de gotganze dag door.
   Alleen maar halflege vaasjes.

 4. Rien Noppen

  Er zijn geringere gevaren waarvan je psychisch in de knoop kunt raken.

  1. bejaarde

   Vertel. Persoonlijke ervaring?

   1. Rien Noppen

    Mensen die de gevaren van de klimaatverandering onderschatten zijn erg dom.

    1. springmaarachterop

     En jij denkt zeker heel wijs te zijn om duizend miljard uit te willen gaan geven om 0,0007 temperatuurdaling te bewerkstelligen?

     Laat je nakijken clown!

    2. AS210854

     RN. Laten ze maar eerst de landen aanpakken , die nog niet zo ver zijn als Nederlandse milieu eisen, dan zijn we al een heel eind op de goede weg.

    3. bejaarde

     Wel eens in China geweest, Indonesië, Thailand of een ander voorbeeld…Mexico, om over andere grote vervuilers maar te zwijgen. Laat men in dat soort landen maar als eerste beginnen. We draaien namelijk allemaal in dezelfde atmosfeer rond en lucht en vervuiling kennen geen grenzen. De inwoners van de speldenprik op moeder Aarde, genaamd Nederland, moeten schijnbaar financieel het onderspit delven om het grote voorbeeld te zijn voor de grote jongens en dat voor een vermoedelijke vermindering van de temperatuur van 0,0007…? De uitkomst kan niet eens met zekerheid beloofd worden.

     1. Satty

      Die landen produceren voornamelijk voor het westen dus jij mag het betalen.

     2. Dik

      @Bejaarde: “Wel eens in China geweest, Indonesië, Thailand of een ander voorbeeld…Mexico, om over andere grote vervuilers maar te zwijgen.”

      Goed dat je dat even noemt. Die landen doen namelijk niet mee aan het klimaatverhaal. Om je een indruk te geven hoe groot onze mond is en hoe klein wij eigenlijk zijn geef ik je het volgende overzicht van landen en continenten die niet meedoen:

      Afrika: 1,2 miljard inwoners, 714 x groter dan Nederland
      Rusland: 144,5 miljoen inwoners, 402 x groter dan Nederland
      Amerika: 325,7 miljoen inwoners, 231 x groter dan Nederland
      China: 1,3 miljard inwoners, 225 x groter dan Nederland
      India: 1,3 miljard inwoners, 77 x groter dan Nederland
      Iran: 82 miljoen inwoners, 38 x groter dan Nederland
      Colombia: 47 miljoen inwoners, 26 x groter dan Nederland
      Turkije: 80 miljoen inwoners, 18 x groter dan Nederland
      Irak: 39 miljoen inwoners = 10 x groter dan Nederland

    4. DeBruijn

     Jij bent nog veel dommer met al dat geneuzel van je. Opzouten troll…..

    5. Nelson1

     Dus als ik het goed begrijp, moeten wij straks allemaal op water en brood en gaat NL naar de afgrond om de CO2 uitstoot te verminderen en mag Schiphol nog meer CO2 de lucht inblazen. Hier word ik nou gek van….STEM ZE WEG!!!

    6. DeBruijn

     Wil je het milieu besparen en mensen niet depressief laten worden, zet dan je telefoon en computer uit.

     Scheelt energie en irritatie.

     Dàààààg..en vooral niet op vakantie gaan.

    7. Adriaan

     @Noppen, ik denk niet dat die mensen dom zijn, maar dat het meer onwetendheid is c.q. de-kop-in- het-zand-steken gedrag is. Wij kennen het probleem niet van smeltende gletsjers, tonnen kilo’s plastic in rivieren enzovoort. Het duurt helaas te lang voordat we gaan beseffen dat er wel degelijk iets aan de hand is. Maar om daar nu direct duizend miljard in te stoppen, lijkt mij niet de juiste oplossing. Het is een kwestie van de lage lonen landen heropvoeden. Laten we daar maar meer geld aan uitgeven. Help daar de industrie duurzamer maken.

  2. Jormungandr

   Voor je het weet loopt er nog zo’n gek rond die een rechtse politicus uitschakelt omdat die in zijn ogen ‘niet genoeg aan het klimaat’ doet.

   Jij dus, kneus.

   1. fockingworst

    @jormungandr trek het je niet persoonlijk aan, @riennoppentrol is de huistrol.
    @riennoppentrol heeft GEEN SOCIAAL leven behalve dds.
    @riennoppentrol komt hier al inmiddels 10 jaar De hele dag zonder uitzondering.
    @riennoppentrol heeft gewoon niet het gereedschap meegekregen van zijn moeder om vriendjes te maken.
    @riennoppentrol heeft een beetje een afwijkende manier van contact maken.
    @riennoppentrol zegt graag het tegenovergestelde van wat andere mensen denken.
    @riennoppentrol heeft nog ook zijn eigen bedrijfje grondlijn.

   2. Satty

    Och gossie is breivik nu ook een argument tegen rechts. Moet ik nu roepen dat jij ook zoiets verwerpelijks gaat doen? Werkelijk zwakker lukt niet

   3. DeBruijn

    Uit bepaalde linkse hoek kun je van alles verwachten, partij voor de dieren zitten ook radicalen in of Groenlinks, waar veel mensen uit de kraakwereld in zaten en zitten met ellenlange strafbladen.

    Of die leuk boeren aanvielen en hun eigendom vernielden.

    Kijk in de VS elke week zijn er wel ergens rellen vanuit Linkse hoek omdat Trump gekozen is. Die rellen waren er niet vanuit rechtse hoek toen Obama gekozen werd. Althans niet op die schaal.

    Pas nog een bejaarde in een scootmobiel aangevallen omdat hij Trumpsupporter was.

    Portland Oregon is helemaal tot een verrotte stad geworden nu links het daar overgenomen heeft. Iedere keer rellen met mannen met dreadlocks en vrouwen met blauw haar.

    1. Satty

     Klopt niets van. Rechtse afscheidingsbewegingen zijn al decennia lang bezig met rellen en aanslagen. Je hoort er relatief weinig over omdat het zo sterk georganiseerde groeperingen zijn die werkelijk een bedreiging zijn dat de msm het gevaarlijk vindt om te benoemen omdat ze bang zijn om een vorm van reclame te maken. Deze conservatieve groeperingen die hun mond vol hebben over cultuur en belasting stelsels die hen onderdrukken worden door de fbi als de gevaarlijkste en sowieso meest gewelddadige, ze plegen veruit de meeste aanslagen gezien. Google maar eens.

     1. DeBruijn

      Klopt wel, maar het is ook waar dat er rechtse groepen bezig zijn. Maar het is ook waar dat de democraten, inclusief Clinton kortgeleden opriepen om alle republikeinen lastig te vallen, op straat, thuis of in een restaurant. En daar hebben veel mensen gehoor aangegeven.

      Het klimaat is zo verziekt, dat beide kanten geen enkel middel meer schuwen om de ander een hak te zetten, helaas.

 5. Vanduinen

  Sommigen denken dat dit de volgende generatie maar moet oplossen en steken hun kop in zand. Hiermee denken ze hun achterban tevreden te houden.

 6. Vanduinen

  Droog gevallen rivierbeddingen zoals op de foto zullen vaker te zien zijn met gevolgen voor de binnenvaart.

 7. Pescador

  Ook al zou het zo erg zijn als die idioten roepen , dan nog kan nederland alleen daar NIKS aan veranderen. En ja er zou iest moeten gebeuren mar dan alle landen en vooral de industrie, de burgers met hun gasstel en cv ketel of hun autootje die onzin is niet nodig , de diesel auto de grond in lullen terwijl een benziene auto meer CO2 uitstoot. Verkoop maar auto´s die niet harder kunnen als 130 km per uur die zijn ook veeeel zuiniger, maar nee want er moet geld verdiend worden aan de brandstof en aan de wegen belasting . We hebben onze kinderen ook al toestemming gegeven om eerder het rijbewijs te halen, dan kunnen ze ook eerder een auto kopen dat is goed voor de economie. Stelletje leugenaars zijn het in denhaag

 8. Ries

  Zo droog is die rivierbedding niet. Het water staat keurig binnen de binnendijk. Het ligt er maar weer aan wat je wilt zien. Als je wilt zien dat het te droog is, dan is er ineens ook geen water meer.

 9. Tante Sidonia

  Klinisch depressief zijn enkele, vaste 24 uur per dag, nogal linkse facistische reageerders:
  Gratis hulp bij GOEROE YASSER Klaver en gesteund door NPO.

 10. Ries

  @ Pescador

  +1

 11. Stopperspil

  We beleven een heerlijk zachte februari-maand. We verstoken aanmerkelijk minder gas dan normaal. Minder CO2 de lucht in. Prima dus. Het wachten is op de eerste klimaatfanaat die zegt dat dit bewijst hoe ernstig de opwarming van de aarde ons leven zal gaan verstoren.

 12. Tante Sidonia

  Ik maak me zoveel zorgen om het klimaat kosten, na 20 maart, dat ik klinisch depressief ben en hulp nodig heb!

  1. Satty

   Wat is er mis met het rechts gedachtengoed de rekening leggen waar hij hoort ipv nivelleren?

   1. Bart

    Welke rekening, waarom moet er iemand betalen voor de leugens over menselijke klimaat verandering? Of opwarming die alleen aangetoond kan worden door het manipuleren van data? Betalen voor een zogenaamde oplossing die zelfs op zijn allerbest een onmeetbaar resultaat geeft. Een oplossing die onze energie voorziening onbetrouwbaar en onbetaalbaar maakt en onze natuur sloopt door de plaatsing van vogelhakkers ook wel windmolens genoemd en zonnecellen. Allemaal energie vormen die niet kunnen bestaan zonder fossiele backup?

    Dus waarom betalen?

 13. PMG

  Uit de groep van dit soort doorgedraaide mafketels kwam ook Volkert v.d. Graaf!

 14. Toverkol

  Ha ha ha, wat een onzin….
  Mensen raken eerder depri van aso asielzoekers, beleid van de overheid en de EU…

 15. Troelstra

  Heerlijk buiten. Het zonnetje schijnt. En hier worden klimaathysterici nou depressief van? Stuur ze naar een land waar het altijd guur weer is met waterkoude wind en regen! Wie weet werkt dat therapeutisch.

 16. Satty

  ‘Of, nou ja, waarschijnlijk is het zo dat deze types al psychische klachten hadden, maar dat ze die vervolgens op een klimaatobsessie storten; het gaat duidelijk om een persoonlijkheidsstoornis als je je zó laat opvreten door een politiek onderwerp. Welk onderwerp dan ook.’

  Je weet het en toch schrijf je er een heel stuk met allerlei politieke oordelen over.

  Hoe gek moet Hendrik Jan met z’n: ” het is de schuld van de joden dat ik mislukt ben” complex? Een op rechts een heel normaal verschijnsel een zondebok zoeken. Als je het over compleet knettergek totaal gestoorde gekkies wilt hebben zou ik het daar zoeken.

  1. Troelstra

   Is het blogvuil Aytas ook weer uit z’n riool gekropen?

   1. Bosche draak

    Wat moet die kansloze anders?

    1. Satty

     Wat dacht je? Ze heeft het over mij dus ipv er argumenten tegenover te zetten ga ik haar proberen op persoonlijk vlak aan te vallen. Net als troelstra ben je te licht, jullie zijn inhoudelijk zwak.

     1. Bosche draak

      Wetend wie het zegt laat mij dat volkomen koud.
      Alle goede wil heb je al lang en breed verspeeld dus er nu over gaan lopen piepen laat alleen maar zien wat voor een narcistische zwakkeling je bent.

     2. Satty

      De argumenten zijn echt super. Goede wil van jou denk je dat mijn leven daar om draait. Je hebt gewoon geen inhoudelijke reacties.

 17. Troelstra

  Wat voel ik me toch prettig bij niet ontvankelijk te zijn voor de leugens van Groen Links.

 18. Ries

  Wat de trollen betreft, is het vandaag tamelijk rustig. Ik vermoed dat ze groepsgewijs, met hun puntmutsjes op in de zon zitten, met voor zich een onbespoten appelflap en een Max Havelaar koffie van de arme boeren uit zuid-Amerika. Genieten van het zonnetje en intussen maar schelden op de opwarming van de aarde….

 19. Lex

  Twee maatregen.

  Deze mensen onder strenge behandeling van een psychiater en de energie rekening een jaar in prijs verdubbelen.

  Onder het motto “wie een heilige schone natuur wilt moet bij zich zelf beginnen”

  Dus pijnleidden.

  Deze waanzinnige waanzin gaat ons bakken met geld kosten. voor een nauwelijks meetbare verbetering voor het milieu.

  De houtkachel gaat heel populair worden.

 20. Joshie

  ik denk dat mensen die aan klimaatdepressie lijden gisteren en vandaag massaal thuisblijven, het is toch ongewoon dat de zon lekker schijnt terwijl eigenlijk winter had moeten zijn ! Lekker rustig wordt het buiten met toename van zulke geflipte mensen

 21. TD

  Dat kan volgens mij ook niet anders met die klimaatfanatici er moet wel een causaal verband zijn met hun geestelijke gezondheid!
  Hier in het forum zijn enkele reaguurders die dezelfde problematiek hebben!

 22. Westerling

  Het zijn toch altijd weer de linkse mafklappers die psychische hulp nodig hebben.

 23. J.C.

  Klimaatspijbelen = klimaatlui.

  1. Troelstra

   Het was in het vrije weekeinde toch mooi weer om op straat te gaan. Maar de kindsoldaten van Groen Links waren in geen velden of wegen te bekennen om hun zorgen over het klimaat naar buiten te gaan brengen. Zouden ze soms liever onder schooltijd gaan spijbelen om na hun geschreeuw nog even naar de Mac of naar de Burger King te kunnen gaan? Tsja, dat doe je natuurlijk liever onder schooltijd dan in je eigen vrije tijd, nietwaar?

 24. Troelstra

  Syp Wynia – Burgers staan klimaat-buitenspel

  De Statenverkiezingen zijn een goed moment voor een klimaatrevolte

  13:40, 16 februari 2019


  Nederland dreigt een klimaatdictatuur te worden. Burgers staan buiten spel, als kiezer doen ze er niet toe en als consument hebben ze geen keus maar moeten ze wel betalen – ook voor de ‘transitie’ van grote bedrijven. De verbouwing van Nederland tot klimaatneutraal land is een grote, van boven opgelegde operatie waarin de democratie hooguit een figurantenrol speelt. Ooit van de RES gehoord, bijvoorbeeld?

  De RES? Nauwelijks iemand die er buiten kantoren van overheden en nutsbedrijven iets van gehoord heeft. Maar die Regionale Energie Strategie wordt een cruciale sleutel in de ‘energietransitie’ die de komende jaren over Nederland wordt uitgerold. Woningen en bedrijven moeten van het gas af, overal moeten wind- en zonneparken komen en in de dertig RES-regio’s wordt besloten wat waar gebeurt, hoe de huizen worden verwarmd en waar centrales met biomassa stoken.

  Ollongren en Wiebes

  Die dertig RES-regio’s – sommige vallen samen met de bestaande provincies, andere vormen delen van provincies – heten ‘van onderop’ te kunnen beslissen. Maar in feite zijn ze een nieuwe technocratische uitvoeringsorganisatie, deels parallel aan de officiële bestuurlijke kanalen (provincies, gemeenten) waar de gekozen volksvertegenwoordigers het laatste woord horen te hebben. De RES-regio’s zijn in feite een uitvoeringskanaal van de ministeries van Binnenlandse Zaken en van Economische Zaken en Klimaat – op dit moment dus van de ministers Kajsa Ollongren (D66) en Eric Wiebes (VVD).

  Zo tekent zich het beeld af dat de Verenigde Naties in 2015 in Parijs de opdracht gaf om door terugdringen van broeikasgassen de temperatuur op aarde in de hand te houden. De Europese Unie fungeert als uitvoeringsorganisatie van dat besluit en de Nederlandse staat als uitvoeringsorganisatie van de klimaatdoelen van Brussel.

  Het kabinet RutteDrie heeft daar ook nog eens een schep bovenop gelegd. Ten eerste door scherpere doelstellingen: in 2030 moet bijvoorbeeld bijna de helft van de CO2-uitstoot verminderd zijn (in Europa is dat 40 procent). Daar bovenop heeft Nederland zichzelf het ‘gasverbod’ opgelegd: alle woningen en gebouwen moeten worden afgesloten van aardgas. Nieuwe woningen mogen nu al niet meer aan het gas, bestaande woningen moeten in hoog tempo – gemiddeld 1000 woningen per werkdag – van het gas worden gehaald.

  Goedschiks of kwaadschiks

  Een belangrijk deel van de uitvoering wordt in die RES-regio’s echter overgedragen aan gemeenten, provincies en waterschappen, die samen met belanghebbende bedrijven gaan uitvechten wie wanneer aan een warmtenet of aan de warmtepomp moet, waar grote zonneparken en nieuwe windparken komen en hoe die bekabeld worden.

  Dat lijkt mooi, zoveel besluitruimte. Maar in feite zijn het van boven opgelegde uitvoeringsclubs, die maar moeten zien hoe ze ruzies in buurten, dorpen en steden mijden. Voor de ministeries van Ollongren en Wiebes telt maar één ding: de uit Parijs en Brussel afkomstige en door Den Haag vastgestelde klimaatdoelen halen. Gaat het niet goedschiks, dan hebben de ministers financiële en juridische stokken achter de deur.

  En steeds weer valt, ook bij die RES-regio’s, weer op dat de burger niet in tel is. De ‘energietransitie’ wordt gezien als een nationale operatie, waar in wezen geen politieke discussie over hoort te zijn. Burgers spreken daar niet of nauwelijks in mee, niet via hun volksvertegenwoordigers, niet als consument. Je hebt maar te accepteren dat je windmolens in je achtertuin krijgt.

  Je hebt maar te accepteren dat je geen keus hebt als je huis van het gas wordt gehaald en je gedwongen aan het warmtenet moet. Je hebt maar de accepteren dat de gasrekening omhoog gaat, omdat de staat je zo wil dwingen over te stappen op stroom als basis voor de verwarming. Je hebt maar te accepteren dat je energierekening omhoog gaat – en je belastingen er bij – om bedrijven te subsidiëren die op jouw kosten CO2 onder de zeebodem stoppen.

  Onder activisten en technocraten wordt het heel gewoon gevonden, die van boven opgelegde ‘transitie’ die verregaand ingrijpt in het leven (en de portemonnee) van de Nederlanders. Neem nu Jan Rotmans, hoogleraar in Rotterdam, mede-oprichter van de actie-stichting Urgenda en invloedrijk in klimaatland Nederland. ‘Soms denk ik: er mag best een verlichte dictatuur op het gebied van klimaattransitie komen,’ aldus Rotmans in de zomer van 2018 in het AD.

  Ed Nijpels, de VVD’er die al geruime tijd als lobbyïst en overheidsdienaar een centrale rol speelt bij het Klimaatbeleid, zegt bij herhaling dat het klimaat te belangrijk is om aan de democratie over te laten.

  Het individu telt niet

  De Raad voor de Leefomgeving – die de overheid adviseert – was er in een rapport van december 2018 bijna naïef openhartig over. ‘Leg vast dat collectieve keuzes vooraf gaan aan individuele keuzes,’ schreef die Raad. ‘Nederlanders hechten er erg aan om in vrijheid keuzes te kunnen maken,’ zo schreef de Raad. Maar dat gaat zomaar niet, nu het om het klimaat gaat.

  ‘Voor de energietransitie in de gebouwde omgeving zullen op verschillende schaalniveaus samenhangende keuzes moeten worden gemaakt, op basis van technische mogelijkheden en kosten,’ aldus de regeringsadviseurs. ‘Deze collectieve besluitvorming over de warmtevoorziening voor de wijk, de gemeente of de regio beperkt de keuze vrijheid van het individu in sterke mate.’ Maar, zo zeggen deze overheidsadviseurs: dat moet dan maar, want ander krijg je maar vertraging of hogere kosten.

  Zo gaat het steeds. Over ‘Parijs’ is geen maatschappelijk of politiek debat geweest, over de klimaatdoelen van het kabinet (‘koploper in de wereld’) niet, evenmin over het gasverbod. Er zijn weliswaar grote Kamermeerderheden voor, maar je ziet zelden een Kamerlid zich verantwoorden over het feit dat Nederland als enige land ter wereld van het gas af moet. Om maar iets te noemen.

  De hele klimaatoperatie is verder in handen gegeven van belanghebbende bedrijven, belangengroepen en overheden, via het Klimaatakkoord van Ed Nijpels. En dan mogen ‘RES-regio’s’ het verder uitvoeren. Geen van de ambtelijke teksten over die RES-regio’s ademt democratie. Die regio’s worden wel geacht ‘draagvlak’ te organiseren, maar burgers of zelfs gemeenteraadsleden moeten op zijn best worden ‘geïnformeerd’.

  Een Fortuyn-achtige revolte?

  Binnenkort zijn er verkiezingen voor Provinciale Staten en daarmee voor de Eerste Kamer, die immers wordt gekozen door de (nieuwe) statenleden. Het heet dat ‘het klimaat’ het centrale thema wordt bij die verkiezingen. Sybrand Buma, de leider van het CDA, preludeerde daar al met zoveel woorden op, toen hij vorig jaar zomer zei te vrezen dat het elitaire en dure klimaatbeleid van het kabinet wel eens tot een Fortuyn-achtige revolte zou kunnen leiden.

  Van die voorspelling van Buma is niet al te veel meer gehoord, maar daarmee is niet gezegd dat die revolte zich niet alsnog zou kunnen aftekenen. De afgelopen maanden werd, toch nog onverwacht, de stemming in de achterban van partijen als VVD en CDA al zo afwijzend over het klimaatbeleid van het kabinet, dat men bij die partijen aan de rem is gaan hangen. Met woorden, althans. Ondertussen blijft men gewoon de torenhoge klimaatambities van het kabinet steunen.

  Een Nederlandse klimaatrevolte zal zich eerder in de stembus aftekenen, dan in de vorm van gele hesjes. De Statenverkiezingen zijn daar een goed moment voor: qua timing èn omdat de provincies een uitvoerende rol spelen in het klimaatbeleid van het kabinet èn omdat dit zo ongeveer het laatste moment is om het Klimaatakkoord van Nijpels en daarmee het kabinetsbeleid stevig bij te stellen. En dan niet alleen omdat er op dat beleid zelf veel aan te merken is, maar ook omdat het een aanfluiting voor de democratie is.

  1. poldi

   Daarom moeten we op 20 maart massaal stemmen op de PVV of FVD.
   Zodanig dat de vreselijke kabinet ook met linkse gedogers geen meerderheid in de senaat kan krijgen.

  2. Dik

   @Troelstra: “(…)als consument hebben ze geen keus maar moeten ze wel betalen…”

   Helemaal juist, bovendien bestaat de rekening voor 47%(!) uit belasting. Die component is de grootste kostenpost en vloeit rechtstreeks naar de Haagse potten, en Brussel kijkt mee!

 25. Troelstra

  BRIEFJE VAN JAN – Aan Mona Keijzer

  CDA, hè? Partijkartel, hè? Dan ben je, als je eenmaal weer op het pluche zit, Exodus 20:16 vergeten…

  9:01, 17 februari 2019

  Beste Mona,

  In december beweerden twee prijsvergelijkers dat een gemiddeld Nederlands gezin dit jaar bijna 20 procent meer voor gas en elektriciteit moet betalen ten opzichte van 2018. Gaslicht.com noemde een prijsstijging van 360 euro netto, Pricewize.nl kwam uit op 327 euro.

  De PVV stelde jou, de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, er vragen over in de Tweede Kamer.

  “Dikke onzin”, beweerde je. “De berekeningen deugen niet. De prijsvergelijkers schatten het gas- en stroomverbruik van de Nederlanders véél te hoog in.”

  Het is nog geen twee maanden later en het (nota bene door jouw eigen ministerie gefinancierde) CBS heeft berekend dat een gemiddeld Nederlands gezin dit jaar bijna 20 procent meer voor gas en elektriciteit moet betalen ten opzichte van 2018. Om precies te zijn: het CBS komt op een prijsstijging van 334 euro netto.

  Hoe snel je er in december bij was om te liegen (want jullie hadden het destijds heus wel goed doorgerekend), zo stil staat je waffel nu. Je twitterde gisteren wat over snel internet in het buitengebied en over een campagnebezoek namens het CDA aan bedrijven in Medemblik.

  CDA, hè?

  Partijkartel, hè?

  Dan ben je, als je eenmaal weer op het pluche zit, Exodus 20:16 vergeten. “Gij zult geen valse getuigenis spreken tegen uw naaste.”

  En Johannes 8:44, waarin die Jezus van het CDA zei dat de duivel de vader van de leugen is.

  En Spreuken 19:5: “Een valse getuige wordt niet voor onschuldig gehouden; en die leugen blaast, zal niet ontkomen.”

  En Efeze 4:25:”Leg daarom de leugen af en spreek de waarheid.”

  Of Psalm 141:3 (waarbij is stiekem altijd ook een beetje aan je VVD-collega Dilan Yesilgöz moet denken): Heere, zet een wacht voor mijn mond, behoed de deuren van mijn lippen.”

  Als je deel uitmaakt van een kabinet met de beroepsleugenaars van de VVD, dan kun je die bijbel die christenen altijd zo schijnt te inspireren maar beter even een paar jaar in de hoek flikkeren, nietwaar?

  Ik weet nog hoe de voormalige CDA-leider Jan-Peter Balkenende in oktober 2013 “Fatsoen moet je doen!” riep. Maar je excuses maken aan al die Nederlandse gezinnen voor wie 334 euro netto een enorme bak geld is en die je in december keihard voorloog, zal wel te veel gevraagd zijn, zeker?

  Wacht maar af.

  Het is zo 20 maart.

  Groet,

  JanD

  1. Vanduinen

   @Troelstra, dit is toch geen forum voor bijbelstudie ? Voor hen die daar geen sjoege van hebben zijn die verwijzingen van geen nut.

  2. Dik

   @Troelstra: Die ‘C’ kan er inmiddels wel af hoor, daar is helemaal niets meer van over bij het CDA. Overigens ben ik wel blij met de verwijzingen in de brief van JanD, ik hoop maar dat Keizer dit leest, al weet ik natuurlijk wel beter.

 26. henk vintage

  Welke belangen de politici hebben in bedrijven die rijk zullen worden van de klimaathysterie zou eens moeten worden uitgezocht, dan zou men het gedram misschien begrijpen.

 27. J.Rademaker

  Het ¨journaal ¨ is inderdaad een marteling.

 28. Appelsientje

  Ik ken er nog eentje:

  “Knettergekke DDS: ‘Sommige mensen maken zich zoveel zorgen om de Islam dat ze klinisch depressief zijn en hulp nodig hebben!”

  “Knettergekke DDS: ‘Sommige mensen maken zich zoveel zorgen om links dat ze klinisch depressief zijn en hulp nodig hebben!”

  “Knettergekke DDS: ‘Sommige mensen maken zich weining zorgen over het klimaat dat ze klinisch depressief zijn en hulp nodig hebben!”

  en zo gaan we nog wel even door…

  1. DeBruijn

   Nog een Knettergekken die deze krant niets vinden en toch hier elke dag zitten te zeuren, zoals appelsientjes, mogelijk dezelfde persoon als aytas en satty. Heel de dag niets hoeven te doen, tja, dan ga je je lopen vervelen. Net als kinderen.

 29. cmsuijkerbuijk

  Klimaatverandering is zou oud als de aarde. Wij zullen dat nooit tegen kunnen houden en zo hoort het ook! Het enige wat wij als mensheid kunnen doen, is inspelen op de gevolgen. In feite zijn al die klimaatwaanzinnigen bezig, een natuurlijk proces, proberen, te verstoren ten koste van de burger, die alles maar moet toestaan en machteloos moet toekijken, hoe zijn portemonnee meer en meer wordt leeggeroofd en zowat alles wat het leven leuk maakt, daarmee wordt ontzegd en dat alles voor een links waanidee: De mens is de schuld! Daarom is een corrigerend referendum zo belangrijk, want waanzin hoort niet thuis in de politiek en de bevolking moet in kunnen grijpen in zulke gevallen! Eens in de 4 jaar verkiezingen is daarom te weinig en moet er een corrigerend referendum komen (over álle onderwerpen)

  1. Rien Noppen

   “In feite zijn al die klimaatwaanzinnigen bezig, een natuurlijk proces, proberen, te verstoren”

   Ik meen dat de verstoring ruim een eeuw geleden is begonnen met een vergrote CO2-uitstoot door de mens.
   Het enige dat de ‘klimaatwaanzinnigen’ bepleiten is die verstoring op te heffen.

   1. DeBruijn

    Ben jij zeker zelf heel erg aangetast en teveel CO2 ingeademd?

    1. Rien Noppen

     Je spoort niet lekker, De Bruijn. Ik ga je negeren.

     1. DeBruijn

      En dat zeg jij?

     2. DeBruijn

      Oh wacht je kunt niet tegen een weerwoord.

      Sneu…

  2. Niet L niet R

   Perfect verwoord, maar de linkse elite worden er beter van, en de gewone burger is de dupe!

 30. Vit

  Luitjes even een opmerking tussendoor van huishoudelijke aard, jullie zouden mij en wellicht ook de anderen een lol doen om altijd te reageren met @(nickname), bij mij zijn de kaders niet goed zichtbaar vandaar.

 31. Tante Sidonia

  Ed Nijpels, de VVD’er die al geruime tijd als lobbyïst en overheidsdienaar een centrale rol speelt bij het Klimaatbeleid, zegt bij herhaling “dat het klimaat te belangrijk is om aan de democratie over te laten!”
  En de mond vol: “alles is democratische besproken, bla…..bla….bla…..!”
  Enfin Nederlander: wordt u wederom met de feiten op de neus gedrukt dat we in huidige klimaat-dictatuur leven; sub-sub-sub-afdeling van Dictatoriaal Brussel!
  PS
  Voorlopige belastingaanslag gekregen en ingezien? Krijgt u geld van de belasting?
  Tip: (voordat de staat u in de schulden steekt) niet op vakantie gaan want…………….. u zult dit moeten inleveren als u op 21 maart hoort, welke 595 maatregelen nog ingevoerd moeten worden!
  Misschien, misschien, misschien,……. nog een mogelijkheid om het tij te keren op 20 maart?

 32. Rosasolis

  De enige mensen die echt persoonlijk zorg moeten makken met de klimaat, zijn degenen die lijden onder extreem warmte en droogte. Agrarische boeren hebben hele velden groente en graan vorige jaar verloren, gedurende de weken van extreem warme weer.
  En ook mensen met gezondheidsproblemen: hart en vaat patienten, mensen met hoge bloeddruk, astma patienten, diabetes patienten. Koop een goede fan of airco al je het kan betalen. Doe je boodschappen vroeg s’morgens, neem veel vruchtensap, frisdrank, wijn voor de koelkast, een roomijs naar huis En blijf binnen de hele middag, als het kan. Eet veel vrucht en maak eenvoudige maaltijden. Zorg dat je bezig kan zijn met een hobby binnenhuis. Ik ken nog een grappige oude liedje vanuit de tijd van
  British Old India: “Only mad dogs and Englishmen go out in the midday sun”.
  Misschien wat waarheid in dit liedje vanuit de jaren van de oude bekende TV serie:
  Oh mum what is it hot!

 33. jorisxl

  De bevolking groei moet stoppen 2 miljard is genoeg dat is een mogelijkheid om de CO2 te stoppen,andere mogelijkheden bestaan niet dus laat je niks wijsmaken door die linkse zakkenvullers.

  1. Rosasolis

   @jorisxl en Ries. Zo denk ik ook. Planeet Aarde is nu vreselijk overbevolkt met mensen. Als dit doorgaat, samen met extreem warmte en droogte, komt er binnen 3 jaar de grootste hongernood en ziektes dat de wereld heeft ooit meegemaakt.

   1. PMG

    @ rosesolex – hel- en verdoemenis predikken, smerige trol?!?

    1. Dik

     @PMG: Ook zo’n last van die zure regen? O ja, als er ergens hongersnood is moet er voeding heen, dat is iets heel anders dan de uitstoot van CO₂ tegengaan en klimaatbelasting heffen.

     @JorisXL: “De bevolking groei moet stoppen 2 miljard is genoeg…”

     Niemand houdt je tegen.

 34. Ries

  @Jorisxl

  Goed gezien. Het aardse volk copuleert zich ongecontroleerd te pletter…

 35. Niet L niet R

  De twee ernstig gestoorde volksmaners zijn, van Klaver en die trekpop Netten!
  Psychische licht gestoorde jongeren zijn zo te sturen,zoals die twee rasechte volksmaners het willen, triest maar waar, breng Nederland maar naar de verdoemenis, China,Rusland en nog andere grote vervuilers lachen zich rot om Nederland het meest gehoorzaamd jongetje van de school!

 36. RPML

  Wiegel zei het ooit jaren geleden in een interview: rechts maakt zich vooral druk om het welbevinden van henzelf, terwijl links zich vooral druk maakt om het welbevinden van anderen. En zo heeft links dus altijd wel iets om zich over druk te maken, de wereld is niet perfect.

  1. Spaanse kok

   Dus mensen die hier klagen dat er anderen naar voedselbanken moeten en/of voor gesloten ziekenhuizen staan, zijn gewoon linkse klagers.
   Dat had ik nooit verwacht.

 37. Gerlos

  Dan maar aan het gas ?????

 38. kritische hamburger

  Zo lang er nog klimaatalarmisten, politici en andere gutmenschen zijn die een onvolgroeid pubertje met ernstig autisme serieus nemen, kan ik die klimaatalarmisten cs. niet serieus nemen. Dan houdt het voor mij op.
  De onvolwassen, onvolgroeide, door hormonen beheerste puberbreinen zijn nog niet eens geschikt om met een brommertje pizza’s rond te brengen, maar nu zouden ze wel voldoende capaciteit hebben om klimaatproblemen juist te kunnen duiden? Hele volksstammen van die koters kunnen niet eens zelf bedenken dat ‘grooming’ een probleem voor ze vormt. Voor je 18e alcohol drinken? Oh nee, slecht voor je hersens (dus nemen ze een pilletje, alsof dat beter is.). Zelfstandig autotijden voor je 18e? Terecht, want dat kunnen je hersenen nog niet aan. Seks voor je 16e? Veels te gevaarlijk, want je kan nog niet inschatten of iemand misbruik van je maakt. Op je 13e al iets vinden van het klimaatprobleem? Ja, graag zelfs! Goed voor de propaganda en publiciteit!!
  Die mij een lol, zeg.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.