Knetter! Rebekka Timmer (BIJ1): ‘Na bekering tot de islam ben je als witte man alsnog racist!’

In de diepste en donkerste grotten van Twitter steeg een misselijkmakende geur onze neuzen tegemoet. Eenmaal beter gekeken bleek het die van Rebekka Timmer, die wel vaker vreemde opmerkingen op haar profiel maakt. Dit keer was het de vieze geur van de identiteitspolitiek. U weet wel, dat gezeur over huidskleur en het voortrekken van de ene groep omwille van de ‘gelijkheid’ tegenover een andere groep. Volgens Timmer is de ‘witte man’ (vanaf nu blanke man, red.) schuldig aan alles: van de slavernij tot wereldoorlogen.

Mevrouw timmert aan de weg bij Sylvana Simons politieke clubje genaamd BIJ1 en ze is ‘antikapitalistisch en voor dekolonisatie’ zo valt te lezen op haar Twitterprofiel. In een eerste Tweet reageert ze op Peter Sweden, die stelt dat ook dankzij de westerse blanke man slavernij illegaal werd en dat zij onevenredig veel bijdroegen aan het beëindigen van de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Timmer draait het vervolgens om: volgens haar begon de slavernij bij ‘witte mannen’ en de oorlogen evenzo. En zelfs als ‘de witte man’ zich bekeert tot de islam, zoals Joram van Klaveren (ex-PVV) deed, dan nog ‘betekent dit niet dat hij geen racist is’.

Dat het allemaal niet zo zwart-wit ligt als Timmer hierboven stelt weten we natuurlijk wel. Toch maakt ze het wel erg bont. Het is weer helemaal in lijn met de identiteitsgekkies, die voortdurend bezig zijn met dit soort zaken. Het kan allemaal nog een stapje erger trouwens, volgens Timmer is er geen vergeving mogelijk voor ‘witheid’. Op haar met Palestinavlaggen versierde Twitterprofiel liet ze weten dat zélfs na bekering tot de islam ‘dit niet betekent dat witte mannen geen racisten meer zijn’.

Nou, Joram van Klaveren, stop er maar weer mee! Het heeft geen zin! Hoe je ook je best doet om nu een wit voetje te halen bij allochtone Nederlanders: het is allemaal kansloos! Je loopt nog steeds onevenredig veel kans om een racist te zijn. Daar doet je islamitische geloof blijkbaar niets van af: het probleem is de huidskleur!  Tenminste, dat is hoe we de Tweets van Rebekka Timmer dan maar interpreteren. Bizar dat dergelijke lieden in de politiek rondlopen en nog vreemder dat ze lid is van een partij die een zetel heeft in de Amsterdamse gemeenteraad!

Ach, in Amsterdam daar kan blijkbaar alles!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. marco1

  Ze heeft groot gelijk wat de witte man ook doet hij blijft een racist. Gelukkig ben ik blank. Hoe zit het eigenlijk met de witte vrouw of is racisme slechts voorbehouden aan de witte man?

  1. Satty

   Dit is wel zoeken en zeiken inderdaad.

   1. marco1

    Ja en begrijp je dat een grote groep het gezeik van een kleine groep een beetje beu worden. En helaas zit er in die grote groep ook een kleinere groep die er al wat rare ideeen op nahielden en door het gezeik van di kleine groep de kans krijgen om gehoor te geven aan die rare ideeen. Ik ben het iig wel beu dat een groepje zwakbegaafden mij proberen wijs te maken dat ik een racist ben want ik vind nl niet dat ik dat ben en ik denk dat ik best wat zelfkennis heb. Ik hoop dat je een beetje begrijpt wat ik probeer te zeggen Satty. Goh klinkt best schattig dat Satty.

    1. HendrikJan

     Laat het bij deze ontboezeming marco1, anders weet een ieder het begrip de draai van de kaai.

    2. Siemien

     Marco, jij bent geen racist net zo min dé Nederlander geen racist is, punt is dat je in Nederland niet kritisch mag zijn maar wij wel alles dienen te slikken wat over ONS gezegd wordt..

    3. Satty

     Ach ik ben ook best schattig hoor ik wel eens.

     De Nederlandse maatschappij is helemaal niet zo racistisch als sommigen beweren. Het is volgens mij wel in opkomst wat ik van vrienden hoor en familie hoor. Ik denk dat je moet opletten wel alleen de groep die dramt er op af te rekenen, niet dat ik het idee heb dat jij dat niet doet maar in het algemeen.

     1. marco1

      Ja ik begrijp je. Maar het zijn juist die kleine racisme roep clubjes die op een bepaalde manier racisme aanwakkeren. Zelf ben ik altijd heel duidelijk tegen dat soort clubjes wat ik daar van vind los van huidskleur dat ben ik tegen clubjes als AFA ook.

     2. marco1

      Het is daarom denk ik ook belangrijk dat mensen zoals bv jij ,je familie en ik het hoofd niet op hol laten slaan en meegaan in het gestook van beide kanten kleine clubjes. Belangrijkste is dat die clubjes klein blijven hoe begrijpelijk het ergens ook is ze groter worden.

     3. Satty

      Jij hebt hier helemaal gelijk. Ik vind het grootste deel van de blanken prima en de donkere ook. Ook onder Afrikanen heb je racisten naar blanken en daar moet ik niets van weten.

  2. Bosche draak

   Heeft iemand al aan die geit verteld dat ze is voortgekomend doordat een blanke man haar moeder benaderde? En haar grootvader/neven/broers/etc… Allemaal blanke mannen zijn?

   En slavernij is begonnen door Afrikanen danwel arabieren waarna de handel deels is overgenomen door de blanke mensch.
   Later hebben we er wel degelijk een einde aan gebreid met uitzondering van Afrika en het midden oosten.

   Ik zou toch zo graag zien dat dat soort nitwits een geschiedenisleraar treft
   (of doe maar een lerares, dat soort is zo seksistisch als de nete en zal het van een man niet aannemen)
   Die haar zo’n verbale afranseling geeft dat ze de rest van het jaar d’r computer alleen nog gebruikt voor candy crush…

 2. HendrikJan

  Kijk de kleur maakt niet uit, je geef gewoon een draai aan je naam.

  Ik denk trouwens, dat de vriend van Timmers van Arabische komaf is, heeft wat met lengte te maken.

  1. marco1

   Ze ziet eruit als een boze witte vrouw. Ik denk dat het een racist is die Timmer.

   1. HendrikJan

    Jouw vriendin op deze site is die een boze bruine vrouw.?

    Stop met dat gekke gedoe man kom weer tot je zelf.

 3. toetssteen

  Ah, de Arabieren hadden/hebben dus gen slaven gehaald/gehouden enz. Voorts lijkt mevrouw te babbelen over het islamitische ras, wat natuurlijk een gotspe is.

  @Marco1
  Eens.

  1. DeBruijn

   Op het moment zijn er rond de 70 miljoen slaven in de wereld, meer dan in de tijd van de VOC en de Transatlantische slavenhandel. De meeste slaven bevinden zich in Azië, Afrika en het Midden-Oosten.

   1. toetssteen

    @De Bruijn
    Ik weet, helaas horen we er zelden iets over. Wat in deze tijd best voor een rij vraagtekens zou moeten zorgen.

 4. Tante Sidonia

  Wordt tijd dat Rebekka Timmer op stap gaat met twee meter brede en 2 meter 20 hoge Moslim zwarte man!
  En dan samen met SS en Anja Meulenbelt vagina’s kijken!

  1. marco1

   Mocht er voor dat vagina’s kijken nog een plaatsje over zijn dan hou ik me graag aanbevolen.

 5. Siemien

  Het is begonnen dat Eva een hap van de vrucht nam, dus de schuld van de vrouw..

  1. Raveltje

   Maar Adam had moeten zeggen dat hij geen hap van de appel wilde
   Hij wist immers ook dat dat niet mocht

 6. DeBruijn

  Ze kent haar geschiedenis niet eens. Slavernij is puur een uitvinding van de witte mannen. Kuch, islamitisch piraten hebben in de 18 – 19 eeuw vanuit Noord-Afrika heel wat mensen uit Europa geroofd. Zelfs tot in Ierland toe, waar een heel dorp werd meegenomen en in Noord-Afrika verkocht. Mensen is nooit meer iets van vernomen.

  Dit mens is echt een gevaar!

 7. TD

  BIJ1 ?
  No comment.

 8. Duke

  Rebekka Timmer is de vieze racist door alle blanke mannen als racist te bestempelen. Wanneer grijpt het OM om in om deze racistische taal van BIJ1 aan te pakken? Twitterberichtjes richting Sylvana S. kunnen ze aanpakken, dus dit moeten ze ook aanpakken.

  1. Siemien

   Zo is het ook en het zou het OM sieren om dit soort aan te pakken

 9. Holysmoke

  Horen jullie dat nu linkse nsbers, je kunt nog zo je best doen, we zijn allemaal racisten,

 10. slayer

  is er iemand die er wakker van ligt dat Rebecca timmer hem of haar een racist vind? ik in elk geval niet! next.

 11. janszm

  De witte(blanke) vrouw is altijd wel een onderdeel geweest van de blanke man, ook andersom.
  Die blanke vrouw zou dus ook een racist zijn.
  Ach gut, mijn moeder en vader zouden hartelijk moeten lachen over zo’n onbenul.
  Rebecca,, de Zandweg in Utrecht is de aangewezen plaats voor jou.

  1. Svetlana

   vrouwen zijn niet racistisch

   1. Bosche draak

    Zo zegt de rascist haarzelf

 12. Svetlana

  Voor een witte man is het niet mogelijk om geen racist te kunnen zijn omdat het in hun roots en genen zit. Rabeca heeft helemal gelik met wat ze segt. Een witte man heeft racistische geschiedenis en moet aanvaarden dat hij nou eenmaal een racist is en niets kan doen om het tegenovergestelde te bewijzen. Bij de witte vrouw ligt dat toch anders. Vrouwen zijn veel meer beschafd en hebben zich selden schuldig gemaakt aan racisme in het verleden en de vrouwen die dat wel deden waaren slecht beïnvloet dior de mannelijke sfeer om hun heen.

  1. toetssteen

   sneuvana
   Vandaar dat mijn middelste zoon huwde met een Chinese.
   Bij de weg simpleton, drunken pumpkins, is een Jeauper. Zo gek als een deur!! Enne zijn Nederlands ahum, laat hoe zatter hij wordt te wensen over.

  2. Esther

   Alsjeblieft Svetlana, je Nederlands lijkt op dat van een doorsnee-Afrikaantje met hun krom-taaltje…..Dus ga maar gauw bananen plukken…..

  3. Gewoonomdathetkan

   Svetlana het Nederlands van jou is net zo slecht als jou karakter!!.
   Zoek een stuk touw en een boom op .
   Niemand die jou mist.

   1. Esther

    Zo is het…….

 13. DennisEijs

  Iemand met zo weinig historisch besef, neem je toch niet serieus?
  En vergeet niet, dat je bij gelijke representatie in de kamer, totale idioten ook voor zullen komen.

 14. Willem Alexander

  Wat een een oerdom mens die Rebekka Timmer. Zit dat echt in een gemeenteraad? Ik meende dat je toch boven de 70 moest scoren om qua intelligentie alleen over straat te mogen.. en die gekke racistische troela vertegenwoordigt nog mensen??

  In een ding had ze wel gelijk, ook al is het onbedoeld (maar die tekortkoming aan cognitieve capaciteit bevestigd) als je je bekeert to de islam ben je inderdaad een rassist. De volgelingen van mohamed hebben niet voor niets miljoenen afrikaanse slaven jongens en mannen levend gecastreerd en de meisjes/vrouwen verneukt tot de dood. Slechts 10% overleefde de gevangenname en tocht dus 90% van de 115 miljoen vermoord… maar dat is dummie Rebekka even vergeten tegenover “slechts” 10 miljoen die westwaarts naar de Amerikas zijn vervoerd, waarvan er 90 % aankwamen en he….. is daarvan maar 5% in de USA (500’000) de rest in Brazilie etc….en heh is het niet opgevallen dat er nu miljoenen vrij rondlopen en zelfs een was er president. Hoeveel zwarten lopen er nog in het Midden Oosten? zero…allemaal verbruikt en vermoord.

  Het is maar even om een perspectief te geven.
  Wist Rebekka eigenlijk wel dat er tweemaal zoveel blanken slaven als zwarten naar de Amerikas zijn gegaan? Vraag het maar eens aan de Ieren? Reden: veel goedkoper, je hoeft ze niet te gaan vangen en kopen (van Zwarten!!!!) in verweg Afrika.
  Vreselijk hoe mensen onzin uitkramen zonder de geschiedenis en feiten te kennen.

  En inderdaad het zijn de blanken geweest die de slavernij hebben afgeschaft. Wie waren de laatsten? Juist de lieve moslims…ra ra ra hoe zou dat toch komen.

  Voor de goede orde: voor mij was/is elke slaaf er een teveel.

  Rebekka Timmer: een stomme trut, een hele enge zelfs, heel erg zoiets.

 15. sjun

  De opbouw van de samenlevingen waarin men van overal vandaan in groten getale naartoe trekt is door witte mannen gebeurd. Zij legden het fundament van het systeem dat nu langzaam door linksmensen en geïndoctrineerden via onderwijs en massamedia wordt verwaarloosd en uitverkocht. Zulke lieden schijnen te denken (zo zij dat al doen) dat het systeem niet kapot kan en niet overvraagd kan worden. De geschiedenis van Zimbabwe en wat er momenteel gebeurt in Zuid-Afrika laten zien waartoe de gepraktiseerde idealen van zulke lieden leiden. In Hongarije en Polen hebben regeringsverantwoordelijken dat in elk geval goed begrepen. Ook hier kunnen politieke bestuurders verantwoordelijk voor wanbeleid worden weggestuurd en hun partijen politiek worden afgerekend. Maar dat gebeurt pas als ieder zijn of haar eigen verantwoordelijkheid neemt en zich uitspreekt tegen buren, vrienden, familie en bekenden. Dat is nodig om hen tot zelf nadenken te bewegen inzake politiek beleid en daardoor gegenereerde sociale, psychische, culturele, juridische, curatieve en economische kosten met het oog op de eigen toekomst en die van je kinderen.

  1. Rien Noppen

   “De opbouw van de samenlevingen waarin men van overal vandaan in groten getale naartoe trekt is door witte mannen gebeurd.”

   Sjun probeert het zo chic te formuleren dat het net lijkt of het niets met racisme te maken heeft.

   1. sjun

    W.i.l.l.e.m. probeert alweer zijn beperkte referentiekader door inzet van containerbegrippen als racisme en daaruit impliciet volgend discriminatie te framen. Maar niemand heeft hem als hogepriester van de zeden binnen het vertoog op dit weblog aangesteld. Ergo wordt zijn zoveelste oprisping met schouderophalen ter kennisgeving waargenomen en een ander ervan bewust gemaakt dat het weer eens nergens over gaat.

    1. Rien Noppen

     Een parmantige reactie, Sjun.

     Niet bijzonder inhoudelijk, maar dat verwacht niemand van jou.

     1. sjun

      Deed het zeer W.i.m? 🙂

     2. Rien Noppen

      Wie is Wi.m, Gerrit?

 16. Michael M

  Ik ben bang dat dit tutje in het verleden waarschijnlijk niet haar zin kreeg bij haar witte vriendje of ze moet iets meegemaakt hebben waardoor ze zo is doorgeslagen. Dat gebeurd nu éénmaal bij mensen. En dan ineens moet iedereen die dus in haar ogen wit is het ontgelden. Best zielig voor zo een persoon omdat ze graag aandacht eisen. Maar een wit voetje halen kan natuurlijk niet, die is wit.

 17. Eric 1

  Jij moet iemand ergens de schuld van geven. Net zo als de oorlog de schuld is van de ISLAM

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.