Knetter! Rebekka Timmer (BIJ1): 'Na bekering tot de islam ben je als witte man alsnog racist!'

Geen categoriefeb 05 2019, 16:00
In de diepste en donkerste grotten van Twitter steeg een misselijkmakende geur onze neuzen tegemoet. Eenmaal beter gekeken bleek het die van Rebekka Timmer, die wel vaker vreemde opmerkingen op haar profiel maakt. Dit keer was het de vieze geur van de identiteitspolitiek. U weet wel, dat gezeur over huidskleur en het voortrekken van de ene groep omwille van de 'gelijkheid' tegenover een andere groep. Volgens Timmer is de 'witte man' (vanaf nu blanke man, red.) schuldig aan alles: van de slavernij tot wereldoorlogen.
Mevrouw timmert aan de weg bij Sylvana Simons politieke clubje genaamd BIJ1 en ze is 'antikapitalistisch en voor dekolonisatie' zo valt te lezen op haar Twitterprofiel. In een eerste Tweet reageert ze op Peter Sweden, die stelt dat ook dankzij de westerse blanke man slavernij illegaal werd en dat zij onevenredig veel bijdroegen aan het beëindigen van de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Timmer draait het vervolgens om: volgens haar begon de slavernij bij 'witte mannen' en de oorlogen evenzo. En zelfs als 'de witte man' zich bekeert tot de islam, zoals Joram van Klaveren (ex-PVV) deed, dan nog 'betekent dit niet dat hij geen racist is'.
https://twitter.com/RebekkaTimmer/status/1092568640711479297
Dat het allemaal niet zo zwart-wit ligt als Timmer hierboven stelt weten we natuurlijk wel. Toch maakt ze het wel erg bont. Het is weer helemaal in lijn met de identiteitsgekkies, die voortdurend bezig zijn met dit soort zaken. Het kan allemaal nog een stapje erger trouwens, volgens Timmer is er geen vergeving mogelijk voor 'witheid'. Op haar met Palestinavlaggen versierde Twitterprofiel liet ze weten dat zélfs na bekering tot de islam 'dit niet betekent dat witte mannen geen racisten meer zijn'.
https://twitter.com/RebekkaTimmer/status/1092573897671802880?fbclid=IwAR36dDv3zSLyVK7y9op_56z5D4vdZr6-R46V-RtY2V-u5YZ6VcFAlE234yI
Nou, Joram van Klaveren, stop er maar weer mee! Het heeft geen zin! Hoe je ook je best doet om nu een wit voetje te halen bij allochtone Nederlanders: het is allemaal kansloos! Je loopt nog steeds onevenredig veel kans om een racist te zijn. Daar doet je islamitische geloof blijkbaar niets van af: het probleem is de huidskleur! Tenminste, dat is hoe we de Tweets van Rebekka Timmer dan maar interpreteren. Bizar dat dergelijke lieden in de politiek rondlopen en nog vreemder dat ze lid is van een partij die een zetel heeft in de Amsterdamse gemeenteraad!
Ach, in Amsterdam daar kan blijkbaar alles!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten