Klaverhoax gefileerd II: Gasketel vervangen door warmtepomp kan niet zomaar!

Geen categoriefeb 05 2019, 17:00
Langzaam maar zeker valt de klimaatdroom van Jesse Klaver in duigen. Het klimaatakkoord wordt doorgerekend en op 13 maart krijgen we de rekening voorgeschoteld. Sommigen gokken op een totaalprijs van zo'n 1.000 miljard euro om de gewenste energietransitie en CO2-reducties te realiseren, maar wat blijkt? Veel oplossingen zijn er niet voorhanden en de 'oh zo bejubelde warmtepomp' lijkt een onzinnige investering. In een scherp opiniestuk van Rob Goossens, te lezen op LinkedIn, prikt hij door alle politieke luchtballonnetjes heen.
In Klaverhoax gefileerd deel I spraken we al over de mogelijke oplossingen (of een gebrek daaraan) om de energietransitie te organiseren. Niet alleen ontbreekt het technisch aan allerlei zaken, maar ook qua rendement blijken veel 'oplossingen' vooral hele dure gadgets die nauwelijks waarde bieden. Dat de Nederlandse politiek de complexiteit van het klimaatakkoord onderschat dat moge nu wel duidelijk zijn. Mooi om te zien: de Kamerleden hebben zich flink verkeken op de zaak!
De 'complete and utter bullshit'-verhalen van de klimaatpolitici worden twijfelachtig wanneer je je even verdiept in de wereld. En nu blijkt die warmtepomp dus een onzinnige gadget. Zoals Thierry Baudet (FvD) altijd al zegt: 'zelfs als je zou geloven dat het allemaal zo ernstig is, dan nog is dit klimaatakkoord een ramp' en gelijk heeft hij. Dat blijkt wel weer. Rob Goossens rekende even aan ons voor wat het nu precies oplevert, die warmtepomp. Nou helemaal niks dus. Het ding kost alleen maar geld en is in vergelijking met een gasketel stukken duurder.
Maar ja, Nederland moet 'van het gas af'. Totaal onzinnig natuurlijk en met een beetje goodwill richting de Groningers ook onnodig.
De warmteproductie van de warmtepomp valt dus flink tegen en om het stukje techniek echt tot bloei te laten komen moeten alle huizen worden geïsoleerd. Er zou zelfs een mechanisch luchtverversing systeem nodig zijn om het ding fatsoenlijk te laten functioneren. Mogelijke kosten: €50.000 per warmtepomp per huis, inclusief alle apparatuur, mechanische luchtverversing en benodigde isolatie, zo stelt Goossens. Een fluitje van een cent dus, iedereen kan direct aan de slag!
Nou ja, als er dan ook voldoende financiële middelen zijn, want reken er maar op dat niet iedereen €50.000 in oude matras heeft zitten. En dan hebben we het op dit moment alleen nog maar over de warmtepomp. Dan zijn we nog niet begonnen te spreken over de overige gekke plannen van de klimaatpartijen in de Tweede Kamer. Zoals we al eerder schreven is het klimaatakkoord dan ook een soort van nationale IQ-test. Degenen die voor het klimaatakkoord zijn mist het aan rationaliteit. Degenen die iets anders willen kunnen nu profiteren.
Met de doorrekening op 13 maart in het verschiet kan het zomaar eens zijn dat Jesse Klaver (GroenLinks) wel zijn debat krijgt, maar de Partij voor de Dieren er met zijn zetels vandoor gaat. En dat Klaas Dijkhoff (VVD) wel roept 'dat de burger het niet alleen hoeft te doen', maar de kiezer hem na dit debacle niet langer vertrouwt en keurig netjes FvD stemt. Beide partijen stemden overigens niet in met de Klimaatwet van Klaver. Wellicht wetende wat zou komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten