Nausicaa Marbe: ‘Tegen Orbán-vererende mansplainers (‘in Hongarije geen onderdrukkende moslims’) zeg ik: donder op!’

Telegraaf-columniste Nausicaa Marbe heeft zeer weinig op met de Nederlandse fan van de Hongaarse premier Viktor Orbán. Ze vindt ze “mansplainers”, en dus heeft ze voor hen slechts één zinnetje als boodschap: “Donder op, je begrijpt er niks van!”

Het is al een tijdje in opkomst: Nederlandse fans van de Hongaarse pseudo-dictator Viktor Orbán. De man heeft alle media in zijn land gelijkgeschakeld en het politieke systeem zo ingericht dat de oppositie geen schijn van kans maakt, maar toch is zijn populariteit in ons land stijgende. Dat komt met name door Geert Wilders, die zichzelf een groot bewonderaar toont van de autocraat uit Boedapest.

Columnisten die kritische artikelen schrijven over de laakbare situatie in Midden-Europa, kunnen dan ook gepeperd commentaar verwachten van de politieke karavaan van Ome Geert. Zoals Nausicaa Marbe, de Telegraaf-columniste. Zij is van Roemeense komaf, en geboren in de tijd van het communisme. Marbe is daarom maar al te bekend met de wijze waarop politieke leiders in die contreien pogen de bevolking klein te houden. Zoals vrouwen te behandelen niet als gelijkwaardige mensen, maar broedmachines. Ze ziet helemaal niets in de akelige ideeën van Orbàn om vrouwen te chanteren meer vrouwen te krijgen. Allereerst beaamt Marbe de teksten van FTM-journaliste Lise Witteman:

“Baar meer kinderen en je hoeft geen belasting meer te betalen, is de oproep van Orban vanwege het nijpende arbeidstekort, ipv te proberen de vlucht van hoogopgeleiden te stoppen en mensen fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden aan te bieden.. Facepalm

En zelf voegt ze er nog aan toe:

“In een land waar politieke leiders oproepen tot ‘meer kinderen baren’ worden vrouwen tweederangsburgers. Tegen Orbanvererende mansplainers die in mijn tl dit komen ontkennen (‘want in Hongarije geen onderdrukkende moslims’) zeg ik alvast: donder op, je begrijpt er niks van.”

Daar mogen alle Orbán-aanbidders van de lage landen dus nog even op kauwen…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

73 reacties

 1. Rien Noppen

  Orban is een kleptocraat en fascist die Hongarije omvormt tot een totalitaire staat.

  Hij wordt door sommige onnozelen hier zeer bewonderd.

  1. Siemien

   Jij bewonderd graag kleine jongetjes en je hebt fetisjistisch sympathisch genoegen in de islam…

   Dus de eikel valt niet ver van de boom

   1. Rien Noppen

    Ik wist niet dat Oerban pedofiel is. Kan Siemien dit onderbouwen?

    1. Siemien

     Nee wist ook niet maar blijkbaar weet jij dat dus wel, is ook logisch want ja, je hebt immers niet alleen fetisjistisch sympathisch genoegen in de islam maar ook bij kleine jongetjes

     1. Rien Noppen

      Je lulde dus maar weer eens wat.

     2. fockingworst

      @riennoppentrol wat een kansloos leven heb je toch..
      14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
      Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
      Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

     3. Troelstra

      Nu je het zegt: De ons wel bekende en al honderden malen verbannen zieke huistrol heeft zich in al zijn domheid wel eens wel eens versproken waarbij van dat Vriendje van Martijn zijn masker af viel. En bij Vriendjes van Martijn (dat pedofielenclubje waar kinderneuqers in georganiseerd verband in een kringgesprek bij elkaar komen en elkaar instructies geven hoe makkelijker weg te kunnen komen met kinderen te neuqen, kinderporno te verspreiden of te consumeren) denk ik dan gelijk aan het gezegde: “Zeg mij wie uw vrienden zijn en ik weet wie u bent”. Waarvan akte.

  2. Gabriel

   Kleptocraat. Dat is ook weer zo’n term uit de Linkse Van Dale? Uw reactie geeft maar weer aan dat er behoefte is aan sterke leiders (Putin, Orban, Wilders) die korte metten maken met luisjes in de pels.

  3. Vit

   Dit was inderdaad niet zo’n handige zet van hem, maar voor de rest go Orban.

   1. Meriadoc Brandebok

    Go Orban…
    – als hij de pers muilkorft;
    – als hij zichzelf verrijkt;
    – als hij de democratie om zeep helpt;
    – als hij de kernwaarden va de rechtsstaat vertrapt.

    Ach, en maar klagen over het referendum, Brussel en de VVD, maar tegelijkertijd een corrupte despoot omarmen.

    1. Vit

     Ze hebben daaro democratische verkiezingen, als het volk er zo over denkt is het gedaan met hem, maar die signalen hoor ik niet.

     1. Vit

      Vroegah had Roemenië Nicolai Ceausescu, die is terecht om zeep geholpen.

     2. Meriadoc Brandebok

      Orban heeft het kiesstelsel echter dusdanig gewijzigd dat hij voorlopig nog wel even aan de macht blijft.

   2. Stanly2000

    Guus,
    Ongetwijfeld kun je dit staven met cijfers?

    1. Meriadoc Brandebok

     U wilt cijfers? Welnu, Fidesz kreeg 49,5% van de stemmen, maar 133 zetels. Nog geen helft van de kiezers en een tweederde meerderheid in het parlement. Ondertussen heeft men het aantal leden van het constitutioneel hof opgeschroefd van elf naar vijftien, waardoor Fidesz haar greep op de rechtelijke macht kon verstevigen, en tevens werd de pensioenleeftijd van de rechterlijke macht verlaagd.

     Daar klopt niets van, Stanly. Let op mijn woorden: er wordt geklooid met de democratie alsof het een babyrammelaar is.

     Ik hoef verder de corruptie binnen Fidesz niet te noemen.

     1. Stanly2000

      Bedankt Guus, maar nu even de echte cijfers!
      Verkiezingen 2010 Verkiezingen 2014
      Socialisten 59 zetels ± 15% 38 zetels ± 19%
      Orbán 262 zetels ± 68% 131 zetels ± 66%
      Extreem rechts 47 zetels ± 12% 24 zetels ± 12%
      Overige/Lib Gr 18 zetels ± 5% 6 zetels ± 3 %

      De 199 parlementsleden worden via een tweestemmenstelsel gekozen: 1 stem voor districtskandidaten en 1 voor landelijke lijsten. In 106 districten worden afgevaardigden via een meerderheidsstelsel gekozen en 93 zetels via partijlijsten (inclusief zetels voor minderheden). Er is een kiesdrempel van 5 procent, maar die geldt niet voor de zetels voor minderheden. Het kiesstelsel werd in 2012 hervormd, waarbij onder meer het aantal zetels werd verminderd en de tweede verkiezingsronde werd afgeschaft.

      “Daar klopt niets van, Stanly. Let op mijn woorden: er wordt geklooid met de democratie alsof het een babyrammelaar is.”
      Kijk s.v.p. ook eens naar het verschil tussen stemmenaantal en zetels in het VK en de VS.
      Daar klopt dus volgens u ook niets van?
      En als laatste, als de Hongaren let wel de Hongaren en niet NL/EU er het niet mee eens waren hadden ze wel anders gestemd.

     2. Meriadoc Brandebok

      Stanly, bij de parlementsverkiezingen van 2018 haalde Fidezs minder dan de helft van de stemmen en won toch een overweldigende meerderheid. Misschien kan ik hieraan nog de kritiek van de OVSE toevoegen:

      ““Voters had a wide range of political options, but intimidating and xenophobic rhetoric, media bias, and opaque campaign financing constricted the space for genuine political debate,” said Douglas Wake, the head of the Organization for Security and Cooperation in Europe, or O.S.C.E., mission in Hungary.

      “The ubiquitous overlap between government information and ruling coalition campaigns, and other abuses of administrative resources blurred the line between state and party,””

      Steekt u vooral uw kop in het zand. Nausicae Marbe wees al op de selectieve verontwaardiging van de Orfans: wel stijgeren over die linkse staatstelevisie, de afschaffing van het referendum en flitsbenoemingen in Brussel, maar tegelijkertijd een totalitaire dictator verdedigen die anderen demoniseert, de media in de zak heeft en zijn eigen kliek heeft verrijkt.

     3. Meriadoc Brandebok

      Nausicae = Nausicaa.

     4. Stanly2000

      Guus je kunt wel volharden met je foute antwoord te blijven herhalen. De hervormingen doorgevoerd door Orbán vonden plaats in 2012 en bestond uit het verminderen van het aantal zetels werd verminderd en werd de tweede verkiezingsronde afgeschaft.
      Mijn cijfers tonen aan dat er voor de hervorming en na de hervorming geen wezenlijk verschil is tussen de zetelverdeling. Ik zal nogmaals herhalen dat het kiesstelsel in de VK nog erger is. Ukip was de derde partij van het land (aantal stemmen) en kreeg maar 1 zetel. Wat zegt de OSCE hierover?
      Ga eens naar dat prachtige land en kijk zelf eens rond misschien dat je dan wat anders praat. O ja, in Hongarije gaan de pensioenen wel omhoog en hebben de gepensioneerden vrij reizen, ook buitenlanders.
      En als allerlaatste, als de Hongaren, let wel de Hongaren en niet NL/EU en ook niet Nauticaa of Guus G. er het niet mee eens waren hadden ze wel anders gestemd.

     5. Meriadoc Brandebok

      Wat mijn cijfers aantonen is dat Hongarije een schijndemocratie kent, geen echte democratie.

      De democratie om zeep geholpen, de rechtsstaat verminkt; misbruik van subsidies, demonisering met billboards en de pers gemuilkorfd.

      En populistisch rechts keek en zag dat het goed was.

     6. Stanly2000

      En populistisch rechts keek en zag dat het goed was.
      Het zij zo, blijf maar rustig onder de linkse steen!

     7. Stanly2000

      IK ga nu even naar uw prachtige democratie kijken. Het vragenuurtje en de schijn debatten. Kijk maar niet Guus. Je zou het met me eens kunnen worden.

     8. Meriadoc Brandebok

      Ik denk in elk geval dat we het vandaag niet meer eens worden -> veel kijkplezier desalniettemin.

  4. HendrikJan

   Een vraag NOP en dan reageer ik niet meer op je.
   Waarom is iemand met een andere zienswijze dan die van NOP, onnozel.?

   1. Rien Noppen

    Ik vind bewondering voor een zichzelf verrijkende fascist niet getuigen van slimheid.

    1. HendrikJan

     Je ontwijkt wederom een vraag waarom.?

  5. Vit

   @Rien Noppen

   Wij hebben niet met jou op school gezeten want dan had je beter je best moeten doen, dus hou je denigrerende praatjes voor je, je kunt het.

   Groetjes, een van de onnozelen

   1. Rien Noppen

    Je zegt het.

  6. Jantje

   Zij is moslima, blijkt hieruit duidelijk.

  7. Peter Loosduinen

   Orban is een held die alleen al door het BESCHERMEN van zijn grenzen respect afdwingt.
   Een nog grotere ramp zou het in Duitsland zijn geworden zonder het hek dat een einde maakte aan de ongebreidelde instroom van onnuttig volk.

 2. bejaarde

  Volgens mij hoorde ik dit in het nabije verleden ook door de leider uit Turkije roepen.
  Waar zit het verstand, moeder Aarde is al overbevolkt en wat te denken van CO2 uitstoot van steeds meer mensen/kinderen. Dus dames in aller landen, zeg nee tegen deze optie. Ook in West-Europa is het booming onder nieuwkomers steeds meer kinderen te produceren. Gebruik jullie hoofd, in plaats van …………

  1. van Urk

   Of je nu meer eigen kinderen baart of meer vreemdelingen uitnodigt … Ons land is juist overbevolkt geraakt door migratie.

   1. van Urk

    Hongarije is drie keer groter dan Nederland en telt bijna 10 miljoen inwoners. Dus welk land doet er nou eigenlijk verkeerd om overbevolking te voorkomen.

   2. Troelstra

    Zeer juist gezien.

 3. HendrikJan

  Eind jaren 50, kwamen er in mijn woonplaats een aantal Hongaarse vluchtelingen aan.
  Ik geloof dat Nederland, altijd een zwak heeft gehad voor Hongaren, vooral hun voetbalkwaliteiten werden alom geprezen.
  Ik heb ze meegemaakt, als harde/eerlijke werkers in de metaal.
  Wat ik met deze Telegraaf dame aan moet, ik weet het niet.
  Een vraag toch, bent U één van de nakomelingen van deze vluchtelingen.?

 4. Gabriel

  De president van Hongarije heeft natuurlijk groot gelijk. Hij is een visionair. Hij beseft dat hij een tegenwicht moet bieden tegen de groeiende moslimbevolking. Dat is de enige manier om zijn volk te beschermen. Deze tweet geeft maar weer aan waarom vrouwen zich beter niet met politiek kunnen bemoeien.

  1. Raveltje

   Ben het grotendeels met u eens dat je in je land eigen bevolking
   boven asielzoekers moet plaatsen.Eigen gezinnen voor gaan
   Maar ik ben tegen dat vrouwen gediscrimineerd worden

   1. HendrikJan

    Help mij even Raveltje, vrouwen gediscrimineerd als zij kinderen baren.?
    Het aantal kids bepaal je zelf (samen) (hedendaags) aan de hand van diverse maatstaven.
    Ook die maatstaven bepaal je zelf (samen).
    Mijn gezin bestaat uit twee kinderen het huis was toen niet groter, nu is het huis te groot maar als 80 jarige lukt het maken niet meer.

    1. Raveltje

     Dat is duidelijke taal.Ook ik heb de beste tijd gehad

 5. Eric 1

  Kunnen onze sukklels in Den Haag een voor beeld aan nemen.

 6. Troelstra

  Je kunt in je eigen land nog altijd beter gezonde vruchten van de eigen bevolking afwerpen dan je laten omvolken door wat niks presteert, alleen maar parasiteert en alleen maar verdere ellende brengt. En daar is sprake van als je massaal immigranten toelaat uit shit hole landen met een laag gemiddeld IQ.

 7. Tante Sidonia

  Wat moeten we met deze dame?
  Terug naar geboorteland?
  Ik ben vóór Orban: wil geen Islamitische staat zoals Nederland over 20 jaar is!

 8. Two Ravens Black Kettle

  Probeer hedentendage nog maar eens te luisteren naar Opiniemakers op Orwell Radio1.
  Mevrouw Marbe is volledig ingekapseld.
  Na het verraad van de Westerse elite ligt de toekomst in het Oosten (Centraal en Oost-Europa met een enclave in Denemarken).

  1. Troelstra

   Gaan we nog eens meemaken dat ze vanuit Brussel met een EU-leger tanks en zo gaat afsturen op landen die nog wel om hun soevereiniteit, hun vrijheid en hun identiteit geven? Zoiets is in Oost-Europa ooit eerder gebeurd. In 1956 in Hongarije en in 1968 in Tsjecho-Slowakije.

   1. Rien Noppen

    Nee, dat is in EU-verband onmogelijk. Hongarije heeft de volle vrijheid om uit de EU te stappen.

 9. Stanly2000

  Nausica gebruik geen vreemde woorden als je niet weet hoe te spellen!
  Wat zijn Orbanvererende MAINSplainers?

  1. Rien Noppen

   De term luidt, ‘mansplaining’, een samentrekking van ‘man’ en ‘explaining’, een seksistische manier van spreken tegen vrouwen.

   1. Bosche draak

    Nee, het is een misandrische term om mannen het zwijgen op te leggen.
    Bedacht door derde golf feminazies.

   2. Stanly2000

    Ernst , is mij wel bekend. Misschien moet je het ook aan Nausica uitleggen, die maakte de fout in haar tweet. Misschien beter lezen wat er staat en niet direct in de pen klimmen.

 10. Meriadoc Brandebok

  Ik ben het hier mee eens, maar ik zou het ook tegen de niet-manplainende Orfans zeggen: “je begrijpt er niets van!”

  1. Stanly2000

   Leg eens uit. Wat begrijpt u ervan?

   1. Meriadoc Brandebok

    Misschien kan ik in deze Marbee het beste zelf aan het woord laten:

    “De westerse bewonderaars van Orbán zijn woest als hun regering (of de EU) hun vrijheid frustreert. Maar de totalitaire Orbán verdedigen ze feitenblind. Logica van hun selectieve boosheid: als je je land maar voor moslims afsluit, mag je de democratie rustig afbreken.”

    1. Stanly2000

     Guus, laat je maar rustig in je vrijheid frustreren hoor!

   2. Meriadoc Brandebok

    Marbee = Marbe.

   3. Gekko

    Stanley toch. Stel niet van die moeilijke vragen aan Mariadok (aka Guus Geluk). Dit gaat het kleutertje echt boven zijn petje.

 11. Politiek Profeet

  Als onderdeel van de msm is deze dame van het padje af.
  Linksaffertje met een zieligheidsfactor 10.
  Orban heeft zijn land afgesloten van de ziekte die islam heet, heeft geen zin in islamisering van zijn land.
  Kan pinokkio Flutte een voorbeeld aan nemen,je ziet de weerstand in europa groeien tegen alles wat met de verderfelijke ideologie van de islam te maken heeft.
  Via de stembussen kunnen wij hier in nederigland een begin maken met de bevrijding van ons land van de gesel islam….

  1. Tante Sidonia

   Politiek Profeet

   Juist!!!
   21 maart alle vlaggen uit!
   Verlost van de linkse terreur!

 12. Veteraan

  Mooi voorbeeld van een linkse vetklep die Nausicaa Marbe, beetje onaantrekkelijke vrouw die dan ook nog eens politiek gehandicapt is. Wel erg voor haar, toch ?
  Orban doet wat hij kan en is tegen moslimoverheersing.
  Hier zijn we de andere kant uit gegaan met 0,7 Nederlanders tegen 2,4 allochtoontje per gezin.
  Goed genoeg voor mij.
  Go Orban.

  1. Gekko

   Zeer juist gezien. Orban wil voorkomen dat, via de EU/Brussel, zijn land wordt overspoeld met migranten. Ook andere Oosteuropese landen in de EU, te weten Polen, Slowakije en Tsjechië, moeten daar niets van hebben.

   Aan de andere kant beseft Orban heel goed dat er jonge mensen nodig zijn om de vergrijzing het hoofd te bieden. Daarom doet hij beroep op de Hongaarse vrouwen. Niks mis mee.

   Die Marbe zit nog met een onverwerkt Roemeens trauma. Maar Hongarije is een totaal ander land als haar vroegere vaderland.

 13. Bosche draak

  Ik ben normaal een groot fan van haar columns, maar mansplaining is een eerste klas achterlijke term die door giftige feministes gebruikt wordt om mannen het zwijgen op te leggen.
  Ik had haar toch hoger ingeschat want dit soort kletspraat is geen argument.

  1. Jantje

   Zij is moslima, blijkt hieruit duidelijk.

 14. Gerlos

  Moslim vrij in Hongarije, was dat hier ook maar zo.

  1. Tante Sidonia

   Gerlos

   Gaat, helaas, niet meer gebeuren!

 15. Kweenie

  Denk dat er in Nederland eerst maar de problemen moeten worden opgelost ipv naar een ander land te kijken.Blijkt dat er flink gefraudeerd wordt met buitenlands ontroerend goed en kinderbijslag etc dat uitgekeerd wordt dus als die vrouw zich daarna eens over buigt.

  Bovendien was dit 2 jr geleden al bekend dat er een flink financieel voordeel aanvast zit om voor meer nageslacht te zorgen in Hongarije.

 16. TD

  Iemand zal toch de kinderen moeten baren in Hongarije,de mensen die een lul hebben niet,zij hebben geen baarmoeder.Dan blijven toch alleen de mensen over die een baarmoeder hebben,dat zijn dus de broedmachines!
  Wat is daar nu vreemd of vrouwonvriendelijk aan? Oftewel Nausicaa Marbe bedoeld dat vrouwen alleen moeten neuken en niet baren,dan zullen ze toch illegale broedmachines moeten importeren!

 17. Jantje

  Nausicaa Marbe bewondert Mohammed.
  – Heeft mensen vermoord
  – Heeft mensen laten vermoorden
  – heeft slaven gehouden
  – heeft geplunderd en geroofd, waarbij we het maar niet over de slachtoffers hebben.
  – was jaloers
  – was narcist
  – is er de oorzaak van dat er een onverdraaglijk geloof bestaat dat al 270 miljoen doden heeft veroorzaakt en nog veel meer leed door slavernij, onderdrukking, racisme, gezinnen uit elkaar rukken, martelingen enz. enz. enz.
  Het is puur duivels.
  1000x liever Orban.
  Niemand is perfect (behalve Jezus).

  1. Tante Sidonia

   Jantje

   Ik ben ook perfect!!

 18. Tante Sidonia

  BREAKING NEWS!!!!!
  Boerka’tje Femke op de linkse zender NPOI

  1. Spaanse kok

   Ga gelijk kijken.

 19. Tante Sidonia

  Enne …
  Juffie Jinek: niet één kritische vraag!
  Femke voelt zich thuis bij de linkse NPO!

 20. Bes Tolen

  Het uitgangspunt van Orban om zijn eigen volk te verdedigen is nobel. Het uitgangspunt van Nederlandse regeringen dat verdedigen van het Nederlandse volk na te laten, is in alle opzichten verwerpelijk. Het punt dat Nederlandse regeringen allerlei gespuis dat normaliter onderwereld hoort te worden genoemd, maar haar gang laat gaan, is wetsovertreding op wetsovertreding.

 21. Appelsientje

  Ik snap Tim niet, hij maakt alles mogelijk om een klimaat te scheppen vol met Orban-liefhebbers en anderzijds geeft ie ook wel toe dat Wilders en Orban een bedreiging voor de democratie zijn.

  Maak eens een keuze zou ik zeggen, of schrijf je alleen rechtse stukjes zonder dat je het meent?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.