Robert Jensen: 'Als Peter van der Vorst directeur wordt verwacht ik ontslag. Ik zou keihard lachen'

Geen categoriefeb 11 2019, 9:00
Robert Jensen is niet onder de indruk van Peter van der Vorst.
Enige tijd geleden berichtten wij dat Robert Jensen in zijn podcast geen spaan heel liet van Peter van der Vorst. Helaas voor hem berichtte De Telegraaf daarna meteen dat Van der Vorst mogelijk Jensens nieuwe eindbaas wordt bij RTL. Oeps.
Nou, in zijn podcast van gisteren heeft Jensen daar nu op gereageerd. Hij is, blijkt, er totaal niet van onder de indruk. Ja, zei Jensen, hij verwacht ontslagen te worden als Van der Vorst inderdaad de nieuwe directeur van RTL wordt. Maar: dat interesseert Jensen bar weinig. Hij heeft namelijk "niets [...] met de tv- of showbizz-wereld." Hij neemt dan ook geen woord terug van wat hij gezegd heeft over Van der Vorst. Sterker nog, hij doet er gewoon nog een stapje bovenop. Wat hem betreft zou een ontslag niet minder dan lachwekkend zijn:

"Maar als het zou gebeuren, móeten we dat opnemen, er moeten camera’s bij zijn. Ik zou keihard lachen... Het is hetzelfde als dat Ronaldo ontslagen wordt door Mario Been."

Aangezien Van der Vorst Jensens programma "vreselijk" schijnt te vinden is de kans natuurlijk inderdaad groot dat de rechtse talkshow-host over een paar maanden, als zijn contract afloopt, op zoek moet naar een andere zender voor zijn show. Dat zou jammer zijn... maar vooral jammer voor RTL. De zender heeft met Jensen namelijk een niche gevonden die door geen enkele andere zender ingevuld wordt momenteel. Geef het programma wat tijd en over een jaar of twee is het één van de grootste en populairste shows op tv.
Maar ja, Van der Vorst is als linksmensch zijnde daar natuurlijk helemaal niet in geïnteresseerd. Zoals het een trouw lid van het mediakartel betaamt is hij eerst en vooral bezig met het verspreiden van linkse propaganda. Dáár gaat het hem om.
Nou ja, misschien dat Jensen welkom is bij SBS?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten