Schandalige Russofobie in Europees Parlement: woede omdat deze Russische jongedame er stage loopt

Ga je schamen, Rusland-haters.

Als je wilt weten hoe ver de Russofobie is doorgeslagen in de hoogste Europese kringen, welnu, zoek niet verder dan dit nieuws van De Telegraaf:

Europarlementariërs spreken er schande van dat in het Europarlement een nieuwe stagiaire rondloopt die de dochter van Vladimir Poetins woordvoerder is.

Elizaveta Peskova is de dochter van Dmitri Peskov. Peskov is Vladimir Poetins woordvoerder. Volgens alle Rusland-haters in het Europees Parlement is het daarom een enorme schande dat Elizaveta stage loopt in het Europees Parlement. Ze zou een “veiligheidsrisico” zijn.

Waarom? Nou, omdat haar vader toevallig voor Poetin werkt.

Zelf studeert Elizaveta in Frankrijk. Ze loopt stage bij Aymeric Chauprade, een rechts-populistisch Europees Parlementslid uit dat land die tot 2015 lid was van het Front National, maar nu onafhankelijk is. Natuurlijk verdedigt Chauprade haar aanstelling, en dat doet hij prima. Zo zegt hij onder meer dat wij in het Westen mensen beoordelen op hun eigen daden, niet op die van hun ouders. Of, zoals hij het verwoordt:

“Ik maak verschil tussen een persoon en diens familie. Dat zijn onze westerse waarden.”

Dat zou je inderdaad denken, ja, maar blijkbaar werkt het niet meer zo in EU-kringen. Petras Austrevicius van de quasi-liberale fractie uit Litouwen noemt Elizaveta’s stage bijvoorbeeld “een hele grote schande,” en zo zijn er nog veel meer eurofielen die in de Volkskrant (dat kwam hier als eerste mee) laten weten dat ze dit allemaal écht niet vinden kunnen.

Wat een ongelooflijk discriminerende, racistische Russofobie in het Europees Parlement, zeg. Dat ze daar moeite hebben met Vladimir Poetin, soit, maar dit gaat helemaal nergens meer over. Nu worden jonge vrouwen die toevallig een vader hebben die voor Poetin werkt ook al als melaatse behandeld.

Eigenlijk is het gewoon hartstikke ziek. Dit meisje heeft werkelijk niets misdaan, er is geen enkele reden om aan te nemen dat ze het Europees Parlement ondermijnt, ze loopt alleen maar stage (waar ze 1.000 euro per maand voor krijgt, wat voor haar wisselgeld is), mag vertrouwelijke stukken niet eens inzien… en is daar op uitnodiging van een Franse Europarlementariër.

Overigens vraag je je af of het stiekem de vrouwen van de Europarlementariërs in kwestie zijn die er moeite mee hebben dat Elizaveta in Brussel werkt. Kijk maar deze Instagram-foto’s van d’r.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. TD

  Dat Elizaveta Peskova maar uitkijkt niet te dicht bij Juncker in de buurt te komen,met zijn losse handjes!
  Want dat kan nog uitlopen op een conflict met Rusland.

 2. HendrikJan

  Ik DENK dat zij Rutte wel uit de kast krijgt.

  1. Korporaal Monty

   Dus dat is het eerste waar u aan denkt als u deze stagiaire ziet?

   Misschien heeft deze jonge Russische vrouw zeer goede politieke competenties.

   1. TD

    Gedurende het leegpompen van de EU leiders,ontfutselt zij hen alle geheimen!

    1. Korporaal Monty

     “Gedurende het leegpompen van de EU leiders,”

     Dus jij denkt dat daarom deze jonge Russisch vrouw stage loopt bij de EU.

     Waarom?

  2. Original NL

   En ik denk van niet..HJ

 3. Rien Noppen

  Rusland heeft een trieste reputatie van criminele inmenging in verkiezingen in andere landen en heeft als belangrijk doel de EU te ondermijnen.

  Zo gek is dit dus niet.

 4. Meriadoc Brandebok

  Qua vrouwen heeft Rusland wel de loterij gewonnen, en dat geldt natuurlijk ook voor andere Oost-Europese landen.

  1. Spaanse kok

   Het gaat met de dames hetzelfde als met onze tomaten.
   De beste gaan naar het buitenland.

   1. Meriadoc Brandebok

    Ja, precies.

   2. sjun

    Rake grap Cocinar. 🙂

 5. TD

  Hopelijk bespioneert Elizaveta Peskova de EU,zodoende komen we er misschien achter wat ze allemaal bekokstoven in Brussel!

 6. marco1

  Ze mag eventueel wel bij mij stage komen lopen als ze wil.

 7. Aaldering

  Een pakkend artikel, nu nog de zus van Kim Jong Un !

 8. HendrikJan

  Ik hoor net op soos, dat zij al twee woorden uit haar hoofd heeft geleerd.

  RUTTUP en NEXIT.

  1. Original NL

   Slimme meid HJ!!

 9. fusilier

  Wat een Beauty is zij, net zoals Ivanka Trump. Hierbij vergeleken valt merkel in het niet.

 10. Veteraan

  Heerlijk om te zien. En nog [liberaal] Rechts ook.
  Go Russia

 11. Florissa

  Ze zouden zich beter zo druk maken over de asielinvasie uit Afrika die ze veroorzaakt hebben ,maar daar hoor je die zuipschuiten niet over.
  Hoop van harte dat die imbecielen na de verkiezingen een schop onder hun kont krijgen .

  1. TD

   Vrouwen geëngageerd in de politiek zijn verraderlijk, zoals in het verleden de Nederlandse danseres Mata Hari,gedurende het spel zijn veel mannen loslippig!
   Veroordeeld voor spionage en in Frankrijk gefusilleerd.

  2. Niet L niet R

   Perfect verwoord!

 12. Veteraan

  Vergelijk haar nu eens met vadsige Umfufu Satya van deze site.
  Mooi, intelligent, VERDIEND EIGEN GELD, en dan ook nog juist politiek gekleurd.
  Kan wel mannen krijgen, geen vervuild DNA en heeft wel hobby’s.
  Waarschijnlijk geen Autist/Borderliner/grootheidswaanzin en andere GGZ ……
  Tja, ik zou het wel weten.

  1. marco1

   O u heeft Satya weleens gezien dat u kunt vergelijken?

 13. Baron von Munchhausen

  Ziet er in ieder geval beter uit dan b.v. Jongerius (PVDA) of Sargentini (Groen-Links).
  Enfin, nu is er een mooie tante en dan gaan de, te veel betaalde, huppeltrutten EU parlement zeuren.
  Jaloezie?

 14. Piet51

  Sinds wanneer is het Russisch volk een ras. Dat zijn ze niet en daarom is de houding van het EU-parlement ook niet racistisch Als ik me goed herinner was dat bij Wilders ook één van zijn argumenten ter verdediging.

  Verder is niemand toevallig een naaste medewerker van Poetin, ook de vader van deze dame niet. Als de dame helemaal zuiver is, en dat wil ik zeker niet uitsluiten, dat is haar vader dat zeker niet. En dan is een lek van deze stagiaire, via haar vader naar Poetin niet ondenkbaar. Want het gaat natuurlijk niet om de naïeve veronderstelling van de schrijver van ondermijning van het EU-parlement, maar om informatie naar de Russische leiders.

  Dat een stagiaire geen vertrouwelijke stukken mag inzien lijkt met heel normaal, ik hoop, dat dit bij andere onverdachte stagiairs ook zo is.

  Het lijkt me het veiligst om haar gewoon een andere nuttige stage aan te bieden en niet zo op het spek te binden als nu lijkt te gebeuren.

  1. ZiggyStardust

   Idd, een andere stage lijkt me het veiligst. Net zoals er in onze regering geen mensen een dubbele nationaliteit horen te zitten en zelfs stemrecht van mensen met een dubbele nationaliteit zou je kunnen betwisten. Een mooi voorbeeld hiervan is Denk en zijn aanhangers.

   1. marco1

    Idd dubbel paspoort dan kiezen in welk land je wilt stemmen en er 1 inleveren.

   2. Piet51

    Deze dame heeft geen dubbele nationaliteit, ze stemt niet in Europa, ze zit niet in een regering. Ik begrijp de relevantie van deze opmerkingen niet.

    1. ZiggyStardust

     Het is een vergelijkbaar gevaar. Informatie doorspelen naar buitenlandse leiders en daardoor mogelijk de politiek kunnen beïnvloeden.

     1. Piet51

      Er zijn veel meer (dubbel-)spionnen dan mensen met een dubbele nationaliteit die informatie naar buitenlandse leiders doorspelen. De echte risico’s zitten bij die spionnen.

 15. Niet L niet R

  Ik keur beslist niet alles goed van Rusland!
  Maar ik denk dat vele vergeten zijn, dat Rusland mede ons heeft bevrijd van Hitler Duitsland, zonder Rusland waren wij toen niet bevrijd!
  De EU moet wegblijven bij de grenzen van Rusland, dat is vragen om moeilijkheden!

  1. Piet51

   Dat Rusland (Oost-)Europa heeft mede-bevrijd is een waarheid als een koe. Maar dat Rusland daarbij een hele dikke dubbele agenda had is een even grote waarheid. Al in 1944 had Stalin zijn plannen voor het inlijven van enkele Oost Europese landen klaar. Hij vocht dus vooral voor zijn eigen gebiedsuitbreiding en moest daarvoor Europa helpen bevrijden van de Duitsers.

  2. Meriadoc Brandebok

   Rusland heeft ons niet bevrijdt, de anglo-Amerikaanse troepen hebben ons bevrijdt. Rusland sloot aanvsnkelijk een deal met Hitler en heeft in die tijd ook de gehele Poolse elite uitgemoord. Stalin had, zoals Piet zegt, wel belangstelling voor Oost-Europees grondgebied, en kwam pas echt in actie toen de Nazi’s Rusland binnenvielen. Hij was wel een even grote psychopaat als Hitler, of misschien wel wreder.

   1. Siemien

    Dat klopt, 74 jaar geleden..

    1. Piet51

     Precies, en Niet L niet R gebruikt dit foute voorbeeld nog steeds om aan te geven, dat Rusland zo gek nog niet bezig is.

 16. Bes Tolen

  In mijn ogen is het Oekraïense regime de bevolking in de Oekraïne opgelegd door het westen, dat tegenwoordig vrijwel alleen fascistoïde regeringen waaronder de Nederlandse, telt. Het gaat mij nu even over het niet deelnemen van Oekraïne aan het Euro songfestival. Daarmee hebben de deelnemers aan de landelijke voorronde in de Oekraïne laten merken dat ze het niet met het regime eens zijn. De winnaar van de landelijke ronde mocht in het vervolg niet meer optreden in Rusland. Dat liet zij zich niet zeggen en dat betekende dat ze niet uitgezonden wordt. Maar de nummers twee en drie bleken hetzelfde standpunt in te nemen en zo durfde de Oekraïne niet verder te gaan. De deelname werd voor dit jaar afgelast. Wel nu afwachten of er niet een listig vervolg is.

 17. Pescador

  leuke meid om te zien,

 18. Bes Tolen

  De Russen hebben het communisme niet gewild. In Rusland ging het al meer dan veertig jaar economisch steeds beter maar de kleine kring van machthebbers waaronder de tsarenfamilie was geheel wereldvreemd. Daardoor ontstond op gegeven ogenblik een machtsvacuüm waarvan met bruut optreden de communisten profiteerden. Deze extreme moordenaarsbende zag zo de kans de andere groepen, die wat aantal mensen ver in de meerderheid waren, te onderwerpen. Dat is met de eerste wereldoorlog het begin van de eigenlijke ramp van de twintigste eeuw, die nog altijd geen einde heeft. Hitler’s rampzalig optreden vormt van die doorgaande ramp een belangrijk onderdeel. In Duitsland waren de communisten procentueel minstens even zo sterk als in Rusland. Het kon met Duitsland om meer redenen niet goed gaan. Bijna overal was het in Europa wel problematisch. Ook met de christelijke politiek, in het bijzonder de Rooms katholieke. In de voorloorlogse politiek had je ook imperialisten en kolonialen, die voor zover ze Rome niet dadelijk als grondslag hadden, er ook onverantwoord arrogante ideeën op na hielden en daar vaak ook uitvoering aan gaven of hadden gegeven. Wat dat betreft deugde er dus ook in grote West Europese landen anders dan Duitsland veel niet. De verheerlijkte Churchill was achtereenvolgens koloniaal, imperialist, oorlogshitser voor dat hij de Engelse leider in de oorlog werd. De rol van Engeland en Frankrijk was niet verheffend.
  Dat Stalin (vader Georgiër, moeder Ossetische) door velen alleen als verantwoordelijk voor de talrijke massamoorden onder communistisch regime in de Sovjet Unie wordt gehouden, is feitelijk onjuist. Net zo goed lieden als Lenin (vader -liberale- jood en moeder Volksduitse), Trotzky (jood), Kaganonovitsch (jood Oekraïne), Kroetstsjef (Oekraïner) om belangrijke criminele figuren te noemen. Zonder Trotzky had het communisme niet gewonnen.

  Opmerkelijk is dat extreem links in de westerse wereld de laatste jaren gaandeweg veel invloed heeft gewonnen. Valse voorstelling van politieke zaken is dagelijkse kost voor de burgers en die trappen er nog massaal in ook. Er is een communis opinio ontstaan, die met nadruk aan de man en vrouw wordt gebracht. Voorboden van een nieuwe tijd waarin de oude ideologie van communisme en van Rome’s imperialisme met christendom en jodendom zich vertegenwoordigd weet. ”Cultuurmarxisme”. En waar in Europa al aanstalten zijn gemaakt door zowel de politiek (al vanuit de VS en Europa in de negentiger jaren, denk ook aan Joego Slavië als de Rooms katholieke kerk om de islam tot de gezegende groep te laten toetreden. Voor wie oplet, is nu al wel duidelijk wat voor soort burgers de machthebbers willen. De ideologie is er en staat er borg voor.

  1. Tante Sidonia

   Bes Tolen
   Goed kloppend verhaal.
   Wat gaan, over 50 jaar, wetenschappers/regeringsleiders/filosofen/ religieuzen e.a. zeggen over het nu ontstaan van de “doorgedrukte” Moslim-Links-Klimaat religie.
   Klaver is Afrikaan/Nederlander met anti-westerse ideologie en daarom leider van de nieuwe religie?
   Jonge mensen geindoctrineerd door onderwijs om de nieuwe religie aan te hangen??? Zonder zelf geindoctrineerde docenten onmogelijk om de jeugd op de “nieuwe maatschappij” voor te bereiden. Dus…..waar ligt daar de schuld?
   De gelijkwaardigheid van man/vrouw zal als sneeuw voor de zon verdwijnen: invloed van moslims. Linkse propaganda is de “waarheid” ( Zie v.m. Sovjet-Unie). Klimaat/Milieu gedachte zal tot gigantische hoogte stijgen van mensensterfte lijden!
   Deze drie genoemden: “Moslim-Links-Klimaat” religie?
   Wie is de schuld?
   Het alles maar toe staan? (gedogen?)
   Eigen identiteit, kwaliteit, vermogen, ontwikkeling ondergeschikt maken aan minder intelligente impulsief reagerende mensen?
   Zwakke, aan alles toegevende, overheden?
   Of…. wat bij het menselijk soort behoort: je eigen ondergang regelen!
   Zie Perzische rijk, Ottomaanse rijk, Romeinse rijk,en vele anderen.
   Zelfs in het heden: Haiti, Suriname, Nrd-Korea, Zimbabwe, Centraal Congo, enfin ….vul zelf verder in!

 19. TheresaGeissler

  Dit meisje op zichzelf lijkt me nou niet echt een bezwaar, laat staan een gevaar. Maar ik moet overigens bekennen, niet Rusland-minded te zijn.
  Wilders was het aanvankelijk ook niet, dus is het wat mij betreft alweer de zoveelste tegenvaller, dat hij zich kennelijk heeft laten omlullen door enkele Russofielen in zijn naaste werkkring: Rusland heeft een totaal andere mentaliteit dan de westerse; wij hebben daar gewoon niets mee nodig.

  1. fockingworst

   @theresa gewoon handelen lijkt mij prima met de russen, is gewoon win win.
   Je hoeft niet dikke maatjes te worden.

 20. Tante Sidonia

  Hé!!!???..
  gefrusteerde Linkse oproerkraaiers!
  Angst om waarheden te horen?
  Lees even de reacties, op dit artikel!
  Enfin,….en de , inmiddels, gecrasteerde reageerders piepen!
  Weten jullie het nog,? Grootste piepers waren de gecastreerde zangertjes in de Iteliaanse Opera!!!!
  Gelijk als jullie!

 21. Lay down your souls to the gods rock and roll

  En weer een nieuwe aflevering van de hilarische comedy serie : Jean Claude Junkers flying Europe. Aflevering zoveel getiteld “Russian spy and I” Euro parlementariërs waren onaangenaam verrast toen bleek dat de dame die stage loopt bij het parlement, een Russische was. En de bom explodeerde toen zij ook nog eens de dochter was van de woordvoerder van Poetin. Verbijstering,woede en paniek was het gevolg in het over het algemeen grijs en sombere Europees parlement. Wie heeft dit op z’n geweten ?? zit Poetin achter deze fraai gevormde verschijning ??. In welke taal moeten we nu vergaderen???. Verstaat ze Engels, Frans,Spaans of Duits??. Heeft ze een talen knobbel en beheerst ze nog meer talen vloeiend en in geschrift??? Wat nu,?? hoe nu verder ??, hoe houden we alle informatie binnenskamers, hoe zorgen we ervoor dat Poetin niks komt te weten??? Voorzitter van het Ministry of silly walks department Jean Claude Juncker zwijgt echter in alle talen, al met al een gespannen situatie in het Euro parlement, aftiteling loopt : Matt Monro : From Russia with love.
  Werkelijk waar, waar gaat dit over ??? het gaat erom hoe zij als stagiare functioneert en dat zij ervaring op doet voor haar opleiding. En NIET!!! waar zij vandaan komt. Dat geldt voor iedereen die stage loopt, het feit dat zij Russische is doet daar niets aan af. Maar de Brusselse zuip poppenkast ziet achter elke boom een vijand en wijzen weer eens met het bekende vingertje naar Rusland. Maar wij West Europeanen zijn ook geen heilige boontjes, zo is het toevallig ook nog eens een keer.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.