Veroordeelde leugenaar Cohen moet president Trump aan de galg praten

Geen categoriefeb 28 2019, 8:00
Michael Cohen, voormalig persoonlijk advocaat van president Trump, gaf woensdag een getuigenis over de president aan de Overzichtscommissie van het Amerikaanse Congres.
De reden voor zijn optreden, als we Cohen moeten geloven, hij wil in het reine komen met zichzelf nadat hij een vorige keer gelogen had voor het Congres. Hij is reeds veroordeeld voor belastingfraude. De reden waarom hij draaide tegen de president, hangt hier nauw mee samen. Hij moest samenwerken met het gerecht om minder straf te krijgen voor de andere veroordelingen. Cohen gaat voor die zaken binnen twee maanden naar de cel. Cohen (en dus ook Trump) beging zogezegd een campagneovertreding. Omdat hij geld gaf aan de pornoster Stormy Daniels, die een affaire zou gehad hebben met Trump. Omdat het geld tijdens de campagne werd gegeven, is het een campagne-uitgave en geen persoonlijke uitgave, nogal een bedenkelijke logica.
Dit is dus de kroongetuige die de Democraten laten opdraven in hun zoektocht naar redenen om de president uit het Witte Huis te verwijderen. De verwijdering van de president uit het Witte Huis is voor de insiders van Washington DC ontzettend belangrijk. De redenen zelf hebben weinig of niets met Donald Trump te maken. De ware reden is dat de insiders geen outsiders tolereren die op een populaire golf meesurfen en die hun belangen zouden kunnen bedreigen en men wil dit duidelijk maken door de ultieme politieke outsider af te zetten.
Samenwerking Trump-Rusland
Laat ons eerst nog eens uitweiden over hoe dit gehele dossier begonnen is. De Democraten hebben de advocatenfirma Perkins Coie betaald om een dossier samen te stellen. Zij hebben dat geld overgemaakt aan Fusion GPS (het kon niet rechtstreeks), die op hun beurt het dossier hebben uitbesteed aan een Britse oud-spion Christopher Steele. Deze Steele stelde het dossier samen op basis van informatie van Russische informanten. Dit dossier werd gebruikt om een medewerker van de Trump Campagne af te luisteren via een bevel van een geheime rechtbank, de zogenaamde FISA rechtbank. Waarom wordt dit niet onderzicht door Mueller en zijn kompanen?
Was er samenwerking tussen Trump en Rusland? Hierover was Cohen duidelijk, hij denkt het niet. Cohen sprak zichzelf tegen in zijn getuigenis. Cohen zei dat Trump alles doet om te winnen, maar terzelfdertijd zei hij dat Trump nooit president wilde worden, dat Trump het zag als een soort PR-stunt om het merk Trump te promoten. Verder probeerde Cohen Trump nog weg te zetten als een racist, maar allemaal zonder veel bewijs. Cohen sprak over het feit dat Trump gelogen had in het publiek over zakendeals, zoals over de mogelijke bouw van een Trump hotel in Moskou, much ado about nothing.
Ook Debbie Wasserman Schultz, de vorige voorzitter van de Democratische Partij, de vrouw die met de Clinton-campagne had samengezweerd tijdens de voorverkiezingen om Clinton te bevoordelen en Bernie Sanders te benadelen, is lid van deze commissie. Zonder schaamte begon ze over de mogelijke Rusland-samenzwering door te spreken over Roger Stone, vriend en oud-adviseur van Trump, die contact zou gezocht hebben met Wikileaks tijdens de campagne. Cohen antwoordde dat hij (in aanwezigheid van Trump) Roger Stone hoorde zeggen dat hij contact had gehad met Wikileaks en dat Wikileaks bezwarende mails van de DNC (Democratic National Committee) zouden dumpen. Stone was een vrije persoon en maakte geen deel uit van de campagne, dat werd trouwens bevestigd door Cohen tijdens de hoorzitting. Congreslid Massie, toonde echter aan tijdens de zitting dat dit al in de The Guardian verschenen was in juni 2016, wat Stone zei was dus publiek bekend.
Het Rusland-onderzoek is een machtsstrijd
Het onderzoek naar de samenwerking tussen Trump en Rusland, heeft vooral een signaalfunctie, zoals ik hoger al stelde. Want de samenzweringstheorie heeft al verschillende zaken aangetoond. Zoals het feit dat de ‘Deep State’ geen samenzweringstheorie is en dat diezelfde Deep State bereid is om alles uit de kast te halen om bedreigingen van het status-quo tegen te gaan.
Roger Stone heeft dat onlangs nog aan de lijve ondervonden toen hij werd opgepakt voor dag en dauw. 29 tot de tand gewapende agenten met 17 gepantserde voertuigen kwamen hem oppakken. Stone werd opgepakt omdat er conflicterende getuigenissen zijn met zijn getuigenis voor het Congres, hij zou dus onder ede gelogen hebben. Stone, die geen vluchtrisico is en geen wapen bezit, werd met meer machtsvertoon aangepakt dan de gemiddelde druglord. Ook hier opnieuw, dit heeft niets met het Rusland te maken. Het signaal dat Mueller wou sturen is niet naar Stone, maar naar anderen: ‘Gij zult niet sollen met de ware machthebbers in dit land!’
Ambtenaren stellen zich boven het resultaat van de verkiezingen
De afgelopen weken kwam ook de ontslagen nr. 2 van de FBI Andrew McCabe aan het woord, de man heeft een boek geschreven. McCabe is de man die even overnam na het ontslag van Jim Comey en die samen met Rod Rosenstein (onderminister van Justitie, de man die het Rusland-onderzoek van Mueller overziet) de mogelijkheid besprak om het 25e amendement in te roepen. Het 25e amendement stelt de regering in staat om de president te verwijderen wanneer die in de onmogelijkheid zou zijn om te regeren. Rosenstein zou een verborgen micro dragen en daarmee zou men dan regeringsleden proberen overtuigen om zich te keren tegen de president.
Dit is niks minder dan het bespreken van een ambtelijke staatsgreep, gebaseerd op het denkbeeld (of beter gezegd: waanbeeld) dat de president een Russische agent zou zijn. Terwijl al diezelfde mensen weten dat het een gefabriceerd dossier is, gemaakt om Trump tijdens de campagne te discrediteren. Daarna werd het aangewend om de richting van het beleid die de verkozen president wou voeren (betere relaties met Rusland) onmogelijk te maken. Het werd en wordt door de president zijn politieke, mediatieke en ambtelijke tegenstanders gebruikt om hem te proberen afzetten. Trump’s politieke tegenstanders zouden beter het beleid controleren, in plaats van redenen te zoeken om hem af te zetten. De verkiezingen van november 2016 zijn al meer dan twee jaar voorbij.
Het onderliggende signaal van dit alles is het volgende: verkiezingen doen er niet toe, ambtenaren maken de dienst uit en daar kan een verkiezing niks aan veranderen. Mocht er daarnaast in de toekomst nog een outsider zijn die op het idee komt om president te worden, dan wordt ook die persoon vernietigd. De enige reden dat Trump die aanvallen weerstaat is, naast de steun van zijn achterban, omdat hij een verwaande egocentrische miljardair is.
Dit artikel verscheen ook op Doorbraak.be.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten