Schandalige Russofobie in Europees Parlement: woede omdat deze Russische jongedame er stage loopt

Geen categoriefeb 28 2019, 9:00
Ga je schamen, Rusland-haters.
Als je wilt weten hoe ver de Russofobie is doorgeslagen in de hoogste Europese kringen, welnu, zoek niet verder dan dit nieuws van De Telegraaf:

Europarlementariërs spreken er schande van dat in het Europarlement een nieuwe stagiaire rondloopt die de dochter van Vladimir Poetins woordvoerder is.

Elizaveta Peskova is de dochter van Dmitri Peskov. Peskov is Vladimir Poetins woordvoerder. Volgens alle Rusland-haters in het Europees Parlement is het daarom een enorme schande dat Elizaveta stage loopt in het Europees Parlement. Ze zou een "veiligheidsrisico" zijn.
Waarom? Nou, omdat haar vader toevallig voor Poetin werkt.
Zelf studeert Elizaveta in Frankrijk. Ze loopt stage bij Aymeric Chauprade, een rechts-populistisch Europees Parlementslid uit dat land die tot 2015 lid was van het Front National, maar nu onafhankelijk is. Natuurlijk verdedigt Chauprade haar aanstelling, en dat doet hij prima. Zo zegt hij onder meer dat wij in het Westen mensen beoordelen op hun eigen daden, niet op die van hun ouders. Of, zoals hij het verwoordt:

"Ik maak verschil tussen een persoon en diens familie. Dat zijn onze westerse waarden."

Dat zou je inderdaad denken, ja, maar blijkbaar werkt het niet meer zo in EU-kringen. Petras Austrevicius van de quasi-liberale fractie uit Litouwen noemt Elizaveta's stage bijvoorbeeld "een hele grote schande," en zo zijn er nog veel meer eurofielen die in de Volkskrant (dat kwam hier als eerste mee) laten weten dat ze dit allemaal écht niet vinden kunnen.
Wat een ongelooflijk discriminerende, racistische Russofobie in het Europees Parlement, zeg. Dat ze daar moeite hebben met Vladimir Poetin, soit, maar dit gaat helemaal nergens meer over. Nu worden jonge vrouwen die toevallig een vader hebben die voor Poetin werkt ook al als melaatse behandeld.
Eigenlijk is het gewoon hartstikke ziek. Dit meisje heeft werkelijk niets misdaan, er is geen enkele reden om aan te nemen dat ze het Europees Parlement ondermijnt, ze loopt alleen maar stage (waar ze 1.000 euro per maand voor krijgt, wat voor haar wisselgeld is), mag vertrouwelijke stukken niet eens inzien... en is daar op uitnodiging van een Franse Europarlementariër.
Overigens vraag je je af of het stiekem de vrouwen van de Europarlementariërs in kwestie zijn die er moeite mee hebben dat Elizaveta in Brussel werkt. Kijk maar deze Instagram-foto's van d'r.
https://www.instagram.com/p/BsLquR6HIIp/
https://www.instagram.com/p/BgTbvqiD0zU/
https://www.instagram.com/p/Bt3xwBSHH_E/
https://www.instagram.com/p/BqiAJFeHyX3/
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten