Robert Jensen over klimaatcensuur bij Nu.nl: "Dit is schokkend. Dit accepteren we niet!"

Geen categoriefeb 28 2019, 10:00
Je mag van de redactie van Nu.nl niet meer beweren dat het allemaal wel meevalt met het aandeel van de mens in 'klimaatverandering.'
Gisteren werd bekend dat één van de grootste nieuwssites van Nederland, Nu.nl, voortaan flink gaat censureren in de reactiepanelen onder artikelen over 'klimaatverandering.' Iedere reactie waarin er getwijfeld wordt aan het aandeel van de mens in die verandering zal vanaf nu geweigerd worden.
Jawel, de klimaatwaanzin is nu een officiële religie, en haar hoge priesters tolereren geen tegenspraak meer.
PVV-Tweede Kamerlid Martin Bosma reageerde daar al terecht furieus op. Hij wordt daarin gesteund door Robert Jensen, de bekende rechtse talkshow- en podcasthost die onderhand furore maakt als één van de weinige truth-tellers in de oude mainstream media:
https://twitter.com/robertjensen/status/1100714919899607041
"Deze mensen," schrijft Jensen op Twitter, "zullen nog steeds zeggen dat ze 'integere en gewogen journalisten zijn'." Maar daar trapt natuurlijk helemaal niemand meer in. Zoals Jensen verder gaat:

"Dit is schokkend."

Maar er is wat hem betreft ook goed nieuws:

"Maar we accepteren dit natuurlijk niet meer van de media. Dit is niet de toekomst!"

Met andere woorden, Jensen hoopt dat Nu.nl uiteindelijk gedwongen wordt door boze lezers om dit waanzinnige totalitaire beleid te veranderen.
Hoewel ik die hoop deel, denk ik dat hij het radicalisme van de klimaatkerk onderschat. De hoofdredactie van Nu.nl wordt overduidelijk bevolkt door groene linksgekkies. Die mensen veranderen hun standpunt niet. Hun klimaatreligie is het allerbelangrijkste in hun leven. Al het andere moet daarvoor wijken: persoonlijke relaties en, jawel, het vrije woord.
Afijn, het goede nieuws is, natuurlijk, dat dit soort quasi-journalistieke gekkies Jensen genoeg materiaal geven om binnenkort weer een mooie podcast van te maken. Gelukkig maar!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten