Statenverkiezingen: Forum voor Democratie en DENK hebben overal genoeg ondersteuningsverklaringen!

Nieuwkomers Forum voor Democratie en DENK hebben in elke provincie genoeg ondersteuningsverklaringen gekregen om mee te doen aan de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart! Dat meldt het AD.

Hiermee staan ze in de lange lijst van VVD, CDA, D66, GroenLinks, SP, PVV, ChristenUnie, 50PLUS, PvdA en PvdD die ook in alle twaalf provincies meedoen met de Provinciale Statenverkiezingen. De SGP doet niet mee in Noord-Holland, Groningen en Limburg.

Lokale partijen zetten ook aardige resultaten neer. Zo doet NIDA alleen mee in Noord- en Zuid-Holland. Code Oranje doet alleen mee in Noord-Holland, Zuid-Holland, Gelderland en Noord-Brabant. Jezus Leeft pakt Gelderland, Flevoland en kieskring Dordrecht mee.

Hoewel de Provinciale Statenverkiezing altijd wat onderbelicht is gebleven ten opzichte van de lokale en landelijke verkiezingen, zit er toch een belangrijk politiek-strategisch element aan gekoppeld: de Eerste Kamer. De regeringspartijen hebben tot nu toe praktisch elk beleid direct door kunnen voeren, maar kunnen rekenen op dik verlies bij de komende verkiezingen. Hierdoor zou het goed mogelijk kunnen zijn dat ze bij een nieuwe samenstelling in de Eerste Kamer toch zullen moeten onderhandelen met oppositiepartijen.

Dit is dan ook het belang voor een partij als Forum voor Democratie: het kunnen blokkeren of beïnvloeden van wets- en beleidsvoorstellen. De PvdA heeft ook al aangegeven niet meer zo snel met de coalitiepartijen in zee te willen gaan maar GroenLinks blijft de hand uitsteken, in ruil voor CO2-maatregelen. Het is dus de vraag of de coalitiepartijen hard genoeg worden afgestraft en hoeveel zetels GroenLinks gaat halen, om te kunnen bepalen of er nóg een partij (naast GroenLinks) nodig is om beleid door te drukken, of dat GroenLinks voor wat klimaatwetjes overal z’n goedkeuring voor gaat geven.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Rien Noppen

  En nu wordt het lachen geblazen als de antecedenten van de gelukzoekers die op het FvD afkwamen worden nagetrokken.

  🙂

  1. TD

   Rien Noppen:
   Kijk éérst maar eens naar de redenen en antecedenten van VVD politici die de afgelopen 7 jaar moesten opkrassen!
   Het herhaaldelijk subjectieve praatjes verkopen gaat opvallen,haha

   1. Rien Noppen

    De antecedenten van VVD-ers moeten uiteraard ook worden nagetrokken.

    1. wheelboy

     Rien
     Neem van mij aan als de media een FvD er vinden die iets te verbergen heeft dan zal dit nationaal geventileerd worden . PVV en FvD staan onder de microscoop als het gaat om personen die iets op hun kerfstok hebben . Al is het maar om ze zo zwart te kunnen maken dat kiezers overlopen na het kartel . ZO werkt het al decennia . En die personen van andere partijen .Och hooguit ergens onderin midden in een krant .Na de verkiezingen . Spreekwoord was hou jij ze dom (de pastoor fo dominee oid) dan houd ik ze arm (de staat ) Die pastoor oid is vervangen door de media en journalisten . En die domme Nederlander trapt er gewoon in .

   2. edoc431

    Het valt wel op als het over Baudet of Wilders gaat dat lamzakje en childlover Ernstwim er altijd als eerste bij is hahahahaah .
    Het lulhannesje kick hier op als een heroine verslaafde op zijn spuitje hahahahaah.

  2. Arie B

   Maakt niks uit wie er komt. Je hebt niet zoveel IQ/EQ nodig om boven die zittende klaplopers uit te stijgen. Ze kunnen een flinke luis in de pels zijn van de zelfgenoegzame arrogante senatoren (die eigenlijk allang met pensioen moeten).

 2. Spaanse kok

  Van FvD had ik het niet verwacht.
  Ben benieuwd .

 3. Spaanse kok

  Quote : Dit is dan ook het belang voor een partij als Forum voor Democratie: het kunnen blokkeren of beïnvloeden van wets- en beleidsvoorstellen.
  .
  Ja, nu de keuze:
  Toetreden tot het zogenaamde partijkartel of
  GL & PvdA de mogelijkheid geven om punten te scoren
  en verder te sputteren aan de zijlijn ?

 4. TD

  “blokkeren of beïnvloeden van wets- en beleidsvoorstellen”
  Eindelijk,en dit is nog maar het begin voor de PVV en het FVD!
  Het jaar van de waarheid is niet zó ver,2021!

  1. Spaanse kok

   Td laat opmerkelijk het woord kunnen uit zijn aanhaling van tekst.
   Droom lekker verder.

   1. Siemien

    Veel opmerkelijker is dat Spaanse kok totaal geen inhoudelijk debat voert en vooral tegendraads reageert natuurlijk, het is immers een sport om niets te zeggen en als het dichtbij komt gewoon dicht te slaan..

   2. edoc431

    Als jullie mafklappers nou de klimaatkosten op jullie nemen dan houden wij ons wel bezig met belangrijkere dingen Afgesproken ???

 5. Michael

  Tsja, leuk allemaal hoor. Het enige grote probleem met FvD is de verspreiding van pseudowetenschappelijke onzin over klimaatverandering, die er in gaat als koek, omdat het lekker simplistisch is allemaal. En meneer probeert ook nog het spelletje te spelen dat “expert” is en dat de andere er “niets van afweten”. Óf een bewuste strategie om stemmen te winnen, óf hij denk het echt allemaal… Dat laatste dan een teken van hoogmoedswaanzin over iets waar hij blijkens uit zijn bijdragen aan het debat totaal geen verstand van heeft (net als de meeste politici)

  1. Rien Noppen

   Dit is in dit verband een joetjoepje om in te lijsten:

   https://youtu.be/iQ8QCgajbMc

  2. Satty

   En dat ze toch een zeer bedenkelijke achterban erg aantrekken, dit geldt niet voor een ieder maar bv Hendrik Jan verspreid de idiote joodse samenzwering theorie.

   1. marco1

    Ja maar een Groenlinks trekt ook voor een gedeelte een bedenkelijk publiek aan. Het bedenkelijk publiek dat zich aangetrokken voelt tot het FvD waar jij op doelt heeft ook maar weinig ander alternatief.

 6. Troelstra

  FvD gefeliciteerd met voldoende ondersteuningsverklaringen in de pocket! Nu nog even de PVV aan voldoende ondersteuningsverklaringen helpen en dan stemmen we de kartelpartijen VVD, D’66, CDA, CU, PvdA, GL weg!

  1. Troelstra

   Giften kun u overmaken aan

   St. Vrienden van de PVV, Den Haag
   NL98 INGB 0670 4723 44

  2. Spaanse kok

   quote: Nu nog even de PVV aan voldoende ondersteuningsverklaringen helpen
   .
   Indien u het nieuws zou volgen had u kunnen weten dat de inlevertermijn voor de benodigde ondersteuningsverklaringen is verstreken.

 7. Gekko

  Buitengewoon belangrijk dat PVV en FvD nu in alle provincies meedoen. Krijgen we na 20 maart eindelijk een goed beeld van hoe groot hun steun onder de kiezers nu werkelijk is.

  Ik verwacht er geel van: de frustratie bij veel stemmers op VVD, CDA en D’66 is groot. Voor hen is de PVV misschien een brug te ver, want geen democratische partijstructuur. Maar het FvD is een aantrekkelijk alternatief. Of anders 50+, daar zie ik ook wel flinke groei ontstaan.

  1. Spaanse kok

   Quote: Krijgen we na 20 maart eindelijk een goed beeld van hoe groot hun steun onder de kiezers nu werkelijk is.
   .
   Inderdaad.
   Laten we maar eens afwachten, over 5 weken weten we het antwoord.

 8. HierBenIk

  Wat ben ik blij dat ik de moeite heb genomen om bij de Gemeente de Ondersteuningsverklarinfg voor het FvD te hebben laten ondertekenen. Dit doet me goed!

 9. ZiggyStardust

  Volgens mij heb ik ene Rien Noppen hier verschillende keren zien schrijven dat FvD niet genoeg kandidaten zou hebben om overal mee te doen, dat ze het niet binnen de tijd zouden halen. Jammer voor je Rien, maar je zat er alweer naast.

 10. HendrikJan

  Twee echte Heren.
  Twee echte Kanjers.
  Veel succes in Maart en Mei.

  Let op Keulen en Aken zijn ook niet in één dag gebouwd.
  Keulen is wel in één nacht, deels afgebroken door diverse gelukszoekers, maar daar hebben we het niet over.

 11. poldi

  Om die klimaatneuroten en moslimknuffelars van Groenlinks en D66 een toontje lager te laten zingen is het zaak om zoveel mogelijk op de PVV of FVD te stemmen.

  1. Spaanse kok

   Poldi, je mag maar een keer je stem uitbrengen.

 12. Gekko

  CDA en CU hebben vandaag hun congres. En ze zijn doodsbenauwd voor wat zij zelf “schreeuwerds op de flanken” noemen. Die zijn levensgevaarlijk, vinden Buma en Segers, onder verwijzing naar Engeland en Amerika (ofwel: Brexit en Trump). Daarbij vergetend dat Brexit en Trump uitkomsten zijn van democratische verkiezingen. Hier komt de aap uit de mouw: de arrogantie van CDA en CU. Zij weten wel even te bepalen wat goed voor ons is. Nou ja, ik weet wat goed voor hen is. Direct wegstemmen.

  1. Spaanse kok

   De huidige regering is het resultaat van democratische verkiezingen.
   Toch heeft u er commentaar op.
   U bent dus geen cent beters dan CDA en CU.

 13. Rien Noppen

  Ik begrijp dat hier bij veel reaguurders de vurige hoop en verwachting bestaat dat het FvD een grote politieke doorbraak zal veroorzaken bij de Statenverkiezingen.
  Voor hun geestelijk welzijn adviseer ik hen rekening te houden met de mogelijkheid dat dit wel eens vies zou kunnen tegenvallen.
  Ik heb daar twee aanwijzingen voor: Baudet doet het bijzonder slecht in de media en de Tweede Kamer (waar hij gewoon wordt uitgelachen) en zijn beweging zit nog in de luiers, met de onvermijdelijke problemen van dien.

  1. TD

   Rien Noppen:
   Ik heb naar Mark Rutte getwitterd dat er een nog niet ontdekt politiek wondertalent bestaat te weten: “Rien Noppen”!
   Hij is persoonlijk op weg naar jou toe,dat is mijn laatste info hieromtrent!

   1. HendrikJan

    Bedoel jij Markie met die lange liegneus.
    Dan mag die Nop wel uitkijken, als hij voor de deur staat.
    Markie met die lange liegneus, is levensgevaarlijk als er deuren in het spel zijn.

  2. Arie B

   @Rien: je moet bij de recherche gaan joh! Daar zijn ze gek op aanwijzingen. Vrees wel dat je niet door de tests heen komt..

 14. Heras

  Fijn, dat Fvd het zo goed doet. Met de klimaatdiscussie hebben ze veel mensen gered van de financiële ondergang. Had baudet het item niet bekend gemaakt, dan hadden de huidige partijen dit stilletjes doorgedrukt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.