Syrië-gangers terughalen, goed plan! Britse troepen vinden 50 afgehakte hoofden van Yezidi-seksslavinnen in Baghuz

Geen categoriefeb 24 2019, 21:00
En wéér duikt er nieuws op dat het toch verrekte moeilijk maakt om te pleiten voor de terugkeer van Syrië-gangers en andere jihadisten... 50 Afgehakte hoofden van Yezidi-vrouwen gevonden in IS-gebied. Dat meldt TPO.
Britse SAS-troepen die Baghuz bevrijdden, hebben hoofden in prullenbakken gevonden van seksslavinnen. Het lijkt erop dat IS-strijders vlak voor ze op de vlucht sloegen, hun slachtoffers hebben vermoord.
De SAS-leden beschreven de situatie als scenes uit Apocalypse Now, niet bepaald iets wat je graag in het echt mee wilt maken. Ze gaven aan ongeveer 100 IS-strijders te hebben neergeschoten, maar vrezen dat er honderden in de vluchtelingenstroom zijn opgegaan.
Die honderden gevluchte IS-strijders komen straks allemaal op tv of bij de Nederlandse ambassade met traantjes in hun ogen, smeken om vergiffenis en zwerend dat zij er niets mee te maken hadden. Mooi makkelijk, want de ooggetuigen liggen letterlijk deels in de prullenbak.
En ach ja, na zes jaar gevangenisstraf, wat strafvermindering wegens goed gedrag en wat tbs erbij moet het toch allemaal wel weer goed komen? Je hebt dan wel een seksslavin onthoofd maar verdient iedereen niet een tweede kans? Niemand is perfect, we maken allemaal fouten!
Ik probeer me nog enigszins in te leven in de mensen die vóór terugkeer/het ophalen van IS-strijders pleiten maar je ziet ze nooit duidelijkere argumenten als bovenstaande maken. Waarschijnlijk omdat het de kern treft van waar iedereen bang voor is en totaal niet te verdedigen valt op deze manier. Men praat liever in termen als 'fantastische faciliteiten binnen de rechtstaat' en 'contraterrorismebeleid' zoals Edwin Bakker, de clown.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten