Syrische moslim en wetenschapper: ‘Waarom verdedigt Europa zich niet tegen islamisering?’

Bassam Tibi, een Syrische geleerde en diep gelovig moslim, legt Europa het vuur aan de schenen! ‘Jullie zijn sukkels,’ zegt hij over het feit dat Europa zich zonder slag of stoot laat islamiseren. Via De Telegraaf.

Duidelijk een man van kennis, trok hij op z’n 18e de wijde wereld in. Met meer dan vijftig boeken op zijn naam en de titels van socioloog en politicoloog in the pocket, is hij toch wel iets van een expert op het gebied van islamisering te noemen! Sterker nog, hij wordt de grondlegger van de islamologie genoemd. Dit is de studie naar het effect van islam en diens cultuur op de sociale omgeving.

In Duitsland werd hij al snel al racist bestempeld, voornamelijk omdat hij kritiek had op de politiek-correcte sfeer die daar zo domineert. Kritiek op de islam is daar volgens Bibi simpelweg verboden. Luisteren naar wat een expert erover te zeggen heeft hoeft niet, want hem mankeert toch wat!

En dat is toch wel echt het meest schrijnende aan de huidige situatie in Europa, dat zelfs islamkenners die proberen te waarschuwen voor wat men hier binnenhaalt, domweg worden weggezet als islamofoob, racist of ophitser. Er wordt niet ingegaan op de argumenten (met een arsenaal van 50 boeken zouden die toch niet zo moeilijk te vinden moeten zijn) en alles getuigt volgens hem van een haat van alles wat westers is. Hij doelt hier natuurlijk op linkse mensen. Afgelopen week verscheen zijn boek Islamisme en islam in Nederlandse vertaling.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Rien Noppen

  In onze Grondwet is geregeld dat we geen godsdiensten onderdrukken.

  En dat is maar goed ook.

  1. springmaarachterop

   Islamisering tegen gaan heeft niets met onderdrukken van godsdienst te maken Noppes, dat is gewoon gezond verstand tonen teneinde dat intolerante volk niet de overhand te laten krijgen in onze samenleving!

  2. Gekko

   Noppen Malloot, er wordt helemaal geen godsdienst onderdrukt. Bibi waarschuwt slechts voor de uitwassen van de islam.

   Weleens van de lijst van Open Doors gehoord? Daar blijkt overduidelijk waar de islamisering toe KAN leiden.

  3. BB

   Zucht…

  4. sjun

   De verstandige ervaringsdeskundige Bassam Tibi uit Göttingen plaatst volkomen terechte kanttekeningen bij voortsluipende islamisering en dat die de cultuur zal vernietigen die de zorgzame samenleving met haar onderwijskeuzen mogelijk maakte. Rien Noppen tracht dat als onderdrukken van godsdiensten te munten. Verstandige mensen oriënteren zich breder en nemen kennis van wat Bassam Tibi zelf te melden heeft.

   1. Satty

    ‘Kritiek op de islam is daar volgens Bibi simpelweg verboden.’

    En toch zijn er mensen die dit serieus nemen. Je praat over breder informeren maar het lijkt er niet op dat je dat werkelijk doet.

    Je informeren over een verdienmodel is ook iets wat tot het breder informeren behoort.

    1. edoc431

     Iets met massa graven in een vorig artikel ??? wel blijven lezen vent

  5. Anthony2

   En andersom….?

  6. janszm

   Via onze democratie en ook volgens de grondwet kan in Nederland een dictatuur (islam) gevestigd worden. Kwestie van meerderheid.

  7. Madpo

   Rientje Noppes, De vraag is dan wel: hoelang onze grondwet dan nog geldt in dit land wanneer die verdrongen is door de saria. Linkse zogenaamd tolerante “rientjenoppesjes” geilen erop ook eens onder de islamitische wetgeving te mogen vallen. Handjes afhakken, koppen snellen, keitjes gooien naar half begraven vrouwen en mannen, het lijkt ze wel wat. Voor het behoud van een grondwet van een land dien je te knokken, wanneer anderen een andere wetgeving in Nederland inplementeren heet dat een “COUP”. In Turkye hangen ze je daarvoor op, In Nederland pamperen we ze en krijgen ze steun van de linkse minderheid die ze met alle geweld op allerlei wijze wenst te ondersteunen met ons aller belastinggeld.

 2. TD

  “zelfs islamkenners die proberen te waarschuwen voor wat men hier binnenhaalt”

  Iedereen die de post leest kan niet anders dan zeggen,KLOPT!

 3. Rud56

  Tja, de deugdummy’s blijven volharden in de ontkenning, halen het recht op goddienst erbij terwijl intussen een paard van Troje is toegelaten gelijk een kankercel in een gezond lichaam!

  Ach, zo’n kleine negentig jaar geleden was er een soortgelijke ontwikkeling, ook toen was het deugvolk blind, doof en dom. Heeft uiteindelijk miljoenen het leven gekost!

  1. Dik

   @Rud: “(…) halen het recht op godsdienst erbij…”

   Islam is geen godsdienst maar een totalitaire veroveringsideologie. Zolang er mensen zijn die dit negeren of ontkennen blijven de problemen bestaan en worden ze groter.

   Godsdienst maakt wel onlosmakelijk deel uit van islam, net als de jihad, sharia, islamitisch bankieren. De islam doet niet aan ‘deelverkoop’, je krijgt het hele pakket. wei anders beweerd doet aan Westers wens- en denkdromen.

   De oplossing?

   #stemzeweg

 4. Spaanse kok

  Quote: Hij doelt hier natuurlijk op linkse mensen.
  .
  Volgens mij wil Wout dat graag, of de auteur het met hem eens is, zullen we maar in het midden laten.

  1. Bosche draak

   Je wou beweren dat het niet zo was?
   Vort! terug in de keuken jij, de paella wordt koud…

 5. henkie

  een beetje kort door de bocht van Wout Willemsen.
  Het is niet alleen Links, ook rechts liberalen en christelijken hebben hun ziel en zaligheid verkocht aan de islamisering. Het is allemaal onderdeel van “Globalisering”, EU superstaat, “alle vrijheid voor kapitaal”.
  Voor elk wat wils.

  Trap er niet in, maak een einde aan het establishment, stem tegen, er zijn maar een paar partijen die deugen: PVV, Fvd, PvdD, 50+ en tegenwoordig helaas in mindere mate SP.

  1. Dik

   @Henkie: +1

 6. Dik

  Waarom Europa zich niet verdedigt?

  – Omdat de ‘gekozen’ EU-politici niet doen wat de kiezer (het volk) wil.
  – Omdat de invloed van de EU-kiezer niet veel groter is dan 0,000005%
  – Omdat EU-regels boven de nationale regels gaan
  – Omdat Nederland (lees Den Haag) zich onderwerpt aan Brussel
  – Omdat het Kabinet op woensdag 27 oktober 2010 een motie aan heeft genomen waarin werd opgeroepen de islamisering van ons land niet tegen te gaan.

  #stemzeweg

  1. Niet L niet R

   Perfect weergegeven!

 7. Rud56

  @Dik,
  Klopt, de islam is een satanische ideologie.
  Echter, het deugvolk blijft het, tegen beter weten in, als een goddienst zien!

 8. Tante Sidonia

  Islam is een wereldwijde terreurorganisatie.
  Te vergelijken met het Duitse leger!
  ISIS strijders zijn de SS’ers.
  Imams de Unteroffizieren.
  Ayatollahs de Generaals
  De massa Moslims whermacht-soldaten.(Op te roepen bij afhakken hoofden “ongelovigen”
  Koran is Mein-Kampf.

  1. Madpo

   En links zijn de collabarateurs!!

 9. Vrijedenkert

  Dit is iets wat onze bestuurders duidelijk niet willen horen…

 10. Satty

  ‘dat zelfs islamkenners die proberen te waarschuwen voor wat men hier binnenhaalt, domweg worden weggezet als islamofoob, racist of ophitser.’

  Domme mensen die alles generaliseren zonder nuance zijn dat. Dat laat jij met je opmerking over linkse mensen duidelijk weer blijken. Enigzins bekend met het socialisme van de sp? Zelfstandig en kritisch denken is overduidelijk je ding niet. Waarom dan toch de ambitie om te schrijven? Je hebt in veel van je artikelen bewezen dat je in ieder geval een ophitser bent en de rest is volgens mij ook wel van toepassing.

 11. Gekko

  De afgelopen 10 jaar zijn er ca. 80.000 Marokkanen bijgekomen (los van geboorten) en eenzelfde aantal Turken. Dat zijn er al 160.000 moslims erbij. Maar dat is nog lang niet alles.

  Er zijn ook Afghanen, Eritrees, Irakezen, Iraniërs, Syriërs, Somaliërs en nog wat nationaliteiten binnen gekomen. Niet overdreven te stellen dat er minimaal 400.000 extra moslims bij gekomen zijn in 10 jaar. En dan heb je ook nog de Joram van Klaverenfiguren. Het totaal aantal moslims nadert de 1,5 miljoen.

  Daarnaast zijn er nog miljoenen dhimmi’s: autochtonen die in de onschuld van de islam geloven. Mensen die de feiten niet onder ogen willen zien. Want overal waar de islam verschijnt, ontstaan onrust en geweld. Plus ongelijkheid tussen man en vrouw, is het gedaan met de vrijheid van meningsuiting en godsdienst en neemt het antisemitische schrikbarend toe.

 12. HendrikJan

  Waarom accepteert de Linkse wegkijkclub dit niet, als het overgrote deel van de Autochtone Nederlanders, al jaren deze zelfde woorden laat horen.

  Stop deze overname van Nederland door Moslims.
  Ik vraag mij alleen af, als gebruiker van het OV vandaag, is dit nog wel te stoppen.

  Waarom wordt Wilders vervolgt, waarom.?

  1. TD

   Dat vraag ik mezelf ook al jaren af,ik snap niets van die idioten,het lijkt wel een overdraagbaar virus of bacterie!

 13. Heras

  Je kunt weekeindescholen verbieden, door erdogan georganiseerd, financiele ondersteuning van moskeeen. Verplicht andere godsdienstonderwijs op islamitische scholen. Verplicht onderwijs over de 2e wereldoorlog. EN WAT DOET DE TWEEDE KAMER MET DIT BERICHT: PRECIES, NIETS

 14. B. Pascal

  Het is eenvoudig! Het Christendom en Jodendom wordt gehaat!
  Men wil het Christendom en Jodendom in alles uitbannen!
  Denk maar niet dat God, dat zomaar eenvoudig laat gebeuren.

  Nee, Hij verblind ons de ogen, zie we krijgen een ander religie in de lande.
  Het doe-het-zelf geloof! Wat leid tot de dood!
  De NOS zend op zondag al halal debatten uit!
  Wie ziet het? Niemand!
  Iedere arbeider stemde toch PvdA en VVD afgelopen eeuw.

  We hebben de toestand zelf gewild! Nu gaan we hem ook dragen!

 15. Gerlos

  Triest dat wij onderdrukt worden dor die moslim malloten die nog steeds geloven in sprookjes wat ze lezen in het sprookjesboek de koran

 16. nienke

  De politici, journalisten, politie, rechters, advocaten, gemeentes, iedereen schijt in z’n broek van angst om de islam te bekritiseren, zij weten donders goed wat de represailles zijn.
  Doodsbang voor bedreigingen of dat hun Fam bedreigd wordt.
  En daarom houden ze liever hun mond, oren, en ogen potte dicht.
  Geert Wilders is de enige die nog het lef heeft om zich uit te spreken over deze intolerante ideologie.
  Moet daarom ook constant bewaakt worden z’n moordenaars zullen er zeker geen gras over laten groeien als ze de kans zien om hem een kopje kleiner te maken.
  En dat speelt zich allemaal af in onze westerse democratie, diep en diep triest.

 17. J.Rademaker

  Kennis wat is kennis, het gaat om een mening en die heeft de politiek zonder kennis.
  Over zoveel jaar kun je dan zeggen, als je nog iets mag zeggen, met de kennis van nu zou ik anders hebben gehandeld.
  Feiten en realiteit zijn achterhaald, lastig en ouderwets daar geloven de gelovigen van de maakbaarheid van de mening-samenleving niet in.

 18. Original NL

  Quote…….Syrische moslim en wetenschapper: ‘Waarom verdedigt Europa zich niet tegen islamisering?’………
  O.a. omdat er in europa teveel dombo’s ala noppen rondlopen en omdat de mensen die dit willen bewerkstelligen als nazi’s worden afgeschilderd of worden vermoord!
  Stem FVD!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.