snapshot8

PVV vs FVD! Geert Wilders: "Een stem op Baudet is een stem op Rutte"

Geen categoriefeb 23 2019, 10:00
In een tweet haalt Geert Wilders uit naar FVD-voorman Thierry Baudet, en zegt: "Een stem op Baudet is een stem op Rutte." Daarmee is het onderlinge vechten op rechts nu begonnen!
In de tweet citeert hij uit een interview. Hierin zegt hij dat de PVV harder is op islam en socialer op economisch terrein dan de FVD. Het probleem voor Wilders is echter dat Thierry Baudet heeft gezegd dat er met hem te praten valt over steun als het kabinet de meerderheid in de Eerste Kamer kwijt is geraakt. Dit betekent voor Wilders dat de FVD maar direct steun zou verlenen aan Rutte, omdat de PVV zelf op geen enkele manier steun zegt te zullen verlenen aan dit kabinet.
Dit is natuurlijk hartstikke dom. Iedereen voelt aan dat PVV en FVD prima door één deur zouden kunnen, ondanks dat ze genoeg van elkaar verschillen om ieder een eigen groep op rechts aan te spreken. Ze snoepen weliswaar wat zetels van elkaar, maar worden beide grofweg geschat op zo'n 18 zetels per partij. Het is dan ook bijzonder onverstandig om op deze manier zo'n beetje de enige mogelijke partner af te gaan vallen.
En het is niet geheel onbegrijpelijk vanuit de PVV. Zij presenteren zich graag als hardliners die klaar zijn met dit kabinet, maar door zich zo vast te hebben gebeten in 'de persoon Rutte', lijken ze een beetje het doel van de politiek uit het oog te zijn verloren, namelijk daadwerkelijk iets gaan veranderen. Dat is waar FVD zich constructiever opstelt. Het is dan ook niet eerlijk om te doen alsof FVD maar zonder blikken of blozen allerlei plannen van het kabinet erdoorheen zou loodsen, laat staan zonder daar iets voor terug te krijgen.
Je kunt namelijk wel tegen Rutte, de VVD en andere kabinetspartijen zijn, ergens zul je toch met ze in gesprek moeten. De andere optie is natuurlijk 76 zetels halen maar dat zit er voor de PVV nog niet echt in.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten