Tuigtieners overvallen supermarktje met hamers – Officier van Justitie: ‘Pubers hebben onvolgroeide hersenkwab!

What the fuck?! Twee knaapjes van 13 en 14 jaar oud overvallen met bruut geweld een klein supermarktje in Zaandam en wat voor reactie geeft de Officier van Justitie op WNL? ‘Dit gaat wel heel erg ver’ en een lesje biologie waarmee zulk gedrag haast wordt vrijgepleit!

Ja, no shit dat dit ‘wel heel erg ver’ gaat, maar kom mij niet aankakken met: “Het zijn pubers en dat betekent dat hun hersenkwab nog niet volgroeid is.” Alsof ze daardoor dit soort gedrag vertonen! Laten we nou niet doen alsof heel Nederland maar in de broek moet schijten van angst omdat knaapjes van 13 en 14 hun consequenties niet kunnen overzien en maar ieder moment spontaan met papa’s gereedschap de straat op kunnen gaan.

Van alle onzinargumenten die bij dit soort situaties opduiken is die van Officier van Justitie Gabriëlle Hoppenbrouwers nog wel de meest debiele die ik sinds lange tijd voorbij heb zien komen. De meeste argumenten kennen we inmiddels wel: ‘sociaal-economische factoren’, slechte jeugd gehad, gescheiden ouders, psychisch niet in orde, huiselijk geweld etc. etc.

Het probleem lijkt mij hem eerder te zitten in de sociale omgeving met een verderfelijke cultuur. Dikke kans dat het hier gaat om een stel knaapjes waar de vader van uit beeld is en waar school bestaat uit bontkraagjes en make-up laagjes.

Zowel op school als in hun wijk is er dan haast altijd sprake van ‘urban-culture’, wat neerkomt op rapper, bokser of voetballer willen worden en een dikke auto willen hebben als hoogste ambitie in het leven. In de tussentijd hebben ze vaak een vriendin genaamd Ashley, Tamara of Samantha om zich heen, om die vervolgens een keer of drie te bedonderen waardoor ze op haar 16e een baby wil want ‘anders gaat hij bij me weg’. Dan is ‘het snelle geld’ ineens niet meer zo’n grote drempel en begint het hele gedonder.

Ik overdrijf natuurlijk flink, maar de schets laat in essentie wel zien dat ‘sociaal-economische factoren’ en ‘onvolgroeide hersenkwab’ als argumenten, de oorzaken voor zulk gedrag tótáál niet meer dekken. Sterker nog, bij die eerste wordt er tenminste nog een beeld opgeroepen van een kut buurt en een slechte jeugd, waarbij nog enige sympathie kan worden opgewekt. Dat biologielesje is zelfs voor de verbeelding zo steriel als maar kan zijn!

Hier valt te lezen dat dit uitschot gelukkig vrij snel kon worden opgepakt. Ze komen uit Amsterdam en hebben een scooter gebruikt waarmee ze naar Amsterdam-Noord (Oostzanerdijk) zijn gevlucht, waar ze werden opgepakt.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Top

  Ach ja, wat maakt het allemaal uit. Ik las net in een krant, dat de inbrekers van Vanessa, “zware straffen” hebben gekregen. Een half jaar een jaar en twee jaar. Er is voor meer dan een miljoen gestolen, dat kan je nooit bij een baas verdienen in dezelfde tijd, al zouden ze er maar een kwart van de helers prijs voor hebben gekregen. En dan deze ‘boys’? Ik denk een taakstrafje.

 2. HendrikJan

  Dus toch verschil van berechting.
  Het is toch zo simpel, het OM en de rechters, zijn niet met de tijd meegegaan, die rijden bv nog op een Solex.
  Dit Nederland is kei-verrot, kijk om je heen, lees de krant, kijk naar Rutte 3 , kijk naar de EU.
  RUTTUP en NEXIT.

 3. Satty

  ‘Het probleem lijkt mij hem eerder te zitten in de sociale omgeving met een verderfelijke cultuur.’

  Die cultuur heeft er niet zo veel mee te maken. Naar misdaad is genoeg studie gedaan, tenzij jij de Nederlandse cultuur ook als schandpaal wilt bestempelen, of de Italiaanse, Ierse, Duitse, Keniaanse, arubaanse.

  Ik heb zelden iemand wetenschap zo zien ontkennen en zichzelf publiekelijk zo voor lul zien zetten wat betreft etaleren beperkte intelligentie.

  Het schrikbarende is is dat met alle wetenschap hieromtrent en het vrij accuraat kunnen voorspellen waar het zich gaat voordoen de maatschappij nog steeds zijn voordeel hier niet mee heeft gedaan. Een onderzoek uitgevoerd in Amsterdam heeft het proces wat hiertoe leidt compleet inzichtelijk gemaakt tot aan sociale groepen toe. Nog steeds is er geen goede maatschappelijke ondersteuning, vaak meerdere organisaties bij 1 gezin. Dit is wat werkelijk triest is en natuurlijk jouw achterlijk frame waar beperk wereldbeeld geëtaleerd wordt. In de gemiddelde berber gemeenschap in Marokko gebeurd dit niet hoor.

  Ik stel net zoveel vraagtekens bij jouw geschiktheid als opvoeder als bij de ouders van deze ettertjes, jouw gedachtengang is beperkt maar om die nou aan jouw Nederlandse cultuur toe te schrijven is absurd. Mensen met zulks gedachtegoed die kinderen opvoeden, help de kale kop en bomber jack zijn nu al te voorspellen tenzij je een erg eigenzinnig kind krijgt. Hoop dat de instanties hier wel ingrijpen.

 4. TD

  Je hebt nog steeds jeugdrechters,24 uurs detentie in tuchtscholen,kwestie van veroordeling uitspreken door de rechter! Maar ja,in softy Nederland ligt dat moeilijk.
  In het land van Donald Trump gaat het anders.

 5. Florissa

  Uitzetten ,met de opvoeders erbij ,en geen woord meer over vuil maken .Oprotten met ratten .

  1. Tante Sidonia

   Florissa

   Ratten dood je toch?
   En wat gaan “onze” gefeminiseerde linkse rechters doen?
   U mag raden.

   1. Satty

    Hier het bewijs dat nazi’s rechts waren geleverd, dank sidonia. Dezelfde taal, hetzelfde gedachtegoed. Schrikbarend.

    1. stellendam

     @satty u bent zeker weten niet het scherpste mesje uit de la,maar je bent nog domme als ik dacht. Sschrikbarend!

     1. Satty

      Hahahahaha wat is dit voor een domme reactie. Het bevat werkelijk geen argument.

     2. HendrikJan

      Laat haar mijn beste stellendam, het is en blijft een zielig liegbeest.

     3. Satty

      Hendrik Jan wat is de leugen?

    2. Gewoonomdathetkan

     Satty .

     Waarom gebruik jij dat woordt nazi’s zoveel ????.
     Dat hang voor in jou smoelwerk!!.

     1. Satty

      Wie noemden andere mensen ratten en vonden dat die gedood moesten worden? Je kunt draaien zoveel je wilt maar dat begint met het normaliseren van dit soort taal. Het kan ook met een menselijk verhaal zoals sommigen hier best hebben.

     2. marco1

      Idd het vergelijk met ratten en verdelgen was niet echt een hoogstandje al had ik dat ook niet echt verwacht.

    3. DeBruijn

     Uw reacties bevatten vaak ook geen enkel argument, als iemand jou klem heeft, dan reageer je niet meer.

     Moraalridder, mijn zieke kind een mislukking noemen. Of ben je dat alweer vergeten? Oke, je wist niet dat hij ziek was, maar je noemde hem wel een mislukking omdat hij geen huis kan kopen.

     Links of rechts maakt mij niet uit, maar je vindt jezelf heel wat. Maar ik zou eerst die spiegel eens schoonmaken en goed zelfonderzoek doen.

     Treurig figuur!

    4. Marija

     Ik vraag mij wel eens af wat er met u Satty zou moeten gebeuren, om uw hersens eventueel nog op het goede spoor te krijgen.
     Wellicht met al uw akelig kromme redenaties al een Afrikaans dubbel inteelt geval?

 6. Arie B

  Heten ze Daan en Jan of Fouad en Mohammed? Maakt nogal uit of er iets aan de oorzaak is te doen..

 7. PMG

  Ja, onder de 16 kun je eigenlijk niks fout doen.

  In Duitsland hebben ze daar wat op gevonden: Eltern haften fur ihren Kinder!

  Hele goede oplossing!

 8. Gerlos

  Hendrik Jan met je Rutte fobie, lijkt mij verstandig dat je dit kei verrotte land, jouw woorden, verlaat en gaat emigreren naar een land wat veel beter is dan ONS LAND, Italië Polen Frankrijk of een ander veel beter land dan Nederland. Ik wens je een goede reis.

  1. HendrikJan

   Ha die Gerlos, nieuw op deze site, of een oudje met een nieuwe naam.
   Ik zit net naar het RTL en het NOS journaal te kijken en daar past mijn verklaring zonder chroom tussen.
   En als ik emigreer, blijven er nog steeds 1,4 Miljoen kiezers, min 1 over, die door Rutte bij het grof vuil zijn gezet.

   RUTTUP en NEXIT.

 9. Gerlos

  Poelenburg in Zaandam dat is toch de MULTI CULTI SAMENLEVING die daar wonen. Zijn toch nette mensen ?????

 10. Koos sssss

  Met deze onbenullige rechtsspraak is het een kwestie van tijd dat burgers het recht in eigen hand gaan nemen.
  Geen hond meer, die het OM nog serieus neemt.

 11. Veteraan

  Je verwacht het niet hé.
  Heeft niets met cultuur te maken hoor, het zijn altijd blanke Nederlanders toch ?

 12. Heras

  Dat tuig weet gewoon dat ze niet bestraft worden. Dus, je kunt gemakkelijk medewerkers een trauma bezorgen en er zelf mee wegkomen. Waarom geen opvoedingsksmp oprichten, normen en waarden leren en stevige fysieke arbeid. Verplicht onder toezicht houden tot dertig jaar.

  1. Veteraan

   Dan kost het nog veel geld en ook dat gaat niet helpen in links NL Heras, helaas.
   Kijk maar hoe het er toe gaat in gevangenissen en inrichtingen, ze doen wat ze willen en het telt alleen maar mee om in de top 600 te komen.
   In Amerika zijn wel goede resultaten bereikt met dit soort kampen, geleid door Special Forces waarin het tuig [90 % foute negers, Latino’s e.d.] mochten kiezen.
   Of 10 jaar zitten of 2 jaar de harde opleiding met wat broodnodig afgedwongen respect, doelmatig geweld en geen gezeur.

   Er is maar 1 oplossing, weg met al die allochtonen en gelukszoekers.
   Hou je alleen nog de NL tokkies over en daar heb je dan al een kluif aan.
   Een snelle dood is het enige wat ik ze nog gun. Of oprotten. Maakt niet uit zolang ze hun DNA hier maar niet doorgeven.
   Maar ja, blijft nog even een wens hé, want Nederlanders hebben het nog niet slecht genoeg blijkbaar want ik zie nog geen opstanden.

   1. Sprookjesfiguur

    Ik zou zeggen, een beter land begint bij jezelf. Dus leef je uit, misschien volgen er meer.

 13. Dik

  De hoogste tijd voor echte investeringen. FvD heeft al gepleit voor minimaal 1 miljard voor politie en justitie! En Den Haag, die interesseert zich totaal niet voor de veiligheid van de burger en de middenstander.

  #stemzeweg

 14. Two Ravens Black Kettle

  Tijd om de officiers van Justitie in een nat vochtig cachot te smijten.

 15. Willem Bever

  Met een noordafrikaans uiterlijk zeker

 16. HEM

  De maatstaf is: Twee doden – 60 uur werkstraf
  Maar dan wel een volgroeide hersenkwab (zonder inhoud, dat dan weer wel)
  Rechtspraak is geen wiskunde.
  Bij een kort moment van onoplettendheid worden doden niet aangerekend.
  Misschien is wiskunde wel te moeilijk voor de rechtspraak. Net als natuurkunde en scheikunde. Pretpakket en dan rechten studeren. En vervolgens levenslang niet aan te spreken op verantwoordelijkheid en falen.
  De Rechtspraak is een verrotte organisatie die zo snel mogelijk moet worden opgeheven.

 17. Vrijedenkert

  Daders komen uit vreystaat Amsterdam waar alles wordt getollereerd dus zijn we snel uitgelult…

 18. Original NL

  Quote….: ‘Pubers hebben onvolgroeide hersenkwab….
  De klimaatprotesten van de schooljeugd moeten ook in dit licht gezien worden!

 19. Ome Wim

  Hoe kun je ook een hersenkwab hebben als je onder een steen gekropen bent ?

 20. Michael M

  Ouders oppakken van deze knaapjes en die berechten. Zij zijn het spil van de opvoeding. En nee, zeker niet ongestraft voorbij laten gaan. Oppakken die pubers en naar een opvanggesticht.

 21. Michael M

  Als de persoon Officier van justitie niet vakbekwaam genoeg is zoals hierboven wordt beweerd en het Wetboek van strafrecht en Wetboek van Strafvordering niet kundig zijn zouden ze in principe vervangen moeten worden door andere afgestudeerde personen welke doorgaans als Officier van justitie verder kunnen en het vak goed verstaan. Het is ernstig dat ze al op zulke jonge leeftijden 13 en 14 jaar oud winkels binnenvallen en de verkoper te lijf gaat met hamers. 1 klap met een hamer op de schedel en het is gebeurd. Over deze jeugd jongens mag niet te zachtzinnig over gesproken worden, dit is heel heel heel ernstig en moet stevig worden aangepakt.

 22. Ome Wim

  Hoe kun je nu denken dat iets wat onder een steen uit is komen kruipen een hersenkwab heeft, laat staan dat je bij kunt brengen wat normen en waarden zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.