UWV zo lek als een mandje! Minister Koolmees stelt onderzoek op onderzoek in, maar resultaat blijft uit!

Het is te belachelijk voor woorden wat er bij het UWV gebeurt! Sinds 2009 is daar al bekend dat er op grote schaal gefraudeerd wordt met uitkeringen, maar de Kamer of de minister informeren was een brug te ver. Nu mag minister Koolmees het oplossen maar die stelt voor iedere scheet een onderzoek in. Via de NOS.

Het UWV controleert haast niet meer of een WW-uitkering überhaupt wel terecht wordt verstrekt. Pas na vier maanden uitgekeerd te hebben, willen ze wel eens een identiteitscontrole doen of vraagt men bewijsstukken op. Frauderende Polen lachen zich natuurlijk een breuk, want die hebben op zo’n moment natuurlijk al een paar duizend euro mogen ontvangen.

In de negen jaar tijd sinds het bij het UWV zelf bekend is geworden, zijn er al 16 onderzoeken geweest. Bij geen enkele van die 16 onderzoeken is het ministerie of de Tweede Kamer ook maar enigszins betrokken geweest of geïnformeerd!

Sta daar eens bij stil, negen jaar lang wordt er belastinggeld weg gepist, weet men 16 onderzoeken in elkaar te flansen die dat telkens maar weer onderstrepen en geen énkele van die onderzoeken leidt tot het informeren van de belangrijkste twee overheidsorganen!

En nu, een dikke reeks ontslagen wegens doelbewuste nalatigheid of het niet melden van grootschalige fraude (en dus feitelijk medeplichtig)? Nee natuurlijk niet, het UWV stuurt nu ieder jaar een ‘signaleringsbrief’ en dan is het wel goed zo! Minister Koolmees doet er zelfs nog twee onderzoekjes bovenop!

De eerste gaat over of het UWV de signalen wel goed oppakt en afhandelt, het tweede is een cultuuronderzoek, om te kijken wat voor retards daar rondlopen die negen jaar lang hun bek stijf houden en het kennelijk nog steeds vertikken om in actie te komen. Ze zullen wel ontslagbescherming hebben of zo.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. tomygun

  Verkiezingen ? het Koolmees vogeltje is veel aan het zingen.
  Maar ja D66 bull .

 2. victus

  UWV stelt degelijk onderzoeken en terugvorderingen in!! Maar alleen bij de zeer makkelijke gevallen waarbij het niet teveel moeitje hoeft te kosten. Om zo toch een beetje hun onmacht te verbloemen. Als “klant” van het UWV wordt je bij te moeilijke vragen weken van het kastje naar de muur gestuurd met dooddoeners dat betreffende persoon “op vakantie” -5 weken in februari/maart- en daarna “ziek thuis” is. Daarna alleen tussen 9 en 12 ivm “halve dagen” aanwezig 2 ochtenden in de week. Dieptrieste organisatie waar aanklooien en labbekak mentaliteit wordt gezien als betrokkenheid en vakmanschap. Daarom zijn veel werkgevers niet geïnteresseerd in je als vol trots roept dat je “gewerkt” hebt bij het UWV.

 3. Adriaan

  Als er een Pool aan je balie komt staan, moeten al meteen alarmbellen gaan rinkelen. Die lui zijn er op uit om uit de Nederlandse Staatsruif te komen eten. Dat verdween geld komt nooit meer terug. Er zijn zelfs Polen die allang weer in Polen terug zijn en daar, naast hun werk, van een Nederlandse UWV-uitkering genieten. Nederland is langzaam een bananenrepubliek aan het worden.

  1. plakband

   Zolang de Oostblokkers zich niet in NL ‘afmelden’ blijven ze ook AOW-rechten opbouwen. Slapend geld verdienen heet dat.

   1. Spaanse kok

    AOW rechten bouwt men op door AOW premie te betalen.
    Voor elk jaar dat u niet betaalt (werken in buitenland ), wordt u ong. 4% gekort op uw latere uitkering

    1. Aytas

     Iedereen die in Nederland woont of werkt bouwt vanaf zijn 15e 2% aow per jaar op. Je kunt in 50 jaar dus 100% aow opbouwen. Ieder jaar dat je niet in Nederland woont of werkt verlies je 2% per jaar.

     1. TD

      Aytas:
      Juist

 4. HendrikJan

  De Gele hesjes stellen het simpel.

  Ga nooit met iemand in discussie, die zijn eigen leugens gelooft.

  Attie 25.

  1. Spaanse kok

   Dan zal ik niet meer op u reageren.

 5. Aytas

  In Nederland heerst de cultuur dat autoriteit autoriteit heeft ipv dat die autoriteit zich moet verantwoorden. Dan krijg je dit soort toestanden. Dat is ook het gevaar in die roep om een sterke man die ons wel even gaat vertellen hoe het moet. Velen zijn zo idolaat dat kritisch kijken niet zou lukken. Zie je Lugar baudet al bekritiseren?

  1. edoc431

   Ik dacht al waar blijft het maar …….. taaaaaaadaaaaaaaaaaaaaa daar is het dan weer hoor
   nou vooruit dan maar weer ZOEK HULP VENT

   1. Aytas

    Wat klopt er niet aan?

    1. cmsuijkerbuijk

     Alles!

     1. Aytas

      Ah ok. Dus het is zo dat het goed gaat hoe de controle op dit soort autoriteiten nu plaatsvindt.

 6. TD

  Het valt op dat deze jarenlang ten onrechte verstrekte uitkeringen steeds géén nederlanders betreft,Marokkanen frauderen met kindergeld,WW en bijstandsuitkeringen,Roemenen rommelden jaren met toeslagen,bankpasjes en uitkeringen,Polen en uitkeringen zijn geregeld in vizier! Het kan ook zijn dat Nederlanders eerlijker en socialer zijn dan dat ander volk.
  En misschien moet het UWV personeel goed gescreend worden?

  1. victus

   Dat komt omdat Hollanders over het algemeen als argeloos en naïef worden gezien door buitenlanders. Een onderdanige houding – en angst- voor veel wat vreemd en dreigend overkomt. Zeker in de publieke dienstverlening speelt dit erg. Met een agressieve houding tegen deze krijg je heel veel voor elkaar! De soms vereiste repressieve houding oefent men dan wel uit op de zwakkeren in de samenleving. Die worden dan stoer en krachtdadig geconfronteerd met strikte naleving en uitvoering van wetten en regels. Dan komt de balans terug – denkt men- als ze dan slaan met de hardstalen vuist der gerechtigheid!

   1. Aytas

    Wat een onzin verhaal. Ken je geschiedenis en er is werkelijk geen enkele buitenlander die dat denkt. Vooral niet van andere continenten.

  2. Siemien

   “Het valt op dat deze jarenlang ten onrechte verstrekte uitkeringen steeds géén Nederlanders betreft,”

   Ik zal het je nog veel sterker vertellen, als dit wel zo is wordt de Nederlander volledig binnenste buiten gekeerd.

   Waargebeurd voorbeeld, dochter helpt moeder omdat deze kanker heeft, dochter leeft van de bijstand is eerlijk zegt wat er gebeurd, wordt vervolgens gekort omdat de sociale dienst vindt dat zij inwonende is…

   Het is de onverschilligheid naar de bewust frauderende toe..
   En voorbeelden te over…

   Weet je de overheid krijgt de deksel gewoon netjes op de neus gedrukt, het idee dat onze regering geen idee heeft wat er zich afspeelt in onze maatschappij..

  3. slayer

   nee hoor Nederlanders zijn gewoon makkelijk te controleren , en het is natuurlijk ronduit gestoord dat er uitkeringen worden verstrekt die niet gecontroleerd kunnen worden , zoals kinderbijslag voor kinderen die hier niet wonen ,ook bij aow lijkt het mij zaak dat mensen zich eens per half jaar melden als zij in het buitenland wonen ,reken maar dat er maandelijks nog heel wat centjes gaan naar mensen die al jaren het hoekie om zijn.

 7. Holysmoke

  Heel Nederland is lek, poppenkast land

 8. Arie B

  Er is niet nieuws onder de zon. Er wordt sinds jaar en dag gefraudeerd. Ook de zogenaamde handhavers van het UWV zijn van een zeer zwak allooi. Zelfs de overtreders die op een presenteerblaadje worden aangedragen ontspringen geregeld de dans. Het is al met als bij het IND, jarenlang blijven die dossiers dooremmeren totdat er iemand weer een intern pardon doorvoert en al die oude dossiers door de schredder haalt. Wat hier helpt: commerciële partijen toelaten in de handhaving op no cure no pay-basis!

 9. Fortiori

  Er wordt teveel zelf redzaamheid gevraagd van de burger, digitaal alles regelen. Hier bij ons gemeentehuis is er een digitaal loket, stap voor stap wordt je verder geleid. Zo ook bij het UWV.
  De burger is aan zet en bezuinigen is de drijfveer. Neem daarbij de tijdelijke contracten in de glastuinbouw, de Nederlander zit niet graag op zijn knieen in de aarde te wroeten en in de bouw, op de stelling staan doe je niet voor de lol. Alzo vele openingen om even door te incasseren.
  De tijdelijke werkgevers vinden het ook wel best.

 10. PMG

  En dit is slechts 1 voorbeeld van oplichting.

  Wat dacht u van huursubsidie fraude, officieel betaald u precies het maximum om het maximum aan subsidie te ontvangen en ondertussen betaald u de huurbaas de rest zwart. U een leuke woning en de huurbaas meer geld.
  Als je gaat kijken waar ons belastinggeld werkelijk blijft dan kom je vaak zat terecht bij de buren!

  Wat dacht u van het kwartje van Kok, de duizend euro van Rutte en ga zo maar door. Oplichterij!

  Subsidies aan particulieren zijn nog zo’n verhaal. Waarom moet ik voor de electrische klotezooi van een ander betalen? Als we morgen allemaal in 1 klap een Tesla kopen dan is de staat failliet.

  Je wordt echt kotsmisselijk van alle verhalen, eigen belang politici en partij eerst, klimaat en asielzoekers zijn belangrijker dan economie en eigen mensen en ga zo maar door!

  We worden straal voor de gek gehouden door psychologen die de EU en onze regering adviseren hoe het volk om de tuin te leiden. De grootste spelers in het hele verhaal hebben socialistische, zelfs communistische motieven.

  HET ROER MOET OM! HET VOLK HEEFT DE MACHT! LAAT UW STEM NIET VERLOREN GAAN!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.