UWV zo lek als een mandje! Minister Koolmees stelt onderzoek op onderzoek in, maar resultaat blijft uit!

Geen categoriefeb 02 2019, 8:00
Het is te belachelijk voor woorden wat er bij het UWV gebeurt! Sinds 2009 is daar al bekend dat er op grote schaal gefraudeerd wordt met uitkeringen, maar de Kamer of de minister informeren was een brug te ver. Nu mag minister Koolmees het oplossen maar die stelt voor iedere scheet een onderzoek in. Via de NOS.
Het UWV controleert haast niet meer of een WW-uitkering überhaupt wel terecht wordt verstrekt. Pas na vier maanden uitgekeerd te hebben, willen ze wel eens een identiteitscontrole doen of vraagt men bewijsstukken op. Frauderende Polen lachen zich natuurlijk een breuk, want die hebben op zo'n moment natuurlijk al een paar duizend euro mogen ontvangen.
In de negen jaar tijd sinds het bij het UWV zelf bekend is geworden, zijn er al 16 onderzoeken geweest. Bij geen enkele van die 16 onderzoeken is het ministerie of de Tweede Kamer ook maar enigszins betrokken geweest of geïnformeerd!
Sta daar eens bij stil, negen jaar lang wordt er belastinggeld weg gepist, weet men 16 onderzoeken in elkaar te flansen die dat telkens maar weer onderstrepen en geen énkele van die onderzoeken leidt tot het informeren van de belangrijkste twee overheidsorganen!
En nu, een dikke reeks ontslagen wegens doelbewuste nalatigheid of het niet melden van grootschalige fraude (en dus feitelijk medeplichtig)? Nee natuurlijk niet, het UWV stuurt nu ieder jaar een 'signaleringsbrief' en dan is het wel goed zo! Minister Koolmees doet er zelfs nog twee onderzoekjes bovenop!
De eerste gaat over of het UWV de signalen wel goed oppakt en afhandelt, het tweede is een cultuuronderzoek, om te kijken wat voor retards daar rondlopen die negen jaar lang hun bek stijf houden en het kennelijk nog steeds vertikken om in actie te komen. Ze zullen wel ontslagbescherming hebben of zo.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten